رئیس شورای هماهنگی تشكل های مهندسی، صنفی و حرفه ای كشور گفت: در صورت تحویل 77 هزار طرح نیمه تمام به بخش خصوصی، سه میلیون فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا انصاری در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری شبكه دو سیما افزود: در صورتی كه یك چهارم این طرح ها را هم به بخش خصوصی واگذار كنند ظرف یك سال 700 هزار فرصت شغلی ایجاد می شود.
وی گفت: می توان از ظرفیت 250 هزار مهندس كشور بهره گرفت و طرح های نیمه تمام را اجرا كرد.
انصاری افزود: دولت و وزارتخانه ها در سال های گذشته فربه شده و در زمینه اجرای طرح های عمرانی به مشكل خورده اند كه از این رو تلاش می كنند تا طرح های نیمه تمام را بخش خصوصی واگذار كنند.
رئیس شورای هماهنگی تشكل های مهندسی، صنفی و حرفه ای كشور اضافه كرد: واگذار كردن طرح های عمرانی به بخش خصوصی متأسفانه در بدنه دولت به عادت تبدیل نشده است.
وی گفت: لایحه مشاركت عمومی ـ خصوصی هم اكنون در دولت در دست بررسی است و در صورت تصویب آن در دولت و مجلس یك انقلاب در اجرای این طرح و اشتغال مهندسان ایجاد می شود.
انصاری افزود: پیمانكاران و مشاوران هم اكنون علاوه بر طلب هایشان از دولت در استیصال هم هستند و به خاطر همین است كه اوراقی را كه دولت به جای طلبشان به آنها می دهد قبول می كند اما این روش به تدریج توان عمرانی و ساخت و ساز كشور را تحلیل می برد.
رئیس شورای هماهنگی تشكل های مهندسی، صنفی و حرفه ای كشور ظرفیت صادرات خدمات فنی مهندسی را سالانه 34 میلیارد دلار اعلام كرد و گفت: متأسفانه تنها از دو میلیارد دلار این ظرفیت استفاده می شود.
انصاری با بیان اینكه نظام فنی و اجرایی بنا دارد وحدت رویه مهندسی ایجاد كند افزود: تاكنون به این هدف نرسیده ایم و بخش های مختلف جداگانه عمل می كنند.
وی گفت: باید آیین نامه نظام فنی و اجرایی هر چه سریعتر تصویب، ابلاغ و الزامی شود و اجرای آن با كنترل همراه باشد تا بهره وری مهندسی بالاتر برود.رئیس نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه هم در این برنامه گفت: مهندسان كشور به عنوان نیروی انسانی متخصص در قالب 35 هزار شركت، ساماندهی شده اند كه سرمایه ملی هستند.
غلامحسین مصطفوی افزود: یكی از مشكلات موجود در واگذاری طرح های نیمه تمام دولتی به بخش خصوصی بروكراسی شدید در لایه های پایین دولتی است كه باید برطرف شود.
وی گفت: پیمانكاران طرح های عمرانی، بزرگترین طلبكاران دولت هستند و دولت به آنها حدود 500 هزار میلیارد تومان بدهی معوق داده است.
مصطفوی با اشاره به شناسایی بازارهای هدف برای صادرات خدمات فنی ـ مهندسی افزود: وزارت امور خارجه باید برای بهره وری بیشتر از ظرفیت این خدمات فعالیت بیشتری كند.
وی با اشاره به تدوین آیین نامه جدید نظام فنی و اجرایی گفت: این آیین نامه 25 مرداد امسال به دولت تحویل شده است هر چند در حوزه شمول این قانون ابهاماتی وجود دارد.