سخنگوی دولت گفت: اینكه عده ای خارج نشین و یا در داخل كشور نامه بدهند كه ما با آمریكا وارد مذاكره شویم نشان می دهد عقل سیاسی این افراد در این زمینه كامل نیست كه چنین توصیه ای به این ملت مقاوم می كنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدباقر نوبخت در نشست خبری امروز خود افزود: آنچه مربوط به سامانه نیماست همه كسانی كه از این امكانات ارز 4200 تومانی استفاده و مواد اولیه را تامین و صادر می كنند موظف هستند ارز خود را داخل سامانه آورده و ثبت كنند البته الان ثبت سفارش نداریم اما اگر لازم باشد باید ثبت سفارش انجام شود ما حاضریم معافیت های مالیاتی بدهیم و ارز مناسب 4200 تومانی عرضه كنیم.
وی گفت: چرا علاقمندیم صادراتمان بالا برود؟ آیا برای این است كه عده ای پولدار شوند یا كالاهایمان صرفا به كشورهای خارجی برود؟ خیر چنین نیست بحث ما این است كه مردم ما از منافع صادرات استفاده كنند و حالا كه این امكانات و تسهیلات داده می شود باید ارز به داخل برگردانده شود و حتی اگر لازم شود باید پیمان ارزی هم سپرده شود كه ارز به داخل آورده شود.
نوبخت افزود: هم اكنون یكی از مشكلات این است كه چطور می شود در این بازار عده ای ارز را به قیمت غیر واقعی و به صورت غیر رسمی می توانند عرضه كنند ارز قابل توجهی كه در سال های گذشته خیلی ها می آمدند و به راحتی خریداری می كردند الان طبق برآورد هایی كه می شود - البته چون مطمئن نیستم نمی توانم اعداد و ارقام را به صورت رسمی بیان كنم - اما این مقدار ارزی كه در دست عده ای كه كلا گفته می شود مردم قرار دارد، قابل توجه است.
سخنگوی دولت گفت: انتظار این است كه در چنین شرایطی برای حفظ استقلال ملی همه اگر ارزی را در اختیار داریم عرضه كنیم و كسی در صف ارز قرار نگیرد.
وی تصریح كرد: سوالم این است كه ما در این مرحله ای كه قرار گرفته ایم غیر از استقلال كشورمان آیا كار دیگری داریم؟ ما برجام را در یك قواعد بین المللی رعایت كردیم كه در داخل از سوی همه مراجع تمام آن مسیر و فرایند تصویب آن تایید شد.
نوبخت افزود: حالا یك كشور زورگو از آن خارج شده است و قصد دارد این خروج را تحمیل كند، سوال من این است كه در چنین شرایطی استقلال ملی مان كجاست؟ چین ، اتحادیه اروپا و همه برای استقلالشان و كمك به بخش تولیدشان در برابر زورگویی های آمریكا ایستاده اند ما حق مان است كه در مقابل این زورگویی ها بایستیم.
عقل سیاسی پیشنهاددهندگان مذاكره با آمریكا كامل نیست
سخنگوی دولت در ادامه نشست خبری امروز خود گفت: ما زورگویی نمی كنیم سیاست غیر منسجم هم نداریم گرچه قابل تامل است كه در این شرایطی كه كسی زورگویی می كند چند نفر نامه می نویسند و خواهان تسلیم مقابل این زورگویی ها می شوند.
نوبخت گفت: روی سخنم با كسانی است كه فكر می كنند در این مرحله به آقای ترامپ پیغام می دهیم و با آمریكا وارد مذاكره می شویم و در ادامه اعلام می كنیم كه كوتاه آمده ایم.
سخنگوی دولت افزود: آیا ترامپ قابل اعتماد است كه چیزی بگوییم و عمل كند و سوار هواپیما نشده آن را برهم نزند؟ آیا با چنین فردی می شود مذاكره كرد؟ همه ملت ها كه امروز مستقلند روزی هزینه استقلالشان را با مقاومت داده اند.
