رئیس جمهور ضمن صدور دستور افتتاح همزمان 10 مركز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در 10 استان كشور گفت: امیدواریم این مسیر و راه به كمك مردم و دولت برای نشر آثار فرهنگی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ادامه یابد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی در مراسم افتتاح 10 مركز فرهنگی و موزه دفاع مقدس 10 استان كشور كه در محل باغ موزه دفاع مقدس تهران به صورت همزمان و از طریق ویدئوكنفرانس برگزار شد، افزود: امیدواریم در همه استان ها شاهد چنین موزه هایی برای نشر آثار فرهنگی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس باشیم.
رئیس جمهور گفت: به نام خداوند بزرگ و به یاد روح بلند امام راحل، شهدای انقلاب اسلامی، شهدای دفاع مقدس به ویژه شهدای رشته عملیات كربلای 5، والفجر 8، خیبر و بدر كه تقریباً در همین ایام در سال های مختلف دفاع مقدس انجام شد و همچنین سایر رشته عملیات و به میمنت ایام مبارك دهه فجر انقلاب اسلامی و همچنین به یاد و نام فاطمه اطهر (س) كه این ایام منور به نور آن بی بی دو عالم است، دستور افتتاح 10 مركز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، سیستان و بلوچستان، سمنان، شهر دزفول در استان خوزستان، فارس، منطقه مرصاد در كرمانشاه، مازندران و یزد را صادر می كنم.
همچنین پس از صدور دستور افتتاح این مراكز فرهنگی با حضور رئیس جمهور، سردار سرلشكر باقری و سردار كارگر از تمبر یادبود 10 مركز فرهنگی و موزه دفاع مقدس نیز رونمایی شد.
پس از برگزاری این مراسم، رئیس جمهور در ادامه تصریح كرد: ایام مبارك فجر انقلاب اسلامی و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را به همه حضار، ملت بزرگ ایران، خانواده های عزیز شهیدان و ایثارگران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تبریك و تهنیت عرض می كنم.
آقای روحانی افزود: موضوع انقلاب اسلامی، موضوعی بسیار مهم و شاید كم نظیر و بی نظیر در تاریخ ملت های منطقه و جهان بود.
رئیس جمهور گفت: ملت ایران بدون كمك هیچ قدرت و كشور خارجی و با اتكا به عنایات حق و وحدت و فداكاری مردم، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را به پیروزی رساند.
آقای روحانی افزود: دفاع مقدس دفاع جانانه یك ملت نه در برابر یك رژیم متجاوز، بلكه تقریباً در برابر همه قدرت های جهان بود.
مشروعیت، نرم افزار اصلی برای دفاع و جنگ در برابر متجاوزان است
رئیس جمهور گفت: در هر جنگ و در هر دفاعی قبل از بحث سخت افزارها، باید به فكر نرم افزارهای آن دفاع و جنگ باشیم.
آقای روحانی افزود: نخستین نرم افزار برای یك دفاع و ایجاد یك حماسه در برابر متجاوزان، مشروعیت آن دفاع است؛ اگر نتوانید برای مردم روشن كنید و یا مردم خودشان آگاه نباشند كه دیگری تجاوز كرده است و ما مدافع هستیم، ما آغازگر نیستیم و ما نمی خواهیم به منافع هیچ ملتی در این منطقه و همسایگان تجاوزی داشته باشیم؛ یك رژیم سفاك این جنگ را بر ما تحمیل كرده است، جنگی كه آنگاه وظیفه انسانی، دینی، انقلابی و ملی ماست تا از سرزمینمان، ملتمان، شرفمان و از استقلالمان دفاع كنیم.
رئیس جمهور ادامه داد: اگر مشروعیت در ذهن همه مردم روشن نباشد، آن ملت پای كار نمی آید و از آن جنگ خسته می شود، اما اگر مشروعیت جنگ برای مردم روشن شود كه این جنگ دفاع، ایستادگی و مقاومت در برابر متجاوز است، آنوقت آن جنگ اگر هشت سال و یا ده سال هم طول بكشد، مردم مقاومت و ایستادگی می كنند.
