مدیرعامل سازمان بیمه سلامت: حدود چهل میلیون نفر تحت پوشش این بیمه هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدجواد كبیری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبكه دو سیما افزود: بدهی سازمان بیمه سلامت به مؤسسات بیش از 8 هزار میلیارد تومان است.
وی گفت: بدهی بیمه سلامت در پایان سال 92 كه هنوز طرح تحول سلامت اجرا نشده بود 600 میلیارد تومان بود و در پایان سال 93 به دو هزار میلیارد تومان و در سال 94 به پنج هزار و 800 میلیارد تومان افزایش یافت.
كبیری افزود: پیش بینی می كنیم در پایان سال 95 میزان بدهی سازمان بیمه سلامت 12 هزار و 500 میلیارد تومان باشد.
وی گفت: تا امروز و با توجه به دستور رئیس جمهور و مصوبه مجلس شورای اسلامی، 8 هزار میلیارد تومان از محل اوراق قرضه به مؤسسات در یك ماه آینده پرداخت می شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: در سال 93 با تصویب دولت مقرر شد همه افرادی كه بدون هر گونه پوشش بیمه بودند، بیمه شوند و قید و بندی درباره تعداد جمعیت و نوع خدمت وجود نداشت.
كبیری گفت: در این مصوبه فقط تصریح شد كه همه افراد محروم و آسیب پذیر باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
وی افزود: در سال 93 حدود 800 سكونتگاه غیررسمی شناسایی و مشخص شد 86 درصد از جمعیت یازده میلیونی حاشیه شهرها زندگی می كنند.
كبیری گفت: این آمار مطابق آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی است.
وی افزود: باید مسیر خدمت به بیمه شدگان بر اساس مصوبه دولت مشخص می شد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: اگر منابع را به طور كامل در سال 93 به بیمه سلامت اختصاص داده بودند، بدهی برای این سازمان در این سال باقی نمی ماند.
كبیری افزود: در سال 93 1650 میلیارد تومان از منابع قابل تخصیص به سازمان بیمه سلامت اختصاص داده نشد و در این سال 1407 میلیارد تومان بدهی برای ما ایجاد شد.
وی گفت: مجبور شدیم در سال 94 از محل منابع این سال 2100 میلیارد تومان برای بدهی های سال 93 پرداخت كنیم.
كبیری افزود: در ابتدای طرح تحول سلامت قرار بود كه منابع در سازمان بیمه سلامت تجمیع شود اما تا كنون این اتفاق نیفتاده است.
وی گفت: از سال 74 تا پایان سال 92 حدود 9 میلیون نفر از جمعیت كشور بدون بیمه و در صندوق های مختلف سرگردان بودند و هزینه های فاجعه بار سلامت را تحمل می كردند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: اینكه تجمیع بیمه ها اتفاق نیفتاده به دلیل مناسبات قانونی میان بیمه گر و بیمه شده بوده است.
كبیری گفت: بهتر این بود كه در طرح تحول سلامت، اصالت را از طریق تجمیع منابع در سازمان بیمه سلامت به این سازمان می دادیم.
وی افزود: بیمه سلامت و بیمه تأمین اجتماعی حدود 85 درصد بیمه شده های كشور را زیر پوشش دارند و حدود 10 میلیون نفر نیز زیر پوشش بیمه نیروهای مسلح و بیمه كمیته امداد هستند.
كبیری گفت: جمعیت زیرپوشش بیمه های دیگر حدود یك و نیم میلیون نفر است.
وی افزود: در سال 92 به 93 66 درصد اعتبارات سازمان بیمه سلامت افزایش یافت اما برای سال 93 به 94 12 درصد و 94 به 95 نیز 12 درصد اعتبارات افزایش یافت در حالی كه هزینه های بیمه سلامت حدود 400 درصد افزایش یافته است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: از ابتدای سال 93 تا كنون شورای عالی بیمه همه پیشنهادهای وزارت بهداشت را پذیرفته است.
