تأسیس سفارت اسلوونی در تهران؛ نقطه عطفی در تاریخ روابط دو كشور

رئیس مجلس شورای اسلامی سفر رئیس جمهور اسلوونی به ایران و تأسیس سفارت این كشور در تهران را نقطه عطفی در تاریخ روابط دو كشور دانست.

1395/09/03
|
17:49
|

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از اداره اخبار و رسانه‌های گروهی مجلس شورای اسلامی، آقای علی لاریجانی در دیدار آقای بوروت پاهور رئیس جمهور اسلوونی گفت: در جمهوری اسلامی ایران، به گسترش روابط دوستانه و همكاری های مشترك در زمینه های مختلف سیاسی، پارلمانی، اقتصادی و فرهنگی بین دو كشور دوست جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلوونی دید مثبتی وجود دارد و مجلس شورای اسلامی از افزایش مناسبات میان دو كشور براساس احترام و منافع متقابل استقبال و حمایت می كند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تاكید كرد: اقدامات مناسبی برای تسهیل سرمایه گذاری داخلی و خارجی در حال انجام است و مجلس شورای اسلامی نیز از این فرایند حمایت می كند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحولات منطقه ای و بین المللی گفت: حقیقت تلخی كه وجود دارد حضور شوم پدیده تروریسم در منطقه ماست و طی سال های اخیر روند حركت آن رشد تأمل برانگیزی داشته كه معلول عدم اهتمام و اراده جدی سیاسی در سطح بین المللی و روش های نادرست مقابله با آن است.

وی افزود: در عراق ، دولت ، نیروهای مسلح و نیروهای مردمی این كشور به توفیقات مهمی در مبارزه با گروه های تروریستی در موصل دست یافته اند. در مورد سوریه نیز ما از همان ابتدای بحران در این كشور معتقد به اتخاذ رویكرد سیاسی بودیم و گذشت زمان این حقیقت را اثبات كرد كه توسعه دموكراسی در یك كشور با پراكندن تروریست ها در خاك آن و تسلیح و حمایت از آنها امكان پذیر نیست.

آقای لاریجانی در مورد یمن نیز تاكید كرد: اقدامات قهری علیه یمن به گسترش نا امنی و بی ثباتی در منطقه منتج شده است.

در ادامه این دیدار آقای بوروت پاهور رئیس جمهور اسلوونی سفر خود به جمهوری اسلامی و ملاقات با مقامات عالی رتبه كشورمان را بسیار موفقیت آمیز دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران كشوری مهم و تأثیرگذار در سطح منطقه ای و بین المللی و برخوردار از فرهنگ و تمدن غنی و كهن است و دوستی و روابط نزدیك اسلوونی با این كشور حایز اهمیت فراوانی است.

وی گفت: اهمیت جایگاه و موقعیت راهبردی و باثبات ایران در منطقه انگیزه كافی برای توسعه مناسبات با اسلوونی ایجاد می كند و تأسیس سفارت در تهران نیز دلیل این مدعاست و بدون تردید، آینده روشنی در انتظار روابط دو كشور در زمینه های مختلف است.

رئیس جمهور اسلوونی افزود: موضوع تروریسم در منطقه و جهان واقعاً شكل نگران كننده ای به خود گرفته است و در حال حاضر اراده سیاسی محكمی برای مبارزه جدی با آن در سطح بین المللی مشاهده نمی شود و لازم است یك تلاش همگانی در این خصوص صورت پذیرد.

وی برجام را یك تلاش بسیار خوب برای بازشدن پنجره های وسیع تر جهت ارتباطات و تعاملات سیاسی و اقتصادی تهران با اروپا و جهان خواند و گفت: اسلوونی نیز به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا از آن حمایت جدی كرد.

آقای بوروت پاهور در بخش پایانی گفت: اسلوونی برای سرمایه گذاری مشترك در زمینه های اقتصادی و تجاری در بخش های مختلف فناوری های نوین ، صنعتی ، محیط زیست و انرژی های نو با جمهوری اسلامی آمادگی دارد.

گفتنی است رئیس جمهور اسلوونی ضمن بازدید از مجلس شورای اسلامی دقایقی در صحن علنی حضور یافت و در سخنانی كوتاه با تاكید بر نقش مهم پارلمان در تصمیم گیری های سیاسی و اقتصادی كشورها خواستار حمایت هر چه بیشتر مجلس شورای اسلامی از گسترش روابط فی ما بین شد.

دسترسی سریع