وی گفت: ما چه زمانی می خواهیم مقاومت كنیم؟ مگر موضع ما در برابر آمریكا و زورگویی هایش ناحق است؟ اینكه در این فاصله عده ای خارج نشین و یا در داخل كشور نامه بدهند كه ما با ترامپ وارد مذاكره شویم نشان می دهد عقل سیاسی این افراد در این زمینه كامل نیست كه چنین توصیه ای به این ملت مقاوم می كنند.
سخنگوی دولت تاكید كرد : همه می دانیم و بارها از این مسائل گذشته ایم هم اكنون هم با ایستادگی و مقاومت از این مرحله عبور می كنیم چنین گرفتاری هایی همیشه برای كشورها وجود داشته و بعد از مدتی حل می شود.
نوبخت افزود: كشورهایی كه به وقت مستقل و مقاوم مانده اند بعد ها از مزایای استقلالشان استفاده كرده اند، موضع ما موضع حق است و باید همه كنار هم باشیم تا بتوانیم از این مرحله عبور كنیم.
پرداخت 9/7 میلیارد دلار در سه ماهه اول سال
سخنگوی دولت گفت: در سه ماهه اول سال، 9 میلیارد و 700 میلیون دلار ارز برای كالاهای اساسی، دارویی و سایر كالاها پرداخت شده است.
محمدباقربخت در ادامه نشست خبری امروز خود با اشاره به برگزاری دومین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی در سه قوه افزود: بسیار خوب است كه یك صدا از دولت شنیده شود و قوای مقننه و قضاییه نیز همان سیاست را تأیید و تاكید كنند، مقام معظم رهبری نیز اعلام فرمودند كه ایشان نیز از مصوبات این شورای عالی حمایت خواهند كرد، بنابراین بسیار حركت سنجیده و درستی است كه از حالا می توان آثار مثبت این شورای عالی هماهنگی را در بی اثر و كم اثر كردن تحریم ها مشاهده كرد.
سخنگوی دولت با اشاره به ظرفیت موجود در كشور گفت: با توجه به ظرفیت موجود در كشور تنها عوامل روانی و ناهماهنگی در پاره ای از موارد باعث تشدید برخی از شرایط می شود.
نوبخت تاكید كرد: مباحث روانی این نیست كه یك چیز به صورت غیرواقعی تنها در ذهن تشكیل شود و در عمل آثاری نداشته باشد بلكه آثار روانی در عمل نیز به وجود می آید.
وی در ادامه با اشاره به بحث عرضه و تقاضا تصریح كرد: شرایطی برای عرضه و تقاضا وجود دارد كه خوشبختانه تاكنون ظرفیت كشور اینگونه بوده است كه طرف عرضه و منابع ما بیشتر از مصارف است اما آنچه این موضوع را به هم می زند، جو روانی و ناامنی است كه باعث می شود تقاضا و مصرف غیرواقعی شكل بگیرد.
سخنگوی دولت درخصوص عرضه ارز افزود: درباره عرضه و تقاضای ارز باید گفت میزان عرضه ارز در شرایط عادی اندكی از تقاضا بیشتر است اما بنا بر هر دلیل روانی احساس ناامنی ایجاد شود و روی تقاضا فشار بیشتری وارد شود، آن زمان شاهد هستیم كه به راحتی در مدت كوتاه تقاضای غیرواقعی برای ذخیره به وجود می آید و باعث افزایش قیمت و شوك به بازار می شود.
نوبخت در ادامه درخصوص تخصیص ارز از ابتدای سال جاری گفت: براساس آخرین گزارش بانك مركزی از ابتدای فروردین سال جاری تا 27 خرداد ماه، 20 میلیارد و 500 میلیون دلار ارز برای واردات انواع كالاها تخصیص داده شده كه از این مبلغ 3 و نیم میلیارد دلار برای كالاهای اساسی، 998 میلیون دلار برای دارو و تجهیزات پزشكی و 16 میلیارد دلار برای سایر كالاها اختصاص داده شده است.
وی افزود: میزان این تخصیص ها با ارز 4200 تومانی بوده است كه البته برای بخشی از كالاهای اساسی و اقلام دارویی، عملاً ارز 3800 تومانی اختصاص داده شده است.
