مبارزه جدی و قاطع با مفاسد در دستور كار است

معاون اول رئیس جمهور: از اوایل سال آتی به موضوع فسادهای مالی به شكل خاص پرداخته می شود و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با رویكردی جدید فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.

1396/12/15
|
11:20
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اسحاق جهانگیری در همایش سراسری استانداران و فرمانداران كه امروز در وزارت كشور برگزار شد، اظهارداشت: فساد سیستمی در كشور وجود دارد و باید با قاطع ترین شكل در برابر آن ایستاد و دولت برنامه گسترده ای برای سال آتی در این راستا دارد.
وی گفت: باید نظارت استانداران و فرمانداران بر دستگاه ها بیشتر شود كه بسیار مهم است و بی انگیزگی در هیچ دستگاهی قابل قبول نیست.
جهانگیری افزود: فرمانداران و استانداران چهره دولت در استان ها و شهرستان ها هستند و باید در مردم حس همراهی و حضور دولت در كنارشان را ایجاد كنند.

فرماندار باید شناخت دقیق از حوزه مسئولیت و چالش‌ها و فرصت‌ها داشته باشد
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینكه فرماندار باید شناخت دقیق از حوزه مسئولیت و چالش‌ها و فرصت‌ها داشته باشد ، گفت : مردم باید احساس كنند كه دولت دارند و این حس دولت‌داری خودش زمینه‌ساز حل خیلی از مشكلات كشور است.
اسحاق جهانگیری امروز در همایش استانداران، مدیران كل سیاسی و فرمانداران سراسر كشور كه به میزبانی وزارت كشور برگزار شد با تأكید بر اینكه فرمانداران بالاترین مقام اداری و نماینده دولت در سطح شهرستان‌ها هستند، گفت: وظایف مهمی بر عهده فرمانداران است و اینكه این وظایف چقدر با امكاناتشان سازگار است باید بررسی شود.
وی ادامه داد: چهره دولت در شهرستان، فرماندار است كه باید بتواند درباره مسائل مرتبط با مشكلات یك شهرستان چقدر خضوع و اندیشه داشته باشد.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان كرد : آنجا كه بحث فرهنگی، مسائل اقتصادی و اجتماعی است حضور بااقتدار فرماندار به عنوان مستقیم‌ترین حلقه اتصال مردم می‌تواند حس دولت‌داری را در مردم تقویت كند.
جهانگیری بیان كرد : مهمترین وظیفه فرماندار این است كه شناخت دقیق در حوزه مسئولیت خودش از چالش‌ها و فرصت‌ها ایجاد كند و نقشه راهی برای آن ترسیم كند.
وی خاطرنشان كرد: برنامه‌ای كه رئیس جمهور در انتخابات اعلام می‌كند تا حدی افق اهداف است كه با مردم ترسیم می‌شود و یك تفاهمی بین ملت و دولت انجام می‌گیرد و شما باید این افق را در شهرستان‌ها ترسیم كنید.
جهانگیری با تأكید بر اینكه مردم شهرستان‌ها باید بدانند به چه افقی می‌خواهند برسند ، اظهارداشت: یكی از مهمترین تهدیداتی كه مسئولین اجرایی در كشور از جمله فرمانداران می‌توانند با آن روبرو باشند مسئله روزمرگی و حبس شدن در مسائلی است كه ما را به صورت لحظه‌ای فرا می‌گیرد و گاهی اوقات به دلیل همین مسئله نمی‌توانیم اندیشه كنیم و با نخبگان مشورت داشته باشیم و آن قدر درگیر مسائل روزمره می‌شویم كه بعد متوجه می شویم آب و هوا یك مسئله بزرگ كشور شده، خوزستان درگیر ریزگردها و تهران با آلایندگی روبرو است و شرق و غرب كشور نیز به نحوی درگیر شده است.
