جانشین فرمانده نیروی انتظامی:براساس آمارهای پزشكی قانونی،در سالهای 84 و 85 باوجود 7 میلیون خودرو سالانه حدود 28 هزار نفر درتصادفات جاده ای جان باخته اند اما این رقم درپایان سال 95 و اول 96 باوجود 20 میلیون خودرو به كمتر از 16 هزار نفر رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، سردار اسكندر مومنی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب شبكه دو سیما، این موضوع را حاصل تلاش همه دستگاه ها، مردم و رسانه ها دانست و افزود: با این حال تعداد 16 هزار كشته تصادفات در سال كم نیست و باید تلاش كنیم آن را به حداقل ممكن برسانیم.
وی با اشاره به اینكه اواخر فروردین سال 97، آمار تلفات جاده ای سال 1396 نهایی خواهد شد، اضافه كرد: بر اساس آمارها، تعداد تلفات تصادفات جاده ای در ده ماه امسال مشابه پارسال بود.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی افزود: با محاسبه تعداد خودرو و سفرهای اضافه شده و آمار جان باختگان، مطمئنا تلفات جاده ای امسال هم نسبت به پارسال كاهش خواهد داشت.
سردار مومنی با بیان اینكه آمارها باید با توجه به تعداد خودروها و جان باختگان باشد، اضافه كرد: برخی كشورها 40 هزار كشته در سال دارند اما تعداد خودروهای آن ها بیش از 100 میلیون است.
وی با اشاره به اینكه نقاط حادثه خیز به مسئولان مربوط اعلام شده است تا ایمن سازی شود، گفت: تا كنون، مردم بیشترین نقش را در كاهش تعداد تلفات جاده ای داشته اند و از این به بعد باید مولفه های دیگر بهبود یابد از جمله اینكه خودروهای ما ایمن تر و راه ها بهتر شود.سردار مومنی افزود: به علت اینكه در حوزه خودرو رقابت وجود ندارد و نظارت كم است و تقریبا انحصار در آن وجود دارد، پیشرفت دركیفیت آن اندك بوده است بنابراین ناچاریم تمركزمان بر روی عامل انسانی باشد.
وی ادامه داد: حدود 4 تا 5 هزار نقطه حادثه خیز درون و برون شهری، شناسایی و به مسئولان مربوط از جمله وزارت راه و شهرداری ها اعلام شده است .
سردار مومنی در بخش دیگری از سخنان خود درباره حمله راننده اتوبوس به نیروی انتظامی و شهادت چند تن از آنان گفت: تردیدی وجود ندارد كه این اقدام هدایت، سازماندهی و برنامه ریزی شده بود و دخالت رسانه ها و عناصر خارجی كاملاً در آن دیده می شود.
وی افزود: نیروی انتظامی پس از آنكه به نقطه برخورد رسید، این حادثه را با كمترین تبعات و با قاطعیت و اقتدار تمام در مدت كمتر از یك ربع ساعت جمع كرد.
سردار مومنی اضافه كرد: رویكرد نیروی انتظامی در اجرا بر اساس اقتدار، رحمت، عدالت و مهربانی و این هنر نیروی انتظامی است.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت: اگر دقیق عمل نمی شد ممكن بود به مردم آسیب بیشتری برسد و هزینه ها بیشتر شود.
سردار مومنی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینكه مهمترین نیاز مردم در سفرهای نوروزی، تامین امنیت عمومی، امنیت راه ها ، منازل مسكونی، محل كسب و كار ، پارك ها، اماكن زیارتی و سیاحتی و ترافیك است، افزود: نیروی انتظامی برای این موضوعات بیش از 200 هزار نیرو را بسیج كرده است .
وی با تاكید بر اینكه باید بر عملكرد پلیس نظارت شود، گفت: نیروی انتظامی باید قانون را همراه با ادب و احترام رعایت كند و كرامت و شخصیت انسانی شهروندان را در نظر داشته باشند و این توصیه همیشگی و دستور سازمانی است.
سردار مومنی با بیان اینكه بخش بازرسی بر عملكرد پلیس نظارت می كند، افزود: تخلفات پلیس به حداقل رسیده است و هر سال شاهد كاهش آن هستیم.
وی اضافه كرد: اراذل و اوباش و مجرمان حرفه ای در ایام تعطیلات نوروزی كنترل بیشتری می شوند و حضور فیزیكی پلیس در حوزه ترافیك و در مكان های عمومی از جمله پارك ها گسترده تر و برای این منظور امسال 27 هزار گشت پلیس سازماندهی شده است.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی درباره طرح حجاب و عفاف گفت: این طرح بر اساس قانون اجرا می شود و حجاب و عفاف و شئونات اجتماعی و اسلامی باید رعایت شود و پلیس هم در این زمینه كوتاه نمی آید و آن را اجرا می كند.
سردار مومنی افزود: ظرفیت پلیس را در همه زمینه ها 10 درصد افزایش دادیم و پیش بینی می كنیم امسال در مقایسه با سال قبل بهتر باشد.