كبیری افزود: باید تقاضا كنترل شود و اگر این اتفاق نیفتد و قیمت خدمات و تعرفه افزایش یابد، تقاضاها نیز غیرقابل كنترل می شود.
وی گفت: با توجه به بدهی 7 ماهه سازمان بیمه سلامت به داروخانه ها، آنها همچنان خدمت رسانی خود را انجام می دهند.
كبیری افزود: هماهنگی های لازم برای دریافت دوهزار میلیارد تومان از محل فروش اوراق قرضه برای پرداخت مطالبات واحدهایی كه بیشترین حجم خدمت را دارند مانند مراكز دانشگاهی و داروخانه ها شده است.
ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز در این برنامه با بیان اینكه اكنون هیچ ایرانی نیست كه به مراكز بیمه گر مراجعه كند و دفترچه بیمه نگیرد، گفت: در حالی كه آمریكا 2200 میلیارد دلار بودجه سلامت در مقابل 30 میلیارد دلار بودجه سلامت ایران دارد فقط توانسته است 21 میلیون نفر را بیمه كند، اما ایران در یك سال 10 میلیون نفر را بیمه كرد.
وی گفت: در سال 94 هزینه بیمه 9 میلیون نفر 3300 میلیارد تومان شد و در سال 95 این رقم 3600 میلیارد تومان پیش بینی شده است.
حریرچی افزود: امكان ندارد 9 میلیون نفر بیمه شوند و بودجه سازمان بیمه سلامت افزایش نیابد.
وی گفت: 8 هزار میلیارد تومان كسری سازمان بیمه سلامت قرار شد به وسیله اوراق قرضه جبران شود.
قائم مقام وزیر بهداشت افزود: وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشكی، سازمان بیمه سلامت و دبیرخانه شورای عالی بیمه پیشنهاد اصلاح تعرفه خدمات سلامت را داده اند.
حریرچی گفت: در سال 92 میزان تخروس 48 هزار تومان بود اما در سال 93 این رقم 106 هزار تومان افزایش یافت.
وی افزود: زمانی كه هزینه تخروس 106 هزار تومان بود شورای عالی بیمه اعلام كرد هزینه تمام شده 203 هزار تومان بوده است.
حریرچی گفت: حدود دو سال و نیم از ابلاغ سیاست های كلی سلامت گذشته اما تا كنون هیچ بخشی از آن به دلیل اختلاف نظر جدی میان اركان نظام وارد مراحل قانونی نشده است.
وی افزود: فقط تابلوی بیمه خدمات درمانی با سازمان بیمه سلامت جابجا شد و هیچ بیمه دیگری با این سازمان تجمیع نشده است.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: چون تعیین بسته خدمت، نظارت مؤثر یا مسئول اجرای دقیق بسته ها بر عهده وزارت بهداشت است، تركیب شورای عالی بیمه باید تغییر كند زیرا وزارت بهداشت در این شورا فقط یك رأی دارد.
حریرچی افزود: 10 هزار و 273 میلیارد تومان سند طلب ارسالی به مجموع سازمان های بیمه گر وجود دارد و حدود 3400 طلب؛ بین راهی است.
وی گفت: 570 بیمارستان كه برخی از آنها 30 تخته هستند چقدر توان مالی برای تحمل 13 هزار میلیارد تومان طلب را دارند.
حریرچی افزود: سازمان بیمه سلامت 12 ماه در پرداخت ها تأخیر دارد.
وی گفت: قبل از طرح بیمه سلامت، 37 درصد خدمات بیرون از چرخه بیمه ها انجام می شد اما اكنون دفترچه های بیمه در مقایسه با گذشته ارزش بیشتری دارند.
قائم مقام وزیر بهداشت افزود: 23 میلیون روستایی بدون هیچ حق بیمه ای، بیمه هستند.
مرتضی خاتمی نایب رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: سازمان های بیمه گر باید با تقویت نظارتهایشان هزینه های اضافه را كنترل كنند.