جهانگیری با اشاره به اینكه زمان كار است و باید امید مردم را بالا ببریم، گفت: با كار بیشتر باید تلاش كنیم كه مردم مطمئن شوند آینده بسیار روشنی دارند. مسئولیت‌های مهمی در مقطع حساس فعلی در پیش گرفته‌ایم، مقطعی كه تغییرات در آن خیلی سریع دارد اتفاق می‌افتد. گاهی تغییرات در یك نسل اتفاق می‌افتد اما الان تغییر گاهی در یك روز یا یك ساعت اتفاق می‌افتد. سرعت تغییرات معنایش این است كه مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی متناسب با آن متحول شده است، ما نمی‌توانیم همچنان با آن روش‌های قدیمی به سراغ حل مسائل جدید برویم.
معاون اول رئیس جمهور گفت : مسائل نو، فكر، اندیشه، راهكار و اقدام نو می‌خواهد. گاهی اوقات یك جوان تحصیلكرده با انسان صحبت می‌كند و متوجه می‌شویم 10 برابر یك انسان مجرب در مورد مسائل پیش‌رو حرف و راهكار دارد.
جهانگیری اضافه كرد: ما به عهدی كه با مردم بسته‌ایم نمی‌توانیم خیانت كنیم. دولت، استاندار و فرماندار، نمایندگان خاص ملت باید باشند. بهترین منشور حكمرانی كه در اختیارشان قرار می‌گیرد قطعاً هنوز هم نامه حضرت امیرالمومنین علی (ع) به مالك اشتر است كه با مردم چگونه سخن بگویید، التزام به رأی مردم توصیه صرف نیست بلكه یك برنامه است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: اكثریت مردم دنبال اصلاح امور كشور هستند، دولت باید با مردم خودش ارتباطش را قوی كند و مردم باید احساس كنند مشكلشان حل می‌شود و نگرانی‌شان نسبت به آینده كم می‌شود. دولت باید با جامعه منتقد و مطالبه‌گر یك مسیر صحیحی را برای پاسخگویی پیش بگیرد.
جهانگیری گفت: تاكید می‌كنم حس دولت‌داری پیش‌نیاز هر اقدام توسعه‌ای ای است. از اوایل سال 97 در مورد فساد با رویكرد جدیدتری می‌پردازیم. چند وقتی است كه جلسه ستاد مبارزه با فساد برگزار نمی‌شود كه در مورد آن بعداً توضیح می‌دهم اما از اوایل سال 97 حتماً فعال خواهد شد.
جهانگیری تأكید كرد: همراهی با مردم، همراهی با قانون، عدم تبعیض ، دوری از فساد و مردم‌داری است.
وی با درخواست از استانداران و فرمانداران برای استفاده از خانم‌ها در اداره شهرها و استان‌ها گفت: ما سال 97 باید با برنامه‌های جدی‌تری پیش برویم البته فكر می‌كنم در سال 96 دستاوردهای بسیار مهمی داشتیم كه در همه بخش‌ها بود. در زمینه بین‌المللی ترامپ آمد و همه سعی خودش را كرد كه یك جوری برجام را برهم بزند اما یك نفر هم در شورای امنیت با او همكاری نكرد، البته این یك ظلم بزرگی است كه خلاف توافقشان دارند انجام می‌دهند. برجام بیش از آنكه در متنش چه نوشته شده است روح حاكم بر برجام برای ما مهم بوده است كه دنیا نشان دهد با ایران كار می‌كند و ما با هركه خواستیم برویم كار كنیم ولی به فضل الهی و هم در فضای بین‌المللی و هم منطقه‌ای ایران به كمك دوستان خودش رفت، البته مسائل منطقه مسائل نگران كننده‌ای است و وضعیت بدی در سوریه و یمن است و راهكار آن سیاسی و تفاهم است.
جهانگیری در مورد سرمایه گذاری خارجی نیز بیان داشت: بیش از 50 میلیارد دلار توافق‌نامه را در سال 96 با دنیا نهایی كردیم كه بیش از 30 میلیارد دلار از آن به مرحله امضای قرارداد رسیده است و ضمانتنامه‌اش را در دولت صادر كردیم و بیش از 12 میلیارد دلارش پروژه‌هایش تصویب و ال‌سی‌هایش باز شده و اجرایی شده است. ما با چین و روسیه روابطمان را توسعه خواهیم داد و روس‌ها هم با ما توافق كرده‌اند بدون تعیین سقف بانك‌هایشان با ما كار كند و اروپایی‌ها كانال‌های زیادی را پیشنهاد داده‌اند.
وی با تاكید بر اینكه كشور بیش از اینها نیاز دارد، گفت: باید بیش‌از اینها كار كنیم تا مردم بدانند در زندگی‌شان اتفاق خوبی افتاده است.

دسترسی سریع