گام بلند ایران برای توسعه همكاریهای اقتصادی با جنوب و شرق آسیا

سخنگوی دستگاه دیپلماسی سفر وزیر امور خارجه به سه كشور آسیایی را گام بلند برای توسعه همكاریهای سیاسی اقتصادی با هند ، چین و ژاپن برشمرد.

1395/09/13
|
09:34
|

بهرام قاسمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: سفر آقای ظریف به این سه كشور آسیایی در ادامه سفرهای دو جانبه پیشین است كه از سال گذشته از آسیا آغاز شد و در سفرهای دوره ای آفریقا، آمریكای لاتین و اروپای شرقی ادامه یافت.
وی افزود: آقای ظریف در صدر هیئتی بلند پایه امروز تهران را به مقصد هند ترك كرد كه البته سفر به این كشور قبل از آنكه مرتبط به دیدارهای دو جانبه باشد به منظور حضور در اجلاس قلب آسیاست اجلاسی كه با موضوع افغانستان كارش را از سال 2011 آغاز كرد.
قاسمی گفت: آقای ظریف برای حضور در این اجلاس به امریت سار مركز ایالت پنجاب هند سفر می كند و مواضع كشورمان در خصوص افغانستان و مسائل این كشور و مجموعه مسائل منطقه را تبیین خواهد كرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در حاشیه این اجلاس یك روز را نیز برای دیدارهایی در دهلی نو و برگزاری نشست مشترك اقتصادی با حضور نمایندگان شركت های ما و نمایندگان موسسات تجاری ، اقتصادی هند اختصاص داده ایم.
وی سخنرانی آقای ظریف در نشست نخبگان و اندیشمندان هندی را در بعد از ظهر روز شنبه از دیگر برنامه های نخستین روز سفر دوره ای وزیر امور خارجه اعلام كرد.
قاسمی گفت : قرار است در حاشیه این اجلاس در دهلی نو دیدارهایی نیز با مقامات این كشور انجام شود كه در حال تنظیم آن هستیم.
وی افزود: 12 كشور عضو اصلی و 16 كشور بعنوان حامیان اجلاس قلب آسیا عمدتاً در سطح وزرای خارجه در این دوره از اجلاس شركت می كنند.
قاسمی گفت: این اجلاس متشكل از 6 كمیته است كه جمهوری اسلامی ایران مسئولیت كمیته آموزش و مسائل آموزش مربوط به افغانستان را بر عهده دارد و كشورهای دیگر نیز وظائف دیگری را بر عهده گرفتند كه برخی فعالترند و فعالیت برخی نیز ناچیزتر است، هند نیز مسئولیت كمیته توسعه اقتصادی افغانستان را برعهده دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی این دوره از اجلاس قلب آسیا را فرصت بسیار خوب و مناسبی برای رایزنی میان كشورهای عضو دانست كه عمدتاً همسایگان افغانستان و آسیایی هستند.
وی با تبیین مرحله دوم سفر وزیر امور خارجه به شرق آسیا گفت: آقای ظریف پس از هند به دعوت رسمی وزیر خارجه چین به پكن می رود كه در آنجا مذاكرات وزرای خارجه دو كشور را خواهیم داشت كه در این گفتگوهاروابط دو جانبه مرور و مسائل منطقه ای و بین المللی بررسی می شود.
قاسمی افزود: در چین نشست ها و دیدارهای مختلفی با حضور نمایندگان شركت ها و موسسات اقتصادی كشورمان با طرفهای چینی برگزار و مسائل اقتصادی دو جانبه به ویژه در عرصه بازرگانی ، بانكی و فنی پی گیری می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: بیش از 60 نماینده از شركت ها و موسسات مختلف كشورمان شامل 15 نماینده از شركت های خصوصی ، 38 نماینده از شركت های عمومی و بیش از 6 نماینده از مدیران بانكها در سفر به چین حضور دارند.
وی افزود : چین یكی از شركای عمده اقتصادی كشورمان است كه در دوران تحریم روابط گسترده ای با ما داشت و دارد؛ امیدواریم در این سفر بتوانیم علاوه بر تجدید و افزایش همكاریهای پیشین برخی ایده ها و طرح های جدید بویژه طرح های بزرگ و بلند مدت را طراحی و تعریف كنیم.
قاسمی همچنین با تبیین برنامه های سفر آقای ظریف به ژاپن گفت: آقای ظریف به دعوت رسمی همتایش به این كشور سفر می كند و با توجه به جایگاه و نقش اقتصادی ژاپن در آسیا سفر مهمی محسوب می شود.
