فعالیت هسته‌ای ایران همواره صلح آمیز بوده است

سفیر كشورمان در فرانسه بر لزوم پایبندی طرف‌های توافق هسته‌ای به تعهدات خود تاكید كرد.

1397/02/08
|
11:54
|

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ ابوالقاسم دلفی در مصاحبه با شبكه سی نیوز فرانسه گفت: مهم این نیست كه یكی از امضاء كنندگان توافق از آن خارج شود، برای ما مهم این است كه اروپا در این توافق باقی بماند.مجری این شبكه از سفیر ایران پرسید: می دانید كه فرانسه به توافق هسته ای سال دو هزار و پانزده با ایران متعهد است و رئیس جمهور فرانسه نیز در سفرش به آمریكا گفته است كه جایگزینی برای توافق نامه هسته ای وجود ندارد. به اعتقاد ایران آیا این توافق هسته ای همچنان زنده و پابرجا است یا اینكه مرده است؟
سفیر ایران در فرانسه: ایران به عنوان یكی از امضاءكنندگان توافق، در این پیمان باقی می ماند و امیدواریم با تعهد تمامی طرف ها، این توافق بتواند ادامه یابد.

مجری سوال كرد: چنانچه رئیس جمهور فرانسه قصد ملاقات رئیس جمهور روحانی و بازدید از ایران را داشته باشد، آیا در تهران از وی به گرمی استقبال خواهد شد؟سفیر ایران در فرانسه پاسخ داد: با وجود تمامی كم و كاستی ها در اجرای توافق هسته ای، با توجه به این كه تمامی طرف های امضاء كنندگان توافق همچنان به این توافق پایبند هستند، ایران نیز به عنوان یكی از امضاءكنندگان توافق، در این پیمان باقی می ماند؛ بنابراین امیدواریم با مسئولیت پذیری و تعهد تمامی طرف ها، این توافق بتواند ادامه یابد.
مجری سوال كرد: همانطور كه محتمل است حتی در صورت خروج آمریكا از این توافق، آیا ایران همچنان در این توافق باقی خواهد ماند یا این كه بلافاصله برنامه هسته ای اش را از سر خواهد گرفت؟
دلفی جواب داد: در این توافق طرفین تعهداتی را پذیرفته اند ولی متاسفانه طرف غربی به خوبی به تعهدات خود عمل نكرده است؛ مهم این نیست كه یكی از امضاء كنندگان توافق از آن خارج شود برای ایران مهم این است كه اروپا در این توافق باقی بماند و از منافع اروپا دفاع كند و شركت های اروپایی را برای ادامه فعالیت در بازار ایران ترغیب نماید چرا كه در حال حاضر این شركت ها از آمریكا واهمه دارند و به دلیل تهدیدات آمریكا دارای شك و تردید هستند. باید گفت كه از ابتدای امضای توافق هسته ای، طرف آمریكایی به تعهدات خود عمل نكرده است.
مجری در ادامه سوالاتش پرسید: آیا فرانسه به عنوان یكی از امضاء كنندگان توافق، طرف قابل اعتمادی است؟
وی پاسخ داد: بله، ما دارای روابط خوبی با فرانسه هستیم و در سطوح مختلف تماس های متقابل، بین الملل و منطقه ای داریم. فرانسه تاكنون از جنبه هسته ای توافق با ایران دفاع كرده است.

سفیر ایران در فرانسه پاسخ داد: در سال دو هزار و سیزده رئیس جمهور ایران در جریان سفرش به پاریس، رسما از امانوئل مكرون برای سفر به ایران دعوت به عمل آورد و مكرون نیز برای سفر به ایران ابراز علاقه كرد. در حال حاضر در سطح دیپلماتیك برای بازدید وی از ایران رایزنی هایی در حال انجام است.
مجری پرسید: آیا ایران به دنبال صلح و ثبات است؟ و در صورت مثبت بودن پاسخ، لازم است آن را ثابت نماید. به عنوان مثال توافق هسته ای تا سال دو هزار و بیست و پنج یعنی تا هفت سال دیگر اعتبار دارد، آیا این امكان وجود دارد كه برای طولانی تر كردن زمان این توافق و همچنین تكمیل آن مذاكراتی صورت بگیرد؟
برجام از ابتدا توافق بر سر موضوع هسته ای بوده است و تمدید زمان آن و اضافه یا حذف كردن چیزی به این توافق ممكن نیست.