وی افزود: علاوه بر آن اگر در جنگی فرمانده آن جنگ مرجع تقلید و رهبر انقلاب و شخصیتی باشد كه همه مردم به آن عشق بورزند و جنگی كه همه مردم و فرهیختگان، علما، صاحبنظران و همه قشرهای مردم به خوبی حس می كردند كه در برابر این فرد متجاوز و ارتش متجاوز آنها باید ایستادگی و مقاومت كنند و راهی جز این وجود ندارد.
آقای روحانی گفت: یعنی برای مردم به خوبی روشن شد كه نه سازمان ملل نه كشورهای منطقه حتی نه كشورهای دوست كه عددشان زیاد نبود و اندك بودند هیچ كس نیست كه از كشورشان، سرزمینشان، خاكشان، ملتشان و شرفشان و ناموسشان دفاع كند جز خودشان. رئیس جمهور افزود: مشروعیت، نرم افزار اصلی برای دفاع و جنگ در برابر متجاوزان است، چون جنگ فراز و نشیب زیاد دارد، افرادی شهید می شوند، افرادی نیز مجروح و اسیر می شوند و همه اینها را مشروعیت ساده و آسان می كند.
نقش امام در دوران جنگ برای مردم به خوبی تبیین نشده است
رئیس جمهور با اشاره به نقش امام در مدیریت دوران دفاع مقدس گفت: این نقش به خوبی برای مردم تبیین نشده است و البته مردم كلیت آن را می دانند.
آقای روحانی در ادامه سخنانش افزود: در بعد نرم افزاری اگر مردم به سازمان رزم ، فرماندهان میدان ، فرماندهان دفاع و به مقامات ارشد سیاسی كشور اعتماد نداشته باشند به میدان جنگ نمی آیند و بچه ها و همسرانشان را نمی فرستند؛ اینكه می بینید مردم، مادران عزیز و پدران سرافراز فرزندان خود را با افتخار بدرقه و با لبخند با آنها خداحافظی می كردند و اگر جنازه آنها برمی گشت به آن فخر می ورزیدند به خاطر این بود كه به فرماندهی و به فرماندهان جنگ اعتماد داشتند. رئیس جمهور گفت: اگر اعتماد به فرماندهان جنگ نبود و بنا بود بعد از هر عملیاتی تردید و یا صدها ساعت بحث كنیم كه فلان حمله در فلان ساعت خوب بود و یا تعداد كشته ای كه دادیم مناسب بود و بحث های دیگر مگر می شد جنگ را اداره كرد؟ نمی شد.
آقای روحانی افزود: در روزها و هفته های اول جنگ در دوران مجلس اول شورای اسلامی نمایندگان مجلس به ویژه نمایندگان استان های مرزی و جنوبی و غربی بر مبنای احساس وظیفه هر روز بحثی مطرح می كردند و برخی می آمدند داد و فریاد می كردند و می گفتند فرماندهان را بخواهید و چرا آنجا آنطوری و اینجا اینطوری شد.
رئیس جمهور گفت: مشكلات هم زیاد بود چراكه روزهای اول جنگ بود و نه ارتش و نه نیروهای انتظامی آماده ای داشتیم و مشكلات ماههای اولیه انقلاب را هم پشت سرگذاشتیم.
آقای روحانی افزود: هر روز در آن شرایط فرماندهان جنگ مخصوصا فرمانده ارتش را احضار می كردند و در مجلس سروصدا و داد و فریاد بود و یا مجلسی ها قانع می شدند و یا نمی شدند اما هفته بعد امام پیغام داد كه مجلس به این كارها ورود نكند و به كار خودش برسد و اگر می خواهد كمك و پشتیبانی كند بكند و مجلس جای احضار فرماندهان نیست و نیروهای مسلح فرمانده دارد و افرادی از طرف من هستند كه نظارت كنند.
رئیس جمهور گفت: اگر قرار بود مجلس در هر عملیاتی بگوید می خواهم تحقیق و تفحص كنم حتی اگر هم قانون اساسی اجازه داده باشد مگر می شد جنگ را اداره كرد؟
آقای روحانی افزود: شما اگر پروژه ای را به پیمانكاری مورد اعتماد واگذار كنید اگر هر روز صبح بخواهید ایراد بگیرید كه چرا این كارگر و چرا آن مهندس را آوردید و چرا نیاوردید و چرا كار را از اینجا شروع كردید كار پیش نمی رود.
