رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دانشجویان:


جوانان انقلابی وارد میدان مطالبه آرمان‌های انقلاب شوند

1397/03/09
|
09:14
|


حضرت آیت الله خامنه ای: لشكر جوانان مؤمن و انقلابی باید وارد میدان مطالبه دائم و هوشیارانه آرمان‌ها و كمك به تحقق اهداف انقلاب شود و در مقابل تخریب افكار عمومی و فضا‌های نخبگانی و مدیریتی، سد ایجاد كند.

جوانان انقلابی وارد میدان مطالبه آرمان‌های انقلاب شوندبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری؛ در نشست صمیمانه، پرشور، پرنشاط و 3 ساعته صدها نفر از دانشجویان دانشگاههای مختلف با رهبر معظم انقلاب اسلامی، نمایندگان تشكلهای مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و صنفی دانشجویان دیدگاهها، انتقادها، پیشنهادها و مطالبات خود را از سه قوه و دستگاههای مختلف بیان كردند.

در این دیدار كه عصر امروز (دوشنبه) برگزار شد، حضرت آیت الله خامنه ای «روحیه جوانی، احساس هویت اثرگذار ، انگیزه های ایمانی و آرمانی جریانهای دانشجویی و مطالبه‌گری آرمانها» را مایه امید به آینده خواندند و بر ضرورت «انقلابی بودن، انقلابی ماندن و انقلابی عمل كردن» البته با توجه به ظرائف و لوازم آن تأكید و خاطرنشان كردند: باید با توجه به ظرفیتها و امكانات كشور، حركت پرافتخار به سمت آرمانها را با قدرت و شتاب بیشتر ادامه دهیم.

رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود، دیدار امروز و صحبتهای دانشجویان را كه شامل مسائل متنوعی از موضوعات كشور و در بردارنده پیشنهادها، گله ها و اعتراض ها بود، جلسه ای به معنی واقعی دانشجویی خواندند و گفتند: مهمترین و برجسته ترین نتیجه این جلسه، نمایان شدن روحیه و حركت پرنشاط، زنده و با انگیزه در میان دانشجویان با گرایش های مختلف است و این فضای واقعی، برخلاف القائات دشمنان و بیگانگان و برخی عناصر داخلی درباره افسردگی و یأس و ناامیدی در دانشگاه هاست.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: وجود چنین روحیه ای موجب می شود دانشجو احساس اثرگذاری كند و بر مبنای همین احساس، سخن بگوید و مطالبه كند.

ایشان با اشاره به سخنان دانشجویان در این دیدار و اعتراض آنان به بسیاری از مسائل كشور، بیشتر این اعتراض ها را وارد دانستند و در عین حال خاطرنشان كردند: تحقق آرزوهایی كه از طرف جوانان پرشور به راحتی بیان می شوند، با در نظر گرفتن واقعیات به این سادگی ها امكان پذیر نیست بلكه نیازمند كار و تلاش و برخی مقدمات است.

رهبر انقلاب اسلامی تأكید كردند: یكی از مقدمات لازم برای تحقق آرزوها، حضور جوانان پرشور و با انگیزه در صحنه و فكر و تلاش آنها برای برطرف كردن مشكلات است.

حضرت آیت الله خامنه ای سپس به بعضی انتقادهای دانشجویان درخصوص برخی نهادها اشاره كردند و گفتند: مدیریت نهادهایی همچون نیروهای مسلح با رهبری است اما در قوه قضاییه و صداوسیما با وجود آنكه رؤسای آنها از طرف رهبری منصوب می شوند، مدیریت آنها با رهبری نیست و به عنوان مثال بنده در مواجهه با صداوسیما، چه در مدیریت فعلی و چه در مدیریت‌های قبلی، همواره در موضوعات مختلف موضع انتقادی داشته و دارم.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: راه حل اساسی برای برطرف كردن عیوب و مشكلات در برخی دستگاهها همچون صداوسیما، تزریق عناصر جوان، فعال، مؤمن و پرانگیزه به این دستگاهها است و من به آنها در این خصوص تأكید كرده ام.

