با توجه به حوزه كتاب ونشر مشكلات كشور برطرف می شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تمامی مشكلات كشور ریشه فرهنگی دارند كه با توجه جدی به حوزه كتاب و نشر همه آنها قابل حل هستند.

1395/09/02
|
10:01
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید رضا صالحی امیری در نشست هم اندیشی با اهالی نشر و قلم افزود: نقطه آغاز توسعه كشور،فرهنگ و سرآغاز آن هم حوزه كتاب و نشر است.
وی گفت: فقر و فساد، تبعیض و رشوه، اعتیاد و خشونت، طلاق و ناامنی، انگ زنی، بداخلاقی سیاسی و انتقام جویی همه و همه ریشه فرهنگی دارند و از این منظر باید به حوزه نشر و كتاب توجه ویژه شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ناشران را كارگزاران اصلی عرصه فرهنگ در كشور دانست و افزود: وظیفه اصلی دولت در حوزه كتاب و نشر سیاستگذاری، حمایت و نظارت است و دیگر امور جاری مربوط به حوزه نشر باید با خود ناشران و تشكل های مرتبط باشد.
صالحی امیری گفت: اگر بتوانیم این دیدگاه را در دولت اصلاح كنیم كه دولت سیاستگذار خوبی است و كارگزار خوبی نیست بسیاری از مشكلات حل می شود.
وی تصریح كرد: صنعت نشر نباید دچار چند صدایی باشد بلكه باید با تقویت نهادهای صنفی صدای واحدی از آن به گوش برسد.
صالحی امیری افزود: ما مكلف هستیم عدالت محوری را سرلوحه كار خودمان قرار دهیم زیرا بی عدالتی مثل موریانه در ساختمان است كه بنیان آن را نابود می كند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأكید بر اینكه نباید دچار یك نوع نگاه آرمانگرایانه دست نیافتنی و همچنین یأس و ناامیدی باشیم گفت: نگاهمان باید واقع گرایانه باشد و بدانیم امكان اینكه در فرصت 9 ماهه بتوانیم همه مطالبات را به سرانجام برسانیم وجود ندارد.
وی با تأكید بر اینكه به هیچ وجه درگیر حاشیه ها و مسائل كم اهمیت نخواهد شد افزود: بنا داریم تا 70 درصد وقتم را برای حل 10 درصد مسائل مهم متمركز كنم.
صالحی امیری مسئله بیمه را یكی از مباحث مهم دانست و گفت: در تلاشیم تا با سازمان های مدیریت و برنامه ریزی و تأمین اجتماعی به یك توافق سه گانه در این زمینه دست یابیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : براساس مصوبات دولت و مجلس چند میلیون نفر شامل معافیت در زمینه بیمه شده اند و این از جمله مشكلات است.
وی افزود: این موضوع نیازمند 20 هزار میلیارد ریال اعتبار است و سازمان برنامه و بودجه منابع مالی لازم را برای تأمین آن ندارد.
او با اشاره به عضویت 47000 نفر در صندوق هنرمندان گفت: از این تعداد هم اكنون 6000 نفر بیمه تكمیلی دارند و 12 هزار و 200 نفر دیگر در نوبت استفاده از معافیت های تكمیلی هستند.
صالحی امیری استفاده از ظرفیت خرد جمعی و پرهیز از خودمحوری را سیاست وزارتخانه متبوعش دانست و افزود: اینكه دولت خود را جدا از جامعه نشر بداند معقول، ممكن و مصلحت نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه برای هر چیز در كشور الگوی مصرف تعیین شده جز كتاب و كتابخوانی گفت: باید میان تولید و مصرف پلی جدی و رابطه ای منطقی ایجاد كنیم كه الآن وجود ندارد و چالش جدی حوزه كتاب و نشر در شرایط كنونی ناشی از همین مسئله است.
وی تصریح كرد: اگر نتوانیم تحریك تقاضا در جامعه داشته باشیم با انبوهی از مشكلات، گسترده تر از آنچه كه هم اكنون است مواجه خواهیم شد.
صالحی امیری خاطر نشان كرد: اكسیر نجات بخش جامعه ایران افزایش تولید كتاب و بالا بردن فرهنگ كتابخوانی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأكید بر لزوم عبور ناشران از فضای داخلی و رسیدن به عرصه بین المللی گفت: این مهم نیازمند عزم توأمان دولت و ناشران است.
وی تصریح كرد: معتقدم ظرفیت كشور در صنعت نشر برای حضور در صحنه های بین المللی بسیار بیشتر از صنعت سینماست.
صالحی امیری گفت: مشهد 2017 فرصتی است برای رسیدن به این هدف زیرا در این سال مشهد مقدس نقطه اتصال جهان اسلام با ایران خواهد بود.
وی با بیان اینكه در شرایط كنونی توازن میان متقاضیان در حوزه های مختلف برای استفاده از ظرفیت یارانه ها و بیمه ها وجود ندارد افزود: رسیدن به این توازن در بین ناشران، هنرمندان و رسانه ها از جمله سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
صالحی امیری قاچاق و چاپ كتاب را یكی از معضلات ناشران دانست و گفت: این كارها توسط افرادی سودجو، خائن و نادان صورت می گیرد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تمام توان با این اقدام مقابله خواهد كرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: نیروی انتظامی قول داده با تمام توان با قاچاقچیان كتاب برخورد كند و با دستگاه قضائی هم در این باره مذاكره خواهیم كرد.
صالحی امیری گفت: در توافق با قوه قضائیه شعبات تخصصی قضائی برای فعالان حوزه نشر كتاب ایجاد خواهد شد.
وی تصریح كرد: تلاش می كنم زبان گویای شما ناشران در دولت باشم اما قول نمی دهم كه در كوتاه مدت بتوانم همه مطالبات شما را اجرایی كنم.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این نشست، اقتصاد، امنیت و بروكراسی در عرصه نشر را از جمله دغدغه های ناشران كشور عنوان كرد.
سید عباس صالحی گفت: صنعت نشر كشور نیازمند اقدامات جدی تر برای مقابله با قاچاق و كاهش حداكثری اعمال سلیقه هاست.
وی افزود: اقتصاد نشر نیاز به شوك هایی دارد تا از حالت احتضار خارج شود.
در این نشست همچنین دو تن از ناشران به نمایندگی از اهالی نشر و قلم برخی دغدغه ها و مشكلات این صنعت را با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در میان گذاشتند.
آثار غیرمجاز، مالیات، بیمه، یارانه ها، تسهیلات كارگروه های نشر، ممیزی، لزوم توجه به اتحادیه های صنفی و پژوهش در حوزه نشر و همچنین توجه جدی به شبكه توزیع كتاب از جمله این دغدغه ها و مشكلات بود.

دسترسی سریع