فرهنگ ایثار ضامن امنیت ملی كشور است

وزیر امور خارجه كشورمان فرهنگ ایثار را سرمایه خدادادی ملت ایران دانست كه ضامن امنیت ملی كشور است .

1396/12/05
|
14:41
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد جواد ظریف صبح امروز در همایش "ایثار،زبان صلح جهانی" در سخنانی گفت : فرهنگ ایثار سرمایه ای بود كه كشور را از گذرگاه جنگ تحمیلی به سلامت عبور داد و اگرامروز جهانیان قصد یاد كردن از یك كشور قدرتمند منطقه را دارند بی اختیار به ایران نگاه می كنند .
وی گفت : این نگاه مبتنی بر تعداد هواپیمایا توپ و تانك ایران و یا مقایسه این امكانات با توان كشورهای همسایه ما نیست بلكه این نگاه برگرفته از فرهنگ ایثار، استقلال و خود باوری است .
وزیر امور خارجه با بیان اینكه در صورت حاكم شدن این نگاه دیگر برای تامین امنیت مانند برخی كشورهای منطقه نیازی به 67 میلیارد دلار خرید سلاح نیست افزود :در چنین شرایطی دیگر برای تامین امنیت نگاه ها به خارج نخواهد بود و كسی از اخم اوباما هراسان یا از لبخند ترامپ مشعوف نخواهد شد چراكه نگاه به مردم است .
وی افزود :اگر در تامین امنیت نگاه به مردم باشد دیگر كسی نخواهد گفت كه به منطقه می روم تا آنها را بدوشم و این خفت بارترین نگاه برای همسایگان ماست كه كسی بگوید من تا قول سرمایه گذاری نگرفتم به منطقه نرفتم و آنها را برای دوشیدن می خواهم .
ظریف خاطرنشان كرد : چنین اتفاقی هیچگاه برای جمهوری اسلامی ایران نمی افتد چراكه نگاه ما برای تامین امنیت و تمامیت ارضی به بیرون نیست بلكه به فرهنگ ایثار و شهادت است و بر همین اساس است كه حفظ حقوق مردم و ایثار امر اخلاقی صرف نیست بلكه ضرورت امنیت ملی است .
وی افزود :زمانی كه امنیت ملی، پیشرفت و توسعه كشور ما وابسته به مردم است و مقام معظم رهبری نیز در سیاستهای اقتصاد مقاومتی درون زایی را در عین برون نگری به عنوان مهمترین عامل پیشرفت مطرح می كنند این سیاستگذاری به خاطر اصالت این نگاه است نگاهی كه از ایثار برآمده و یا به خاطر سرمایه ایثار پدید آمده است .
ظریف گفت: اگر این گونه است باید به حقوق مردم به ویژه به حقوق ایثارگران به عنوان ضرورت امنیت ملی نگاه شود نگرشی كه نگاه ما را به مردم از نگرش ابزارگرایانه غرب مجزا می كند.

تأكید ظریف بر اجرای هر چه سریع تر تعهدات امریكا در برجام
وزیر امور خارجه تأكید كرد: امریكایی ها باید هر چه سریع تر تعهداتشان را در چارچوب برجام اجرا كنند.
محمدجواد ظریف پس از سخنرانی در همایش ایثار، زبان صلح جهانی، در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره اظهارات یكی از مقامات امریكایی مبنی بر اینكه ایران باید در حوزه سایبری، حقوق بشر و فعالیت های اقتصادی سپاه نیز محدودیت هایی را بپذیرد تا واشنگتن در برجام باقی بماند، گفت: عضوی از توافقی چندجانبه نمی تواند برای آن شرط بگذارد.
وی افزود : آنان قبلا نیز چند شرط نابجا مطرح كردند و شروط جدیدشان هم نابجاست. اصولا هر شرطی نابجاست. ظریف تاكید كرد: آنچه اكنون ضرورت دارد این است كه جامعه بین الملل باید اطمینان حاصل كند كه حقوق ایران به عنوان طرفی كه برجام را رعایت كرده است حفظ شود این مشكل كنونی ماست.
وی تصریح كرد: امریكایی ها برای فرار از اجرای تعهداتشان با فرار رو به جلو شرایطی را مطرح می كنند اما جامعه بین الملل كاملا واقف است كه این شرایط هیچ كدامشان حتی قابل بررسی هم نیست. لذا تاكید بر این است كه امریكایی ها باید هر چه سریع تر به تعهداتشان عمل كنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین درباره مبانی قدرت ایران گفت: بحث اینكه مبانی قدرت ایران چیست نیاز ماست، ما نمی توانیم صرفا براساس نسخه برداری از نظریه پردازی غربی ها برای خودمان آینده را ترسیم كنیم.
ظریف افزود: دانشگاه جایی است كه ما باید مزایای نسبی كشورمان و مزایایی را كه توانسته از امنیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران پاسداری كند و شاید مفاهیم جدیدی را حتی برای صلح و امنیت بین المللی ارائه كرده است بررسی كنیم.
وی اضافه كرد : باید در این حوزه ها كار كنیم و فكر می كنم دانشگاه دقیقا جای این سخنان است.
ظریف همچنین درباره روند آستانه در خصوص سوریه گفت: ما همواره خواهان این بودیم كه توافقات آستانه برای كاهش تنش اجرایی شود‌ .
وی افزود : متاسفانه گروه های تروریستی از یك سو به اقدامات خود ادامه دادند و از سوی دیگر سیاست های بسیار مخرب امریكا كه برای هدف های كوته نظرانه كه برخی از آن هم اقتصادی و در واقع برای اشغال سرزمین های نفت خیز سوریه از نیروهای محلی استفاده می كنند به تنش بلندمدت در منطقه ما دامن می زنند.
وزیر امور خارجه تاكید كرد : اینها خطرهایی است كه منطقه ما را تهدید می كند و ضروری است به سیاست های كاهش تنش برگردیم و حركت حمایتی را كه از برخی گروه های تروریستی مانند النصره دارند متوقف كنند.

دسترسی سریع