رسول دیناروند؛ كاهش 50 درصدی قیمت داروهای تولید داخل برای بیماران خاص

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو از ‎كاهش 50 درصدی قیمت داروهای تولید داخل برای بیماران خاص در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی خبر داد.

1396/05/02
|
13:49
|

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ رسول دیناروند در باره برنامه‏‌ها و اقدامات اجرایی حوزه غذا و دارو در راستای سیاست‏‌های كلی اقتصاد مقاومتی گفت: سازمان غذا و دارو براساس بند 2 سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی، حمایت از شركت‏‌های دانش بنیان برای تولید دارو و تجهیزات و ملزومات پزشكی به خصوص تجهیزات گران قیمت وارداتی را در دستور برنامه و اقدامات خود قرار داد.

وی افزكاهش 50 درصدی قیمت داروهای تولید داخل برای بیماران خاصود: به منظور تحقق بند 6 سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی از تولید محصولات باكیفیت ایرانی حمایت به عمل آمد و همین موضوع موجبات كاهش 50 درصدی قیمت داروهای تولید داخل برای بیماران خاص را فراهم آورد.

وی با اشاره به كاهش 30 درصدی واردات دارو در سال 93 نسبت به سال 92 تصریح كرد: واردات این فرآورده سلامت از حدود یك میلیارد و 360 میلیون دلار در سال 92 به 960 میلیون دلار در سال 93 كاهش یافت، ضمن اینكه در سال بعد آن یعنی 94 نیز واردات دارو بیش از حدود یك میلیارد و شصت میلیون دلار محاسبه نگردید.

دیناروند تولید بیش از یكصد قلم داروی جدید در سه تا چهار سال اخیر را از جمله دستاوردهای حمایت از صنعت داروسازی و شركت‌های دانش بنیان دانست كه در پرتو سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تحقق یافت.

دیناروند ادامه داد: به منظور تحقق بند 7 سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی و در راستای طرح تحول نظام سلامت، سازمان غذا و دارو تامین داروهای مورد نیاز بیماران بیمارستان‌ها را به نحوی شایسته سیاستگذاری كرد تا كاهش چشمگیر ارجاع بیماران به خارج از مركز درمانی نسبت به سال قبل نتیجه این اقدام قابل توجه به حساب آید.

رئیس سازمان غذا و دارو كاهش هزینه‌های پرداختی و فرانشیز بیماران سرطانی و صعب العلاج به 10 درصد در سال اخیر و تلاش برای رایگان شدن این 10 درصد در همان سال 94 را از دیگر اقدامات اقتصاد مقاومتی حوزه متبوعش نام برد و از كاهش 50 درصدی قیمت داروهای تولید داخل برای بیماری‌های خاص، صعب العلاج و مزمن در سال 93 نیز سخن به میان آورد.

وی با اشاره به افزایش 5 هزار نفری دسترسی بیماران مبتلا به ام اس در همان سال نسبت به سال قبل آن، تسهیل دسترسی و فراهم نمودن داروهای این بیماران را دلیل اصلی این افزایش برشمرد.

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در پایان گفت: هر بار كه گزارشی از اقدامات خود ارائه می‌دهیم و مثلا بر اساس آمار و مستندات اعلام می‌كنیم كه تعداد كمبود اقلام دارویی از بیش از 300 قلم در سال 91 به كمتر از 30 قلم در سال‌های اخیر رسیده و یا ورود داروهای تك نسخه‌ای از 194 میلیون دلار به 44 میلیون دلار كاهش یافته است واقعا چیزی جز لطف و امداد الهی را در تمامی شئون فعالیت‌های خود احساس نمی‌كنیم.

دسترسی سریع