قدرت نظامی پشتوانه لبخند سیاستمداران

رئیس سازمان پدافند غیرعامل : دشمنان به علت درك از قدرت نظامی و نرم كشورمان به دنبال مذاكره هستند و لبخند سیاستمداران در مذاكرات سیاسی به پشتوانه قدرت نظامی است.

1395/08/04
|
12:14
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار جلالی در همایش پدافند غیرعامل در مركز همایش های بین المللی صدا و سیما افزود: دشمنان كشورمان و به خصوص آمریكا به دنبال روش های جدید برای مقابله با كشورمان هستند كه نام آن را راهبرد فشار برای تحمیل اراده گذاردند.
وی گفت: آمریكایی ها به دنبال استفاده از مولفه های مختلف از جمله مالی، اقتصادی با شیوه های سخت، نرم و هوشمند برای فشار به كشورمان هستند و در این چارچوب تركیبی از مولفه ها را در سیاست خارجی آمریكا با عنوان دیپلماسی نوین مشاهده می كنیم.
سردار جلالی با اشاره به اذعان آمریكایی ها به استفاده از دیپلماسی نوین تصریح كرد: دیپلماسی تجاری نیز بخشی از راهبرد آمریكایی هاست و آنها با اتكا به شركت های تجاری خود در تلاش هستند این دیپلماسی را اجرایی كنند و انكار این تلاش در داخل كشور بی معنی است.
وی تاكید كرد: سازمان پدافند غیرعامل مكلف است كه تهدیدات مختلف دشمن از جمله در حوزه های تجاری و اقتصادی را بررسی كند و برای مقابله با آنها راهكار ارایه دهد.
سردار جلالی گفت: البته ما در قالب فرآیند پدافند غیرعامل با چالش هایی نظیر چالش های حقوقی و قانونی روبرو هستیم.
وی با اشاره به ورود فناوری های نوین در عرصه های مختلف افزود: این فناوری ها باعث تحت الشعاع قرار دادن بسیاری از قوانین شده اند و حتی تغییراتی در‌ آنها ایجاد كرده اند.
رئیس پدافند غیرعامل تاكید كرد: اگر قوانین به روز نشوند در مرز قوانین امكان بروز بسیاری از معضلات از جمله جاسوسی و بروز بسیاری از تهدیدات امكانپذیر است و اینكه برخی ها در كشور تهدیدات را انكار می كنند مشكلی را حل نمی كند.
سردار جلالی گفت: هم اكنون تهدیدات متنوع و پیچیده شده اند كه از جمله آنها می توان به تهدیدهای اقتصادی، سایبری و فرهنگی اشاره كرد.
وی در زمینه تهدیدهای اقتصادی افزود: پیش بینی می كنیم در سال آینده تهدیدهای اقتصادی به خصوص در حوزه دلار وجود خواهد داشت و با وجود تلاش های مسئولان دستگاه دیپلماسی در حوزه برجام این نوع تهدیدات در بخش هایی همچنان پابرجاست.
سردار جلالی گفت: ما نباید در پشت خاكریز دلار سنگر بگیریم چون این خاكریز امن نخواهد بود.
وی تهدیدهای سایبری را یكی دیگر از مهمترین تهدیدات پیش روی كشورمان دانست و افزود: تهدیدات سایبری در سالهای اخیر تغییر ماهیت داده اند و در تلفیق با حوزه های مختلف شكل جدیدی از تهدیدات را پیش روی ما قرار داده اند.
رئیس پدافند غیرعامل در تشریح تهدیدهای سایبری گفت: به عنوان نمونه حملات سایبری - صنعتی یا به قول آمریكایی ها حملات چندجانبه در چارچوب حملات جدید سایبری طراحی شده اند و ما باید در حوزه كنترل صنعتی، بخش های انرژی و زیرساخت ها برای مقابله با تهدیدات وجود خواهند داشت آمادگی های لازم را كسب كنیم.
سردار جلالی یكی دیگر از انواع تهدیدهای سایبری را تهدیدات فرهنگی در حوزه جنگ نرم عنوان كرد و افزود: در سالهای اخیر تهدیدات سایبری نظامی هم درحال شكل گیری است و دشمنان تلاش دارند با طراحی و اجرای آن به كشورمان ضربه بزنند و این تهدید نیز در سال آینده پیش روی ما خواهد بود.
وی درباره رویكرد مقابله با اینگونه تهدیدها نیز تاكید كرد: اولویت در طرح های قابل اجراست كه باید از زیرساخت های امن در اینگونه طرح ها استفاده شود و در حوزه مصون سازی نیز اقدامات لازم صورت گیرد.
سردار جلالی اجرای طرح های كالبدی در شهرها را در اولویت دانست و گفت: حفاظت و صیانت از مردم مساله اصلی است كه در پدافند غیرعامل مورد توجه قرار می گیرد و به همین دلیل در توسعه شهرها طرح های كالبدی مصون سازی باید مورد توجه قرار گیرد كه در این چارچوب زیرساخت ها و تاسیسات شهری در اولویت قرار دارند.
وی تاكید كرد: در حوزه فناوری سایبری برای جلوگیری از تهدیدات باید به سمت استفاده از تولیدات داخلی رفت چراكه به اثبات رسیده است كه در این حوزه امكان آلودگی بسیاری از دستگاه ها و امكانات وارداتی وجود دارد.
رئیس پدافند غیرعامل آمادگی را لازمه اجرای طرح های پدافندی در كشور دانست و گفت: باید در تمام دستگاه ها و حوزه های اجرایی و صنعتی طرح های پدافندی اجرا شود و ما باید این طرح ها را حتی در مدارس نیز طرح ریزی كنیم.
سردار جلالی آموزش را یكی از اولویت های آمادگی برای خطرات احتمالی دانست و تاكید كرد: فرهنگ سازی و آموزش عمومی در این حوزه بسیار مهم است و در این چارچوب رسانه ها به خصوص صدا و سیما، نشریات و حتی تشكل های عمومی می توانند نقش داشته باشند.
وی آموزش در حوزه پدافند غیرعامل را آموزشی آرام بخش عنوان كرد و گفت: علاوه بر حوزه عمومی، آموزش تخصصی نیز بسیار مهم است و ما تلاش داریم با ایجاد گرایش های جدید در دانشگاه ها آموزش، پژوهش، تحقیق و استفاده از ظرفیت های دانشگاه ها را عملیاتی كنیم.
رئیس پدافند غیرعامل افزود: به علت اینكه تهدیدهای كنونی فناوری پایه هستند باید فناوری های جدید را بشناسیم و در قالب طرح های پژوهش محور دانشگاهی با شناخت به موقع آنها با آنها مقابله كنیم.

دسترسی سریع