وی با اشاره به اینكه طرح حجاب و عفاف طرح موثری است اضافه كرد: اقدامات انتظامی كافی نیست و حتماً نهادهای فرهنگ سازی و نهادهایی كه نقش ایجابی و روشنگری دارند باید نقش خود را ایفا كنند.
سردار مومنی گفت: طرح های ضربتی مانند طرح برخورد با اراذل و اوباش و معتادان متجاهر در مقاطعی اجرا می شود اما باید مجازات ها بازدارنده تر باشد و شرایط اشتغال فراهم شود.
وی افزود: در سال 97 قرار است حدود 10 درصد به ظرفیت كمپ های نگهداری معتادان اضافه شود در سال 96 در جرایم از جمله سرقت طلا فروشی ، بانك ، مغازه و سرقت خودرو،سرقت مسلحانه و نزاع و درگیری كاهش داشتیم.
او ادامه داد: در سال 96 در سرقت منازل 3 درصد و قتل 2 درصد افزایش و در سرقت خودرو حدود 8 درصد كاهش داشتیم.
سردارمومنی گفت: در سال 96 با وجود واردات ناامنی از كشورهای همسایه، ایران امن تری داشتیم.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به علت حجم زیاد تردد در برخی زمان ها از جمله تعطیلات، چاره ای جز یك طرفه كردن برخی جاده ها نداریم و با این كار حقی از مردم منطقه سلب می شود و از این بابت عذرخواهی می كنیم.
سردار مومنی افزود: حدود 10 تا 15 میلیون نفر در جنوب رشته كوه های البرز از جمله تهران و قزوین و حدود 10 میلیون نفر هم در شمال این رشته كوه زندگی می كنند اما جاده رفت و برگشت از هم جدا نداریم.
وی اضافه كرد: در اسفند به علت افزایش معاملات خودروها ، ساعات كار مراكز تعویض پلاك افزایش می یابد.
سردار مومنی با اشاره به تلاش های كاركنان نیروی انتظامی و وضعیت نامناسب معیشت آنان، گفت: برای بهبود این وضعیت باید منابع ما افزایش یابد و در آن بخش كه مربوط به ماست همه تلاش خود را انجام می دهیم.
وی درباره فضای مجازی گفت: این فضا گسترده و مهم است. امسال جرایم در فضای مجازی نسبت به پارسال 47 درصد افزایش داشته است.
سردار مومنی با اشاره به اینكه پلیس فتا در سال 1390 راه اندازی شد، افزود: جرایم در فضای مجازی، امسال در مقایسه با سال 90 بیش از 900 درصد افزایش داشته البته تعداد كاربران فضای مجازی هم در این مدت از حدود 5 میلیون نفر به 55 میلیون نفر رسیده است.
وی اضافه كرد: 46 درصد جرایم در پیام رسان تلگرام و 25 درصد در اینستاگرام است.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینكه 84 درصد جرایم در فضای مجازی را كه به پلیس اطلاع داده می شود كشف می كنیم، گفت: اگر سرورهای پیام رسان ها در داخل كشور بود میزان جرم كمتر و كشف جرایم بیشتر بود.
سردار مومنی با تاكید بر اینكه فضای مجازی باید مدیریت شود، گفت: كسی نمی گوید این فضا بسته شود.
وی افزود: باید متناسب با گستردگی فضای مجازی، قوانین لازم، وضع و تمهیدات لازم اندیشیده شود و پیام رسان های داخلی هم گسترش یابد.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینكه مقابله با قاچاق كالا از اولویت های اصلی این نیرو در سال 96 بوده است، گفت: قرارگاهی را در این زمینه راه اندازی كردیم و از سال 94 فعالیت آن افزایش یافت و هر سال كشفیات افزایش می یابد.
سردار مومنی افزود: امسال حدود 4 هزار میلیارد تومان كشفیات داشتیم كه بیش از 20 درصد در مقایسه با پارسال افزایش داشت.
وی با اشاره به اینكه برخی قاچاق ها از مبادی رسمی انجام می شود، اضافه كرد: حجم و میزان قاچاق در این مبادی بیشتر است البته در آن ها تبانی هم وجود دارد اما در بسیاری از موارد، قانون را دور می زنند.
سردار مومنی افزود: باید كنترل ها مكانیزه باشد و صد در صد محموله ها كنترل شود.
وی درباره چهارشنبه آخر سال هم گفت: برنامه ریزی های لازم در این باره انجام شده است.
سردار مومنی از سازمان صدا و سیما و رسانه ها تشكر كرد و افزود: آن ها به موضوع حوادث چهارشنبه آخر سال بسیار خوب پرداختند.
وی گفت: خانواده ها و مردم بیشترین نقش را در كاهش حوادث چهارشنبه آخر سال دارند.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی تاكید كرد: با اختلال در نظم عمومی و خسارت به اموال مردم قاطعانه برخورد می كنیم.