رئیس جمهور گفت: یكی از مشكلات امروز كشور ما این است كه زیادی احساس وظیفه می كنیم و همه می خواهیم راجع به همه مسایل احساس وظیفه كنیم؛ یك چارچوب و مقرراتی است و افرادی و دولتی و نیرویی مسئول شده اند و باید اعتماد كرد.
وی افزود: با كمك امام اعتمادی به سازمان رزم و مدیریت جنگ و كشور حاصل شد و امام در جنگ نقش هایی داشت كه آن نقش ها به خوبی برای مردم تبیین نشده است البته كلیت آن را مردم می دانند؛ گاهی اگر سخن، ارشاد، نصیحت و نهیب امام نبود جنگ با این همه فراز و نشیب و مشكلات اداره نمی شد. رئیس جمهور گفت: در دفاع مقدس و در دوران جنگ تحمیلی روز به روز این اعتماد بیشتر شد اما از همان لحظه اول كه جنگ شروع شد مردم در بهت فرورفته بودند و كسی فكر نمی كرد و برنامه ریزی نشده بود و یك دفعه ساعت 2 عصر مراكز فراوانی از كشور از جمله تهران بمباران و از همین جا جنگ آغاز شد.
آقای روحانی افزود: اگر غروب آن روز ، آن سخن قاطع امام نبود مبنی بر اینكه (یك دزدی آمده و سنگی پرتاب كرده و مردم به خوبی جواب خواهند داد) اوضاع اداره نمی شد و كلام و قدرت و امیدی با این سخن امام در میان مردم ایجاد شد.
رئیس جمهور گفت: صبح فردای آن روز (اول مهر) 140 فروند هواپیمای نیروی هوایی ما به نقاط و مراكز مختلف شهرهای عراق هجوم آوردند و ضربه بسیار سختی به لحاظ روحی، روانی و عملیاتی به عراق وارد شد و ما ساعت 8 صبح همان روز به مجلس آمدیم و مقام معظم رهبری كه آن زمان نماینده امام در شورای عالی دفاع بودند آمدند و كنار مجلس همدیگر را دیدیم و درباره عملیات سخن گفتیم و ایشان وقتی وارد مجلس شدند خبر خوب حمله این 140 فروند هواپیما را دادند كه امید و اعتمادی ایجاد شد.
آقای روحانی افزود: به واسطه همین امید به آینده روز به روز اعتماد بیشتر شد.
اگر امید به آینده نباشد وضعیت جامعه مناسب نخواهد بود
رئیس جمهور گفت: اگر نرم افزارها در زمان جنگ نبودند ما در جنگ و میدان موفق نبودیم و این نرم افزارها كمك كرد مشروعیت جنگ برای مردم واضح و روشن شود و مردم به آینده جنگ اعتماد داشته باشند.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود افزود: اگر امید و اعتماد به آینده نباشد وضعیت جامعه مناسب نخواهد بود.
رئیس جمهور گفت: در زمان جنگ روز به روز با عملیات های مختلف كه از مهر ماه سال 60 با شكست حصر آبادان شروع شد امیدها بیشتر شد.
آقای روحانی با اشاره به عملیات های مختلف از جمله فتح المبین و بیت المقدس در زمان جنگ افزود: این عملیات ها روز به روز امید و اعتماد مردم را افزایش داد.
رئیس جمهور گفت: مشروعیت جنگ برای مردم واضح و روشن شده بود و مردم به مسئولان عالی سیاسی، نظامی و فرماندهان جنگ و نیروهای مختلف ارتش، سپاه، بسیج و سایر نیروها كه در جنگ بودند اعتماد داشتند.
آقای روحانی افزود: مردم امید داشتند و روز به روز این امید برای رسیدن به پیروزی و پایان جنگ بیشتر شد .
رئیس جمهور گفت: ما توانستیم در یك جنگ مهم كه كشورهای مختلف از جمله عربستان، شوروی سابق و دیگر كشورها كه به صدام كمك می كردند پیروز شویم.
وی با اشاره به حمله صدام به كویت و افشاگری برخی كشورها مبنی بر كمك به صدام افزود: بعد از این حمله معلوم شد كه برخی كشورها به صدام پول می دادند و كمك می كردند از جمله كویت، عربستان، شوروی سابق، امریكا و اروپا به صدام كمك می كردند.
