مصوبه‌ توانمندسازی سمن‌ها لایحه می‌شود

وزیر كشور: مسائل و آسیب های اجتماعی را باید خود اجتماع حل كند و دولت باید تسهیلگر باشد و شرایط و زمینه ها را مهیا كند.

1396/12/08
|
16:23
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ عبدالرضا رحمانی فضلی در "نشست 110 سازمان مردم نهاد ملی، سطح یك و عضو كمیته توسعه مشاركت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد"، افزود: انسان ذاتا كمال گرا و غایت اندیش است، اما اگر غایت اصلی را خوب نشناسد متوجه كمالات دیگری می‌شود كه هیچ كدام كمال و هدف اصلی نخواهد بود.
وی گفت: خداوند الگوی انسان كامل در عالم هستی را معرفی كرده كه پیامبراعظم اسلام و ائمه اطهار (علیهم السلام) هستند.
وزیر كشور با بیا اینكه انسان در مسیر زندگی در معرض امتحانات و انتخاب‌های بزرگی قرار می‌گیرد كه در برابر آن‌ها مختار است، افزود: برغم برخورداری از این مواهب و الگو‌ها باز دچار غفلت می‌شویم و این به ذات انسان برمی‌گردد.
وی با اشاره به اینكه بهترین راه پیشگیری در همه انحرافات، كج روی‌ها و غفلت‌ها؛ مراجعه به عقل و دل است، گفت:: ابزار شناخت و تاثیرگذاری بر افراد و جامعه یا دل است یا عقل؛ برای آنكه مسیر را اشتباه نرویم باید هدف و غایت كمال را نشانه برویم، در این وامصیبت‌های عالم مادی، زیبایی ها، جلوه‌های لذت، خوشی‌ها و ناامیدی‌ها؛ انسان به عنوان موجود برگزیده در معرض هزاران انتخاب قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد: اگر به عرصه‌ای وارد شدیم و خواستیم اثرگذار باشیم باید بدانیم با چه موجود عجیب، پرقدرت، پیچیده و غایت گرایی روبرو هستیم.
دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر به سلامتی به عنوان حق انسان‌ها اشاره كرد و گفت:باید كمك كنیم فردی كه دارای مشكل می‌شود به مسیر سلامت خود برگردد، چون هرچه شرایط و مسائل در جوامع سخت‌تر می‌شود، تربیت و مدیریت در جامعه مشكل‌تر می‌شود.
وی افزود: در تربیت‌های كلاسیك خودمان در آموزش و پرورش و خانواده‌ها با روش تفكر منطقی و آشنایی با ادبیات دل و عشق و دوستی غریب هستیم، حال وقتی نوجوانی در جامعه قرار می‌گیرد چگونه انتظار داریم خود را حفظ كند، این كار بسیار سخت است.
رحمانی فضلی با بیان اینكه باید مربیان جامعه كه اولین آن‌ها خانواده و دوم مدرسه هستند، تعلیم و تربیت را با توجه به همین موارد انجام دهند، گفت: باید همه تلاش را بر روح، دل، جان و عقل نوجوانان متمركز كنیم و اگر انسان ارزش خود را بداند، خودش را در معرض غفلت قرار نمی‌دهد.
وی به سخت گیری‌های بی مورد و مقاومت‌هایی از سوی برخی دستگاه‌ها با ان. جی. او‌ها اشاره كرد و گفت:: حتما باید با سمن‌ها جلسه‌ای ترتیب داده شود و پیشنهادات مدون شود تا پیگیری و اگر لازم بود در دولت مطرح كنیم.
رحمانی فضلی افزود: بار‌ها اعلام كردیم صدور مجوز ان. جی. او‌ها نباید بیشتر از یك ماه طول بكشد، موارد بیش از یك ماه را حتما به ما اطلاع دهید.
وی با بیان اینكه مصوبه توانمندسازی سمن‌ها لایحه می‌شود، گفت:: مصوبه‌ای را با هدف حمایت و توانمندسازی ان. جی. او‌ها به دولت بردیم كه مصوبه خوبی است و اكنون اجرای می‌شود، البته نمایندگان سمن‌ها گفتند قانون می‌خواهند و شاید مصوبه چندان راهگشا نباشد، اخیرا جلساتی برگزار شد تا این مصوبه در قالب لایحه به مجلس برود.
وزیر كشور افزود: ان. جی. او‌ها بخصوص در حوزه پیشگیری می‌توانند نزدیك‌ترین نقطه برای حمایت باشند، رهبری در جلسه پنجم خود با مسئولان دستگاه‌ها فرمودند: اگر 50 درصد منابع صرف پیشگیری شود باز هم كم است. قرار كردیم روش بودجه ریزی در سال آینده در ستاد طوری باشد كه بیشترین بودجه را صرف پیشگیری كنیم. البته ان. جی. او‌ها هم باید برنامه داشته باشند و ستاد بعد نظارتی‌اش را تقویت كند.


برنامه‌های جدیدی در حوزه مقابله با اعتیاد داریم
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بالاترین میزان موفقیت كشور‌ها در درمان اعتیاد و بهترین حالت پس از پاكی، به حداكثر 20 درصد می‌رسد و بهترین راه مبارزه با اعتیاد معتاد نشدن، است.
عبدالرضا رحمانی فضلی در "نشست 110 سازمان مردم نهاد ملی، سطح یك و عضو كمیته توسعه مشاركت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد" افزود: طبق گزارش‌ها 9 تا 10 هزار تن محصول تریاك در افغانستان در سال آینده خواهد بود كه این ده هزار تن به دنبال بازار است و تاكنون حدود 4000 تن بود.
وی گفت:: آن‌ها به دنبال بازار مصرف هستند، حتما در محصولاتشان تنوع ایجاد می‌كنند و تبلیغاتشان را افزایش می‌دهند و قیمت را پایین می‌آورند و به دنبال مخاطب نوجوان و جوان خواهند بود.
وزیر كشور گفت:: باید حتما برخورد و مقابله و خود را تجهیز كنیم و برنامه‌های جدیدتری در حوزه مقابله داریم.
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به گلایه یكی از نمایندگان سمن‌ها درباره دریافت مالیات گفت:: به نظر نمی‌رسد ان. جی. اویی بخواهد مالیات بدهد مگر آنكه فعالیت اقتصادی انجام دهد و از وزیراقتصاد در این باره توضیح خواستیم.
وی تاكید كرد: حتما باید خانه سمن یا ان. جی. او در استان‌ها داشته باشیم تا آن‌ها با یكدیگر هماهنگ شوند و بتوانیم از آن‌ها در كمیته‌های تخصصی استفاده كنیم. با تشكیل خانه ان. جی. او موافقیم و این را در لایحه دولت برای توانمندسازی سمن‌ها حتما ذكر می‌كنیم.
در این مراسم از سایت عصر تشكل، اولین رسانه تحلیلی خبری سازمان‌های مردم نهاد، سامانه ملی توانمندسازی و اشتغال بهبودیافتگان و اولین مركز چاپ و نشر و اشتغال بهبودیافتگان رونمایی شد.

دسترسی سریع