ایشان با تأكید بر اینكه حركت نظام اسلامی و كشور، بدون هیچ تردیدی رو به جلو است، گفتند: بارها گفته ام كه آینده بهتر از امروز و متعلق به جوانان است اما لازمه آن، باقی ماندن در صراط مستقیم و حركت مستمر و خستگی ناپذیر است.

رهبر انقلاب اسلامی گفتند: این دیدار دانشجویی حامل یك بشارت و امیدواری بزرگ یعنی وجود جریانی از دانشجویان با ایمان، با غیرت و با انگیزه و مصمم در دانشگاه هاست.

حضرت آیت الله خامنه ای در همین خصوص تأكید كردند: با توجه به این واقعیت، باید كسانی كه نسبت به آینده و دانشگاهها سخن از یأس و ناامیدی می گویند، تفكر خود را تصحیح كنند.

ایشان در ادامه وارد بحث اصلی خود یعنی چگونگی «انقلابی بودن، انقلابی ماندن و انقلابی عمل كردن» شدند.

رهبر انقلاب اسلامی ابتدا به تبیین مراحل پنجگانه انقلاب پرداختند و گفتند: یك تفكر غلط از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی وجود داشت مبنی بر اینكه انقلاب، بعد از تشكیل نظام به پایان می رسد و باید به سراغ شكل دهی نهادها و دیوان‌سالاری رفت. این تفكر غلط، انقلاب را به معنای تنش، نزاع و كارهای غیرقانونی می داند.

حضرت آیت الله خامنه ای تشكیل «نظام انقلابی و اسلامی» را مرحله دوم برشمردند و افزودند: نظام انقلابی و اسلامی، اهداف، آرمانها و ارزشهایی دارد كه تحقق آنها نیازمند مرحله سوم یعنی شكل گیری «دولت انقلابی» است، دولتی كه اركان نظام اسلامی را باور داشته باشد.

ایشان با تأكید بر اینكه با عملكرد صحیح دولت اسلامی و انقلابی و محقق شدن آرمانها، مرحله چهارم یعنی «جامعه اسلامی و انقلابی» شكل می گیرد، گفتند: نظام اسلامی، دولت اسلامی و جامعه اسلامی زمینه ساز پنجمین مرحله یعنی ایجاد «تمدن انقلابی و اسلامی» خواهند شد، بنابراین انقلاب هیچگاه تمام شدنی نیست و همواره ادامه دارد.

رهبر انقلاب اسلامی سپس به بیان آرمانهای نظام اسلامی و انقلابی پرداختند و خاطرنشان كردند: یكی از این آرمانها كه بسیار مهم است، «عزت ملی» یعنی احساس افتخار ملی مبتنی بر واقعیات متن جامعه و نه متكی بر توهمات و تصورات است.

حضرت آیت الله خامنه ای، «اعتماد به نفس ملی»، «استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی» و «آزادی» اعم از «آزادی اندیشه، بیان و عمل» را از دیگر آرمانهای نظام اسلامی برشمردند و گفتند: اگر آزادی نباشد، رشد معنوی و پیشرفت جامعه وجود نخواهد داشت اما همین آزادی نیازمند قانون و چارچوب است زیرا در غیر این صورت، منجر به ولنگاری خواهد شد كه نمونه های آن در دنیای غرب موجود است.

حضرت آیت الله خامنه ای، «استقرار عدالت»، «پیشرفت مادی و تمدنی به بركت فناوری»، «رشد اخلاق معاشرتی» و «آماده سازی فضا برای رشد معنویت و رهایی از بردگی شهوت و غضب» را از دیگر آرمانها دانستند و خاطرنشان كردند: تحقق این آرمانها در كوتاه مدت امكان‌پذیر نیست بلكه نیازمند یك حركت بلند مدت و مبتنی بر آگاهی و هوشیاری است.

