روابط نزدیك با كشورهای همسایه از اهداف مهم دولت

رئیس جمهوری: سیاست برقراری روابط نزدیكتر با كشورهای همسایه در دولت دوازدهم با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت.

1397/01/07
|
09:58
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای روحانی پیش از عزیمت به دو كشور تركمنستان و آذربایجان افزود: این سفر در پاسخ به سفر‌های روسای جمهور كشور‌های تركمنستان و آذربایجان به تهران و به دعوت رسمی روسای جمهوری این دو كشور انجام می‌شود.
رئیس جمهور گفت: یكی از اهداف مهم دولت یازدهم روابط نزدیكتر با كشور‌های همسایه بوده است كه این سیاست در دولت دوازدهم با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت لذا خوشحالم كه در آغاز سال 97 نخستین سفر خارجی ما به كشور‌های همسایه‌ای است كه هم در زمین و هم در دریای خزر، همسایه ما هستند.بررسی مسایل دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی؛ محور اصلی گفت‌وگو‌ها
آقای روحانی روابط جمهوری اسلامی ایران با دو كشور تركمنستان و آذربایجان را بسیار حسنه و خوب با ظرفیت‌های فراوان به منظور توسعه روابط دو جانبه دانست و افزود: در این سفر به طور طبیعی درخصوص مسائل دوجانبه و موضوعات مهم منطقه‌ای و همچنین مسائل بین المللی گفتگو خواهیم كرد، اما عمدتا مباحث این سفر روابط اقتصادی و فرهنگی میان دو كشور است چرا كه علاوه بر روابط تجاری و اقتصادی و سنتی بین دو كشور مسئله ترانزیت منطقه و اتصال آب‌های جنوب ایران به منطقه آسیای مركزی و قفقاز اهمیت زیادی دارد.
رئیس جمهور ادامه داد: ارتباط ما با كشور‌های قفقاز و آسیای مركزی از طریق این دو كشور است و هم اكنون ما هم در سرخس، اینچه برون و آستارا راه ارتباطی داریم.
آقای روحانی به دو طرح ترانزیتی منتهی در دست اقدام اشاره كرد و گفت: با تكمیل این طرح‌ها روابط اقتصادی سهل‌تر خواهد شد كه یكی طرح راه آهن چابهار به زاهدان است كه بندر چابهار را از طریق راه آهن به آسیای مركزی متصل می‌كند و دیگری طرح مشترك ایران و آذربایجان برای اجرای راه آهن رشت به آستاراست كه با احداث این خط راه آهن باز هم منطقه جنوب ما را به قفقاز روسیه و گرجستان و سایر كشور‌های اروپایی متصل می‌كند.
آقای روحانی تصریح كرد: در واقع ترانزیت ما هم به منطقه آسیای مركزی، قفقاز، روسیه، اروپا و چین است بنابراین این خط ترانزیتی برای ما اهمیت خاص و ویژه‌ای دارد.

امضای سند همكاری ایران و جمهوری آذربایجان در حوزه نفت و گاز
رئیس جمهور گفت: یكی از اسنادی كه امضا می‌شود فعالیت مشترك ایران و آذربایجان برای خط راه آهن رشت به آستاراست و یكی دیگر از توافقات با آذربایجان، سندی است كه همكاری دو كشور را در دریای خزر برای نفت و گاز به امضا می‌رساند كه این یك تحول بزرگ اقتصادی در روابط دو كشور است كه روابط دو كشور را بسیار نزدیك‌تر از گذشته می‌كند.
آقای روحانی ادامه داد: در هر دو كشور اسنادی در زمینه موضوعات صنعتی، كشاورزی، بهداشتی، گردشگری و سایر موارد امضا می‌شود.
رئیس جمهور افزود: بازرگانان دو كشور اجلاسی خواهند داشت و درباره همكاری‌های بخش‌های خصوصی میان دو كشور مذاكره خواهند كرد.
آقای روحانی گفت: در این سفر دیدار كوتاهی هم در شهر تاریخی مرو خواهیم داشت كه علاوه بر اینكه شهری كهن و قدیمی است و در تاریخ ما جایگاه ویژه‌ای دارد، مهمترین مسئله آن، این است كه در نقطه‌ای از این شهر محل سكونت مولای ما علی ابن موسی الرضا (ع) بوده است كه زیارت این مكان برای ما مغتنم است و ان شاءالله به آن مكان تشرف پیدا می‌كنیم.

دسترسی سریع