آیین گشایش بیست و ششمین نمایشگاه قرآن كریم ساعت 18 امروز در مصلای تهران برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آیین گشایش بیست و ششمین نمایشگاه قرآن كریم ساعت 18 امروز (شنبه) مصادف با سوم رمضان با حضور چهرههای كشوری و نخبگان قرآنی در سالن یاس مصلای تهران برگزار میشود.
نمایشگاه قرآن كریم با شعار «قرآن؛ چلچراغ هدایت» با همكاری 29 كمیته تخصصی در زمینههای مختلف علمی، محتوایی، هنری، كودكان، زنان و بخش بین الملل تا 14 خرداد ادامه خواهد داشت.
همكاری نهادها و سازمانهای مختلف دولتی و مردمی ازجمله 15 وزارتخانه، 32 موسسه مردمی، 16 مركز دانشگاهی و 15 حوزه علمی و در عین حال حضور 20 موسسه بین المللی قرآنی از 7 كشور از وجود یك هم افزایی ملی و بین المللی در برپایی این رویداد بزرگ قرآنی حكایت دارد.
این نمایشگاه در فضایی به وسعت50 هزار متر مربع شامل 33 هزار متر در شبستان، 7 هزار متر در نیم طبقه و 10 هزار متر در دو رواق شرقی و غربی مصلی و به صورت همزمان در 176 شهرستان كشور برگزار میشود.
برگزاری بیش از 60 نشست تخصصی و نیمه تخصصی، نمایش آثار مستند و فیلمهای كوتاه و انیمیشن، ارائه جدیدترین دستاوردها و تولیدات هنری با محوریت قرآن و عترت، حضور هنرمندان 60 رشته تجسمی و 150 رشته صنایع دستی، مشاركت 40 موسسه و مركز حوزوی، اجرای 50 طرح نو از سوی نهادهای مردمی، برگزاری 30 كارگاه آموزشی و 30 مسابقه حسی و حركتی برای كودكان و نوجوانان، امكان خرید آنلاین همه محصولات ارائه شده از طریق سامانه الكترونیكی، توزیع 2 میلیارد تومان بن خرید در باشگاه همراهان نمایشگاه، معرفی الگوهای برتر حوزه قرآن و عترت ازجمله نكات حائز اهمیت در برگزاری نمایشگاه امسال است.
همچنین آیین تجلیل از خادمان قرآنی در روز 15 رمضان با حضور رئیس جمهوری برگزار میشود. قرار است در این مراسم از چهرههای برجسته انقلاب اسلامی كه در زمینه قرآن فعالیت داشتند تجلیل و از آثار آنها رونمایی شود.
به گفته معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره از نمایشگاه سعی شده استنگاه به نمایشگاه بین المللی قرآن كریم فقط نمایشگاهی نباشد بلكه محتوایی باشد.
عبدالهادی فقهی زاده در خصوص نمایشگاه قرآن كریم افزود: ما در صدد هستیم در این دوره از نمایشگاه بخش محتوایی و هنری را نسبت به دیگر بخشها پر رنگتر كنیم و از نهادها و مؤسسههای دولتی و مردمی زیادی برای برپایی نمایشگاه بهره بردهایم.
وی با اشاره به حضور 20 مؤسسه بین المللی قرآن كریم در این نمایشگاه گفت: برگزاری 26 دوره از نمایشگاه در كنار كلان طرحهای دیگر را میتوان یك رویداد دینی و مورد توجه در مأموریتهای وزارت ارشاد دانست، زیرا بیست و ششمین نمایشگاه قرآن در واقع جشنواره ملی و سراسری است كه به چند روز محدود نمیشود بلكه برآیند جشنواره عمومی است كه سعی شده است تا همه مؤسسهها و نهادهای دولتی و مردمی در آن نقش آفرینی كنند.
فقهی زاده با تأكید بر لزوم مشاركتهای گسترده مردمی و تشكلهای صنفی در برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن كریم افزود: لزوم اعاده حیثیت در جنبه بینالمللی از اقتضائات نمایشگاه قرآن است ضمن اینكه تقویت حوزه عترت در ابعاد گوناگون به ویژه در موضوع غدیر، عاشورا، امام رضا (ع) و حضرت مهدی (عج) با ایجاد پایگاههای متعدد میتواند نوید بخش آرمانهای انقلاب اسلامی مد نظر است.
معاون قرآن و عترت با بیان اینكه از مفاخر ملی و انقلابی در نمایشگاه قرآن تجلیل خواهد شد گفت: امسال به علت تقارن با چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی برخی از فعالیتهای نمایشگاه متوجه این رویداد تاریخی خواهد شد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با تأكید بر محتوایی بودن نمایشگاه قرآن افزود: در بسیاری از نمایشگاه ها، جنبه فروش بر جنبههای علمی و فرهنگی غلبه دارد، اما در نمایشگاه قرآن موضوع و محتوا بر بخش فروش غالب است.
فقهی زاده درباره دیگر برنامههای نمایشگاه گفت: 12 نشست تخصصی و علمی را در این دوره از نمایشگاه برپا میكنیم و در صدد هستیم در این دوره از نمایشگاه به موضوع غدیر، امام رضا (ع) و مهدویت به طور ویژه پرداخته شود و در كنار این 50 نشست نیمه تخصصی قرآنی برپا میكنیم همچنین اكران فیلم، مراسم انتخاب خادمان قرآنی و چندین رونمایی از جمله برنامههای نمایشگاه خواهد بود.