ایشان تأكید كردند: انقلاب بدون آرمانها و بدون استمرار در واقع فقط تغییر مدیریت كشور از افرادی به افراد دیگر خواهد بود، بنابراین باید حركت به سمت آرمانها ادامه یابد.

حضرت آیت الله خامنه ای در جمع بندی بخش دوم از سخنان خود با تأیید احساس و روحیه مطالبه گری دانشجویان در زمینه آرمانها گفتند: من از مسائل جامعه از راههای مختلف مطلع و در جریان امور هستم و با در نظر گرفتن همه مسائل معتقدم نظام اسلامی در چهل سال گذشته در همه این آرمانها پیشرفت كرده است.

ایشان افزودند: حتی در زمینه عدالت اگرچه در مقایسه با پیشرفت مورد انتظار، عقب ماندگی داریم اما در همین عرصه نیز پیشرفتهای خوبی داشته ایم كه مقایسه ویرانی ها و عقب افتادگی‌های زمان طاغوت با اوضاع فعلی، این مسئله را اثبات می كند.

حضرت آیت الله خامنه ای، آزادی های جاری در كشور را در فضای اجتماعی، سیاسی، رسانه‌ای و مجازی غیرقابل مقایسه با خفقان رژیم ستم شاهی برشمردند و گفتند: ممكن است كسی بگوید چرا در صداوسیما فلان انتقاد مطرح نمی شود اما در مقابل، مسئولان دولتی مكرر از مطالب انتقادی صداوسیما و برخی بخشهای خبری شكایت می كنند.

رهبر انقلاب با یادآوری پیشرفتهای ملموس و عینی در زمینه های علم و فناوری افزودند: در زمینه آرمانها نیز چنین پیشرفتهایی داشته ایم البته نباید به این حد قانع باشیم بلكه باید با توجه به ظرفیتها و امكانات كشور، این حركت پرافتخار را با قدرت و شتاب بیشتر ادامه دهیم.

سخنان حضرت آیت الله خامنه ای در جمع هزاران دانشجو با بررسی عوامل و موانع پیگیری آرمانها ادامه یافت.

ایشان «حكومت انقلابی» و «دولت انقلابی» به معنای مجموعه مدیریتی كشور را از عوامل تحقق آرمانها خواندند و افزودند: اگر در این عامل مهم اختلال ایجاد شود، حتماً در مسیر انقلاب با مشكل مواجه خواهیم شد.

رهبر انقلاب قشرهای اثرگذار از جمله دانشگاهیان، حوزویان، هنرمندان و دانشمندان را از دیگر عوامل تسریع در حركت به سمت آرمانها برشمردند و گفتند: نیروهای جوان به عنوان پیشران و لكوموتیوِ حركت عمومی كشور می توانند در تحقق آرمانها نقش مهمی داشته باشند.

«روحیه امید، عزم و برنامه ریزی» از دیگر مسائلی بود كه حضرت آیت الله خامنه ای در بحث عوامل پیشرفت آرمانها به آنها اشاره كردند.

ایشان در همین زمینه خاطرنشان كردند: كسانی كه یأس و نومیدی به جامعه پمپاژ می كنند، ممكن است دشمن نباشند اما حتماً كار آنها، همان كار دشمن است.

رهبر انقلاب اسلامی در تبیین موانع تحقق آرمانها به یك نكته خاص پرداختند و گفتند: برخی می گویند چرا رهبری همه مشكلات را گردن امریكا و انگلیس خبیث می اندازد، این یك برداشت اشتباه است چرا كه بنده بیشتر مشكلات و موانع را داخلی و درونی می دانم كه البته دشمنان از آنها سوءاستفاده می كنند.

