رئیس جمهور: اگر می گوییم تعامل سازنده با دنیا داشته باشیم با حفظ اصول دین، فرهنگ، اخلاق و انقلابمان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، روحانی در جمع علما، ایثارگران و برگزیدگان استان مركزی در اراك افزود: این تعامل برای پیشرفت كشور است و ما باید فناوری را به روز كنیم.
وی با اشاره به اینكه دین ما را به سمت علم رهنمون كرده است گفت: علم هر كجاست باید به دنبال آن بود.
روحانی مبنای علم و دانش و هنر كشورهای اروپایی را ایران دانست كه در قرون گذشته وارد كشورهای پیشرفته شده است.
وی گفت: در تاریخ ایران امیر كبیر با ایجاد نرمش راه را برای ورود علم و دانش امروزی به ایران را فراهم كرد چنانكه فناوری روز در عسلویه منجر به استخراج گاز شد.
رئیس جمهور همچنین اصرار بر مذاكرات هسته ای و برجام را برای ورود تكنولوژی و فناوری به داخل كشور و دست یابی به حقوق ملت ایران دانست و تصریح كرد: ما عاشق چشم و ابروی اروپایی ها نبودیم و برای گشایش و حركت های اقتصادی تلاش كردیم كه وظیفه شرعی و دینی است.
روحانی تاكید كرد: مگر می شود اشتغال جوانان را كنار گذاشت و بگوییم به ما مربوط نیست.
رئیس جمهور در عین حال به قیمت نفت اشاره كرد و گفت: برای اشتغال جوانان در سخت ترین شرایط نفتی در چند سال اخیر مواجه بوده ایم با این حال به فكر اشتغال آنان هستیم كه توسعه گردشگری یكی ار راهكارهاست.
وی با بیان اینكه در زمینه توسعه فناوری های هسته ای قراردادهایی با اروپا منعقد شده است گفت: همچنین با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه توسعه فناوری هسته ای و هوافضا ، باید پیشرفت كنیم.
روحانی با تاكید بر حفظ وحدت و پرهیز از جدال های سیاسی گفت : باید با خودباوری ، اعتماد به جوانان، وحدت حوزه و دانشگاه و در سایه هدایت های رهبری كشور را به حركت درآوریم.
روحانی، امام خمینی (ره) و امیر كبیر را 2 شخصیت نمونه كشوری دانست كه از مفاخر استان مركزی هستند و گفت: امام راحل درس مهمی به ما آموخت كه چگونه با ارده آهنین تحولی بزرگ را می توان ایجاد كرد.
وی گفت: شخصیت رهبیر كبیر انقلاب اسلامی عظمت آفرینش است كه ایستادگی ، خودباوری و عزت از تعالیم ایشان است.