تعیین سقف معافیت مالیاتی برای كاركنان دولتی و غیردولتی

مجلس شورای اسلامی امروز در ادامه بررسی بند‌های لایحه بودجه سال 1397 كل كشور، سقف معافیت مالیاتی برای كاركنان دولتی و غیردولتی را سالانه 276 میلیون ریال تعیین كرد.

1396/11/15
|
12:11
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، براساس بند (الف) تبصره 6 لایحه كه به تصویب رسید سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده 84 قانون مالیات های مستقیم مصوب 4 اسفند 1366 و اصلاحات بعدی آن در سال 1397، مبلغ 276 میلیون ریال تعیین شد.
در این مصوبه تشریح شده است: نرخ مالیات بر كل درآمد كاركنان دولتی و غیردولتی اعم از حقوق و مزایای فوق العاده و كارانه به استثنای تبصره 2 مصوب سال 86 قانون مالیات های مستقیم، معافیت در مبلغ مذكور تا سه برابر آن مشمول مالیات سالانه 10 درصد و نسبت به مازاد سه برابر، تا چهار برابر آن مشمول مالیات سالانه 15 درصد و نسبت به مازاد چهار برابر، تا شش برابر 25 درصد و نسبت به مازاد شش برابر، 35 درصد تعیین می شود.
همچنین میزان معافیت مالیاتی اشخاص موضوع مواد 57 و 101 قانون مالیات های مستقیم، سالانه مبلغ 216 میلیون ریال تعیین شد.

اجرای قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده تا سال 97 تمدید شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تمدید اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده تا زمان لازم الاجرا شدن قانون جدید در سال 97 موافقت كردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (یكشنبه، 15 بهمن) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات بخش درآمدی گزارش كمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه سال 97 با پیشنهاد بازگشت به لایحه دولت در بند (ب) تبصره 6 این لایحه با 164 رأی موافق، 40 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 241 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.
براساس بند (ب) لایحه دولت، مدت اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 17 اردیبهشت 1387 و اصلاحات بعدی آن تا زمان لازم الاجرا شدن قانون جدید در سال 97 تمدید می شود.
در گزارش كمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 97 بند مذكور حذف شده بود كه نمایندگان با حذف این بند با 58 رأی موافق، 159 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع مخالفت كردند.
آقای علی لاریجانی رئیس مجلس در جریان بررسی این بند گفت: با توجه به اینكه مشخص نیست بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده تا پایان سال جاری در كمیسیون اقتصادی به پایان برسد لذا باید قانون آزمایشی تا زمان تصویب و لازم الاجرا شدن قانون جدید تصویب شود.

تاجگردون: مخالفت با افزایش سقف مالیاتی به نام هیأت‌های علمی و به كام دیگران است
رئیس كمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1397 كل كشور در مجلس شورای اسلامی گفت: به استناد آمار، مخالفت با افزایش سقف مالیاتی به نام هیأت‌های علمی و به كام دیگران است و اكثر هیأت‌های علمی زیر 8 میلیون تومان حقوق دریافت می‌كنند.
غلامرضا تاجگردون در نشست علنی صبح امروز (یكشنبه، 15 بهمن) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات بخش درآمدی لایحه بودجه سال 97، بند (الف) تبصره 6 این لایحه اظهار داشت: در كشور ما هر زمانی كه بحث دفاع از درآمدهای پایین مطرح می‌شود تبدیل به پوپولیست می‌شویم و این مشكلات به وجود می‌آید.
رئیس كمیسیون تلفیق لایحه بودجه 97 با بیان اینكه اتفاق خاصی صورت نگرفته است، در بودجه سال 96 این اقدام شروع شد و سقف معافیت مالیاتی را در زمانی كه خط فقر 3 میلیون تومان اعلام می‌شود، ارتقا دادیم گفت: به استناد آمار مخالفت با این بند به نام هیأت‌های علمی و به كام دیگران است و اكثر هیأت‌های علمی زیر 8 میلیون تومان حقوق دریافت می‌كنند.
نماینده گچساران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه فرمول ارائه شده تنها مربوط به كاركنان دولت نیست بلكه مربوط به همه است، ادامه داد: سال‌ها پیش باید این اقدام صورت می‌گرفت، به استناد آمار رسمی ارائه شده توسط دولت 80 درصد جمعیت كشور زیر 2.5 میلیون تومان حقوق دریافت می‌كنند.
رئیس كمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پایان با تأكید بر اینكه سخت است كه در دولت و مجلس بنشینیم و به ضرر خود مصوبه‌ای را تصویب كنیم، خاطرنشان كرد: مخالفت با این مسأله به نام هیأت‌های علمی و به كام دیگران می‌شود.

مجلس نرخ آب بهای شهری را برای سال 97 را مشخص كرد
مجلس نرخ آب بهای شهری را در سال 97 مشخص كرد.
­مجلس شورای اسلامی در بند دیگری از تبصره 6 لایحه بودجه سال آینده كل كشور، وزارت نیرو را مكلف كرد كه از طریق شركت های آبفای شهری سراسر كشور علاوه بر دریافت نرخ آب بهای شهری به ازای هر مترمكعب فروش آب شرب، مبلغ 150 ریال از مشتركان آب دریافت و به خزانه داری كل واریز كند.
مجلس هم اكنون درحال بررسی سقف قیمت برق در سال آینده است.