حضرت آیت الله خامنه ای، «درست نفهمیدن مسائل كشور و مسئله انقلاب» را از جمله موانع تحقق آرمانها دانستند و تأكید كردند: دانشجویان و عناصر فكریِ مؤمن و انقلابیِ حوزه و دانشگاه روی این موضوع كار كنند.

رهبر انقلاب «درست نشناختن محیط» و «اشتباه گرفتن جبهه دوست و دشمن» را از دیگر موانع استمرار حركت به سمت آرمانها خواندند و افزودند: «بی ارادگی، تنبلی و بی صبری» نیز موجب كندی این حركت می شود.

ایشان در همین زمینه افزودند: در مقابل «خشم انقلابی»، «صبر انقلابی» هم داریم بگونه ای كه امیرمؤمنان نیز به عنوان مظهر كامل و تام و تمام عدالت در مواقعی صبر پیشه می كرد.

«سرگرم نشدن به مسائل و بهانه های اختلاف انگیز و ویران كننده» و نیز «درگیر حاشیه ها نشدن» از دیگر توصیه های مؤكد رهبر انقلاب بود.

ایشان به عنوان مثال درباره اصلی شدن حاشیه ها گفتند: در مسئله فضای مجازی و فلان پیام رسان، یك كاری باید انجام بگیرد و یك كاری هم در حال انجام است اما پرداختن افراطی و تفریطی به این مسئله، مصداق درگیر شدن با حاشیه هاست.

رهبر انقلاب اسلامی پس از تشریح موانع درونی تحقق آرمانها، به تبیین موانع بیرونی این روند پرداختند.

«تزریق ناتوانی و نومیدی به جامعه ایران»، «القاء مردمسالاری واقعی ایران به عنوان دیكتاتوری»، «تبیین های دروغ و غیرواقعی و تحریف حقایق تاریخی از جمله درباره رژیم فاسد، وابسته، دیكتاتور و بشدت ضعیف ستم شاهی»، «كوچك جلوه دادن پیروزی‌ها و برجسته كردن نقاط ضعف»، «كارشكنی و تحریم» از جمله عوامل بیرونی بود كه حضرت آیت الله خامنه ای آنها را مانع شتاب گرفتن تحقق آرمانها برشمردند.

ایشان در همین زمینه به یك روال غلط یعنی منتسب كردن ضعفهای مدیریتی به نظام اشاره كردند و افزودند: برخی، كارهای غلط بعضی مدیران را با هیاهو به همه مجموعه مدیریتی كشور تعمیم می دهند و حتی آن را به نظام اسلامی منتسب می كنند تا نظام را زیر سؤال ببرند كه باید بشدت به این مسئله توجه داشت.

رهبر انقلاب در نوعی جمع بندی از سخنانشان به دانشجویان خاطرنشان كردند: نظام در میانه كارزار عظیمی قرار دارد و شما كه در وسط این كارزار همه جانبه هستید، باید این رویارویی را احساس و درك كنید و با شناخت طرف مقابل، وظایف انقلابی خود را بشناسید و به آنها عمل كنید.

حضرت آیت الله خامنه ای تأكید كردند: انقلابی گری به معنای «مشی صحیح، عاقلانه، شجاعانه و پرانگیزه» فقط در بستر نظام اسلامی معنادار و امكان پذیر است، بنابراین كسانی كه نظام و بنیانها و ارزشهای آن را زیر سؤال می برند و تخریب و ساختار شكنی می كنند، در واقع در حال ویرانگری هستند، نه انقلابی گری.

رهبر انقلاب اسلامی، تكرار و تأكید بر آرمانها در جامعه و مطالبه گری آنها را بسیار ضروری خواندند و خاطرنشان كردند: اگر تهاجم وسیع و پرحجم ضد انقلاب به افكار عمومی، با برجسته كردن و مطالبه گری آرمانی روبرو نشود، قطعاً ویرانگری خواهد كرد.

