رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور با بیان اینكه لایحه بودجه سال آینده، متعادل، واقع بینانه و شفاف است، گفت: درآمدها، هزینه ها و اهداف آن هم كاملاً مشخص است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، محمدباقر نوبخت با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یكشنبه شب شبكه دو سیما با اشاره به اینكه بودجه سال آینده، پیش بینی منابع و مصارف است، افزود: پیش بینی می كنیم دولت و شركت های دولتی در سال آینده 1085 هزار میلیارد تومان درآمد، كسب و هزینه كنند.
وی با بیان اینكه قرار است از این رقم 757 هزار میلیارد تومان را شركت های دولتی دخل وخرج كنند، ادامه داد: حدود 371 هزار میلیارد تومان برای دولت باقی می ماند كه قرار است این مقدار را تحصیل و همان میزان را هزینه كنیم.
نوبخت با اشاره به اینكه امسال پیش بینی می كنیم حدود 96 درصد از بودجه سال گذشته را محقق كنیم، افزود: از این 371 هزار میلیارد تومان 51 هزار میلیارد تومان درآمدهای اختصاصی است یعنی خود دستگاه ها درآمد، كسب و خودشان هزینه می كنند.
وی گفت: حدود 319 هزار میلیارد تومان هم باقی می ماند كه قرار است از این رقم 160 هزار میلیارد تومان را از طریق درآمدهای مالیات، عوارض و حقوق گمركی بدست بیاوریم و 110 هزار میلیارد تومان را هم از طریق فروش نفت و بقیه را از واگذاری اوراق مالی و دارایی های سرمایه ای كسب و هزینه كنیم.رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور با اشاره به اینكه بر اساس قانون، متعهدیم حقوق های شاغلان و بازنشستگان را متناسب با تورم افزایش دهیم، افزود: این كار از زمان روی كار آمدن دولت یازدهم به صورت مستمر انجام شده است همان طور كه پارسال حدود 12 درصد افزایش دادیم.
نوبخت ادامه داد: با توجه به اینكه پیش بینی ما این است كه نرخ تورم بین 7 تا 8 درصد باشد، حقوق همه شاغلان و بازنشستگان در سال آینده حدود 10 درصد افزایش خواهد داشت.
وی با اشاره به اینكه دریافتی های شاغلان و بازنشستگان عادلانه نیست و نامتوازن است، تاكید كرد: باید همت كنیم این موضوع برطرف شود به همین علت در صفحه 165 برنامه ششم توسعه توضیح دادیم كه در تلاشیم این نابرابری میان بازنشستگان را یكسان كنیم.
نوبخت گفت: به همین منظور در بودجه سال آینده هم ردیف ویژه ای به مبلغ هزار میلیارد تومان در نظر گرفتیم تا بتوانیم نسبت به برابری حقوق بازنشستگان و شاغلان و ایجاد عدالت اقدام كنیم.
وی ادامه داد: امسال حدود 140 هزار میلیارد تومان به كاركنان دولت حقوق می پردازیم كه این رقم در سال بعد 10 درصد یعنی حدود 14 هزار میلیارد تومان افزایش خواهد داشت.
نوبخت گفت: سازمان برنامه و بودجه بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه اجازه دارد كه از محل جابجایی ها، برخی از ارقام را 10 درصد بالا ببرد.
وی افزود: رئیس جمهوری به سازمان برنامه و بودجه تكلیف كرد كه در رابطه با بازنشستگان با عدالت رفتار و نابرابری ها را برطرف كنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور با بیان اینكه ردیف بودجه دیگری داریم كه بر اساس آن دولت در سال آینده 40 هزار میلیارد تومان به صندوق های بازنشستگی كمك خواهد كرد، گفت: امكان و ظرفیت قانونی سازمان برنامه بودجه اجازه می دهد تا 10 درصد به این رقم اضافه كنیم.
نوبخت افزود: پارسال پاداش بازنشستگی سال 93 را پرداخت كردیم و پاداش سال های 94 و 95 باقی مانده است كه هر كدام حدود هزار میلیارد تومان است.
وی گفت: پاداش بازنشستگی فرهنگیان تا پایان آذر امسال پرداخت خواهد شد.
نوبخت افزود: نرخ معافیت مالیاتی برای سال آینده برای درآمد حدود 15 میلیون تومان در سال است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: 14 هزار و 700 میلیارد تومان باید بابت خرید تضمینی گندم پول می دادیم به همین علت ابتدا آن را انجام دادیم.
