معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از برنامه ریزی برای اشتغال 137 هزار نفر با استفاده از صنعت گردشگری در سال آینده خبر داد.
سعید اوحدی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: بر اساس آمارهای جهانی با ورود هر 10 گردشگر یك اشتغال مستقیم ایجاد می شود.
وی افزود: اكنون هزار و 760 طرح گردشگری در كشور اجرا می شود كه موجب رونق گردشگری خواهد شد.
اوحدی با بیان اینكه ظرفیت های گردشگری كشور به گونه ایست كه به 400 هتل چهار و پنج ستاره نیازمندیم گفت: ضریب اشتغال هتل های كشور 75 درصد است و در برخی مواقع جای خالی در هتل ها وجود ندارد.
معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: به منظور كسب استانداردهای بین المللی برای هتل های چهار و پنج ستاره تجهیزات ویژه این هتل ها اكثرا معافیت گمركی دارند.
اوحدی اضافه كرد: ایران با 22 اثر كه در یونسكو ثبت جهانی شده اند و 34 هزار اثر ملی همچنین یك میلیون اثر فرهنگی و تاریخی در سراسر كشور ظرفیت مناسبی برای گردشگری دارد.
معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران قوانین بسیار مناسبی برای جذب سرمایه گذاری خارجی دارد و مقرر شده اجلاس سالیانه پاریس كه هفتم فوریه برگزار می شود با موضوع سرمایه گذاری در جمهوری اسلامی ایران و حضور 300 سرمایه گذار خارجی برگزار شود.
اوحدی یادآور شد: یكی از مشكلات در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی ارائه سخت گیرانه تسهیلات بانكی است.
وی افزود: هرچند پس از برجام صنعت گردشگری تا حدودی رونق یافته بود اما با اجرای طرح اسلام هراسی و ایران هراسی توسط امریكا و رئیس جمهور آن در صنعت گردشگری كشور تاثیر گذاشته است.
معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاكید كرد: با این حال تعداد گردشگران ایران در مقایسه با سال قبل دو درصد افزایش یافته است.
وی از امضای تفاهم نامه گردشگری با 10 كشور عضو اكو خبر داد و گفت: 70 تا 80 درصد گردشگران ایران از 10 كشور عضو اكو به ایران می آیند.
اوحدی با اشاره به اینكه تبریز به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2018 معرفی شده است افزود: همدان نیز با هزار و 800 اثر فرهنگی و تاریخی در سال 2018 میزبان مجمع گفتگوی آسیایی در تیر ماه و همچنین میزبان اولین اجلاس اعضای سازمان جهانی جهانگردی در آبان ماه 97 خواهد بود كه تاثیر مثبتی بر صنعت گردشگری كشور خواهند داشت.
وی گفت: مقام معظم رهبری با برداشت یك میلیارد و 500 میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی برای توسعه روستاها و مناطق محروم موافقت كردند كه 240 میلیارد تومان از معادل ریالی آن به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اختصاص یافت.
اوحدی افزود: 120 میلیارد تومان در صنایع دستی و 120 میلیارد تومان دیگر در توسعه گردشگری استفاده خواهد شد.
وی گفت: تسهیلات این مبلغ در شهرهای كمتر از 10 هزار نفر جمعیت با كارمزد 10 درصد در روستاها كارمزد شش درصد و در مناطق مرزی با كارمزد چهار درصد پرداخت می شود.
معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: پیش بینی می شود 50 هزار شغل از محل این تسهیلات در صنعت گردشگری كشور ایجاد شود.
اوحدی گفت: بیشترین گردشگر كشور، گردشگران زیارتی است.
وی افزود: بیشترین گردشگر ایراننیز از كشور عراق وارد می شوند و كشور آذربایجان نیز پس از عراق گردشگران سلامت خود را به ایران می فرستد.
معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت :تلاش های دو ساله این سازمان موجب ثبت صنعت گردشگری در سامانه بهین یاب شد كه تاكنون 335 طرح گردشگری در آن برای دریافت تسهیلات ثبت نام كرده اند.
وی افزود: 290 طرح در كمیته بررسی است و مابقی در مرحله معرفی به بانك قرار دارند.
اوحدی گفت: این سامانه امكان رصد آنلاین را برای پیگیری طرح های گردشگری به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می دهد و به گونه ای است كه مشكلات هر طرح در استان رفع شده و نیاز به سفر به تهران وجود ندارد.