رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: از آنجا كه فرصتی نداریم باید حرف رئیس جمهور را اجرایی كنیم و آن اینكه دولت دست از سر اقتصاد بر دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، غلامحسین شافعی در آخرین جلسه هیئت نمایندگان اتاق ایران در سال 96 با بیان اینكه در سال جدید باید با شیوه های جدید فكری برای اقتصاد كشور شود افزود:حدود 70 درصد اقتصاد دست كسانی است كه از آنها جز ضرر چیزی نصیب اقتصاد نمی شود.
وی گفت: باید حضور بخش خصوصی واقعی در اقتصاد افزایش یابد زیرا در شرایط كنونی اگر همچنان اقتصاد به صادرات منابع و مواد خام متكی باشد این روند به رشد اقتصاد پایدار مفید نخواهد بود و همان روند های قبلی مخرب گذشته ادامه خواهد یافت.
وی با بیان اینكه توسعه اقتصادی و صنعتی باید بر مبنای حمایت از راه حل های منطقه ای و محلی انجام گیرد اضافه كرد: رشد اقتصاد مولد در گرو اصلاحات اساسی و اقتصادی در بازارهای مالی و تجاری و نیروی كار امكان پذیر است.
شافعی گفت: در این شرایط سخت اگر چه همه اركان اتاق تلاش می كنند اما شاید در مواقعی نتیجه لازم بدست نیاید.
وی افزود: ایجاد اشتغال را می توان به عنوان مهمترین موضوع اقتصادی اجتماعی سیاسی و حتی امنیتی كشور عنوان كرد زیرا افزایش اشتغال مولد در بخش خصوصی واقعی می تواند منشا اثرات مثبتی مانند افزایش درآمد ملی، رشداقتصادی پایدار، كاهش نابرابری های اجتماعی، بر طرف شدن بسیاری از معضلات اجتماعی و فرهنگی و ارتقا رضایت عمومی را فراهم كند.
شافعی ادامه داد: اگر قرار باشد از وضعیت كنونی بیرون رویم با اقدامات فوری نمی توان اشتغال مولد ایجاد كرد. یكی از مواردی كه دولت برای آن بودجه قابل توجهی گذاشته، اشتغال روستایی است در این باره نگرانی ما اتلاف این منابع قابل توجه است و اینكه این مبلغ و منابع قابل توجه ممكن است به سوی توزیع پول حركت كند.
وی گفت: برای رونق اشتعال باید پشتیبانی از اشتغال بخش كشاورزی و بازسازی آن از طریق ارتقای بهروری و بهینه سازی مصرف آب با توجه به كم بارشی باید در اولویت باشد و از اكنون به فكر چاره بود.
رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینكه با توجه به بارش كم و ادامه خشكسالی، باید موضوع آب را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم، گفت: در كشور بیش از آنكه مسئله بحران آب داشته باشیم، بحران طریقه استفاده از آب را داریم.
وی افزود: طبق آماری كه به دست ما رسیده در كشور 9 میلیون و 600 هزار هكتار زمینهای تجهیزشده برای زراعت آبی و 6 میلیارد و 400 میلیون دلار صادرات در این بخش داریم و این در حالی است كه در تركیه 5 میلیون و 200 هزار هكتار زمین و 16.6 میلیارد دلار صادرات و در كره جنوبی 753 هزار هكتار با 11.2 میلیارد دلار صادرات و در مالزی 389هزار هكتار زمین تجهیز شده برای زراعت با 25 میلیارد و 500 میلیون دلار صادرات وجود دارد.
شافعی همچنین گفت: پشتیبانی از اشتغال بخش كشاورزی و جلوگیری از افزایش حاشیه نشینی موضوعی فراتر از اقتصاد و به عنوان یك اولویت بسیار بالا است از این رو برنامه های توسعه كشور باید از روستا آغاز شود.
وی افزود: موضوع دیگر، رشد بخش ساختمان با بازسازی مناطق مركزی شهری است. اما باید توجه كرد این كار از طریق ساخت واحد های كوچك و ارزان قیمت ازجانب بخش خصوصی باید انجام شود كه باعث خروج بخش ساختمان از ركود می شود.
شافعی گفت: موضوع دیگر خروج از ركود بخش خصوصی واقعی با ایجاد اشتغال و رونق تولید است كه در این باره تامین مالی بخش خصوصی واقعی و صنایع كوچك و متوسط از طریق ساز و كارهای جدیدی مانند ایجاد صندوق دولتی مشترك با بخش خصوصی است ضمن اینكه رقابتی سازی هزینه های مواد اولیه با تامین به بهای جهانی و معافیت پلكانی بر روی مواد اولیه تولید ازجانب تولید كنندگان بر اساس سطح فناوری تا مواد واسطه ای نیز می تواند مد نظر قرار گیرد.
رئیس اتاق ایران گفت: همچنین اگر با سیاست های تشویقی اقدام به نوسازی و بازسازی صنایع موجود نكنیم هیچ گاه در بازار داخلی و خارجی به میدان رقابت بازنخواهیم گشت از این رو باید مشوق ها را بر مبنای شاخص های اشتغال ایجاد ارزش افزوده، توان صادراتی و موارد مشابه تنظیم كرد.
شافعی افزود: دریافت مالیات از بخش های رسمی و شفاف و سود آور باید حذف شود ضمن اینكه باید معافیت های مالیاتی نهادها اجرایی كرد.