سخنگوی دولت گفت: از این اعداد تخصیص ارز، 9 میلیارد و 700 میلیون دلار ارز با نرخ 4200 تومانی پرداخت شده است كه براساس تفكیك 2 میلیارد و 82 میلیون دلار به كالاهای اساسی، 728 میلیون دلار به دارو و تجهیزات پزشكی و 7 میلیارد دلار به سایر كالاها پرداخت شده است.
نوبخت تاكید كرد: این اعداد نشان می دهد كه برخلاف شایعات ایجاد شده كه باعث افزایش قیمت و گرانی كالا می شود مبلغ 9 میلیارد و 700 میلیون دلار ارز برای واردات كالاها در سه ماهه اول سال پرداخت شده است.
برگزاری جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا
سخنگوی دولت از برگزاری جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران سه قوه در دفتر رئیس جمهور از ساعت 8 و نیم صبح امروز خبر داد.
محمدباقر نوبخت در نشست خبری امروز خود گفت: با تأكید مقام معظم رهبری برای پاسخگویی به ضرورت هایی كه در فضای جدید تحریمی در كشور وجود دارد نیاز است كه سه قوه بتوانند در هماهنگی نزدیك و مستمر، مسائل را رصد و تصمیمات مناسب را اتخاذ كنند.
وی تأكید كرد: براساس این تصمیمات باید بتوانیم با توجه به توانمندی هایی كه در داخل كشور و در درون سه قوه وجود دارد برای مدیریت شرایط تحریمی اقدام كنیم.
نوبخت گفت: دومین جلسه این شورای عالی صبح امروز با حضور رؤسای سه قوه در دفتر رئیس جمهور تشكیل شد و از هر سه قوه شامل تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه و نیز تیم اقتصادی دولت حضور داشتند و تصمیمات مناسبی اتخاذ كردند كه اطلاع رسانی می شود.
وی افزود: مقرر شد این جلسات به طور مستمر و منظم و هر هفته حداقل یك جلسه تشكیل شود.
معاون رئیس جمهور گفت: با تصمیماتی كه امروز گرفته شد به راحتی می توانیم از ظرفیت بزرگ كشور و با اقدام هماهنگ، برای بی اثر و یا كم اثر كردن تحریم ها استفاده كنیم.
نوبخت ادامه داد: برای نمونه امروز گفتگوها در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه به موضوع چگونگی حمایت از بازار سرمایه و بورس معطوف بود.
وی افزود: هفته گذشته اتفاق خوبی افتاد و آن اتفاق این بود كه به جای آنكه نقدینگی موجود در كشور به سمت ارز یا سكه متمركز شود كه تقاضای غیرواقعی و غیرلازم روی این دو كالاست، نقدینگی به بازار سرمایه معطوف شود.
سخنگوی دولت گفت: اگر این نقدینگی را به سمت تولید ببریم بسیار نافع خواهد بود اما اگر به جای اینكه به سمت تولید و عرضه برود به سمت تقاضا برود، سبب بی تعادلی عرضه و تقاضا می شود.
وی افزود: بنابراین نقدینگی می تواند به طور بالقوه مثبت یا منفی باشد، مثبت زمانی است كه به سمت عرضه برود و منفی زمانی است كه سبب تقاضا شود كه از آن سو ناكافی بودن عرضه سبب افزایش قیمت ها و نامتعادل شدن عرضه و تقاضا و تراز بازار خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: خوشبختانه هفته گذشته اتفاق مناسب و درستی رخ داد و نقدینگی به جای اینكه تقاضای ارز و سكه را بالا ببرد توانست به سمت بازار سرمایه هدایت شود كه این سبب شد میزان سرمایه و از آن سو تولید و عرضه را افزایش دهد.
نوبخت افزود: از این منظر نیاز به حمایتی عملی در قبال بازار سرمایه و بورس وجود دارد كه خوشبختانه امروز شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه بر این موضوع متمركز بود.
برخی افراد در راستای تضعیف ملی در حركت هستند
سخنگوی دولت گفت: جای تأسف دارد در شرایطی كه دشمن تحریمی را اعمال می كند و شما تلاش می كنید تا ارز را تامین كنید، اما یك عده كه با این ارز كالا را در اختیار دارند به بهانه اینكه در یك جای غیررسمی كه من به عنوان پس كوچه آن را تعبیر می كنم برای مثال كسی یكصد دلار برای مسافرت خود می خواهد حاضر شده است آن را با قیمت بیشتری تهیه كند یا می خواهد كالایی را كه با ارز 4200 تومان وارد كرده است این را با قیمت افزایش ارز عرضه كند كه این موارد ظلم به ملت است .
