مجلس در مبارزه با تروریسم و پولشویی مستقلا قانون بگذارد

رهبر معظم انقلاب خطاب به نمایندگان مجلس فرمودند: مجلس در مواردی مثل مبارزه با تروریسم و پولشویی مستقلا قانون بگذارد.

1397/03/30
|
15:22
|

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار رئیس و نمایندگان و جمعی از كاركنان مجلس شورای اسلامی، مجلس را ركن ركین نظام و به فرموده امام راحل، عصاره فضایل، یعنی جوهره برترین خصوصیات ملت خواندند و افزودند: نمایندگان در قانونگذاری و عمل به وظایف اساسی خود مسائل مهمی همچون «اولویت‌های كشور، رفع مشكلات مردم به ویژه طبقات ضعیف و متوسط، تأثیرناپذیری از دیدگاه های غربی، انقلابی‌گری و پرهیز از اشرافی‌گری» را مورد توجه كامل قرار دهند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در ابتدای سخنانشان خدمت خالصانه به مردم را برترین عبادات دانستند و گفتند: همه اقدامات، رفتار و گفتار نمایندگان اگر برای خدا و در راه رضای او باشد، خدمت واقعی و موجب تقرب به پروردگار است.
ایشان با تأكید بر اینكه كیفیت مجلس در هر دوره باید نسبت به دوره قبل افزایش یابد، دستیابی به این هدف را در گرو كار بیشتر و بهتر برشمردند و خاطرنشان كردند: لازمه در صدر قرار گرفتن در میدان خدمت، كار برتر و اقدام و عمل اساسی است.
رهبر انقلاب اسلامی، گزارش رئیس مجلس از كارهای انجام‌شده را خوب ارزیابی كردند و در عین حال افزودند: شاخص های كمّی همچون تعداد مصوبات برای این ارزیابی كافی نیست بلكه باید وزن مصوبات در مدیریت كشور، یعنی تأثیر قوانین در پیشرفت ایران و رفع مشكلات مردم، اندازه‌گیری شود.
ایشان با اشاره به تعبیر امام بزرگوار از مجلس به‌عنوان «عصاره فضایل ملت»، خاطرنشان كردند: ملت ایران در تاریخ نماد فضایلی همچون «ایمان، علم، اعتماد به‌ نفس، استقلال، پایداری و افتخار به داشته‌های خود» بوده است و بر همین اساس، مجلس و نمایندگان آن باید عصاره چنین فضایلی و مظهر عزت ملی، اقتدار و استحكام نظام اسلامی باشند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در همین زمینه تأكید كردند: مجلس نباید نماد تردید و خودكم‌بینی، یأس و ناامیدی، و بی‌اعتنایی و بی‌مبالاتی به مسائل كشور باشد و نباید با دید مأیوسانه به ظرفیت‌ها و توانایی‌های ملی نگاه كند.
رهبر انقلاب اسلامی با یادآوری دو نمونه تاریخی از تهاجم بیگانگان، یعنی ورود سلجوقیان و مغول‌ها به ایران و همچنین با اشاره به ورود اسلام عزیز به ایران، خاطرنشان كردند: در همه این دوره‌ها زبان فارسی و فرهنگ و هنر و تمدن ایرانی محفوظ ماند و روز به روز پیشرفت كرد كه این نشانه اقتدار و استحكام ملت است.
ایشان با اشاره به دشمنی همه‌جانبه با مردم ایران در چهل سال گذشته افزودند: چهل سال است كه جبهه عظیمی از دشمنان همچون جنگ احزاب در صدر اسلام با هر كار ممكن مانند جنگ و تحریم و توطئه امنیتی، سخت‌ترین اقدامات خصمانه را علیه ملت ایران انجام داده‌اند اما امروز علم، اقتدار، پیشرفت، عظمت و حضور بین‌المللی ایران روزافزون و غیرقابل مقایسه با روز اول انقلاب است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در نوعی جمع‌بندی از این بخشِ سخنانشان خطاب به نمایندگان تأكید كردند: ملت ایران چنین ملت پرافتخار و ممتازی است، بنابراین شما كه عصاره فضایل آنها هستید با این نگاه به خود و مجلس بنگرید و وظایفتان را انجام دهید.
رهبر انقلاب اسلامی، «قانونگذاری و ریلگذاری حركت اجرایی كشور» را مهم ترین وظیفه مجلس خواندند و با تأكید بر افزایش مستمر كیفیت قانونگذاری، نكات مهمی را در این زمینه بیان كردند.
«توجه به اولویت های كشور و پرهیز كامل از قانونگذاری در زمینه مسائل كم اهمیت» نخستین نكته ایشان بود.