رئیس جمهور گفت: در این جریان مشخص شد چه كسانی به صدام سلاح شیمیایی می دادند كه بعدا خود آنها از صدام شكایت كردند.
آقای روحانی افزود: واضح شد كه در این جنگ چگونه فرزندان این مرز و بوم در برابر شیاطین ایستادند و ایستادگی كردند و جنگ را به پیروزی رساندند.
باید قدرت ملی كشور را در كنار قدرت دفاعی بالا ببریم
رئیس جمهور با تأكید بر لزوم افزایش قدرت ملی كشور گفت: باید نه تنها قدرت دفاعی كشور، بلكه قدرت ملی مان را نیز بالا ببریم.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم افتتاح 10 مركز فرهنگی و موزه دفاع مقدس با اشاره به دوران 8 سال دفاع مقدس تصریح كرد: این تابلوی بزرگ ایثار، فداكاری، ایستادگی، پیروزی و حماسه كه در این 8 سال نقاشی شد، درس های فراوانی از دفاع مقدس برای ما دارد.
وی افزود: شهدا، خانواده های شهدا، همه جانبازان عزیز، آزادگان و ایثارگران معلمان بزرگ ما در زندگی هستند.
رئیس جمهور با تأكید بر لزوم افزایش قدرت ملی كشور گفت: باید نه تنها قدرت دفاعی كشور، بلكه قدرت ملی مان را نیز بالا ببریم، قدرت دفاعی هم البته جزو قدرت ملی است.
رئیس جمهور با اشاره به تقسیم بندی های كلاسیك پیشین قدرت به 4 قدرت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دفاعی، افزود: اگر این 4 قدرت با هم نباشند، مگر می شود از كشور دفاع كرد؟
وی ادامه داد: در همان دوران دفاع مقدس نیز جدا از بحث تجهیزات و با فرض دارا بودن تمام سلاح ها، اگر از منظر اقتصادی نمی توانستیم میدان جنگ را اداره كنیم، مهمات و غذا به جبهه های جنگ برسانیم، سلاح بدون مهمات كه ارزشی ندارد. رئیس جمهور گفت: اینكه این مهمات را چه كسی باید تأمین كند؟ آیا در داخل باید ساخت و یا باید از خارج وارد شود؟ اگر نمی توانستیم این مهمات را تأمین كنیم آیا می شد جنگ را اداره كرد؟
آقای روحانی با اشاره به مشكلات فروش نفت و تأمین ارز كشور در دوران جنگ تصریح كرد: اگر نمی توانستیم از خارك حفاظت كنیم چه می كردیم؟ یكی از دلایل انتصاب بنده به مسئولیت فرمانده پدافند هوایی كشور ازجانب مقام معظم رهبری و مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی به رغم امتناع بنده، به خاطر موضوع حفاظت از خارك بود.
رئیس جمهور ادامه داد: خارك بمباران و دو هفته صادرات نفت ما قطع شد. لذا اینجا بود كه گفتند دیگر نمی شود و مسأله پدافند هوایی برای ما موضوعی حیاتی است.
آقای روحانی یادآور شد: به رغم اصرار هر دو بزرگوار من این مسئولت را نمی پذیرفتم كه حضرت آقا فرمودند از طرف امام راحل به شما به عنوان واجب عینی تكلیف می كنم و امام به ما گفته است كه اگر در موردی شما و آقای هاشمی به نتیجه نرسیدید، از طرف من تكلیف كنید، لذا گفتم اگر تكلیف می كنید كه من آماده ام.
رئیس جمهور گفت: اگر ما خارك را نمی داشتیم، اگر نمی توانستیم نفتمان را صادر كنیم، اگر نمی توانستیم با هواپیماها نفتكش ها را اسكورت كنیم و اگر نیروی دریایی نمی توانست این نفتكش ها را اسكورت كند، در آن صورت چطور می توانستیم كشور را اداره كنیم؟
آقای روحانی افزود: قدرت اقتصادی و قدرت دفاعی و نظامی در كنار یكدیگر قرار دارند؛ اگر ما قدرت سیاسی داخلی نداشتیم اینطور نمی شد كه حتی در دوران جنگ برگزاری انتخابات ما یك روز نیز عقب نیفتاد و در انتخابات دوم مجلس شورای اسلامی عده ای معتقد بودند كه با توجه به شرایط جنگی و اضطراری امام امر كنند كه همین مجلس ادامه یابد و شرایط برگزاری انتخابات در میان جنگ وجود ندارد.
