مطبوعات و رسانه چراغ روشنی برای دستیابی به قله‌های پیشرفت است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مطبوعات و رسانه چراغ روشنی برای دستیابی نظام فرهنگی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی به قله‌های توسعه و پیشرفت است.

1395/08/15
|
11:20
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید رضا صالحی امیری در مراسم آغاز بكار بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات افزود: به هر میزانی كه این چراغ پرفروغ تر باشد حركت در مسیر توسعه با سرعت بیشتر و انحراف كمتر همراه خواهد بود. وی گفت: این نمایشگاه علاوه بر حضور گروهی از اصحاب رسانه، مكانی برای گفتگوی فرهنگی میان نخبگان، مدیران و اصحاب رسانه است كه در یك هفته از طریق گفتگوی متقابل، درك بیشتری از یكدیگر داشته باشند و از طریق گفتگو به كاهش عصبیت ها و افزایش اشتراكات بپردازند و امروز بیش از هر زمان دیگری ما به گفتگو نیاز داریم.

صالحی امیری افزود: در جایی كه گفتگو وجود ندارد، شایعه، انگ زنی و تخریب رواج پیدا می كند و در گفتگو، همدلی، همگرایی، هم نوایی سامان پیدا می كند و از این منظر نمایشگاه نمادی از گفتگوی فرهنگی است كه محصول عملكرد دولت آقای روحانی است.

وی با بیان اینكه این نمایشگاه نمادی از همه سلایق، نحله ها و اندیشه هاست كه در زیر یك چتر در دایره انقلاب اسلامی جمع شده اند گفت: از این منظر حاضران در این نمایشگاه نماد تفكر ملی در جامعه ملی است كه شعار این دولت نیز حركت در مسیر اعتدال و پرهیز از رفتارهای جناحی و سیاسی است و همه سلایق و جریان‌ها امروز در این نمایشگاه حضور دارند.

وزیر ارشاد افزود: بنده بر این باور بوده و هستم و در سال هایی كه در كنار آقای روحانی از اندیشه ایشان بهره مند بودم اینگونه فهمیدم كه پایه و گفتمان فرهنگی وی مبتنی بر 4 اصل اعتدال، عدالت، عقلانیت و دیانت فرهنگی است و ما باید بتوانیم این گفتمان را در عرصه مطبوعات و رسانه باز تعریف و باز تولید كنیم.

اجرای اصل گردش اطلاعات آزاد، برجام داخلی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت اصل پاسداری از گردش آزاد اطلاعات را دنبال خواهد كرد و با تصویب سازمان نظام رسانه ای بسیاری از امور اصحاب رسانه در چارچوب آن سامان خواهد یافت و مداخله دولت به حداقل ممكن خواهد رسید.

صالحی امیری گفت: رسانه ها باید واقع بینانه حركت كنند تا با درك تحولات جهانی بتوانند شرایط داخل را بخوبی تبیین كنند.

وی با طرح این سؤال كه اعتدال، عدالت و عقلانیت در عرصه رسانه را چگونه باید تعریف كنیم؟ و مفهوم دیانت را چگونه تفسیر كنیم؟ افزود: از همه مهمتر و اساسی تر در این گفتمان، عقلانیت، امنیت، انسجام، تعامل و سازگاری فرهنگی است كه از شاخص های بنیادین آقای روحانی برای دست یابی به توسعه فرهنگی است و من انتظار دارم كه اصحاب رسانه این گفتمان را در سطح ملی تولید و باز تولید كنند كه همگان بتوانند از این درخت پرثمر بهره مند گردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینكه جوهر گفتمان دكتر روحانی مبتنی بر اخلاق و در حوزه رسانه، اخلاق رسانه ای است؛ به نقل از وی گفت: اصل اخلاق از اصل انقلاب اسلامی مهمتر است و من انتظار دارم كه تفسیر این جمله را از خود رییس جمهور بشنویم.

صالحی امیری افزود: این دولت در طول سه سال گذشته با همت وزیر با فضیلت، معاون مطبوعاتی و دیگر همكاران موفق شدند، اعتماد سازی، شفافیت، نظام مند كردن فعالیت ها، عدالت رسانه ای، توجه حداكثری به نشریات محلی و همچنین توجه به نشریات خصوصی را به عنوان نقطه های مثبت بر جای بگذارند كه این مسیر، در تداوم حركت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یك راهبرد دنبال خواهد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به رییس جمهور گفت: جامعه مطبوعات و اصحاب رسانه ای انسان های نجیب، قانع و واقع گرایی هستند اما باید باور كنیم كه در شرایط سختی به سر می برند، اقتصاد مطبوعات برای تداوم حیات نیاز به حمایت خاص جنابعالی دارند.

صالحی امیری افزود: برای رسیدن به نقطه مطلوب ما نیز مانند نظام پزشكی، نظام مهندسی و سایر سازمان های مشابه نیازمند یك سازمان نظام رسانه ای هستیم و از این منظر خوشبختانه اقدامات جدی انجام شد كه در نوبت دولت قرار دارد.

وی با بیان اینكه اصلی ترین اقدامی كه ما می توانیم به عنوان یك اقدام مثبت در این دوره یاد كنیم اصل گردش اطلاعات آزاد است گفت: قانون سازمان نظام رسانه ای كه توسط رییس جمهور ابلاغ شد می تواند مبنای برجام داخلی باشد زیرا براساس این قانون دولت امانت دار اطلاعات و ملت صاحب اطلاعات است و اصحاب رسانه نیز به عنوان نقطه اتصال و واسط میان مردم و دولت عمل می كند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: دولت اصل پاسداری از گردش آزاد اطلاعات را دنبال خواهد كرد در این چنین فضایی باید ما به این باور قطعی برسیم كه دولت گوش شنوا برای شنیدن نقد از نگرش های مختلف از طریق رسانه ها را دارد و دولت رعایت اصل صداقت و شفافیت را به عنوان تأكید دائمی رییس جمهور، باور درونی خود می داند.

وی گفت:‌ دولت به تنوع و تكثر عقاید معتقد است و به افكار و قلم را در حوزه رسانه احترام می گذارد، دولت نقد را به عنوان یكی از كاركردهای اصلی رسانه می پذیرد و تخریب را چون موریانه كاهنده صداقت و شفافیت می داند. دولت، مردم و اصحاب رسانه را محرم اسرار خود می داند. دولت به گفتگو، پاسخگویی و شفافیت باور داشته و اصل اخلاق مداری و میثاق اخلاق حرفه ای را مهمترین ركن تداوم حیات رسانه و اصحاب رسانه می داند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ما امروز امیدواریم كه بتوانیم از زبان رییس جمهور خبرهای خوشی را بشنویم و لبخند را همچنان بر لبان بیش از بیست هزار انسان سخت كوش و دلسوز رسانه ای در سراسر كشور كه به ارتقاء سطح آگاهی و دانش مردم می پردازیم، بنشانیم.

دسترسی سریع