در دیدار رئیس جمهور كشورمان با رئیس جمهور پاكستان بر توسعه روابط فی مابین و منطقه ای تاكید شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از "چینگدائو" چین؛ رییس جمهوری اسلامی ایران در دیدار با رییس جمهور پاكستان گفت: تهران از توسعه همه جانبه روابط با اسلام آباد استقبال می كند.
رئیس جمهور با ابراز خرسندی از روابط رو به گسترش ایران و پاكستان به عنوان دو كشور دوست و برادر، تاكید كرد : مرزهای مشترك باید همواره مرزهای امن باشد . افغانستان امن و باثبات لازمه امنیت و توسعه منطقه است
دكتر روحانی افزود: تهران از توسعه همه جانبه روابط با اسلام آباد استقبال می كند و باید با بهره گیری از ظرفیت های گسترده ، سطح روابط و همكاری های دو كشور را به ویژه در حوزه اقتصادی ، بیش از پیش ارتقاء داد.
رییس جمهوری اسلامی در دیدار با "ممنون حسین" رییس جمهور پاكستان ، تقویت همكاری های بانكی را برای توسعه روابط اقتصادی دو كشور مهم برشمرد و اظهار داشت: ایران آماده است در زمینه های مختلف با پاكستان سرمایه گذاری متقابل داشته باشد.
رییس جمهور در این دیدار كه در حاشیه اجلاس سران كشورهای عضو سازمان همكاری شانگهای در شهر چیندائو چین برگزار شد ، ضمن ابراز خرسندی از عضویت پاكستان در سازمان همكاری شانگهای ، تاكید كرد كه ایران از نقش موثر اسلام آباد در این سازمان حمایت می كند.
دكتر روحانی با بیان اینكه ایران ، پاكستان را كشوری مهم در منطقه می داند و امیدواریم همواره شاهد تعمیق و توسعه روابط باشیم به همكاری های تهران – اسلام آباد در حوزه انرژی اشاره كرد و گفت: ایران می تواند منبع مطمئنی برای تامین انرژی پاكستان باشد.
رییس جمهور همچنین با اشاره به گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی، گفت: ایران در چارچوب برجام به تعهدات خود پایبند بوده است و یكجانبه گرایی دولت آمریكا و خروج از برجام به عنوان یك توافق مهم بین المللی ، خلاف مقررات و عرف روابط بین الملل و نیز مصوبات شورای امنیت است كه لازم است اعضای جامعه جهانی در برابر آن واكنش نشان دهند.
دكتر روحانی در ادامه با ابراز رضایت از تقویت امنیت در مرزهای دو كشور طی سال های گذشته به سفر اخیر رییس ستاد و فرمانده ارتش پاكستان به تهران اشاره كرد و افزود: از همكاری های دفاعی ایران و پاكستان استقبال می كنیم و مرزهای مشترك ما باید پیوسته مرزهای امن برای هر دو كشور باشد.
رییس جمهور ، توسعه منطقه را در گرو ثبات و امنیت كامل دانست و با تاكید بر اینكه "تا تروریست ها فعال هستند ، منطقه به اهداف توسعه ای خود نخواهد رسید" ، گفت: مبارزه با تروریسم نیازمند هماهنگی و همكاری تمام كشورهای منطقه است.
دكتر روحانی حفظ ثبات و امنیت منطقه را برای ایران بسیار مهم برشمرد و تاكید كرد: می خواهیم شاهد افغانستانی امن و باثبات باشیم و هماهنگی ایران ، پاكستان و افغانستان برای امنیت و توسعه منطقه بسیار حائز اهمیت است.
رییس جمهور مواضع واحد ایران و پاكستان را در خصوص مسایل منطقه و جهان اسلام بسیار نزدیك و با اهمیت خواند و گفت: ایران و پاكستان در نشست های منطقه ای و بین المللی از جمله در نشست اخیر سران كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی در محكومیت انتقال سفارت آمریكا به قدس شریف همچنین تظاهرات مردم دو كشور در حمایت از فلسطین در روز قدس همصدا بوده و هستند.
