برخی از هنرمندان حاضر در دیدار با رهبر معظم انقلاب از فضای این نشست و آنچه بیان شد، گفتند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در پی دیدار شیرین جمعی از مستندسازان جوان با رهبر معظم انقلاب در تاریخ 21 دی ماه 96، برخی هنرمندان حاضر در این دیدار در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از فضای این دیدار و آنچه بیان شد، گفتند.طالب زاده: موضوع اول همه مستندسازان جوان انقلابی حمایت از انقلاب است
نادر طالب زاده فیلمساز و مستندساز نیز به عنوان پیشكسوت در این دیدار حاضر بوده است.
این فیلمساز درباره بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با مستندسازان جوان گفت: الحمدلله این مستندسازان جهت انقلابی دارند، چون خودشان انقلابی هستند و دغدغه اول شان انقلاب و حفظ آن است.
وی افزود: این گروه از جوانان یك گروه رسانهای انقلابی هستند كه تعدادشان زیاد است، دوره دیده اند و هر روز بر تعداد آنان افزوده می شود.
طالب زاده گفت: آثار زیادی از این مستندسازان در تلویزیون دیده و نقد شده است، بنابراین به حدی رسیده اند كه تفاوتشان با بقیه دیده شده است.
این فیلمساز افزود: مستندسازان دیگر نیز در حوزههای دیگر كارهای عالی تولید میكنند، ولی این گروه مختص انقلاب اسلامی هستند؛ از این جهت، عكس العمل رهبر معظم انقلاب جالب است كه منشوری درباره مستندسازان انقلابی برای اولین بار صادر كردند.
طالب زاده گفت: این یك اتفاق مهم است، چون این پدیده مختص جمهوری اسلامی است، جای دیگر اینگونه نیست، این همه دانشگاه نیز كه اینجا بودند چنین آثاری تولید نكردند.
وی افزود: این جوانان مستندساز، خودجوش بعد از 37 سال به وجود آمده اند، دوره دیده هستند و دغدغههای انقلاب اسلامی را پیگیری میكنند؛ دغدغههایی كه به هر دولتی كمك میكند مسائل خود را بهتر ببینند.
طالب زاده گفت: تمام این بچه ها، بچههای انقلاب هستند، رشتههای اكثر آنان مهندسی بوده، اما به فیلمسازی روی آورده و حالا درخشیده اند، یك عده شان هم دورههای عمار را گذرانده اند.
وی افزود: موضوع اول همه شان حمایت از انقلاب است، حرف رهبر معظم انقلاب نیز همین است، یعنی كسانی كه از انقلاب با زبان فاخر دفاع میكنند.
طالب زاده گفت: رهبر معظم انقلاب در این دیدار همانند یك مستندساز رفتار كردند، انگار كه خود ایشان در بطن كار هستند، رهنمودهای خوبی نیز شد و فضا نیز آزاد بود تا گلهها گفته شود؛ یك فضای صمیمی كه فقط بین افراد حقیقت جو میسر است.نقویان: اینكه شخص اول مملكت بنشینند با چهار تا جوان حرف بزنند، بسیار قابل توجه است
مهدی نقویان از دیگر مستندسازان حاضر در این دیدار نیز گفت: اینكه شخص اول مملكت بنشینند با چهار تا جوان كه هیچ جا به آنان توجه نمی شود، حرف بزنند و به گله هایشان گوش دهند، بسیار قابل توجه است.
وی افزود: ما در سخنرانیهای عمومی ایشان نیز شنیده بودیم كه هر جا نقد میشد ایشان تاكید میكردند كه «من از نگفتن این نقدها ناراحت میشوم، از گفتن شان ناراحت نمیشوم».
این مستندساز با اشاره به دو نكته مهم مطرح شده در این دیدار گفت: موضوع اول، پخش آثار انقلابی، دغدغهمند و تاریخ معاصر است كه بیرون از تلویزیون تهیه میشود كه ان شاءالله با برنامه ریزی منسجم، در تلویزیون نیز پخش شود، زیرا بالاخره مستندها را باید تلویزیون و جشنوارهها پخش كنند.
وی افزود: موضوع دوم نیز مسئله مناسبتهای مذهبی و انقلابی بود كه شاید مسئولان امر به آن زیاد توجه نمی كنند، به طور مثال در اعیادی مثل نوروز میبینیم كه هیات ویژهای تشكیل میشود و دو ماه یا سه ماه قبل از آن، بودجه خاصی در نظر میگیرند، اما درباره عاشورا یا اربعین هیچ وقت این اتفاق نمیافتد، البته ما نمیخواهیم زحمت مسئولان را نادیده بگیریم، ولی باید به مناسبتهای مذهبی و انقلابی نیز توجه جدی شود.
