سخنگوی دولت: دولت موافق افزایش نرخ دلار نیست زیرا با افزایش نرخ دلار تورم هم بالا می رود و مهمترین دستاورد دولت به این صورت از بین خواهد رفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدباقر نوبخت در نشست خبری خود كه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما كه چرا صرافی بانك ها دلار خود را به دلال ها می فروشند، افزود: بانك مركزی چرا باید به دلال ها دلار بدهد و اگر بخواهد كاری انجام دهد از طریق صرافی های مرتبط با بانك ها عمل می كند و امیدواریم نگرانی هایی كه در خصوص دلار به وجود آمده برطرف شود.
وی گفت: افزایش قیمت ارزهای خارجی در برابر پول ملی ما به هیچ وجه از اهداف دولت نیست و دولت با آن موافقت نكرده است زیرا با افزایش نرخ دلار دولت نفع نمی برد بلكه زیان می بیند زیرا با بالا رفتن نرخ دلار، تورم هم بالا می رود و یكی از مهمترین دستاوردهای دولت كنترل تورم است و با تمام توان از این دستاورد خود حمایت می كند.
نوبخت افزود: دولت با تمام توان به دنبال واقعی كردن قیمت دلار است.
وی با بیان اینكه افزایش نرخ دلار ناشی از افزایش تقاضا در حوزه هایی چون واردات و صادرات نیز گفت: برخی افراد اندوخته هایی دارند و نگران اندوخته های خود هستند و پول خود را به این بازار وارد كردند ولی دیر یا زود با سیاست های بانك مركزی این ارقام و نوسات غیرواقعی فروكش می كند و من نگران افرادی هستم كه به خاطر كاهش قیمت دلار، دچار شوك می شوند.
سخنگوی دولت افزود: اگر افراد به بازار دلار مراجعه كنند و پولشان را به این بازار بیاورند این امر به نفع اقتصاد ملی نیست و در این شرایط، اگر دولت ارز هم كم بیاورد مردم به جای اینكه به بازار بیایند و دلار بخرند باید به دولت كمك كنند و ارزشان را از خانه بیاورند و در بازار عرضه كنند.
نوبخت گفت: قطعاً مردم در این زمینه هم كمك می كنند و برای منافع ملی ما همیشه مردم كمك می كنند.
فقر مطلق را تا پایان برنامه به صفر می رسانیم
سخنگوی دولت گفت: در بودجه سال آینده و تا پایان برنامه ششم توسعه فقر مطلق را به صفر می رسانیم.
محمدباقر نوبخت در نشست خبری خود كه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود: دولت تلاش كرد تا بودجه سال 97 را متفاوت با بودجه های گذشته ارائه دهد و این بودجه با نوآوری هایی همراه است.
وی ادامه داد: نخستین تحولی كه در بودجه اتفاق افتاد اصلاح در ساختار تدوین بودجه پیش آمده است و به رغم اینكه از سال 80 بودجه ریزی به روش متداول سنتی افزایشی انجام می شد برای سال آینده بودجه ریزی مبتنی بر عملكرد خواهد بود.
سخنگوی دولت گفت: دولت باید 20 درصد از بودجه دستگاه ها را بر مبنای عملكرد بدهد یعنی باید بودجه بر پایه قیمت تمام شده محصول ارائه شده باشد.
نوبخت افزود: این روش برای 340 دستگاه و ردیف عملیاتی شد و برای اینكه مجلس از ریزه كاری این بودجه آگاه شود ما بودجه را تدوین و به صورت شفاف ارائه كردیم.
وی گفت: تمام بودجه به ریز ارائه شده بود و همه از آن مطلع شدند چون ما شفاف بودجه را ارائه كردیم.
سخنگوی دولت با اشاره به اینكه 6 هزار صفحه سند در 14 مجلد بودجه سال آینده بود، افزود: ما روی بودجه كارهای اصلاح طلبانه انجام دادیم و معمولاً كارهای اصلاح طلبانه مورد انتقاد قرار می گیرد.
