شهید بهشتی مرد حكمت، صبر و استقامت
رئیس جمهور: شهید بهشتی معمار تشكیلات جدید قوه قضاییه در نظام اسلامی و سیاستمدار بزرگ بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای روحانی در همایش قوه قضاییه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر و دكتر شهید بهشتی، این روز را به همه قضات سراسر كشور تبریك گفت.
وی افزود: به اعتقاد من، هر چه قوه قضاییه و مسئولان نظام به شیوه آن بزرگوار نزدیك تر شوند بی تردید بر مقبولیت نظام و قوه قضاییه افزوده می شود.
رئیس جمهور ادامه داد: شهیدبهشتی مرد حكمت، صبر و استقامت و مدیری بسیار لایق بود كه در هر جمعی حضور می یافت به عنوان محور آن جمع محسوب می شد.
آقای روحانی اضافه كرد: بهشتی كسی بود كه شیوه آموزش را در حوزه علمیه قم از سال های 39 و 40 بنیانگذاری كرد.
رئیس جمهور اظهارداشت: بهشتی شخصیتی بود كه شیوه آموزش و محیط جدید برای نوجوانان و جوانان كشور تحت عنوان دبیرستان دین و دانش در قم را دنبال كرد.
آقای روحانی با بیان اینكه شهیدبهشتی را همیشه به عنوان پل فقه و سیاست می دیدیم، افزود: او همیشه به عنوان پل اخلاق و حكمرانی، به عنوان پل بین حوزه و دانشگاه و به عنوان شخصیتی كه مدیران بسیار ارزشمند را در سطح كشور در حوزه دانشگاه و جامعه تقویت كرد می شناسیم.
سه قوه شاخه های یك درختند
رئیس جمهور گفت: سه قوه شاخه های یك درختند و ما سه درخت به نام مقننه، مجریه و قضاییه نداریم؛ ما سه نوع حاكمیت نداریم.
آقای روحانی در همایش قوه قضاییه به مناسبت هفته قوه قضاییه افزود: امروز در شرایطی در این جمع در خدمت شما هستم كه بیشتر از آنكه درباره اصول 156 و بعد قانون اساسی بخواهیم حرف بزنیم یا اصول 113 قانون اساسی و بعد و یا اصول 62 قانون اساسی و بعد سخن بگوییم باید بر اصل 57 تاكید كنیم.
رئیس جمهور گفت: سه قوه گرچه دارای استقلال از یكدیگرند و قوه قضاییه ما یكی از امتیازاتش استقلال است، البته دو قوه دیگر هم دارای استقلال هستند اما هر سه قوه سه شاخه یك درخت هستند و ما سه درخت به نام قوای مقننه، مجریه و قضاییه نداریم و ما سه نوع حاكمیت در كشور نداریم.
آقای روحانی افزود: در كشور ما با شرایطی كه ما داریم با بدخواهانی كه ما داشتیم و داریم به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رودروی انقلاب ما قرار گرفتند، امروز وحدت، اتحاد و یكپارچگی ما، همدلی ما، همسخنی ما و همنوایی ما باید از همیشه بیشتر باشد.
رئیس جمهور گفت: هر زمان كه ملت ایران پیروزی بزرگی را در سطح منطقه و جهان به دست آورد، دشمنان قدرتمند بودن و تاثیرگذار بودن ملت ایران، در برابر این ملت بزرگ ظاهر شدند.
توطئه دشمنان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز
رئیس جمهور گفت: ایران اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز همواره آماج توطئه های دشمنان بوده است.
آقای روحانی افزود: 40 سال پیش بزرگ ترین پیروزی ملی در ایران اسلامی كه همان انقلاب اسلامی بود، شكل گرفت و ملت ما در برابر استبداد و استعمار قیام كرد.
وی گفت: انقلاب اسلامی، پیروزی یك جناح، حزب، قشر و یا یك بخش از جامعه نبود بلكه پیروزی استقلال، آزادی و حكومت مورد نظر ملت ایران یعنی جمهوری اسلامی بود.