وی افزود : در سه دهه گذشته و حتی پیش از انقلاب ظرفیت های بسیاری در ژاپن می بینیم كه به علل تحریم های پیشین شاید این ظرفیتها به منصه ظهور نرسید و خیلی نتوانستیم همكاریهایمان را برای بلند مدت افزایش دهیم .
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت : سفر آقای ظریف به ژاپن می تواند گام بلندی در همكاریهای دو جانبه با این كشور باشد كه آمادگی بسیاری در طرف ژاپنی در یكسال گذشته برای همكاری با ما شاهد بودیم ؛ آنان از نظر مالی و بانكی در ماههای گذشته همكاریهای خوبی با ما داشتند و با رفت و آمدهای بسیار میان مسئولان پولی و بانكی دو كشور تفاهمات خوبی صورت گرفته است .
قاسمی افزود : ژاپنی ها اعتبارات خوبی برای اجرای طرح ها در كشورمان تخصیص دادند و آمادگی دارند برای سرمایه گذاری در طرح های بزرگ با ما مشاركت كنند .
وی گفت : بر اساس رهنمودهایی كه در سطوح عالی كشور داشته و داریم طبق سیاست دستگاه دیپلماسی در پی تنوع دادن به همكاری های خود در عرصه جهانی هستیم ؛ ما قرار نیست به هیچ منطقه خاصی متكی باشیم بلكه همكاری های خود را تا حد ممكن متنوع ، متوازن و متعادل می كنیم اعم از همكاری با اروپا ، آسیا ، آمریكای لاتین یا آفریقا .
قاسمی افزود : سال پیش سفری مرحله ای به آسیا ، آفریقا ، آمریكای لاتین و در ادامه به شرق اروپا داشتیم و اكنون سفر به شرق آسیا را در دستور كار قرار دادیم بویژه به دو كشور چین و هند كه جزو اقتصادهای نوظهور دنیا هستند و جهان آینده خوبی برای اقتصاد آنان پیش بینی می كند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت : ما در سالهای گذشته هم همكاری های خوبی با چین و هند داشتیم و اكنون زمینه و استعداد لازم فراهم است تا این همكاریها را افزایش دهیم .
وی همچنین با اشاره به جایگاه مهم اقتصادی و صنعتی ژاپن تصریح كرد : این كشور بعلت تحمیل تحریم های ظالمانه بر كشورمان تا حدی نتوانست همكاری های مطلوب خود را با ما داشته باشد و تحت تاثیر تحریم ها تا حدی به عقب بازگشتیم و همكاریهایمان ابتر و ناقص ماند.
قاسمی افزود: اما اكنون ژاپن نشان می دهد كه آمادگی كاملی برای همكاریهای تجاری، اقتصادی، صنعتی و بانكی با ما دارد به نحوی كه مناسبات مان در سطح بهتری گسترش یابد.
وی گفت: البته قطعاً در این سفر دوره ای فقط نگاهمان اقتصادی نخواهد بود و رایزنی های سیاسی درباره تحولات منطقه ای و جهانی و روابط دو جانبه با این كشورها خواهیم داشت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره اینكه آیا می توان امیدوار بود در سفر آقای ظریف به سه كشور آسیایی در تعامل با بانكهای بزرگ گشایش ایجاد شود گفت : این گشایش اتفاق افتاده بویژه در ژاپن كه بسیار بیش از انتظار بوده است و با رفت و آمدها و مذاكراتی كه داشته ایم توانستیم به تفاهمات خوبی برسیم.
قاسمی افزود: درباره هند هم مشكل خاصی نداریم و وضعیت مناسبات دو كشور رو به جلو بوده است و اكنون گشایشهای زیادی را شاهدیم.
وی گفت : در خصوص چین نیز همكاریهای دو كشور حتی در دوران تحریم تا حد خوبی وجود داشت و امروز نیز وجود دارد گرچه ممكن است ما گاهی گلایه ها و مشكلاتی به علل مختلف اعم از مشكلات بروكراتیك یا مسائل فنی میان شركت های دو طرف وجود داشته باشد.
قاسمی افزود : با این نوع سفرها و رایزنی ها با توجه به تركیب هیئتی كه آقای ظریف را از بخشهای صنعتی ، مالی و بانكی همراهی می كنند می توانیم نقاط ضعف را شناسایی و با مذاكرات برطرف كنیم و قدمهای بیشتری رو به جلو برداریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره سفر آینده نخست وزیر ژاپن گفت: این سفر در دستور كار است اما تاكنون تاریخ مشخصی برای آن تعیین نشده است.

دسترسی سریع