وزیر دادگستری گفت: امروز كسی نمی تواند بگوید در كشور آزادی بیان نیست و هیچ كس حرفش در گلو خشك نمی شود و كسی نیست كه حرف ناگفته داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی در بازدید از نمایشگاه مطبوعات در جمع خبرنگاران با قدردانی از برگزاركنندگان نمایشگاه مطبوعات افزود: امروزه جمهوری اسلامی ایران از یك ظرفیت فوق العاده نرم افزاری رسانه ای برخوردار است و آن دنیای تبادل اطلاعات، سرعت، انتقال و اطلاعات است.
وی با اشاره به اینكه قدرت نرم رسانه افكار عمومی را شكل و جهت می دهد، گفت: بعد از انقلاب شاهد رشد اطلاع رسانی بودیم و از مسئولین رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری تشكر می كنیم و هر سال هم كه می گذرد حس می كنیم گام هایی رو به جلو در این زمینه برداشته ایم كه البته باید این نیز منظم شود.
وزیر دادگستری گفت: در زمینه ساماندهی رسانه ها هم خیلی خوب پیشرفت كرده ایم و نظم و قانون هم در این زمینه شكل گرفته كه البته ادعای تمام و كامل بودن قانون را نمی توانیم داشته باشیم.
وی افزود: البته دغدغه هایی هم در سطح بالا به خصوص در روزهای اخیر داشته ایم كه با اعلام مواضع متفاوتی روبرو شدهایم كه به نظر من این هم بخشی از فضای باز رسانه ای كشور است كه انتقاد و تعامل می شود و مسائل اساسی به نقد افكار عمومی گذاشته می شود.
حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی با بیان اینكه از فضای نقد هم استقبال می كنیم، گفت: نقد سازنده و دلسوزانه را مفید می دانیم و آن را مثبت ارزیابی می كنیم كه البته در جهت رشد و آزادی بیان و رسانه ای در چارچوب قانون و قاعده از آن استقبال می كنیم.
وی افزود: تنها منطق و ضابطه گذاری ما در این زمینه قانون است و اظهارنظر و انتقاد و بیان عقیده در چارچوب قانون باید باشد.
وزیر دادگستری گفت: حتی اگر قانون هم در جایی مشكل داشته باشد راهكار اصلاح و تكمیل قانون را داریم.
وزیر دادگستریی با اشاره به اصلاح قانون انتخابات افزود: همه دستگاه ها برای اصلاح قانون انتخابات تلاش می كنند.
حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی با اشاره به اهمیت فعالیت های انتخاباتی و تبلیغاتی گفت: سیاست های كلی الحاقی در جهت تكامل و رفع نواقص در قانون انتخابات بوده است و برای قاعده گذاری درست در فضای مجازی هم اقداماتی صورت گرفته است.
وی در پایان سخنان خود به نقش برخی رسانه ها در فعالیت های اقتصادی اشاره كرد و گفت: برای اصلاح و پیشرفت كار لایحه ای درباره تبلیغات كالاهای اقتصادی هم به زودی به مجلس ارایه خواهد شد.
هیچ قوهای از آزادی بیان و قلم طفره نمیرود
وزیر دادگستری گفت: هیچ قوه و مجموعه ای از این مطلب طفره نمی رود كه در كشور ما طبق قانون باید از گفتن و نوشتن و آزادی بیان و قلم دفاع شود.
حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی افزود: در این كه رئیس جمهور گفت قلم ها را نشكنید و دهان ها را نبندید هیچ كس در این حرفی ندارد در كشور ما قانون تا محدوده ای اجازه فعالیت رسانه ای داده و ما باید اجازه دهیم كه رسانه ها در حدود قانون فعالیت خود را انجام دهند و محدودیت و مانعی برای آنان ایجاد نكنیم اما اگر این جمله به كسی یا دستگاهی نسبت داده شود آن بحث جداگانه ای است كه باید اینها را از هم تفكیك كنیم.
وی گفت: در هفته مطبوعات و در بین جامعه مطبوعاتی تأكید می كنم كه همه قوا، نهادهای مدنی و مؤسسه های مردم نهاد و فعالان باید تلاش كنیم دهان هایمان در گفتن حرف و انتقاد سازنده بسته نشود و اجازه دهیم قلم ها برای بیان مشكلات، دعوت مردم به خیر و انتقاد سازنده و اظهار نظرهایی كه جامعه به آن نیاز دارد در محدوده قانون به نگارش درآید.