ایشان تأكید كردند: لشكر جوانان مؤمن و انقلابی باید وارد میدان مطالبه دائم و هوشیارانه آرمانها و كمك به تحقق اهداف انقلاب شود و در مقابل تخریب افكار عمومی و فضاهای نخبگانی و مدیریتی، سد ایجاد كند.

حضرت آیت الله خامنه ای، صراحت و شجاعت در مطالبه آرمانها را با همان زبان ویژه جوانان مؤمن و انقلابی، كاملاً ضروری برشمردند و افزودند: باید در افكار عمومی اشرافی‌گری و وابستگی فكری نفی و طرد شود.

ایشان ترجیح كالاهای خارجی به ایرانی را یك مشكل جدی ذهنی در جامعه دانستند و افزودند: باید تحرك و تحولی فكری و قوی شكل بگیرد تا برداشت غلط بهتر بودن جنس خارجی از ذهن ها پاك شود.

رهبر انقلاب، «مطالبه سبك زندگی اسلامی- ایرانی» و «مقابله با لاابالی‌گری، تنبلی، بی هویتی و دین ستیزی» را از دیگر ضروریات حركت انقلابی دانشجویی خواندند و تأكید كردند: البته همه این ضروریات باید با حوصله، هوشمندی و صبر انقلابی انجام شود.

در ابتدای این دیدار 11 نفر از نمایندگان تشكل‌های دانشجویی، آقایان:

-­­­ فرشاد متبوع، دانشجوی دكترای مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف
-­­­ حسین اخگرپور، دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان
-­­­ اسماعیل كوهی مقدم، دبیر تشكیلات دفتر تحكیم وحدت
-­­­ محمدجواد معتمدی نژاد، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی
-­­ سید محمدعلی واردی عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران
-­ حسن بكتاشی، دبیر اتحادیه دوم دانشگاه آزاد اسلامی
-­­­ سیدمهدی خلیق رضوی، دكترای علوم شناختی
-­­­ محمد رضاپور، نماینده كانون‌های فرهنگی و هیأت‌های مذهبی
-­­­ محمدرضا گلرو مفرد، دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل
و خانم‌ها:
-­­­ حسنا جمشیدی، مسئول گروه جهادی دندان‌پزشكی
-­­ و سحر مهرابی، عضو شورای مركزی ناظر بر نشریات وزارت علوم

به مدت 2 ساعت دیدگاه‌ها و نظرات خود را بیان كردند. مهمترین محورهای سخنان دانشجویان به این شرح است:

- لزوم وجود مدیران جسور برای بهره برداری از فناوری‌های نوین و صنایع پیشران
- انتقاد از وجود قوانین پیچیده و ضد تولید
- تأكید بر اینكه راه حل مشكلات كشور اتكا به توان داخلی و اعتماد به جوانان است
- پیشنهاد استفاده از گروههای جهادی به عنوان مُعینِ دستگاه‌ها در محرومیت‌زدایی
- انتقاد از ترویج تئوری‌های غربی و غفلت از معیشت مردم
- لزوم اصلاح ساختاری و جوان‌گرایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی
- انتقاد از برخی روشها و تصمیمات در قوه قضائیه
- لزوم ایجاد سازوكار قانونی برای بیان اعتراضات قانونی و جلوگیری از سوء استفاده ضدانقلاب
- انتقاد از نبود عدالت رسانه‌ای و ضریب ندادن به مشكلات و مطالبات مردم بویژه مستضعفان در صداوسیما
- لزوم مشاركت دانشجویان در عرصه تصمیم سازی
- مطالبه جایگزینی نسل فعلی به جای نسل قبلی در مسئولیت‌ها
- لزوم احیای قانون اساسی و اجرای همه بندهای آن
- تاكید بر اینكه سوء مدیریت بیشتر از تحریم به كشورضربه می‌زند
- توجه به اصلاح نظام وظیفه و لزوم بازاندیشی در موضوع سربازی نخبگان­

دسترسی سریع