وی ادامه داد: اما امام نپذیرفتند و فرمودند كه انتخابات در همان روز باید برگزار شود؛ قدرت سیاست داخلی و خارجی ما دركنار اینها بود.
رئیس جمهور با اشاره به قدرت فرهنگی كشور در دوران دفاع مقدس تصریح كرد: حضور مردم در جبهه های جنگ و فداكاری های آنها در قالب نیروهای داوطلب كه گاهی با دستكاری در شناسنامه ها انجام می گرفت و همچنین اصرار خانواده ها بر حضور فرزندانشان در جبهه های جنگ حاكی از آن است كه اگر آن ایمان و اعتقاد نبود ما نمی توانستیم به پیروزی برسیم.
آقای روحانی گفت: مردم این را باور كردند كه آن قدمی كه غبار جبهه بر آن می نشیند و آن انسانی كه قدم در میدان جنگ می گذارد، همینكه این غبار جبهه بر كفش ها و پاهای او می نشیند دیگر شعله های آتش جهنم به این بدن اصابت نمی كند.
همیشه به یك قدرت دفاعی نیازمندیم
رئیس جمهور گفت: آن انسانی كه قدم در میدان جنگ می گذارد همینكه غبار این جبهه بر كفش ها و پاهایش می نشیند دیگر شعله آتش جهنم به این بدن اصابت نمی كند و مردم این را باور كردند و معتقدند و این را مردم می دانستند كه مظلومند و جنگ بر آنها تحمیل شده است.
آقای روحانی افزود: مفسران ما می گویند نخستین آیه جهاد كه در قرآن مجید نازل شد همین آیات سوره حج بوده است و در قرآن كریم خداوند می فرماید ما اذن دادیم بر آنهایی كه جنگ بر آنها تحمیل شده است و دیگران جنگ را بر آنها وارد و به آنها تجاوز كرده اند و مورد قتال و جنگ قرار گرفته اند.
رئیس جمهور ادامه داد: بنابراین اولین آیه قرآن مجید در بحث جهاد همراهش مشروعیت جنگ و جهاد را خداوند متعال بیان می كند، هم جنگ تحمیل شده است و هم مظلوم قرار گرفته اند.
آقای روحانی گفت: اگر رزمنده ها نبودند و اگر جهاد و ایستادگی نبود؛ مگر چیزی باقی می ماند مگر مسجدی، كلیسایی، كنیسه ای و یا صومعه ای باقی می ماند.
رئیس جمهور افزود: بنابراین ما قدرت ملی را نیاز داریم و این قدرت ملی ما نیز تركیب قدرت هاست، قدرت فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و دفاعی است و همیشه باید در كنار هم باشد، همیشه باید نیروهای مسلح در كنار دولت، دولت در كنار حوزه های علمیه، حوزه های علمیه در كنار مردم و مردم در كنار همه باشند.
آقای روحانی گفت: اگر همه در كنار هم نباشیم این قدرت ملی ساخته نمی شود یا در اقتصاد لنگ می زنیم یا در سیاست و فرهنگ مشكل پیدا می كنیم، البته قدرت های دیگر نیز وجود دارند و شاید بتوان قدرت سایبری را به عنوان قدرت بزرگ امروز از آن یاد كرد كه اصولا از علوم پیشرفته و هایتك امروز به عنوان یك قدرت جدید می توان یاد كرد.
رئیس جمهور افزود: در دنیای امروز همه همدیگر را تهدید می كنند، اینكه ما برسیم به نقطه ای كه دیگر تمام دنیا گل و بلبل بشود و هیچ كس به هیچ كس دیگر حمله نكند در این سال ها و در این قرن ها بعید به نظر می رسد، البته ما از سال ها و قرن های آینده خبر نداریم، اما اكنون همه دارند همدیگر را تهدید می كنند. آقای روحانی ادامه داد: شما ببینید با چه زبان وقیحانه ای امریكایی ها دارند روسیه را با سلاح اتمی جدید تهدید می كنند و اینهایی كه معتقدند استفاده از سلاح كشتار جمعی جنایت علیه بشر است و می گویند همه مقررات بین المللی آن را ممنوع كرده است و باید همه سلاح های هسته ای از بین برود، بحث ساخت سلاح های جدید برای تهدید و یا استفاده علیه رقیب در برابر همدیگر است.