آقای دلفی پاسخ داد: این توافق از ابتدا توافق بر سر موضوع هسته ای بوده است و تمدید زمان آن نیز امكان ندارد و همچنین اضافه یا حذف كردن چیزی به این توافق ممكن نیست. توافق باید حفظ شود و چنانچه موضوعات دیگری برای گفتگو وجود داشته باشد ارتباطی با موضوع هسته ای ندارد.
مجری شبكه سی نیوز ادامه داد: اگرچه موضوع هسته ای مهم است، ولی موضوعات دیگری از جمله فعالیت های بالستیكی و موشك های ایران موجب هراس كشورهای همسایه تان در منطقه شده است و از ایران خواسته شده است تا فعالیت های خود در این زمینه را متوقف نماید.
سفیر ایران گفت: در سطح منطقه مشكلاتی وجود دارد و باید وضعیت منطقه را به طور كامل درنظر گرفت. وضعیت منطقه یك موضوع است و مسئله هسته ای موضوع دیگری است. ما برای مذاكره در خصوص وضعیت منطقه كاملا آماده هستیم.
مجری افزود: ایران از طریق حزب الله در لبنان حضور دارد، در سوریه حضور دارد؛ در یمن نیز چریك های مسلح دارد و به یمن كمك مالی می كند.شما با عربستان سعودی و اسرائیل نیز در تنش هستید و از این منظر شما خارج از مرزهای ایران حضور دارید! بنابراین باید از روحیه فاتح ایران هراس داشت.
ایران در عراق و سوریه به دعوت رسمی دولت های قانونی این كشورها كه عضو سازمان ملل هستند، حضور دارد.

آقای دلفی گفت: ما در عراق و سوریه به درخواست و دعوت رسمی دولت های قانونی این كشورها كه عضو سازمان ملل هستند، حضور داریم. با عراقی ها برای حضور در آنجا توافق كرده ایم تا بتوانیم ضمن كمك به مردم عراق با تروریست داعش نیز مبارزه كنیم؛ در لبنان نیز ما همان طور كه با دیگر احزاب لبنانی، مسیحی ها و سنی های این كشور ارتباط داریم با حزب الله نیز ارتباط داریم، چرا كه حزب الله دارای هویت لبنانی است و در لبنان زندگی می كند. ما به منظور مبارزه با تروریسم به این كشورها دعوت شده ایم چون تروریسم داعش در مرزهای ما مستقر شده بود، در قلمرو ما و در پارلمان ما وارد شده بود. اگر برای مبارزه با داعش در این كشورها حضور نمی یافتیم داعش امروز در جاهای دیگر كشورمان وارد شده بود. امانوئل مكرون در سخنانش در كنگره آمریكا گفته بود كه ایران هرگز به سلاح هسته ای دست نخواهد یافت نه امروز، نه تا پنج سال آینده نه در ده سال و نه هرگز. ولی این سیاست نباید ما را به سمت جنگ در خاورمیانه سوق دهد.
مجری می پرسد آیا می توانید چنین قولی را بدهید كه به سمت سلاح هسته ای نخواهید رفت؟
سفیر ایران پاسخ می دهد: بله ما از ابتدا به دنبال سلاح هسته ای نبوده ایم و همچون مكرون می گوئیم هرگز به دنبال سلاح هسته ای نخواهیم رفت. امروز آژانس بین المللی انرژی هسته ای با بررسی وضعیت فعلی و گذشته ایران، صحبت های اولیه ایران را تایید كرده است كه ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست و تمامی اظهارات برضد ایران اشتباه بوده است؛ یعنی امروز یك نهاد بین المللی چنین موضوعی را تایید می كند بنابراین امروز بر اساس گواهی یك نهاد بین المللی هر گونه ادعایی درباره توانایی هسته ای ایران خطا است. من امروز می گویم كه ما از ابتدا در یك صنعت هسته ای صلح آمیز فعالیت داشته ایم. درخصوص مشكلات اقتصادی نیز باید بگویم امروز بخش عظیمی از مشكلات اقتصادی جامعه ایران به دلیل عمل نكردن طرف های امضاء كننده توافق هسته ای است كه به تعهدات خود عمل نمی كنند و چنانچه طرف های برجام به تعهدات خود عمل نمایند اقتصاد ایران در مسیر خود قرار خواهد گرفت و قادر خواهد بود به نیازهای جامعه پاسخگو باشد.

دسترسی سریع