مدیر عامل بانك قرض الحسنه مهر ایران از امكان پرداخت 150 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزیی روستایی و با مشاركت بنیاد بركت خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، مرتضی اكبری در مراسم امضای تفاهم نامه همكاری برای اعطای تسهیلات قرض الحسنه به طرح های اشتغالزایی اجتماع محور با اعلام این خبر افزود: در اجرای سیاست هیئت مدیره بانك مبنی بر هدایت عمده تسهیلات به حوزه اشتغال و با هدف رفع ركود و بیكاری در اقتصاد كشور، در مذاكراتی با بنیاد بركت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) ظرف 2 هفته، برای اعطای تهسیلات اشتغالزایی روستایی به تفاهم رسیدیم و امیدواریم بزودی روند پرداخت عملیاتی شود.
وی ادامه داد: در این تفاهم هزار و پانصد میلیارد ریال وام با نرخ كارمزد 3 تا 4 درصد و در دوره های بازگشت 48 تا 60 ماهه به روستاییان پرداخت خواهد شد.
مدیر عامل بانك قرض الحسنه مهر ایران اظهار داشت: سال گذشته با اعطای 752 هزار فقره تسهیلات، حدود 8 هزار و دویست میلیارد تومان تخصیص یافت كه 55 درصد آن مربوط به حوزه اشتغال بود.
وی افزود: بانك قرض الحسنه مهر ایران بنا بر ماهیت كاری خود در حوزه های معیشت، درمان، ازدواج و اشتغال تسهیلات كم بهره با نرخ كارمزد 3 تا 4 درصد به افراد كم بضاعت و كمتر برخوردار اعطا می كند.
هدف گذاری بنیاد بركت برای تولید 7 هزار شغل
رییس هیئت مدیره بنیاد بركت از پرداخت 150 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی روستایی برای تولید 7 هزار شغل در سال جاری خبر داد.
محمود عسگری آزاد در مراسم امضای تفاهم نامه همكاری برای اعطای تسهیلات قرض الحسنه جامعه محور گفت: یكی از مشكلات جدی كشور مهاجرت جمعیت روستایی و افزایش جمعیت شهرنشین است بطوریكه از سال 53 كه نسبت جمعیت روستایی به كل 75 درصد بود، این رقم امروز به 26 درصد تقلیل یافته است.
وی اشتغالزایی روستایی را یكی از اولویت های ضروری كشور برشمرد و ادامه داد: ساخت راه، مدرسه و خانه بهداشت عامل پایداری جمعیت روستایی نیست و اگر اقدام موثری در زمینه اشتغالزایی صورت نگیرد، تا ده سال آینده نسبت جمعیت روستایی به كل به 12 درصد كاهش خواهد یافت كه مخاطرات اجتماعی اقتصادی و امنیتی بدنبال دارد.
رییس هیئت مدیره بنیاد بركت تصریح كرد: دولت با دارا بودن 7 میلیون و 250 هزار حقوق بگیر، دیگر امكان تولید فرصت شغلی دولتی را ندارد بنابراین، اشتغال مردمی را باید در دستور كار قرار داد.
وی با اشاره به ظرفیت روستاها گفت: پس از دو سال كار مطالعاتی بنیاد بركت 2 طرح آسمان و آفتاب را برای توسعه اشتغالزایی روستایی در دستور كار قرار داد تا اشتغال روستایی را از انحصار كشاورزی و دامپروری خارج كند.
محمود عسگری آزاد افزود: در طرح آسمان توسعه مشاغل خانگی با روش های فنی و آموزشی دنبال می شود و در طرح آفتاب به عنوان مكمل طرح اول تولیدات روستایی با روش های استاندارد، فرآوری، بازاریابی تا فروش و صادرات پشتیبانی خواهد شد.
وی با اشاره به تامین منابع مالی برای اجرای این طرح در مشاركت با بانك قرض الحسنه مهر ایران تسهیلات تصریح كرد: 50 میلیارد تومان از سوی بنیاد بركت و 100 میلیارد تومان از سوی بانك تامین شده تا در قالب تسهیلات 30 میلیون تومانی به روستاییان اختصاص یابد كه تولید 7 هزار شغل از اهداف این طرح است.
بنیاد بركت از توسعه اشتغال روستایی حمایت می كند
بنیاد بركت از الگوی مشاركت جامعه محور با هدف توانمند سازی اقتصادی روستاییان، از زنجیره كامل تولید از مرحله تامین مالی تا فروش و بازاریابی محصولات حمایت می كند.
مدیرعامل بنیاد بركت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در مراسم امضای تفاهم نامه همكاری برای اعطای تسهیلات قرض الحسنه به طرح های اشتغالزایی اجتماع محور گفت: این بنیاد برای بازدهی سریعتر، بجای واحدهای تولیدی بزرگ در تامین منابع مالی مشاغل خرد تمركز كرده و در راستای الگوی مشاركت جامعه محور، توانمند سازی اقتصاد روستاییان را دنبال می كند.
مرتضی اكبری ادامه داد: با حسن نیت بانك قرض الحسنه مهر ایران ظرف 2 هفته برای اعطای 150 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی روستایی كم بهره به تفاهم رسیدیم و بنیاد به صورت هدفمند پس از مرحله تامین اعتبار، تولید تا فروش محصول را رصد و حمایت می كند.
وی ایجاد فرصت های اشتغال برای جوانان جویای كار، تنوع بخشیدن به سبد تولیدی روستاییان علاوه بر محصولات كشاورزی و دامپروری را از جمله اهداف این طرح بر شمرد و با اشاره به اجرای دو طرح آسمان و آفتاب از سوی بنیاد بركت افزود: سال گذشته در 6 نقطه در استان هایی همچون سیستان و بلوچستان، كرمان و آذربایجان غربی هزار و صد شغل تولید شده و امسال هم برای فعال كردن هزار گروه كاری برنامه ریزی كردیم.
اكبری خاطر نشان كرد: این بنیاد در ده سال گذشته 8 هزار و 900 میلیارد تومان برای محرومیت زدایی تخصیص داده است و ضمن واگذاری 180 بنگاه، هم اكنون با 170 بنگاه فعالیت می كند.