مدیرعامل سازمان صنایع كوچك و شهركهای صنعتی ایران گفت: 37 پروژه با دو میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در شهركهای صنعتی كشور اجرا میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، صادق نجفی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی ایران افزود: دولت برنامه گسترده ای برای آسیب شناسی تولید كالا و خدمات در كارگاه های كوچك و متوسط در نظر گرفته است تا به رشد اشتغال در این قبیل كارگاه ها كمك كند و این برنامه اخیرأ از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی ایران آغاز شده و نتایج آن برای رفع مشكل كارگاه های مذكور در اختیار دستگاه های مسئول و ستاد فرماندهی اقتصادی مقاومتی قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به مفاد این برنامه گفت: بیش از 40 هزار واحد تولیدی و خدماتی در 966 شهرك صنعتی كشور استقرار دارند كه توجه به مشكلات آنها می تواند بستر مناسبی برای افزایش فرصت های شغلی فراهم كند.
وی به ظرفیت بالای سرمایه گذاری در شهرك های صنعتی كشور اشاره كرد و گفت: هم اكنون در 800 شهرك و ناحیه صنعتی كه از زیر ساخت های مناسبی برخوردار هستند، امكان واگذاری زمین به متقاضیان وجود دارد.
نجفی حمایت از توسعه صنایع كوچك و ایجاد زیر ساخت های عمرانی در شهرك های صنعتی را ماموریت اصلی سازمان اعلام كرد و گفت: این مساله كه از مجموع 85 هزار واحد صنعتی كشور حداقل 81 هزار واحد جزو صنایع كوچك و متوسط هستند، باعث می شود تا به مشكلات این حوزه بیشتر توجه كنیم. یكی از كارهایی كه به توسعه صنایع كوچك و ساماندهی آنها كمك می كند، تخصیص اعتبارات مناسب به اداره شهرك های صنعتی است.
وی افزود: مدیریت تمامی شهرك ها و نواحی صنعتی كشور برعهده سازمان است و ما با بهره مندی از منابع مالی می توانیم خدمات مناسبی به بنگاه های مستقر در این مناطق در حوزه زیر ساخت های صنعتی كمك های نرم افزاری ارائه كنیم.
مدیرعامل سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی ایران مشكل اصلی اشتغالزایی در صنایع ایران را نبود ارتباط میان كارگاه های تولیدی با بازار مصرف دانست و گفت : بازاریابی تولید ملی حلقه مفقوده نظام اقتصادی ایران است كه باعث می شود عرضه محصولات تولیدی در بازار با مشكل روبرو شده و صنایع با مشكل مواجه شوند.
وی گفت: دولت برنامه گسترده ای برای حمایت از تولید ملی و توسعه اشتغال صنعتی دارد. به عنوان نمونه تا پایان دولت دوازدهم حدود 31 هزار و 500 واحد صنعتی در كشور ایجاد، نوسازی یا تكمیل ظرفیت می شوند. در اجرای این طرح بر اساس گستردگی هر استان
سهمیه ای در نوسازی، تكمیل ظرفیت یا ایجاد صنایع جدید در نظر گرفته شده كه بین 700 تا 1300 واحد است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از برنامه اعزام كارشناس به واحدهای تولیدی برای آسیب شناسی و بهبود وضعیت تولید خبر داد و گفت: بر اساس این طرح كارشناسان سازمان در 31 استان برای آسیب شناسی شاخص هایی مانند بازار، سرمایه در گردش، نوسازی صنایع و … خدمات مشاوره ای ارائه می دهند.
وی با اشاره به طرح رونق كسب وكارهای مستقر در شهرك ها و نواحی صنعتی كشور از اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی برای ایجاد اشتغال پایدار در سطح كشور خبر داد و گفت: طی توافق انجام شده با بانك ها مقررشد تسهیلات مناسبی برای نوسازی، بازسازی و افزایش ظرفیت وسرمایه در گردش صنایع در نظر گرفته شود.
نجفی گفت: بانك ها با اختصاص تسهیلاتی با نرخ سود مناسب به طرح ها و واحدهای صنعتی نقش تعیین كننده ای در ایجاد رونق در صنعت كشور و رفع مشكل بیكاری برعهده دارند.
وی گفت: بنا داریم با استفاده از این فرصت، طرح های صنعتی با پیشرفت فیزیكی بالای 50درصد مستقر در شهرك ها و نواحی صنعتی را سریع تر به بهره برداری برسانیم.در این زمینه می توان امیدوار بود از این محل حداقل 8000 واحد صنعتی نوسازی شوند و 12 هزار واحد افزایش ظرفیت پایدار پیدا كنند.
وی با اظهار اینكه علاوه بر منابع سیستم بانكی، برای استفاده از سرمایه های خارجی هم برنامه ریزی گسترده ای كرده ایم، گفت: این سازمان حدود 37 پروژه به ارزش نزدیك به 2 میلیارد دلار با همكاری سرمایه گذاران خارجی در دست اجرا دارد و به دنبال آن است تا طرح های با مزیت بالا را به خارجی ها و كشورهای مختلف و همچنین به ایرانیان مقیم خارج معرفی كند و به این منظور صنایع مزیت دار هر استان مشخص خواهد شد. همچنین برخی از این صنایع در نمایشگاههای مختلف با هدف ارایه توانمندی ها و قابلیت های بالای خود حضور خواهند یافت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح كرد: این سرمایه گذاری ها در خصوص كالاهای حوزه فناوری اطلاعات، پوشاك و صنایع پایین دستی پتروشیمی و مس است كه در این عرصه ها نیازمند سرمایه گذاری خارجی هستیم.
وی در ادامه با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده برای سرمایهگذاری خارجی بیان كرد: جمهوری اسلامی ایران تنها كشوری است كه به سرمایه گذاران خارجی كه نسبت به تاسیس شركت در ایران اقدام كنند، 100 درصد مالكیت میدهد و اجازه میدهد كه عایدات خود را از بخش تولید به خارج بفرستد. البته هرچند مشكلات بانكی و اتصال به ارتباطات مالی بین بانكی (سوئیفت) كماكان وجود دارد، اما در بسیاری زمینه ها هنوز سود بالاتری نسبت به سایر كشورها وجود دارد و فقط باید فضا را برای حضور خارجیها مهیا كنیم.