محمدباقر نوبخت در ادامه نشست خبری امروز خود افزود: به همین جهت دیروز هم در جلسه ویژه ای كه برای تنظیم بازار با حضور آقای رئیس جمهور و با بخش غیردولتی و دستگاه های دولتی تشكیل شد در آنجا تصریح شد كه ما از دستگاه های نظارتی خود از جمله تعزیرات و سازمان حمایت از مصرف كنندگان و تولید كنندگان انتظار داریم كه با قدرت در جهت حمایت از مردم حركت كنند زیرا دولت در این شرایط سخت ارز دولتی را تامین كرد اما متاسفانه در این شرایط به گونه دیگری مردم در فشار قرار می گیرند.
وی گفت: یك عده افراد سودجو كه كالاهای خود را با ارز 4200 تومانی وارد كرده اند، كالاهای خود را احتكار كرده اند و آنها را انبار می كنند تا بتوانند آن را در شرایط دیگری با قیمتی بالاتر از ارز دولتی به دست مردم برسانند آن هم در این شرایطی كه از طرف رئیس جمهور امریكا كه یك آدم معلوم الحالی است رجزخوانی صورت گرفته كه با همه دنیا سر جنگ دارد به جای اینكه ما خود را تجهیز كنیم كه چگونه در برابر تحریم های غیرمنطقی امریكا مقاومت كنیم برخی افراد در راستای تضعیف ملی در حركت هستند.
نوبخت تأكید كرد: باید همه به هم كمك كنیم، دولت به معنای واقعی، زیرا منظور من از دولت فقط قوه مجریه نیست بلكه قوه مقننه و قوه قضاییه با قدرت در كنار ما هستند و ما را حمایت می كنند كه خوشبختانه با تشخیص و تاكید مقام معظم رهبری این سه قوه با یكدیگر در همكاری كامل به سر می برند البته كاری سختی داریم زیرا بدون كمك مردم نمی توانیم چرا كه ما باید خودمان به همدیگر كمك كنیم .
سخنگوی دولت افزود: هیچ كس نمی تواند با ارزی جز ارز دولتی كالایی را وارد كند زیرا همه واردات از طریق كانال ثبت سفارش صورت می گیرد بنابراین قابل توجیه نیست كه كسی كالایی را بالاتر از نرخ ارز دولتی عرضه كند.
عملكرد بخش اقتصادی مشكلی ندارد بیشتر شاهد فشار روانی هستیم
سخنگوی دولت گفت: در حال حاضر بخش اقتصادی كشورمان مشكل ندارد و بیشتر بار روانی بر كشور حاكم است.
محمدباقر نوبخت در ادامه نشست خبری امروز خود افزود: ما منابعمان از ابتدای سال تا 24 خرداد ماه نسبت به سال گذشته، 93 و نیم درصد افزایش داشته است كه فقط 77 و 4 دهم درصد آن حاصل از فروش منابع نفتی و فرآورده های نفتی است كه نسبت به سال گذشته بیشتر شده است حتی 21 درصد بیشتر از آنچه برای این مدت پیش بینی كرده بودیم رشد داشته است.
وی ادامه داد: درحال حاضر منابع ریالی كشورمان در مقایسه با سال گذشته بهتر است ولی ممكن است در آینده با شرایط دیگری مواجه شویم.
نوبخت افزود: عملكرد بخش اقتصادی در حال حاضر مشكلی ندارد و بیشتر بار روانی است كه در كشور حكم فرما شده است.
سخنگوی دولت خاطرنشان كرد: از یكم فروردین تا 24 خرداد 96 كل پولی كه برای اعتبارات عمرانی داده بودیم در حد 192 میلیارد تومان بود اما در سه ماهه اول امسال و تا تاریخ 24 خرداد آنچه ما پرداخت كردیم برای طرح های عمرانی 22 هزار و 386 میلیارد تومان است كه برای طرح های عمرانی، اشتغال، فعالیت در جاده ها، بیابان ها، سدها و غیره اختصاص یافته است تا در حال حاضر كشور وضعیت عادی و مناسبی داشته باشد.