حضرت آیت الله خامنه ای به نمایندگان ملت خاطرنشان كردند: شما برای خدمت به ملت فقط چهار سال مهلت دارید، بنابراین لحظه‌لحظه‌ آن را صرف قانونگذاری در مسائل مهم و دارای اولویت كنید.
«عملی بودن قوانین» و «پرهیز از قانونگذاری در مسائل خلاف مصلحت كشور» دو نكته دیگر رهبر انقلاب خطاب به نمایندگان مجلس بود.
ایشان در همین بحث در زمینه معاهدات و كنوانسیون های بین المللی گفتند: این معاهدات ابتدا در اتاق های فكر قدرت های بزرگ و برای تأمین منافع و مصالح آنها پخت و پز می‌شود و سپس با پیوستن دولت های همسو یا دنباله رو یا مرعوب، شكلِ به ظاهر بین‌المللی می‌گیرد به‌گونه‌ای كه اگر كشور مستقلی مانند ایران، آنها را قبول نكند او را مورد هجوم شدید قرار می‌دهند كه مثلاً 150 كشور پذیرفته اند شما چطور آن را رد می كنید.
رهبر انقلاب در تبیین راه صحیح برخورد با اینگونه كنوانسیون ها افزودند: همانگونه كه درباره «برخی كنوانسیون های بین‌المللیِ اخیراً مطرح شده در مجلس» گفتیم، مجلس شورای اسلامی كه رشید و بالغ و عاقل است، باید مستقلاً در موضوعاتی مثل مبارزه با تروریسم یا مبارزه با پولشویی قانونگذاری كند.
ایشان افزودند: البته ممكن است برخی مفاد معاهدات بین المللی خوب باشد اما هیچ ضرورتی ندارد با استناد به این مفاد به كنوانسیون هایی بپیوندیم كه از عمق اهداف آنها آگاه نیستیم یا می‌دانیم كه مشكلاتی دارند.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه بحث ضرورت های قانونگذاری افزودند: قانون در درجه اول باید در جهت رفع مشكلات مردم به ویژه طبقات ضعیف و متوسط باشد و به گونه ای نباشد كه آلت دست و در خدمت صاحبان زر و زور قرار گیرد. «رعایت كامل جنبه های كارشناسی با استفاده از توانمندی‌های مركز پژوهش های مجلس و نیز آراء و دیدگاه های نخبگان خارج از مجلس» نكته دیگری بود كه رهبر انقلاب به نمایندگان ملت توصیه مؤكد كردند.
ایشان با انتقاد از برخی تأثیرپذیری‌ها در مجلس از دیدگاه های غربی در بحث و بررسی مسائل مربوط به «خانواده» گفتند: در قانونگذاری در پی حل واقعی مشكلات باشید.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان كردند: سبك زندگی غربی در تعارض با معنای حقیقی خانواده است و مشكلات لاعلاجی را برای آنها به‌وجود آورده است، بنابراین در قانونگذاری برای حل مشكلات خانواده های ایرانی، نباید به نگاه غربی ها به زن، فرزند، پدر و مادر توجه كرد.
«قانونگذاری در جهت اولویت مهم كشور یعنی حل معضلات اقتصادی» دستور كار دیگری بود كه رهبر انقلاب برای مجلس ترسیم كردند.
ایشان با ابراز خرسندی از تشكیل جلسه سران و عناصر سه قوه برای ورود جدی به مسائل اقتصادی گفتند: این جلسه باید بِبُرد و با تصمیمات قوی، راه را برای حل مشكلات موجود باز و مجلس نیز در همین جهت حركت كند و به دشمنان اجازه سوءاستفاده از مشكلات اقتصادی ندهد.
«تازه گردانی و تنقیح قوانین»، «حذف برخی قوانین گذشته كه فلسفه وجودی و منطق تصویب خود را از دست داده اند»، «رفع برخی قوانین متضاد و مشكل آفرین از جمله برای تسهیل در فضای كسب و كار»، نكته دیگر رهبر انقلاب در باب ضرورت های قانونگذاری در خانه ملت بود.
ایشان با انتقاد از اجرا نشدن یا تأخیر در اجرای قوانین در برخی دستگاه ها تأكید كردند: قانون برای اجرا تصویب می شود و مجلس اجرای قوانین را پیگیری و مطالبه جدی كند.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأكید بر رفتار انقلابی نمایندگان یعنی «رفتار عاقلانه، مدبرانه و مجاهدانه» خاطرنشان كردند: شما در سوگند نمایندگی متعهد می شوید كه از مبانی و دستاوردهای انقلاب و نظام صیانت كنید و عمل به این سوگند جز با رفتار انقلابی به معنای صحیح آن ممكن نیست، ضمن اینكه اگر به این تعهد عمل نشود، حضور نماینده در مجلس از لحاظ قانون اساسی و شرع دچار اشكال می شود.
