رئیس جمهور با بیان اینكه قدرتی فراتر از تفنگ و دیپلماسی وجود دارد، اظهار داشت: این قدرت فرهنگ است و نشر آن فرهنگ به دست رسانه در فضای حقیقی و مجازی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای روحانی در جمع اصحاب رسانه گفت: بی تردید رسانه، مطبوعات و اصحاب آن، اصحاب فرهنگ و وسیله ای برای ارتباط افكار مردم با حاكمیت و انتقال نظر حاكمیت به مردم و فراهم آوردن زمینه برای توسعه جامعه هستند.
وی افزود: رسانه یكی از عوامل اصلی توسعه است و توسعه نیز وسیله ای برای توسعه فعالیت رسانه هاست.
آقای روحانی ادامه داد: ما در شرایطی كه امروز در آن قرار گرفته ایم بار مسئولیت رسانه ها و مطبوعات شاید از هر زمان دیگر بیشتر باشد.
رئیس جمهور گفت: ما امروز در شرایطی هستیم كه منطقه ما دارای شرایط پیچیده ای است و ما نیازمند امنیت هستیم.
آقای روحانی ادامه داد: شاید تعبیرات مختلفی از امنیت صورت بگیرد و یكی بگوید امنیت در سایه هنرمندی سیاست خارجی یك كشور تضمین می شود و یا دیگری بگوید نیروهای مسلح توانمند و قدرت بازدارندگی امنیتی می تواند امنیت را برای جامعه تضمین كند.
رئیس جمهور تصریح كرد: اما واقعیت این است كه معضلات امنیتی به مفهومی كه امروز منطقه ما با آن مواجه است یعنی عمدتا تروریسم؛ گروه هایی كه با افكار جاهلی و با رنگ و لعاب دینی، گروه هایی كه با عصبیت و فهم غلط و نادرست از اسلام و جهاد اسلامی به جان اسلام و مسلمانان و منطقه افتاده اند.
آقای روحانی گفت: در چنین شرایطی و در برابر چنین تهدیدی آنچه می تواند ما را از ناامنی ها حفاظت كند و جامعه امنی را برای ما به وجود آورد آن است كه در كشور ما گوش شنوایی برای افراط و ندای تروریسم وجود نداشته باشد.
* امنیت ما مرهون بیداری، آگاهی و انسجام داخلی كشور است
رئیس جمهور گفت: در فهم مسائل امنیتی و سیاسی امروز جهان و منطقه ، دچار اشتباه نشویم.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در ادامه سخنانش در مراسم افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات افزود: اگر تروریسم در جامعه جاذبه داشته باشد و اگر مردم یا بخشی از مردم ندای تروریست ها را بپسندند نه سیاست خارجی می تواند معضل امنیت را حل كند و نه قدرت نظامی ، هیچ كدام.
رئیس جمهور تصریح كرد: آنچه امروز در كشور ما و در جامعه ما امنیت آفریده است ، بیداری ، هوشیاری ، آگاهی و انسجام داخلی كشور است.
آقای روحانی در ادامه به نمونه ای اشاره و با طرح این پرسش كه چرا موصل سقوط كرد ، اظهار داشت: مگر یك شهر بزرگ یك و نیم میلیون نفری با دارا بودن آن همه نیروی مسلح و ارتش چطور از صبح تا ظهر سقوط می كند.
رئیس جمهور گفت: سقوط این شهر به این علت بود كه تروریست ها سلاح مدرنی در اختیار داشتند؟ آیا به این علت بود كه ترویست ها توانمندتر از ارتش مستقر در موصل بودند؟ یا اینكه دلبستگی مردم موصل به بغداد كاهش یافته بود؟
آقای روحانی ادامه داد: ارتباط عاطفی و سیاسی موصل با بغداد قطع شده بود ، نه داعش بلكه هر گروه مسلح دیگر با یك پرچم نه سیاه حتی با سفید می توانست بر موصل فائق آید.
رئیس جمهور گفت: سیاست خارجی نمی تواند موصل را حفظ كند و ارتش عراق هم نمی تواند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی تاكید كرد: دچار اشتباه در فهم مسائل امنیتی و سیاسی امروز جهان و منطقه نشویم.
