رئیس جمهور: اراده دو دولت ایران و فرانسه برقراری و توسعه روابط همه جانبه، مستحكم و دوستانه میان دو كشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری؛ رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار «ژان ایو لودریان» وزیر امورخارجه فرانسه با اشاره به روابط تاریخی، دوستانه و همكاری های متقابل تهران - پاریس در بخش های مختلف تجاری، اقتصادی، صنعتی، كشاورزی، فرهنگی، حمل و نقل و انرژی، گفت: اراده دو دولت ایران و فرانسه، برقراری و توسعه روابط همه جانبه، مستحكم و دوستانه میان دو كشور است.
آقای روحانی تأكید كرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی در توسعه، تقویت و تحكیم همه جانبه مناسبات و همكاری ها با فرانسه قائل نیست.
رئیس جمهور، برجام را آزمایش و امتحانی برای تمامی طرف های مذاكره كننده دانست و افزود: پابرجا ماندن برجام به دنیا ثابت میكند كه مذاكره و دیپلماسی بهترین گزینه برای حل مشكلات بوده و برهم خوردن آن به معنای این است كه مذاكرات سیاسی اتلاف وقت است.
آقای روحانی با تاكید بر ضرورت پایبندی همه طرف های مذاكره كننده نسبت به تعهداتشان در برجام، گفت: ایران هرگز آغازگر نقض برجام نخواهد بود و این توافق را در راستای افزایش اعتماد، آرامش، همكاری و ثبات منطقه ای و بین المللی موثر میداند.
رئیس جمهور با تأكید بر ضرورت حفظ برجام در راستای توسعه امنیت، ثبات و همكاریهای منطقهای، خاطر نشان كرد: بر هم خوردن توافق هسته ای نقطه پشیمانی همگان خواهد بود و البته ما برای هرگونه شرایطی كه مد نظرمان نباشد، آماده خواهیم بود.
رئیس جمهور: ایران هرگز آغازگر نقض برجام نخواهد بود و این توافق را در راستای افزایش اعتماد، آرامش، همكاری و ثبات منطقه ای و بین المللی موثر میداند.
آقای روحانی با بیان اینكه ایران و فرانسه در رابطه با برجام و ضرورت ادامه آن دیدگاه مشترك دارند، گفت: خوشبختانه امروز بواسطه برجام فضای مناسبی برای توسعه روابط و همكاری های فیما بین بوجود آمده كه باید در راستای دستیابی به اهداف مهم و مشترك و منافع دو ملت در این مسیر حركت كنیم.
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت همكاری ایران و فرانسه در زمینه تداوم ثبات و امنیت منطقه، اظهار داشت: فرانسه و جمهوری اسلامی ایران در حل مشكلات اخیر لبنان نقش آفرینی مثبتی داشتهاند و باید در راستای تقویت آرامش در این كشور و فراهم كردن زمینه های مناسب برای برگزاری انتخاباتی كه موجب نشاط و استحكام سیاسی در این كشور شود، همكاری كنیم.
آقای روحانی امنیت خلیج فارس را موضوعی حائز اهمیت در منطقه دانست و با اشاره به بحران یمن خاطر نشان كرد: این وظیفهای بین المللی و انسانی است كه در راستای آتش بس، پایان یافتن جنگ و كشتار مردم در یمن و ارسال كمك های بشر دوستانه به مردم این كشور كه دچار بمباران، بیماری ها و گرفتاری فراوان هستند، تلاش كنیم.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به مسائل مربوط به سوریه و مشكلاتی كه مردم این كشور با آن مواجه هستند، گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا به خواست دولت سوریه و برای مبارزه با تروریسم در این كشور حضور داشته و این در حالی است كه هنوز تروریسم در منطقه به طور كامل ریشه كن نشده و خطرات آن دیگر كشورها را نیز تهدید می كند.
رئیس جمهور: هیچ راهی جز تقویت دولت مركزی در دمشق برای حل بحران سوریه وجود ندارد.
آقای روحانی مبارزه تا محو كامل تروریسم و كمك به مردم سوریه را از اولویت های مهم همكاری ایران و فرانسه در منطقه برشمرد و گفت: هیچ راهی جز تقویت دولت مركزی در دمشق برای حل بحران سوریه وجود ندارد.
لودریان وزیر امور خارجه فرانسه نیز در این دیدار با تأكید بر علاقمندی و احترام فرانسه به حفظ و پایبندی برجام، گفت: گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان دهنده پایبندی كامل ایران به تعهدات خود است و فرانسه تمام تلاش خود را در راستای پابرجا ماندن برجام انجام خواهد داد.
وزیر امور خارجه فرانسه با اشاره به اینكه روابط و همكاری های اقتصادی و تجاری تهران - پاریس به واسطه فضای بوجود آمده پس از برجام در دو سال اخیر، افزایش قابل توجهی یافته است، گفت: علاقمند به توسعه و تحكیم همه جانبه روابط و مناسبات با جمهوری اسلامی ایران هستیم كه برای این مقصود فرانسه تسهیلاتی را برای گسترش همكاری های اقتصادی فیما بین اتخاذ كرده تا پویایی تجاری ایجاد شده میان دو كشور تقویت شود.
لودریان با بیان اینكه اروپا توافق هسته ای با ایران را سندی اساسی به ویژه در راستای توسعه امنیت و ثبات منطقه ای قلمداد می كند، افزود: ایران و فرانسه می توانند در راستای تقویت ثبات و امنیت منطقه ای بویژه جلوگیری از وقوع فاجعه انسانی در كشورهای منطقه و حل بحران های منطقه ای همكاری های خوبی با هم داشته باشند.
وزیر امور خارجه فرانسه گفت: علاقمندیم با ایران به عنوان كشوری دوست در زمینه تمامی موضوعات مورد علاقه رایزنی و همكاری داشته باشیم.