تعیین عوارض برق مصرفی برای سال 97
مجلس شورای اسلامی در قالب لایحه بودجه سال آینده كشور عوارض برق مصرفی را تعیین كرد.
براساس بند ه تبصره 6 لایحه بودجه 97، عوارض موضوع ماده 5 قانون حمایت از صنعت برق كشور مصوب 10 آبان 1394، به میزان 8 درصد مبلغ برق مصرفی در سقف 12 هزار و 800 میلیارد ریال تعیین می گردد. همچنین مشتركین روستایی و چاه های كشاورزی از شمول حكم این بند معاف می باشند.

موضوع مشوق های مالیاتی ایجاد اشتغال در مناطق كم برخوردار به كمیسیون تلفیق بودجه ارجاع شد
نمایندگان مردم در خانه ملت، بندی از لایحه بودجه را كه مربوط به موضوع مشوق های مالیاتی ایجاد اشتغال مناطق كم برخوردار بود برای بررسی بیشتر به كمیسیون تلفیق بودجه ارجاع دادند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (یكشنبه 15 بهمن) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات بخش درآمدی كمیسیون تلفیق در لایحه بودجه سال 1397 كل كشور، به جزء 3 بند (و) تبصره 6 كه درخصوص ارائه معافیت مالیاتی شركت های واقع در شهرك های صنعتی در مناطق كم برخوردار بود، رسیدند و بعد از بررسی، با این بند مخالفت كردند.
بر اساس این گزارش، حسن لطفی نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد حذف جزء 3 بند (و) تبصره 6 را مطرح كرد و اظهار داشت: دغدغه ما ایجاد اشتغال در مناطق محروم است و نباید قوانین برخلاف ایجاد اشتغال تصویب كنیم.
با توجه به عدم كسب رأی لازم برای حذف جزء مذكور، اصل گزارش كمیسیون تلفیق درخصوص جزء 3 بند (و) تبصره 6 به رأی گذاشته شد كه با توجه به تصمیم نمایندگان این جزء برای بررسی بیشتر به كمیسیون تلفیق ارجاع شد.
در جزء 3 بند (و) تبصره 6 آمده بود: مفاد جزء (3) بند (پ) ماده (32) قانون احكام دائمی برنامه‌های توسعه كشور مصوب 1395.11.10 در سال 1397 مجرا نمی‌باشد.
در جزء 3 بند (پ) ماده 32 قانون احكام دائمی برنامه های توسعه كشور آمده است كه به‌منظور تسهیل و تشویق سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی كشور، اقدامات زیر توسط دولت انجام می‌شود: معافیت مالیاتی واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی در مناطق غیربرخوردار از اشتغال را به میزان معافیت‌های منظورشده در مناطق آزاد تجاری - صنعتی اعمال كند. توسعه واحد و نیز تولید كالای جدید در این واحدها به میزان سهم خود مشمول این حكم می‌باشند.

ارجاع موضوع مشوقهای مالیاتی ایجاد اشتغال در مناطق كم برخوردار به كمیسیون تلفیق
نمایندگان مردم در خانه ملت، بندی از لایحه بودجه را كه مربوط به موضوع مشوق های مالیاتی ایجاد اشتغال مناطق كم برخوردار بود برای بررسی بیشتر به كمیسیون تلفیق بودجه ارجاع دادند.
نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان بررسی جزئیات بخش درآمدی كمیسیون تلفیق در لایحه بودجه 97، به جزء 3 بند (و) تبصره 6 كه درخصوص ارائه معافیت مالیاتی شركت های واقع در شهرك های صنعتی در مناطق كم برخوردار بود، رسیدند و بعد از بررسی، با این بند مخالفت كردند.
حسن لطفی نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد حذف جزء 3 بند (و) تبصره 6 را مطرح و اظهار داشت: دغدغه ما ایجاد اشتغال در مناطق محروم است و نباید قوانین برخلاف ایجاد اشتغال تصویب كنیم.
با توجه به عدم كسب رأی لازم برای حذف جزء مذكور، اصل گزارش كمیسیون تلفیق درخصوص جزء 3 بند (و) تبصره 6 به رأی گذاشته شد كه با توجه به تصمیم نمایندگان این جزء برای بررسی بیشتر به كمیسیون تلفیق ارجاع شد.
در جزء 3 بند (و) تبصره 6 آمده بود؛ مفاد جزء (3) بند (پ) ماده (32) قانون احكام دائمی برنامه‌های توسعه كشور مصوب 10/11/1395 در سال 1397 مجرا نمی‌باشد.
در جزء 3 بند پ ماده 32 قانون احكام دائمی برنامه های توسعه كشور آمده است كه به‌منظور تسهیل و تشویق سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی كشور، اقدامات زیر توسط دولت انجام می‌شود: معافیت مالیاتی واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی در مناطق غیربرخوردار از اشتغال را به میزان معافیت‌های منظورشده در مناطق آزاد تجاری . صنعتی اعمال كند. توسعه واحد و نیز تولید كالای جدید در این واحدها به میزان سهم خود مشمول این حكم می‌باشند.

دسترسی سریع