رئیس جمهور گفت: در این شرایط می شود یك ملتی و جمعیتی بگوید اكنون زمان صلح، برادری و همزیستی (مسالمت آمیز) است، پس ما قدرت دفاعی نمی خواهیم یا مثل سابق نمی خواهیم؟ آقای روحانی افزود: همیشه به یك قدرت دفاعی نیازمند هستیم، تا روزی كه در دنیا تهدید علیه ما وجود دارد باید هموزن، برای ایستادگی در برابر هر تهدید جدیدی قدرت دفاعی مان را تقویت كنیم، خودمان می توانیم بسازیم، خودمان باید بسازیم كه الحمدلله اكنون اكثر سلاح ها، تجهیزات و امكانات دفاعی مان را خودمان داریم می سازیم.
برای توانمندی دفاعی نیاز به مذاكره با هیچ قدرتی نداریم
رئیس جمهور تأكید كرد: ملت و مسئولان جمهوری اسلامی ایران برای توانمندی دفاعی شان نیاز به مذاكره و توافق با هیچ قدرتی ندارند و نخواهند داشت.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در مراسم افتتاح 10 مركز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در استان ها افزایش توان دفاعی برای گرفتن جرأت از دشمنان و تهدیدكنندگان كشورمان را ضروری دانست.
وی تأكید كرد: باید آنچنان نیرومند باشیم كه دشمنان از موفقیت در حمله به مأیوس باشند یا حس كنند بهای بسیار سنگینی می پردازند یا باید آنان را مأیوس كنیم یا اگر نمی توانیم به آنان بفهمانیم كه هزینه بسیار سنگینی می پردازند. آقای روحانی گفت: اصلاً قدرت ملی برای جنگ نیست بلكه ابتدا برای صلح است ما برای بازدارندگی قدرت می یابیم. بازدارندگی همان صلح عزتمندانه و مقتدرانه است. پس باید آماده باشیم كه تهدیدات را از سر مردم دفع و رفع كنیم.
رئیس جمهور تأكید كرد: برای این كار ملت و مسئولان ما در عرصه توانمندی های دفاعی نیاز به مذاكره و توافق با هیچ قدرتی ندارند و نخواهند داشت؛ البته صحبت و بحث می كنیم و اگر مقامی آمد و از ما سؤال كرد جواب قاطع، محكم و بسیار روشن می دهیم اما آنچه برای دفاع از كشورمان از هر نوع سلاح و قدرتی نیاز باشد در چارچوب مقررات و فتاوای رهبرمان تهیه خواهیم كرد.
وی افزود: ما در پی سلاح های كشتار جمعی نیستیم هم طبق تعهدات بین المللی و هم بالاتر از آن در چارچوب فتاوای رهبر معظم انقلاب، اخلاق و شریعت اما باید خود را آماده كنیم. آقای روحانی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: قدرت ملی در چارچوب حزب و جناح نمی گنجد تمام احزاب، تفكرات و جناح ها ذیل این قدرت تعریف می شوند.
رئیس جمهور گفت: در قدرت ملی اعم از قدرت اقتصادی، سیاسی و فرهنگی همه باید كنار هم باشند و دوش به دوش هم حركت كنند چنانكه در قدرت دفاعی همه مردم باید در كنار نیروهای مسلح باشند در این عرصه نیروهای مسلح ، مردم و دولت هر یك وظایفی دارند. وی افزود: در تبیین ارزش ها اعم از ارزش های انقلاب و دفاع مقدس، این ارزش ها زیر خیمه حزب و جناح نمی رود بلكه مربوط به ملت ایران است مگر همه ملت ایران در دفاع مقدس حضور نداشتند؟ مگر در دفاع مقدس افرادی كه داوطلبانه به جبهه می آمدند از تفكرات حزبی آنان می پرسیدند؟
آقای روحانی اضافه كرد: در آن دوره همه افرادی كه به دفاع از وطن معتقد بودند به جبهه آمدند. همه اعم از مسلمانان شیعه و سنی و پیروان اقلیت های دینی دركنار هم بودیم و بودند و كمك كردند و امروز نیز روزی مدافعان كشور و نیروهای مسلح باید بالای جناح و حزب بیاستند و قدرت ملی نیز باید چنین باشد.