"ممنون حسین" رییس جمهور پاكستان نیز در این دیدار با اشاره به اشتراكات عمیق فرهنگی و تاریخی دو ملت ایران و پاكستان تاكید كرد كه پاكستان به عنوان یك كشور دوست و همسایه ، همواره در كنار ایران خواهد ایستاد و ما مصمم به توسعه روابط در همه زمینه ها هستیم.
رییس جمهور پاكستان با بیان اینكه كشورش توسعه بندر چابهار را به نفع كل منطقه می داند ، گفت: باید با هم همكاری یكدیگر و بهره گیری از تمام ظرفیت ها ، میزان مبادلات تجاری دو كشور را با رفع تمام موانع از جمله موانع تعرفه ای ، بیش از پیش افزایش دهیم.
وی همچنین با اعلام مجدد حمایت پاكستان از عضویت كامل ایران در سازمان همكاری شانگهای افزود: نقش مثبت ایران به عنوان عضو ناظر سازمان همكاری شانگهای را ستایش می كنیم و امیدواریم هر چه سریع تر ایران به جمع اعضای دائم این سازمان بپیوندد.
ممنون حسین در ادامه برجام را الگویی برای حل مسالمت آمیز بحران ها از طریق مذاكره دانست و با اعلام حمایت قاطع كشورش از برجام گفت: پاكستان از برجام حمایت می كند و از همه طرفها می خواهد به آن پایبند بمانند.
رییس جمهور پاكستان همچنین همكاری های منطقه ای ایران و پاكستان را با اهمیت خواند و با بیان اینكه صلح و ثبات در افغانستان برای هر دو كشور همسایه مهم است ، افزود: همكاری های مرزی دو كشور در سال های اخیر ارتقا یافته است و این روند همكاری ها همچنان باید تداوم یابد.پوتین با روحانی دیدار می كند
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیك از مسكو، اجلاس دو روزه سازمان همكاری شانگهای (SCO) روز شنبه در شهر ساحلی كینگ دائو چین با حضور سران بلند پایه كشورهای عضو این سازمان نظیر روسیه، چین، هند، قزاقستان، قرقیزستان، پاكستان، تاجیكستان و ازبكستان برگزار می شود.
انتظار می رود در جریان برگزاری این اجلاس، كشورهای عضو سازمان همكاری شانگهای (SCO) چندین توافق نامه در زمینه همكاری های گمركی، تجارت، كشاورزی، گردشگری و محیط زیست امضاء كنند.
همچنین انتظار می رود سران شركت كننده در جریان برگزاری این اجلاس بر موضوعات تجارت جهانی و مقابله با تروریسم متمركز شوند.
این مقامات بلند پایه علاوه بر شركت در اجلاس سران در چندین نشست دوجانبه نیز در حاشیه برگزاری این اجلاس حضور خواهند یافت.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز قرار است با حسن روحانی همتای ایرانی خود دیدار و دو طرف درباره مسائل منطقه ای و بین المللی از جمله وضعیت توافق هسته ای ایران گفتگو كنند.
رئیس جمهور روسیه همچنین قرار است دیدارهای دوجانبه ای با سران كشورهای ازبكستان، تاجیكستان، پاكستان و نشست سه جانبه ای نیز با روسای جمهور چین و مغولستان داشته باشد.
انتظار می رود در این نشست سه جانبه, بیشتر به موضوع همكاری ها در زمینه های مختلف و دورنمای توسعه راه گذر اقتصادی مرتبط كننده این سه كشور پرداخته شود.
پیش بینی می شود سران شركت كننده در پایان این اجلاس دو روزه ، بیانیه كینگدائو را امضا كنند.
سازمان همكاری شانگهای در سال 2001 با هدف توسعه همكاری های امنیتی، اقتصادی و سیاسی بین كشورهای عضو تشكیل شد. كشورهای هند و پاكستان در سال 2017 پس از برگزاری اجلاس آستانه به این سازمان پیوستند.