رئیس جمهور ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی توطئه های مختلفی ازجانب دشمنان در سراسر كشور ایجاد شد تا نظام استقرار نیابد و شما دیدید در چه شرایطی ما همه پرسی نظام را در روزهای دهم و یازدهم فروردین سال 58 برگزار كردیم و در چه شرایطی انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی و همه پرسی مردم برای تنظیم قانون اساسی انجام شد.
وی گفت: انتخابات ریاست جمهوری، تشكیل قوه قضاییه و انتخابات مجلس شورای اسلامی همه اینها از آغاز تا پایان سال 58 انجام شد یعنی از فروردین همه پرسی را شروع كردیم و اسفند انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار شد و به محض اینكه این نهادها در كشور شكل گرفت با مشكلات متعددی در آن دوران مواجه شدیم و توطئه دیگری علیه ملت ایران طراحی شد یعنی از انتخابات تا آغاز جنگ تحمیلی تنها كمتر از سه ماه گذشت.
آقای روحانی ادامه داد: در پایان شهریور 59 جنگ ظالمانه ای را به ملت ایران تحمیل كردند و 8 سال ملت ما در برابر توطئه اجانب و بیگانگان مقاومت و ایستادگی كرد تا این توطئه بزرگ هم خنثی شد.
رئیس جمهور تصریح كرد: جنگ تحمیلی تمام شد و پس از آن دوران سازندگی در كشور شكل گرفت و شرایط آرامش بر ایران اسلامی حكمفرما شد اما باز هم دشمنان توطئه های جدیدی را علیه كشورمان طراحی كردند و تحریم های نفتی در دورانی كه سازندگی در كشور می خواهد به ثمر بنشیند و مردم ما پس از سال ها جنگ و فداكاری برای بازسازی كشور آماده شده اند، به ما تحمیل شد.
وی افزود:به محض اینكه می خواستیم از توطئه ها عبور كنیم شرایط آرام شود توطئه های جدیدی به كشور تحمیل شد و ما همواره آماج توطئه های دشمنان در ایران اسلامی بودیم.
ملت و نظام ما با هوشیاری و آگاهی از توطئه های مختلف عبور كرده است
رئیس جمهور گفت: در ماجرای ائتلاف علیه عراق و به اصطلاح خودشان آزادسازی كویت یكی از توطئه ها این بود كه ایران وارد این جنگ شود.
آقای روحانی در همایش قوه قضاییه افزود: یادمان نرفته است كه عده ای بر ما ایراد می گرفتند كه چرا خالدبن ولید را در بغداد تنها گذاشتید و ما را تشویق می كردند كه ما باید در خط مقدم جنگ با امریكا در منطقه باشیم.
وی گفت: اگر آگاهی و هوشیاری و اعلام بیطرفی فعال جمهوری اسلامی ایران نبود ما را وارد یك درگیری بزرگ جدید كرده بودند.
رئیس جمهور افزود: ملت، رهبری، مسئولان و شورای عالی امنیت ملی ما در آن زمان با هوشیاری از این مسأله عبور كرد .
آقای روحانی با بیان اینكه توطئه های دیگری نیز وجود داشت گفت: اگر هوشیاری و آگاهی نبود باز جنگ دیگری برما تحمیل شده بود.
وی با اشاره به گذشت زمان و متوجه شدن دنیا در خصوص اینكه ایران در مسیر تعالی و پیشرفت است افزود: مجددا موضوع 11 سپتامبر و القاعده پیش آمد و این سخن آغاز شد كه ریشه این تروریسم جهانی از كجا نشأت می گیرد.
رئیس جمهور گفت: باز هم هوشیاری و آگاهی مردم ما و نظام ما، پیام دولت ما بود كه ما از یك توطئه جدید دیگر فاصله گرفتیم.