رئیس جمهور تأكید كرد: در تبیین آثار و ارزش های دفاع مقدس نیز باید فوق جناح و حزب حركت كرد در راهیان نور و موزه های دفاع مقدس همه كسانی كه حضور می یابند اعم از ایرانی و غیر ایرانی باید آنجا را مال خودشان ببینند و نباید اجازه دهیم رنگ حزب و جناح حاكم شود. وی با تكریم یاد فرماندهان شهید دفاع مقدس مانند خرازی، همت، كاظمی، زین الدین، هاشمی، صیاد، آبشناسان، ستاری، نامجو، فكوری و فلاحی افزود: همه شهدای ارتش، سپاه و نیروی انتظامی اسطوره های مقاومت كشورند زمانی فردوسی كه می خواست شعر بسراید اسطوره ای به نام رستم را مطرح كرد تا در سایه آن ملت را منسجم كند اما اكنون اسطوره های واقعی داریم.
آقای روحانی اضافه كرد: اكنون رستم های واقعی داریم و نیازی به اسطوره نداریم شرح زندگی هر یك از شهدا می تواند اسطوره و راهنما باشد و ما را در مسیر هدایت قرار دهد.
رئیس جمهور نشر آثار شهیدان و ایجاد باغ موزه های دفاع مقدس را دارای ارزش فوق العاده دانست و تأكید كرد: فعالیت در این موزه ها باید ملت را منسجم تر كند، روحیه ایثار را بالا ببرد و راه آینده را برای ما مشخص كند. وی افزود: هرچه این موزه ها شلوغ تر باشد در مواجهه با تهدیدات بازدارنده تر است زیرا فقط سلاح بازدارنده نیست. شور و هیجان مردم، حضورشان در مراسم عاشورا، مساجد ، شب های احیا، اعتكاف، در موزه های دفاع مقدس و راهیان نور و نیز عشق و علاقه مردم به رهبر معظم انقلاب، علما و حوزه ها بازدارنده است و باید از این ابعاد قدرت ملی استفاده كنیم.
آقای روحانی همچنین با قدردانی از نیروهای مسلح و سردار باقری رئیس ستاد كل نیروهای مسلح به عنوان یكی از رزمندگان دفاع مقدس كه از ابتدا تا پایان جنگ تحمیلی در جبهه حضور داشت ضمن تكریم برادر شهید وی، به نقل خاطره ای از آن شهید والا مقام پرداخت.
رئیس جمهور گفت: اولین بار كه خدمت شهید باقری رسیدم قبل از عملیات والفجر مقدماتی بود كه در قرارگاه توضیح می داد و من دچار حیرت شدم كه آن جوان تا آن حد مسلط بود واقعاً همه تپه ها،رودخانه ها و منطقه را می شناخت و به زیبایی تبیین می كرد درحالیكه در آن قرارگاه سرداران و امیران بزرگ از سپاه و ارتش حضور داشتند.
وی همچنین با قدردانی از مسئولان نشر آثار و ارزش های دفاع مقدس به ویژه از سردار كارگر بر ترویج این ارزش ها از طریق رسانه ها اعم از رسانه ملی، روزنامه ها و فضای مجازی تأكید كرد. آقای روحانی تبدیل تهدیدات فضای مجازی به فرصت را ضروری دانست و افزود: فضای مجازی وجود دارد و كاریش نمی توان كرد. ما باید آن را به فرصت تبدیل كنیم و جوانان، رزمندگان و عاشقان این كشور قادرند از این فضا بهره برداری كنند.
رئیس جمهور تأكید كرد: باید با انتشار خاطرات شهدا و ایثارگران، روحیه ایستادگی و مقاومت را آنچنان افزایش دهیم كه هیچ دشمنی جرأت نكند علیه ما در آسمان و آب و خاك این سرزمین، علیه كشور و مردم توطئه كند.
وی گفت: رزمندگان ما در سال های اخیر در كشورهای دوست به عنوان دفاع از حرم و دفاع از جان مسلمانان فداكاری كردند و نشان دادند گرچه حدود سی سال از جنگ تحمیل گذشته است اما همچنان روحیه ایثارگر و مقاومت در برابر دشمنان در منطقه و جهان وجود دارد.