رهبر انقلاب با اشاره به توصیه همیشگی خود به مسئولان كشور برای «مدیریت جهادی» گفتند: باید روحیه، ایمان و انگیزه انقلابی بر رفتار، سخن گفتن و اقدامات نمایندگان مجلس حاكم باشد.
«حضور به موقع و كامل در كمیسیون ها و صحن علنی مجلس»، «پرهیز كامل از سفرهای خارجی غیرضرور» و «پرهیز از اشرافی‌گری» توصیه های دیگر رهبر انقلاب به نمایندگان بود.
حضرت آیت الله خامنه ای، «اشرافی‌گری» را بلای بزرگ كشور خواندند و افزودند: اگر خلق‌ و خوی اشرافی جزو سبك زندگی ما شود، تبعات منفی آن از جمله ریزش ها پایانی نخواهد داشت و كار خیلی مشكل می شود.
رهبر انقلاب در ادامه سخنانشان بحث «نظارت بر رفتار نمایندگان» را حتی از نظارت مجلس بر دولت و دیگر مجموعه‌ها مهم تر دانستند و تأكید كردند: هیأتی كه در این زمینه در مجلس ایجاد شده است باید تقویت شود و به معنای حقیقی كلمه بر رفتار نمایندگان نظارت كند.
ایشان عملكرد مجلس شورای اسلامی به عنوان یك ركن اساسی نظام را تا به امروز خوب و رو به پیشرفت خواندند و تأكید كردند: این حركت باید هر چه بیشتر تقویت شود، زیرا كشور به استحكام ساخت درونی ملت و نظام نیاز دارد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به آشكار شدن روزافزون خباثت ذاتی زورگویان بین‌المللی افزودند: دیدن تصاویر جنایت جدا كردن هزاران فرزند از مادرانشان در امریكا، انسان را بی‌طاقت می كند اما امریكایی‌ها با خباثت كامل، فرزندان را از والدین مهاجر جدا می كنند.
ایشان حملات جنایت‌بار و خونین چند كشور دارای تسلیحات پیشرفته برای خارج كردن یك بندر از دست مردم مظلوم یمن را نمونه‌ای دیگر از ذات خبیث زورگویان جهانی خواندند و افزودند: این دشمنان بشر، به علت ایستادگی و عدالت طلبی ملت ایران با جمهوری اسلامی نیز دشمنی می كنند اما ملت ایران به فضل الهی با حفظ استحكام داخلی، بر امریكا و دیگر دشمنان پیروز خواهد شد. رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان كردند: این جنایتكاران، شمرهای زمان هستند و به‌فرموده قرآن، هیچ عهد و پیمان آنها مورد اعتماد نیست و این حقیقت را ملت ایران امروز به روشنی می بیند.
حضرت آیت الله خامنه ای در پایان سخنانشان تأكید كردند: دشمنان ملت ایران به معنای واقعی كلمه باج‌طلب و زورگو هستند و بدیهی است كه نظام، ملت و مسئولان ایران زیر بار هیچ باج‌طلب و زورگویی نخواهند رفت. پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، رئیس مجلس با بیان گزارشی از اقدامات مجلس در حوزه نظارت و قانونگذاری، گفت: در مجلس، 200 جلسه علنی برگزار شد و 109 قانون و 14 مورد تحقیق و تفحص به تصویب رسید.
آقای لاریجانی با اشاره به برخی از قوانینی كه در مجلس دهم تصویب شده است، خاطرنشان كرد: 26 جلسه مجلس به موضوعات مهمی نظیر بررسی وضع صندوق‌های بازنشستگی، مشكلات آب، مسأله‌سازی‌های دی‌ ماه سال گذشته، مسائل هسته‌ای و منطقه‌ای، وضع بانك‌ها و اشتغال و اولویت‌های اقتصادی كشور اختصاص یافت.
رئیس مجلس افزود: مشكل تورم و طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام مورد توجه مجلس است و در بودجه سال 97 سازوكار جدیدی برای حل آن در نظر گرفته شد.
آقای لاریجانی حساسیت نمایندگان به اقدامات خصمانه امریكا و مقابله با تحریم‌ها را بسیار جدی خواند و گفت: در شرایط حساس امروز ایران با تدابیر هوشمندانه رهبر انقلاب ملت با سرافرازی از چالش‌ها عبور خواهد كرد.
رئیس مجلس افزود: مجلس شورای اسلامی با همه توان، در مقابله با دسیسه‌های بیگانگان می‌ایستد و در جهت امنیت و سعادت ملت ایران به ویژه در ابعاد اقتصادی با قوای دیگر همكاری صمیمانه خواهد داشت.

دسترسی سریع