آقای روحانی با بیان اینكه جنگ بر افغانستان تحمیل شد گفت: بعد گفتند نوبت بعدی از آن كه باشد و تا هفته های آخر میان ایران و عراق تردید بود كه اول جنگ را علیه ایران تحمیل كنند یا عراق؛ كه در نهایت به عراق حمله شد.
وی افزود: به محض اینكه در عراق پیروزی به دست آوردند توطئه جدیدی را علیه ما طراحی كردند .
رئیس جمهور با اشاره به آغاز پرونده هسته ای علیه ما گفت: دروغ ها و اتهامات بی شماری را علیه فعالیت صلح آمیز هسته ای ما مطرح كردند .
آقای روحانی تصریح كرد: همه چیز برای اینكه در تابستان سال 82 و پاییز همان سال ما را به شورای امنیت سازمان ملل ببرند و به عنوان تهدید صلح و امنیت جهانی ما را به فصل هفت بكشانند و جنگ جدیدی علیه ما تحمیل كنند آماده بود.
وی گفت: هوشیاری نظام و ملت ما این توطئه را نیز خنثی كرد .
رئیس جمهور با اشاره به تاریخ گذشته افزود: در آژانس هسته ای و شورای حكامش ببینید كه امریكا چگونه درباره ایران سخن می گوید و دیگران چگونه سخن می گویند .
آقای روحانی خاطرنشان كرد: در آن مقطعی كه ملت ما در مسیر پیشرفت قرار گرفت توطئه جدیدی علیه ما طراحی كردند و ما توانستیم از آن توطئه عبور كنیم اما در عین حال ما را رها نكردند و در مقطع بعدی به بهانه های دیگر ما را به شورای امنیت بردند.
استكبار جهانی نتوانست صلح آمیز نبودن پرونده هسته ای را به ما تحمیل كند
رئیس جمهور گفت: در مقطع بعدی با بهانه های دیگر مانند شورای امنیت بالاخره تحریم ظالمانه را بر ما تحمیل كردند.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در همایش قوه قضاییه افزود: هدف آنها در تمام مراحل از سال 58 تا سال های اخیر یك هدف بیشتر نبود و آن اینكه انقلاب اسلامی پایان یابد و ملت ایران در برابر استكبار تسلیم شود.
رئیس جمهور گفت: گویی استكبار جهانی و صهیونیسم جهانی وجود ایران اسلامی، انقلابی توانمند و قوی را تهدیدی خطرناك برای مسیر، راه و اهداف خود می بینند و باید با این تهدید بزرگ از دید آنها ستیز و مقابله كنند و آن را از پیش پای خود بردارند.
آقای روحانی افزود: ملت ما ایستادگی كرد، فراز و نشیب فراوانی را تحمل كرد، آنها می خواستند حداقل به ما بگویند باید بپذیرید كه فعالیت هسته ای صلح آمیز نداشته باشید، تحقیقات هسته ای صلح آمیز شما ادامه نیابد و به یك بیان دیگر می خواستند بگویند پرونده هسته ای شما یك پرونده علمی فناوری و تكنولوژی و اقتصادی نیست، بلكه یك پرونده امنیتی است، همه دعواها در این سال های اخیر بر سر این موضوع بود كه آیا پرونده هسته ای ایران امنیتی است یا تكنولوژیكی و اقتصادی.
رئیس جمهور گفت: امریكا و همه حامیان او می خواستند بگویند فناوری هسته ای ایران یك پرونده امنیتی است و ثانیاً بگویند كه ادامه این راه برای ایران از دیدگاه قوانین بین المللی نامشروع است.
كسی توانایی تحریم ایران را ندارد
رئیس جمهور در همایش قوه قضاییه گفت: امروز كسی در دنیا نمی تواند ایران را به دلیل فعالیت هسته ای تحریم كند.
آقای روحانی افزود: تمام هدف استكبار امنیت زایی برای پرونده ما و مشروعیت زدایی از فناوری هسته ای مان بود.