كارگردان مستند «خارج از دید» گفت: رسانههای معارض ما در این سالها توانستند انقلاب اسلامی را تحریف كنند، تاریخ معاصر ما را تحریف كنند، طبعا ما وقتی بعد از یك عقب افتادگی سی - چهل ساله به این موضوعات می پردازیم، برای همه حساسیت برانگیز میشود، زیرا تصور عمومی این است كه آنچه رسانههای معاند ما میگویند تاریخ معاصر ماست.
وی افزود: درصورتی كه اگر ما تاریخی كه جزئیات همه منابع و اسنادش در دستمان است، روایت كنیم شاید مردم فكر كنند این ما هستیم كه تحریف میكنیم، در واقع به این علت كه در این سالها كار نشده، این تصور برای مردم به وجود آمده است كه تاریخ همان چیزی است كه رسانههای خارجی معارض میگویند.
نقویان گفت: مستند «خارج از دید» نیز همین است؛ هشت سال از آن وقایع گذشته و هنوز كسی نتوانسته است یك صندوق از انتخابات را ابطال كند، حرف مستند ما نیز همین است، یعنی نه سیاسی است و نه جناحی، حتی همه نامزدهای آن دوران به سمت ما حمله میكنند و این نشان میدهد كه كار ما جناحی نبوده است و من این امیدواری را به مردم میدهم كه بعد از پایان این مجموعه قطعا به این خواهند رسید كه تقلب شده یا نشده است.یزدی: جلسه ای صمیمی با مطالبات جدی
محسن یزدی رئیس مركز مستند حوزه هنری از دیگر حاضران این جلسه گفت: فضای جلسه بسیار لذت بخش و صمیمانه بود و دوستان مطالبشان را خیلی جدی مطرح كردند.
وی افزود: تفاوت جلسهای كه عملیاتی است با جلسهای كه غیرعملیاتی است، معلوم است؛ به نظرم این جلسه خیلی شیرین و عملیاتی بود و برای ما خیلی جاذبه داشت.
یزدی گفت: بچههایی در این جلسه بودند كه اكثرا دغدغهمند هستند و از مستند، كیسهای ندوخته اند و حتی از جیب و آبرویشان برای انقلاب كار میكنند، ضمن اینكه مستند انقلاب كار بی كیفیت نیست، اغلب بچههای حاضر در این جلسه كارهای باكیفیت داشته اند.
رئیس مركز مستند سوره با اشاره به آنچه در این جلسه گفته و شنیده شد، افزود: موضوع نقد اجتماعی این روزها زیاد مطرح میشود، رهبر معظم انقلاب نیز در این جلسه فرمودند «دو جور میشود انتقاد كرد: یك انتقادی كه وقت شنیدن، شنونده آن را فحش و دشنام تلقّی میكند؛ یك انتقادی كه همان مطلب است امّا وقتی كه شنونده آن را میشنود، آن را نصیحت تلقّی میكند؛ دو جور میشود حرف زد؛ سعی كنید آن نوع اوّل نباشد یعنی گرایش به سمت آن نوع اوّل نباشد؛ در زمینهی كارهای انتقادی، این را من عرض میكنم به شما، این را توصیه میكنم».
خالقی: به فرموده رهبر معظم انقلاب، مستندها می توانند جلوی تحریف و دروغ را بگیرندمحمدمهدی خالقی، مستندساز كه وی نیز از فیلمسازان حاضر در این جلسه بوده است، گفت: ایشان فرمودند «امروز دشمنان این ملّت و دشمنان این انقلاب و دشمنان این نهضت عظیم مردمی كه به بركت دین به وجود آمده-به سراغ تحریف و دروغ و تغییر واقعیّات در ذهنها و اینها رفته اند؛ چیزی كه می تواند ذهنها را روشن كند، همین مستندهای شما است.» و خصوصا اشاره داشتند به مستندهایی كه درباره تاریخ معاصر ساخته میشود.
وی افزود: رهبر انقلاب اشاره داشتند به اینكه ما با گفتن حقیقت و واقعیتی كه در تاریخ معاصرمان بوده است، میتوانیم جواب تحریفها را بدهیم و از جنگ نرمی كه در حال تدارك است، جلوگیری كنیم.
این مستندساز از فضای جلسه به این خاطره نیز اشاره میكند كه: «وقتی به رهبر معظم انقلاب گفتیم خدا سایه شما را از سر ما كم نكند ایشان در پاسخ گفتند خدا سایه شما نسل سومیها را از سر ما كم نكند».