نوبخت افزود: قیمت خرید تضمینی گندم برای سال آینده برای هر كیلو 1300 تومان تعیین شده است كه حدود 30 تومان بیش از نرخ امسال است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور گفت: به هیچ وجه برنامه ای برای افزایش قیمت حامل های انرژی از جمله بنزین برای سال آینده نداریم.
محمدباقر نوبخت در ادامه سخنان خود در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینكه حقوق 93 هزار و 470 نفر از مدیران را بررسی كردیم، افزود: از این تعداد حدود 4 دهم درصد یعنی حدود 397 نفر، بیش از 20 میلیون تا 60 میلیون تومان دریافت كردند.
وی ادامه داد: جمع حقوق همه آن ها چه كسانی كه قانونی و چه كسانی كه غیر قانونی دریافت كردند 23 میلیارد تومان است.
نوبخت با اشاره به اینكه این تبعیض و این حقوق ها، ناعادلانه بوده است، افزود: برای جلو گیری از این تبعیض، سامانه ای طراحی شده است كه درآمدهای افراد در آن جا مشخص می شود و با این كار سقف درآمد افراد كنترل می شود.
وی گفت: نه تنها افراد بلكه همه دستگاه های اجرایی كه از منابع مختلف پول دریافت می كنند حق ندارند یك ریال از آن را در غیر از حساب خزانه نگهداری كنند به همین جهت دستگاه های نظارتی بر دستگاه های اجرایی نظارت می كنند تا همه پول های آنان توسط خزانه داری كنترل و نگهداری شود و همه این پول ها باید در یك حساب و در یك سامانه مشخص شود.
نوبخت افزود: اگر كار با شفافیت انجام شود كسی نمی تواند تخلف كند.
سخنگوی دولت درباره یارانه ها هم گفت: مصوبه ای را از مجلس شورای اسلامی درخواست و اخذ كردیم تا به دولت اجازه دهد تا سقف 48 هزار میلیارد تومان از محل افزایش قیمت ها یا از محل بودجه عمومی تامین مالی كند و آن را برای پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی به جامعه هدف در جهت حمایت از اقشار كم درآمد و برای تولید اشتغال هزینه كند.
نوبخت ادامه داد: وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی مدل هایی را طراحی كرده است تا مطمئن شویم یارانه هیچ نیازمندی قطع نشود.
وی افزود: اجازه داریم از ردیف متفرقه برای پرداخت یارانه ها به مقدار مورد نیازمان استفاده كنیم.
نوبخت با اشاره به اینكه قانون تكلیف كرده است كه یارانه غیر نیازمندان را قطع كنیم، گفت: در یك مرحله، یارانه حدود 3 تا 4 میلیون نفر حذف شد اما یارانه تعدادی از آنان را دوباره برقرار كردیم.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنان خود با تاكید بر اینكه برای سال آینده به هیچ وجه برنامه ای برای افزایش قیمت حامل های انرژی از جمله بنزین نداریم، افزود: معمولا پس از تصویب لایحه بودجه توسط مجلس شورای اسلامی در این باره تصمیم خواهیم گرفت.
نوبخت درباره طرح ملی تحول سلامت در لایحه بودجه هم گفت: این یكی از طرح های اساسی ماست و دولت پارسال 4 هزار میلیارد تومان و امسال هم حداقل 4 هزار میلیارد تومان به این طرح اختصاص داده است و سال آینده هم این گونه خواهد بود.
وی افزود: طرح تحول سلامت، طرح اساسی و سیاست مصوب دولت تدبیر و امید است كه تحت هیچ شرایطی متوقف نخواهد شد اما باید ساماندهی شود.
نوبخت اضافه كرد: به همین جهت سازمان برنامه و بودجه موظف شد در حوزه معاونت اجتماعی و عمومی با توافق وزارتخانه های بهداشت و درمان و تعاون، كار و رفاه اجتماعی مدلی طراحی كند تا بیمه پایه برای همه مردم باشد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اشتغال مولد و مستمر از طریق افزایش سرمایه گذاری بدست می آید به همین علت پیش بینی می كنیم برای سال آینده سرمایه گذاری ها در این زمینه 12 و 4 دهم درصد افزایش یابد.