آقای روحانی ادامه داد: البته نیروهای مسلح كشور ما یك قدرت مهم و بازدارنده در برابر تجاوز احتمالی بدخواهان و دشمنان هستند و خواهند بود و البته دیپلماسی و سیاست خارجی عاملی مهم برای پیشگیری از جنگ و نزاع بوده و خواهد بود اما در برابر معضل امروز امنیتی منطقه ما ، آنچه كارسازتر از همه عوامل است ، انسجام ، وحدت ، یكپارچگی جامعه و سپردن همه گوش جان و گوش جسم به ندای توسعه ایران عزیز است.
رئیس جمهور گفت: اگر نظام اسلامی ما به اقلیت ها احترام نمی كرد ، به وحدت دینی همت نمی گماشت ، اگر جایگاه اهل سنت را در این كشور محترم نمی شمرد و اگر دولت در فكر تعادل توسعه ای در كردستان ، سیستان و بلوچستان ، بخشی از هرمزگان ، خراسان جنوبی و در سراسر كشور نبود و اگر امروز اقلیت های قومی و مذهبی كشور دل به نظام و رهبری و قانون اساسی و دولت نبسته بودند داعش و القاعده هم در اینجا راه داشت.
* فرهنگ قدرتی فراتر از تفنگ و دیپلماسی است
رئیس جمهور با بیان اینكه قدرتی فراتر از تفنگ و دیپلماسی وجود دارد اظهار داشت: این قدرت فرهنگ است و نشر آن فرهنگ به دست رسانه در فضای حقیقی و مجازی است.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات افزود: می خواهم این نكته را بگویم شما اصحاب رسانه و دنیای فرهنگ و هنر می توانید امنیت آفرین برای جامعه باشید كه البته گفت: ذات نایافته از هستی بخش، كی تواند كه شود هستی بخش.
رئیس جمهور گفت : اگر خود اصحاب رسانه امنیت نداشته و دل نگران امنیت ، راه ، شغل ، كار ، خط و قلم خود باشند ، چگونه می توانند امنیت را بیافرینند؟
وی افزود : قلم شكسته و دهان بسته؟ از او كاری ساخته نیست! قلم ها را به بهانه های واهی نشكنیم و دهان ها را به بهانه های غیر اساسی نبندیم، بگذاریم در این جامعه آزادی باشد.
آقای روحانی اضافه كرد: همان طور كه شما در یكی از نمایشگاه هایتان با صدای بلند گفتید آزادی مسئولانه! بگذاریم آزادی مسئولانه باشد .
رئیس جمهور با بیان اینكه امنیت امروز برای ما اصل است اظهار داشت : اما فكر نكنید تنها با تفنگ، امنیت ساخته و یا حفظ می شود، كه تفنگ هم به جای خود لازم است اما قلم چه؟ اما بیان و فرهنگ چه؟
آقای روحانی اضافه كرد: اساس انقلاب اسلامی ما فرهنگ بود ، اساس نهضت اسلامی ما فرهنگ بود و هیچ وقت امام خمینی (ره) در دوران نهضت اسلامی راه قیام مسلحانه را نپسندیدند،گاهی هم شاید در مقاطعی لازم بود اما خط امام این نبود، خط امام تحول در افكار مردم و تحول در فرهنگ جامعه بود .
رئیس جمهور افزود : او با سخنرانی ، اعلامیه و نوار توانست كشور را متحول كند ، او با بیانات ، نوشته ها ، شاگردان و او با دعوت مردم به خیابان ها و حضور در صحنه توانست بزرگ ترین قدرت نظامی منطقه را به زانو در بیاورد و همه حمایت های سیاست خارجی آن زمان از رژیم گذشته را ناكام بگذارد.
وی گفت: نمی توان گفت فضای مجازی را نمی خواهیم! ما چه كاره هستیم كه بگوییم می خواهیم یا نمی خواهیم؟ مثل اینكه فراموش كردیم صاحب این كشور مردم هستند، مثل اینكه اصل ششم قانون اساسی یادمان رفته و مثل اینكه یادمان رفته همه چیز از كنار صندوق رای ساخته می شود .
آقای روحانی تصریح كرد : مردم تصمیم گیر در یك نظام مردم سالاری دینی هستند و مشروعیت تمام مسئولان كشور یا با رای مستقیم و یا با رای غیرمستقیم مردم است.