وی گفت: با توجه به اعلام مركز آمار و بانك مركزی در حال حاضر رشد تولید را بیش از 4 درصد اعلام كرده اند و همه نیز این را تأیید می كنند.
مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی برای عرضه سهام جدید در بازار سرمایه
سخنگوی دولت از مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه برای عرضه سهام جدید كارخانه های دولتی و دیگر نهادها و نیروهای مسلح در بازار سرمایه خبر داد.
محمدباقر نوبخت در ادامه گزارش خود از جلسه امروز این شورای عالی و تبیین وضع اقتصادی كشور گفت: طبق اعلام مجامع اقتصاد جهانی رشد اقتصادی كشورمان بالای 4 درصد است.
وی افزود: با این اوصاف حیف نیست در كشوری كه همه شاخص های اقتصادی اش مناسب است و دشمن با القائاتی، اوضاع را نامناسب جلوه می دهد، بعضی در داخل به علت كم توجهی چنین مطالبی بگویند.
نوبخت با قدردانی از صاحبان سرمایه و نقدینگی گفت: این افراد به جای استفاده از سرمایه خود در بازار سكه و ارز اكنون به سمت بازار سرمایه و بورس رفته و سبب رشد این بازار شده اند كه البته تقویت آن وظیفه دولت است .
وی افزود: به همین علت یكی از مصوبات شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه این بود كه نقدینگی كه به سمت بازار سرمایه می رود فقط مختص سهام موجود در بورس نباشد بلكه بتوانیم سهام جدیدی عرضه كنیم.
معاون رئیس جمهور اضافه كرد: در مواجهه با استقبال و تقاضایی كه برای خرید سهام وجود دارد، غیر از سهام موجود در بورس، باید سهام كارخانه ها اعم از كارخانه های دولتی، نیروهای مسلح، انواع نهادها و حتی صندوق های بازنشستگی كه از بنگاه های اقتصادی استفاده می كنند در بازار سرمایه عرضه شود.
نوبخت تاكید كرد: با ظرفیت هایی كه ایران بزرگ دارد مرحله كنونی را پشت سر خواهیم گذاشت زیرا ایران كشور كوچكی نیست و بسیاری از كالاهای لازم را می توانیم در داخل تولید كنیم و بسیار خوب است كه برخی از كالاها را وارد نكنیم تا بتوانیم در چارچوب حمایت از كالای ایرانی از تولیدات داخل استفاده كنیم.
وی افزود: این فرصت باید در اختیار تولیدكنندگان داخلی قرار بگیرد تا بتوانند كالاهایی با كیفیت بیشتر و بهتر تولید كنند و نشان داده شود كه تهدیدها و تحریم ها علیه ملت بزرگمان مؤثر نیست چنانكه این تهدیدها و تحریم ها در چهل سال گذشته نیز وجود داشت، با این حال رشد اقتصادی قابل توجهی داشته ایم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: ایران دارای هجدهمین اقتصاد بزرگ جهانی است، واقعیتی كه همه دنیا آن را تایید كرده اند و این در حالی است كه در چهل سال گذشته تحریم بوده ایم.
نوبخت افزود: امروز در حالی ما را به عنوان قدرتی نافذ در منطقه می شناسند كه همه تلاششان این بود كه ما را زمین گیر كنند و نگذارند از نظر بنیه دفاعی قوی باشیم.
وی گفت: من به عنوان یك ایرانی در این زمینه هم باید سرافراز باشم كه در این زمینه نیز قدرتمان به رغم همه محاصره ها و فشارهای دشمن بالاست و اكنون این بحث مطرح نیست كه ایران كشوری ضعیف است و می خواهند كارش را تمام كنند، بلكه می گویند چون قدرتمند و بزرگ است آن را محدود كنیم.
نوبخت افزود: همانطور كه در چهل سال گذشته در مسیر پیشرفت موفق بوده ایم از این پس نیز با عنایت الهی و اتحاد ملی این مرحله را پشت سر خواهیم گذاشت .