وی افزود: بر اساس این رشد می توانیم اشتغال مناسبی را ایجاد كنیم اما اكنون با پدیده ورود به بازار كار مواجهیم و نرخ مشاركت افزایش یافته است به طوری كه در سه ماه گذشته حدود یك میلیون و 250 هزار نفر وارد بازار كار شدند كه از این تعداد برای 750 هزار نفر شغل ایجاد كردیم.
نوبخت گفت: باید در كنار سرمایه گذاری طرح هایی را اجرا كنیم به همین علت در لایحه بودجه سال 1396 ، هزار میلیارد تومان فقط برای پرداخت یارانه تسهیلات ارزان قیمت به روستایی های عشایر، شركت های دانش بنیان و جوانان تحصیل كرده اختصاص دادیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور با اشاره به اینكه فوریت طرح استفاده از یك و نیم میلیارد دلار منابع صندوق توسعه ملی معادل حدود 4 تا 5 هزار میلیارد تومان برای اشتغال، در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، افزود: با توجه به این موضوع، فرصت های شغلی افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینكه اكنون سالانه می توانیم حدود 700 تا 750 هزار فرصت شغلی ایجاد كنیم، ادامه داد: باید هر سال حداقل 900 تا 930 هزار نفر را شاغل كنیم تا روند كاهنده نرخ بیكاری را به سمت یك رقمی شدن پیش ببریم.
نوبخت گفت: در لایحه بودجه سال آینده 62 هزار و 700 میلیارد تومان برای بودجه طرح های عمرانی پیش بینی شده است كه در مقایسه با امسال بیش از 10 درصد رشد داشت.
وی افزود: 20 هزارمیلیارد تومان تا اول آبان برای طرح های عمرانی امسال پول دادیم و خود را موظف می دانیم تا پایان سال آن را به بیش از 40 هزار میلیارد تومان برسانیم در حالی كه پارسال حدود 27 هزار میلیارد تومان بود .
نوبخت با بیان اینكه از بخش خصوصی برای اتمام طرح های نیمه تمام برای همكاری دعوت می كنیم، اضافه كرد: آنها می توانند مستقلا یا با همكاری دولت در این طرح ها مشاركت كنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور با اشاره به اینكه میزان تولید نفت كشورمان از یك میلیون و 300 هزار بشكه به 2 میلیون و 800 هزار بشكه رسیده است، گفت: می خواهیم از محل فروش نفت، 110 هزار میلیارد تومان منابع بدست آوریم .
نوبخت افزود: البته نمی خواهیم بیشتر از 2 و نیم میلیون بشكه نفت صادر كنیم.
وی با اشاره به اینكه با دیپلماسی قوی نفتی هم از نظر قیمت و هم از نظر میزان تولید، موفقیت كسب كردیم، گفت: سال آینده می توانیم نفت را بشكه ای 50 تا 55 دلار بفروشیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور با اشاره به اینكه قیمت دلار در لایحه بودجه سال آینده با 100 تومان افزایش نسبت به امسال، حداكثر 3300 تومان در نظر گرفته شده است، افزود: سیاست دولت افزایش قیمت دلار نیست.
نوبخت گفت: در سخت ترین شرایط حاضر شدیم با پرداخت حدود 22 درصد سود از بازار پول و بازار سرمایه، پول تامین كنیم اما حاضر نیستیم قیمت دلار را افزایش دهیم.
سخنگوی دولت تاكید كرد: افزایش قیمت دلار برای ما قابل قبول نیست و رئیس جمهور بر مدیریت بازار شناور دلار تاكید كرد.
وی افزود: قیمت فعلی دلار در بازار، برای دولت معقول نیست بنابراین از همه ابزارهای خود برای كنترل آن استفاده خواهیم كرد.
نوبخت تاكید كرد: قیمت فعلی دلار در بازار با ثبات نیست و از نظر اقتصاد بازار و عرضه و تقاضا باید تعدیل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره میزان انطباق لایحه بودجه سال آینده با سیاست های اقتصاد مقاومتی گفت: از 24 بند سیاست های كلی ابلاغی، 12 موضوع را استخراج و برای آن ها طرح و برای هر طرح تعدادی پروژه تعریف كردیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی می دانند در سال آینده دولت روی كدام طرح ها كار خواهد كرد.
نوبخت با بیان اینكه برنامه ما برای همه بخش ها مشخص است، اضافه كرد: به همراه این برنامه پیوست اقتصاد مقاومتی هم به مجلس تقدیم می شود.