برای مقابله با مصوبه سنای آمریكا راهكار داریم

تصمیم مجلس سنای امریكا ، اقدامی ایذایی در برابر جمهوری اسلامی ایران است و ما راههای مختلفی برای مقابله با آن داریم.

1395/09/16
|
12:28
|

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، اقای لاریجانی امروز در نشست خبری با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی با اشاره به اینكه در مذاكرات هسته ای با 1+5 تا حدی در برخی بخش ها عجله صورت گرفت افزود : در مسیر مذاكرات، هیئت مذاكره كننده مجبور بود كه در هر نشست یك گام به جلو برود و حتی در بعضی موارد نیز به بن بست می رسیدند اما در كل اگر ساماندهی عمیق تر بود و برای این مذاكرات فرصت پنج یا شش ساله وجود داشت ، می شد سازوكارهای دقیق تری را برای این توافق نامه انجام داد.

وی با اشاره به اینكه چیزهای مبهمی در برجام وجود دارد گفت: در زمان بررسی برجام این موارد مورد اشاره قرار گرفته بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تضاد تصمیمات كنگره آمریكا و سنای این كشور در تمدید طرح های ضد ایرانی و نقض برجام گفت: براساس بررسی های انجام شده مصوبات مجالس امریكا در چند مورد با برجام در تضاد است.

آقای لاریجانی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص تشكیل شورای هسته ای برای اتخاذ تصمیم در مقابله با نقض برجام از سوی امریكا نیز گفت: منظور از شورای هسته ای همان تصمیمات شورای عالی امنیت ملی و شورای نظارت بر اجرای برجام است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص پرونده بابك زنجانی و اینكه ایا حكم اعدام وی باعث نمی شود كه ابعاد این پرونده مشخص نشود اضافه كرد: روند بررسی های حقوقی در نظام قضایی ما زمان دار است و وقتی كار به دیوان محاسبات می كشد متهم باید از خود دفاع كند و با توجه به روند كار قضایی كار زمانبر خواهد بود.

لاریجانی گفت: ابعاد پرونده بابك زنجانی تا حدود زیادی روشن شده است و اگر وی با دستگاه قضایی همكاری می كرد كارش به این روز نمی افتاد و این كار را نكرد و نظام اسلامی نمی تواند در برابر این حركت وی معطل باشد و باید پرونده را به سرانجام برساند.

* برنامه ششم توسعه روزهای آینده به صحن علنی تقدیم می شود
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تلاش داریم برنامه ششم توسعه در روزهای آینده به صحن علنی تقدیم شود و قرار است كمیسیون تلفیق در این هفته با سه شیفت جلسه، كار بررسی برنامه ششم را به اتمام برساند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار شبكه خبر در خصوص مغایرت لایحه بودجه سال آینده كل كشور با برنامه ششم توسعه افزود : امیدواریم از هفته آینده بررسی لایحه بودجه سال آینده كل كشور در كمیسیون تلفیق آغاز شود.

وی همچنین گفت: بررسی این دو لایحه در مجلس نمی تواند همزمان مغایرت داشته باشد چرا كه سیاست های كلی برنامه ششم پیش از این ابلاغ شده است و این می تواند در تدوین برنامه ششم لحاظ شود.

لاریجانی همچنین تمدید قانون برنامه پنجم توسعه كشور را تا تصویب نهایی برنامه ششم منتفی دانست.

رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فارس در خصوص شرایط اقتصادی كشور و ركود و چگونگی برون رفت از این شرایط گفت: در گذشته شرایط به صورتی بود كه بیش از 90 درصد بودجه كشور صرف بودجه جاری می شد و آن چیزی كه برای كارهای عمرانی می ماند بین 20 تا 25 هزار میلیارد تومان بود و فقدان فعالیت عمرانی وسیع بود .

وی افزود: نبود فعالیت های عمرانی وسیع در كشور عامل ركود است كه برای رفع آن باید سیاست های اقتصاد مقاومتی را از نظر رونق تولید در داخل و سرعت دادن به صادرات و همچنین سرمایه گذاری های داخل و خارج پیگیری و اجرا كرد.

رئیس مجلس اضافه كرد: یكی از كارهایی كه باید صورت می گرفت واگذاری طرح های نیمه تمام به بخش های خصوصی بود كه حدود 450 تا 500 هزار میلیارد تومان طرح عمرانی نیمه تمام در كشور بود كه براساس مصوبه مجلس این طرح ها به بخش خصوصی واگذار شد و دولت باید سریعتر در این زمینه حركت كند.

وی همچنین رفع مشكلات بنگاه های كوچك و متوسط را یكی دیگر از راهكارهای كاهش ركود و رفع آن دانست و گفت: با توجه به فرمایشهای مقام معظم رهبری برای رفع ركود، ستادی ایجاد شد كه مشكلات این بنگاهها رفع شود و قرار بود كه هفت تا هشت هزار مورد از این كارگاه ها راه بیفتد و این تصمیم گیری درستی بود كه در دولت انجام شد منتها بانك ها نتوانستند سرعت لازم را برای ارائه تسهیلات به این بنگاه ها داشته باشند.

رئیس مجلس همچنین جذب سرمایه گذاریهای خارجی را از دیگر راهكارهای رفع ركود در توسعه اقتصادی ذكر كرد و گفت: پس از توافق هسته ای گفتگوهایی برای جذب سرمایه گذاری در زمینه نفت و گاز و خودرو صورت گرفت كه مذاكرات در حال انجام است.

آقای لاریجانی افزود : دولت می تواند با ساماندهی، ركود را مهار كند و تلاش ما در مجلس نیز بر این است و این امر در قالب برنامه ششم نیز پیش بینی شده است.