سخنگوی دولت همچنین با نكوداشت خبرنگار فقید، مرحوم مردوخی، بهره مندی آن مرحوم از رحمت و مغفرت الهی را از درگاه خداوند خواستار شد.
نیازی به واردات كالاهای مشابه داخلی نیست
سخنگوی دولت گفت: نیازی نیست وقتی كالایی مشابه داخلی دارد آن را وارد كنیم.
محمدباقر نوبخت در نشست خبری امروز در پاسخ به سوالی درباره وارد نكردن كالاهایی كه مشابه داخلی دارند، اظهار داشت: نیازی نیست وقتی كالایی مشابه داخلی دارد آن را وارد كنیم، این كار به تولید داخل كمك می كند.
وی افزود: فرمایشات مقام معظم رهبری هم در حمایت از تولید ملی است و ما هم باید آن را اجرا كنیم، خوشبختانه دیروز در دولت و امروز در جلسه شورای هماهنگی، این موضوع تصویب شد.
نوبخت درباره نامه برخی فعالان سیاسی درباره مذاكره با آمریكا اظهار داشت : این نشانه آزادی است، نظام نشان داده هرجا پای منافع ملی درمیان باشد مذاكره می كند، اما زمانی كه مشاهده می كنیم این كشور از زیر بار تعهدات رسمی خود شانه خالی می كند چرا باید مذاكره صورت بگیرد؟ موضع ما مشخص است.
وی افزود: مردان و مدیران دیپلماسی ما دائما در حال مذاكره هستند و ما اصل مذاكره را مفید می دانیم.
برای تحریم یك سازوكار نهادینه تعریف شده است
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره انتقادات یكی از اصلاح طلبان از دولت درباره نبود اراده لازم و تدبیر مناسب برای شرایط موجود گفت: هر كسی كه رأی داده است حق اظهار نظر و انتقاد دارد و ما به انتقادات افراد مخالف و موافق عادت كرده ایم.
نوبخت در ادامه نشست خبری افزود: این نشانه وجود فضای باز و فراخ سیاسی است كه هر كسی می تواند نظر موافق و مخالف داشته باشد و من نظر وی را تایید نمی كنم.
همچنین نوبخت درباره واردات اجناسی مانند خاك برای خواب گربه و یا سایر اقلام گفت: تلاشمان این است اجناسی كه مشابه داخلی دارد وارد نكنیم، حال ممكن است در این میان كالاهایی اینچنینی وارد شود و دولت با این نوع كالاها موافق نیست و برنامه ای هم در این خصوص ندارد.
وی درباره برنامه دولت برای زمان تحریم گفت: چهار سناریو برای این امر نوشته و برای هر یك، بودجه هم در نظر گرفته ایم، برای تحریم یك سازوكار نهادینه تعریف شده است.
نوبخت اضافه كرد: هنوز تحریمی پیش نیامده، به قول قدیمی ها هنوز شیپور جنگ است اما بعضی ها خودشان را نشان دادند.
سخنگوی دولت درباره نامه كارگران سایپا به رئیس جمهور گفت: من این نامه را ندیده ام.
وی در خصوص تصمیم گیری درباره مؤسسات مالی افزود: همكاری خوبی بین قوای سه گانه صورت گرفت، بسیاری از پول ها بازپرداخت شده است.
افزایش حقوق كاركنان، نیازمند احكام جدید
سخنگوی دولت در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران در باره پرداخت افزایش حقوق كاركنان گفت: درصد افزایش حقوق كاركنان به دستگاه ها پرداخت شده اما نیازمند احكام است كه در روزهای آینده احكام آن صادر خواهد شد.
محمدباقر نوبخت درخصوص ورود خودروهای گرانقیمت به كشور اظهار داشت :خودروهای ثبت سفارش شده با ارز 4200 تومانی وارد می شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره مهاجرت از شهرهای كوچك به تهران و شهرهای بزرگ، تصریح كرد: این موضوع یكی از سیاست های فعلی ماست و همچنان در راستای جلوگیری از مهاجرت به شهرهای بزرگ در حال تلاش هستیم.