وزیر دادگستری با تأكید براینكه از حاشیه ها فاصله بگیرید و اصل مطلب را دنبال كنیم افزود: مراقب باشیم اصل مطلب گم نشود هیچ قوه و مجموعه ای از این مطلب طفره نمی رود كه در كشور ما طبق قانون باید از گفتن و نوشتن و آزادی بیان و قلم دفاع شود.
وی گفت: بنده به عنوان عضو دولت و قوه قضائیه می گویم شاید جایی تفسیر و رفتار متفاوتی صورت گیرد كه ما از این دفاع نمی كنیم كه حتماً فلان رفتار درست است و اگر نقدی هم باشد باید بپذیریم.
وزیر دادگستری افزود: مشكل امروز كشور ما كه از هر مسئله ای داخلی و خارجی مصیبتش بیشتر است فساد اداری و فساد مالی است، نقشه هایی كه دشمنان می كشند روی همین بستر فساد است و هرچه این فساد بیشتر شود طمع دشمن نیز بیشتر می شود.
حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی گفت: راه درمان، اصلاح بسترهای اداری و مالی، انضباط و اجرای دقیق قانون است كه اگر این حل نشود پرونده ها، زندان ها و بگیر و ببند ها چاره ساز نیست و صرفاً مُسكنی بیش نیست.
وی با تأكید بر اینكه منشأ همه پرونده های فسادی كه امروز مطرح است بی انضباطی، عدم نظارت و عدم شفافیت است افزود: همه تلاش دولت اصلاح بسترهاست به طور مثال نظام بانكی ایران90 سال سابقه دارد و قطعاً جاهایی ضعف، اشكال و نقاط كور و ابهام دارد كه تا این مشكلات هست فساد هم به وجود می آید.
وزیر دادگستری در خصوص املاك نجومی گفت: زمانی كه ما در سازمان بازرسی بودیم پیوسته تذكر می دادیم اما آن زمان هنوز به موضوع املاك نجومی نرسیده بودیم خیلی از این موضوعات را داریم كه قدیم اتفاق افتاده بوده اما به تازگی اطلاعاتش به دست آمده كه املاك نجومی از این دست پرونده هاست.
وی افزود: كار سازمان بازرسی این نیست كه به دستگاهی برود و از اول تا آخر پرونده ها را پیگیری كند بلكه سازمان بازرسی پیگیری می كند و موضوعات خاصی را به دست می آورد و به نتیجه می رساند این وظیفه بازرسان خود دستگاه هاست كه به طور ثابت و مستمر باید بازرسی هایشان را انجام دهند ما در حال طراحی ساز و كارهایی هستیم تا از زمان شروع به تخلف تا افشا فاصله ای ایجاد نشود به این معنی كه اولاً تلاش كنیم تا تخلفی صورت نگیرد و اگر خواست صورت بگیرد به سرعت افشا شود.
وزیر دادگستری در خصوص رقم فسادهای مالی كه اعلام می شود گفت: برخی از ارقامی كه برای فسادها مطرح می شود بدون پشتوانه، بدون تحقیق و غیرمستند است و بیشتر در رقابت های سیاسی و جناحی است كه مطرح می شود و فضای اجتماعی را ملتهب می كند.
حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی افزود: ما فسادهای بزرگ را تا حد زیادی كنترل كردیم و در این تردیدی نیست و هر كس مستند و مدركی خلاف این دارد بگوید تا ما برخورد كنیم زیرا ما بسیار تلاش كردیم تا جلوی فسادهای بزرگ را بگیریم اما متأسفانه در مقابله با فسادهای كوچك توفیق نداشتیم.
وی گفت: مردم در محیط كار، اداره و زندگیشان بیشتر با فسادهای كوچك روبرو هستند و فسادهای بزرگ را بیشتر در روزنامه ها و رسانه ها می خوانند و می بینند چه مقابله با فسادهای كوچك راهكارهای متفاوتی میخواهد بخشهای اداری كشور هم فعالند تا جلوی فسادهای كوچك را با شفاف سازی، با آموزش و توسعه حقوق شهروندی، توسعه وكالت و توسعه دولت الكترونیك بگیرند.