نوبخت اضافه كرد: ما بودجه را شفاف كردیم و معلوم شد كه هر كدام از دستگاه ها چقدر می گیرند.
وی با بیان اینكه ما سعی كردیم تمركز بودجه را از مركز كشور به استان ها ببریم، گفت: 20 واحد درصد بودجه ای كه استان ها باید تصمیم گیری كنند را افزایش دادیم و 868 طرح عمرانی كه در مركز در باره آنها تصمیم گرفته می شد را به استان ها واگذار كردیم.
سخنگوی دولت افزود: اگر در بودجه یك ردیف متفرقه مثل آسیب های اجتماعی وجود داشت ما آن را زیر نظر دستگاه مربوطه گذاشتیم كه معلوم شود چقدر پول می گیرد و سعی كردیم سیاستی را كه در قانون برنامه مورد توجه بود و همچنین رئیس جمهور وعده داده بود، انجام دهیم یعنی فقر مطلق را تا پایان برنامه ششم به صفر می رسانیم.
اشتغال اولویت اول دولت در بودجه سال آینده
سخنگوی دولت گفت: مطالبات جوانان و خانواده ها از دولت اشتغال است و اشتغال مهمترین اولویت دولت در بودجه سال آینده خواهد بود.
محمدباقر نوبخت در نشست خبری خود كه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود: برای نخستین بار هر سال 750 هزار فرصت شغلی ایجاد كردیم اما افرادی كه وارد بازار كار می شوند بیش از 750 هزار نفر هستند.
وی ادامه داد: در نیمه اول امسال نسبت به نیمه اول سال 95 ، هفتصد و 95 هزار فرصت شغلی ایجاد كردیم و در همین مدت 640 هزار نفر متقاضی وارد بازار كار شدند.
سخنگوی دولت گفت: 181 هزار نفر كه در سنوات گذشته بیكار بودند در این دوره وارد بازار كار شدند.
نوبخت افزود: در سال 97 ، هشتصد و 37 هزار نفر از جوانان وارد بازار كار می شوند كه 70 درصد آنها فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند و ما باید برای اینها شغل مناسب ایجاد كنیم.
وی افزود: در برنامه سال 97 یك میلیون و 33 هزار فرصت شغلی ایجاد می كنیم كه این ایجاد شغل با سرمایه گذاری بر روی طرح های مهم است.
نوبخت گفت: ما برای ایجاد شغل به افراد بیكار پول نمی دهیم كه آن را خرج كنند و بدهكار هم بشوند بلكه ما این پول را بین 12 طرح مهم توزیع می كنیم تا بتوانیم اشتغال ایجاد كنیم.
وی ادامه داد: 73 هزار و 400 میلیارد تومان را در این 12 برنامه سرمایه گذاری كردیم.
سخنگوی دولت با اشاره به اینكه یكی از این برنامه ها 240 هزار فرصت شغلی ایجاد می كند، افزود: با این اقدامات بخشی از مشكلات جامعه برطرف خواهد شد.
نوبخت با اشاره به زمینه های اشتغال گفت: در كشور زمین لرزه هایی وجود دارد كه ما باید در مقابل این زمین لرزه ها مقاوم سازی انجام دهیم و یكی از اقدامات دولت این است كه ساختمان هایی را كه در بافت فرسوده هستند ،محله به محله بازسازی كنیم.
وی افزود: با این اقدام تعداد خانه هایی كه ساخته می شود بیش از تعداد خانه هایی است كه وجود دارد و برای اینكه این خانه ها به فروش بروند 50 تا 60 درصد قیمت خانه را وام 9 درصد به افراد متقاضی می دهیم و در حال حاضر 100 هزار واحد را برای این كار در نظر گرفته ایم.
سخنگوی دولت گفت: ایمن سازی ابنیه شهری و روستایی در مقابل زلزله ایجاد شغل خواهد كرد.