فعالیت‌های اقتصادی با روسیه گسترش می‌یابد

رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس دومای دولتی روسیه، عزم دو كشور را برای ارتقای سطح همكاری‌ها اعلام كردند.

1397/01/20
|
17:36
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای لاریجانی پیش از ظهر امروز در نشست مشترك خبری با ویاچسلاو ولودین رئیس دومای دولتی روسیه گفت: امروز دوست گرامی رئیس محترم دومای روسیه و هیات همراه به ایران تشریف آوردند و در گذشته نیز چندین بار در روسیه و برخی كشورها با آقای ویاچسلاو ولودین ملاقات داشته و چارچوب و ایده ای برای پیشبرد همكاری های دو كشور پرورانده ایم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به چارچوبی در زمینه همكاری دو پارلمان ایران و روسیه رسیده ایم كه هدف آن این است با توجه به تنوع همكاری ها، دو كشور در زمینه تجاری، سیاسی و ایجاد امنیت پایدار در منطقه همكاری كنند.

دكتر لاریجانی گفت: در خصوص مبارزه با مواد مخدر در روسیه كنفرانسی برگزار شد و كمیته مشترك بین پارلمان ایران و روسیه در حال پیگیری تحقق اهداف است و همچنین در این دیدار مروری داشتیم بر پروژه های اقتصادی دو كشور كه تعریف شده است.

وی ادامه داد: باید در خصوص همكاری ها رو به جلو حركت كرد تا سطح روابط تجاری ایران و روسیه افزایش یابد و همكاری ها شامل پروژه های بزرگ ملی و پروژه ها در استان های مختلف مانند استان های گیلان، مازندران و گلستان كه با روسیه قرابت دارند، گسترش می یابد.

دكتر لاریجانی با قدردانی از حضور رئیس دومای دولتی روسیه و هیات همراه به كشور افزود: در خصوص ارتقاء روابط بخش خصوصی ایران و روسیه گفت وگوهایی انجام شد و در این زمینه اتاق بازرگانی نقش مهمی دارد تا چارچوب های مورد توافق پیگیری شود.

براساس این گزارش ویاچسلاو ولودین رئیس دومای دولتی روسیه در ادامه این نشست خبری گفت: تفاهم نامه همكاری پارلمانی كه به امضای رئیس مجلس شورای اسلامی ایران رسید شرایطی ایجاد می كند كه كمیته مشترك پارلمان های ایران و روسیه بتوانند بهتر كار كنند.

رئیس دومای دولتی روسیه ادامه داد: در خصوص اجرای پروژه های مشترك كه قبلا در مورد آن رایزنی صورت گرفته مسئولیت داریم. روابط ایران و روسیه در حال توسعه و پویاست كه این موضوع نتیجه روابط خوب بین دو رئیس جمهور است و وظیفه دو پارلمان این است كه بستر قانونی را برای اجرای تصمیمات اتخاذ شده فراهم كند.

وی تصریح كرد: با ایجاد ساختارهای مشترك تعدادی از كارها و وظایف مورد توافق، در حال انجام است و چارچوب ها به درك بهتر كمك می كند، در خصوص مبارزه با تروریسم و مواد مخدر ایران و روسیه می توانند به همدیگر كمك كنند اما اصلی ترین هدف توسعه روابط اقتصادی و همچنین توسعه روابط در سطح استان های دو كشور است و در این رابطه در استان ولگاگراد روسیه درباره نحوه همكاری های بین استانی مذاكراتی انجام شده است.

رئیس دومای دولتی روسیه با تشكر از دكتر لاریجانی یادآور شد: در جلسه رؤسای پارلمان ها در سئول با دكتر لاریجانی دیداری انجام شد همچنین 5 بار دیگر با رئیس مجلس ایران ملاقات صورت گرفته كه بیانگر برخورد صمیمانه و خیلی خوب ایشان است.

وی افزود: در كنفرانس امنیتی پاكستان، كنفرانس اتحاد بین المجالس سن پترزبورگ و كنفرانس رؤسای پارلمان ها در سئول در مورد گسترش روابط بین دو كشور با دكتر لاریجانی رایزنی ها انجام شده است.

پیش از شروع نشست خبری رئیس مجلس شورای اسلامی با ویاچسلاو ولودین رئیس دومای دولتی روسیه، یادداشت تفاهم همكاری پارلمانی به امضای دكتر لاریجانی و ویاچسلاو ولودین رسید.

گفتنی است؛ آقای لاریجانی در این دیدار بر گسترش همكاری های دوجانبه در زمینه های مختلف تاكید كرد.

وی با اشاره به روابط خوب روسیه و ایران در سالهای اخیر، خواستار گسترش این روابط در زمینه های پارلمانی، اقتصادی و تجاری نیز شد.

رئیس مجلس ابراز امیدواری كرد این سفر در توسعه این همكاریها مفید باشد.

امضای یادداشت تفاهم بین مجالس ایران و روسیه
پس از نخستین دور مذاكرات هیأت روسی به ریاست رئیس دومای روسیه با آقای لاریجانی، یادداشت تفاهم همكاری های دوجانبه امضا شد.
در این یادداشت تفاهم بر همكاری های پارلمانی و گسترش روابط تجاری و اقتصادی بین دو كشور تأكید شده است.

دسترسی سریع