* پایه‌گذاری نظام بر تفكر پارلمانی از آثار اقدامات شهید مدرس بود
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه شهید مدرس در چند مقطع تحولات بزرگی در سرنوشت ایران ایجاد كرد، افزود: پایه‌گذاری نظام بر تفكر پارلمانی از آثار اقدامات آن شهید بزرگوار بود.

دكتر علی لاریجانی در مصاحبه با اصحاب رسانه با گرامیداشت هفته مجلس گفت: معمولاً به دلیل شهادت مرحوم مدرس كه روز مجلس نامگذاری شده، جلسه‌ای با حضور دوستان رسانه‌ای برگزار می‌شود و فلسفه جلسه امروز چنین است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز مصادف با 16 آذر روز دانشجو است كه این روز قطعاً روز ممتازی در تاریخ ایران بوده؛ از این رو هم شهید مدرس شخصیت تأثیرگذاری بوده و هم روز دانشجو یك روز مهم در تحولات دانشگاهی و حركت مبارزاتی ملت ایران است و این مسئله موجب شد كه مدرس به عنوان شاخصی برای مجلس در نظر گرفته شود كه این مسئله اقدام مثبت و نیكو بوده است.

*شهید مدرس در چند مقطع تحولات بزرگی در سرنوشت ایران ایجاد كرد
وی ادامه داد: شهید مدرس در چند مقطع تحولات بزرگی در سرنوشت ایران ایجاد كرد البته وی در جزئیات كمتر دخالت می‌كرد و بیشتر به كلیات رسیدگی می‌كرد و حتی در احوالات ایشان نقل شده است كه در رابطه با قرارداد 1919 وثوق‌الدوله شهید مدرس اعلام می كند كه من در جزئیات حرفی ندارم و در رابطه با كلیات صحبت می‌كنم و در این رابطه ایستادگی كرد. همچنین زمانی كه سردار سپه می‌خواست صدر اعظم شود با این مسئله مخالفت كرد كه تفكرات و استدلالات ایشان بسیار مهم بود و شهید مدرس در مقابل تفكر رضا شاه برای تشكیل جمهوری بدوی ایستادگی كرد.

دكتر لاریجانی ادامه داد: شهید مدرس در این رابطه اعلام كرد كه من با جمهوری واقعی مخالف نیستم اما این اقدامات حرف ملت نیست البته در رابطه با این مسائل نظرات مختلفی وجود دارد ولی ایستادگی در مجلس از سوی شهید مدرس تحولات بزرگی را در سرنوشت كشور ایجاد كرد و به نظر من اینكه پایه‌گذاری نظام بر تفكر پارلمانی باشد، یكی از آثار اقدامات و تفكرات این شهید بزرگوار بود زیرا وی معتقد بود كه همه تصمیمات كشور باید در مجلس گرفته شود، همچنین در رابطه با موضوع جایابی جایگاه شورای نگهبان نیز این مسئله دیده می‌شود.

* فریاد دانشجویان در 16 آذر، شروعی برای مبارزات اصیل مردم در آن دوران
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه روز 16 آذر حادثه و روز بزرگی برای كشور محسوب می‌شود، گفت: قطعاً این روز، حادثه مقطعی نبود و جریان دانشگاهی نسبت به سرنوشت كشور از خود گذشت كرد زیرا در آن زمان كشور دچار استبداد داخلی و سلطه آمریكایی بود و قطعاً فریاد دانشجویان شروعی برای مبارزات اصیل مردم در آن دوران بود و این مسئله بعدها گسترش پیدا كرد و در طول شرایط بحرانی قبل از انقلاب دانشجویان نقش بزرگی در مبارزات داشتند.

* فضای بین قوای مقننه و قضائیه تیره و تار نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مذاكرات خود با رئیس قوه قضائیه گفت : فضای بین دو قوه تیره و تار نیست.

آقای لاریجانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه اعتماد در خصوص وقایع اخیر از جمله لغو سخنرانی علی مطهری در مشهد و همچنین حكم جلب محمود صادقی نماینده تهران و اینكه آیا رئیس مجلس با رئیس قوه قضائیه در این باره مذاكراتی داشته و فضای تیره و تاری بین دو قوه وجود دارد گفت: ما نسبتا مذاكراتی داشتیم و من فضا را تیره و تار نمی بینم مخصوصا در شرایط فعلی و با توجه به تحولات اخیر حتما اولویت ، این گونه درگیریها نیست و فضا نباید تیره و تار شود و تلاش این بوده كه گفتگو ها برای برقراری آرامش صورت گیرد.
وی همچنین با اشاره به روز مجلس شورای اسلامی و نقش تاثیرگذار شهید مدرس در تاریخ ایران گفت: شهید مدرس در چند مقطع تحولی در سرنوشت ملت ایران بوجود آورد و بر پایه گذاری نظامی كه مبتنی بر تفكرات پارلمانی باشد تاكید داشت.

آقای لاریجانی افزود: در طراحی نظام جمهوری اسلامی ایران هم از این تفكر استفاده شد .

رئیس مجلس همچنین با اشاره به شانزدهم آذر روز دانشجو این روز را تحولی مهم در تاریخ دانشجویی و مبارزاتی ملت ایران دانست و گفت: 16 آذر یك شروع بود كه جریان دانشگاهی با بیداری با سرنوشت كشور برخورد كرد.

وی با اشاره به نقش ممتاز دانشگاهیان در مبارزات پیش از انقلاب گفت: امروز نیز نقش دانشجویان در عرصه های مختلف كشور و پیشبرد جامعه بسیار مهم است و امیدواریم این سلوك سیاسی دانشجویان ادامه پیدا كند.

دسترسی سریع