رئیس جمهور گفت: ملت، رهبری و مسئولان ما در برابر این توطئه بزرگ پیروز شدند، ما در دنیا این را به كرسی نشاندیم كه پرونده هسته ای مان امنیتی نیست و صلح و امنیت جهان را تهدید نمی كنیم.
آقای روحانی ادامه داد: جایگاه ما فصل هفت سازمان ملل متحد نیست ما خواستیم به دنیا بگوییم كه شما حق ندارید فعالیت هسته ای ما را غیرقانونی و نامشروع جلوه دهید و به حول و قوه الهی به هر دوی این هدف ها دست یافتیم.
رئیس جمهور افزود: امروز پرونده هسته ای ما پرونده امنیتی در دنیا نیست. با قطعنامه 2231 اولین بار در تاریخ شورای امنیت اعلام شده است كه ایران حق غنی سازی دارد. همه كشورها در چارچوب قوانین غنی سازی صلح آمیز قرار دارند اما برای هیچ كشوری شورای امنیت نگفته است كه این كشور حق غنی سازی دارد. این دستاورد بزرگ ملی ماست.
آقای روحانی گفت: ما از پرونده هسته ای ایران امنیت زدایی كردیم، ما از فصل هفت منشور شورای امنیت خارج شدیم، ما ثابت كردیم كه غنی سازی صلح آمیز حق ماست و قانونی است و دنیا هم این را پذیرفت و غنی سازی را حق ایران دانست و مشروعیت آن را قبول كرد البته تحریم های ظالمانه ای را بر ما تحمیل كرده بودند كه باید این تحریم ها را برمی داشتند.
رئیس جمهور افزود: رفع تحریم ها را هم ما توانستیم به كرسی بنشانیم یعنی همان قطعنامه 2231 كه تاییدكننده توافق هسته ای ماست دیگر این تحریم را مشروع نمی شناسد و امروز هیچ كس نمی تواند بگوید ایران به دلیل فعالیت هسته ای باید تحریم شود.
بنای امریكا این بود تا ایران را وادار كند از برجام خارج شود
رئیس جمهور گفت: كاری كه امروز در برابر ماست، تحریم یكجانبه درونی امریكاست كه می خواهد آن را فراسرزمینی كند.
آقای روحانی افزود: ما از سال 1394 شرایط تازه ای را پیدا كرده و از پیچ خطرناكی عبور كرده ایم به طوری كه توانستیم تولید و فروش نفتمان را در اوپك پس بگیریم و حق ملت ایران را برای تجارت با دنیا را باز پس بگیریم.
رئیس جمهور گفت: این موفقیت های ما خوشایند صهیونیست ها و افراطی های امریكا از روز اول نبوده و برخی كشورهای منطقه همپای صهیونیست ها و امریكایی ها برای فشار به ملت ایران تلاش كردند.
آقای روحانی افزود: بعد از سال 94 تلاش آنها این بود كه توافق هسته ای شكسته شود، ترامپ روی كار آمده بود ولی یك سال و چند ماه طول كشید تا از برجام خارج شود چرا كه بنای آنها این بود تا ایران را وادار كنند از برجام خارج شود.
رئیس جمهور گفت: آنها قدم به قدم شروع به زیر پا زدن به تعهدات كردند، هدفشان این بود كه ابتدا ایران از برجام خارج شود و پرونده ما را دوباره امنیتی كنند، در رسیدن به این هدف موفق نشدند.
آقای روحانی افزود: تلاش های زیادی شد تا ما را تحریم و وادار كنند توافق را كنار بگذاریم، راه حل دومشان این بود كه آژانس را وادار كنند تا آژانس بگوید ایران به طور تمام و كمال به تعهداتش عمل نكرده است.
رئیس جمهور گفت: مدام مدیر كل آژانس را به كنگره امریكا بردند و یا او را به واشنگتن بردند تا به آژانس فشار بیاورند و آژانس بگوید كه ایران همكاری نكرده است اما در این راه هم موفق نشدند.
امریكا بالاترین هزینه را متحمل شد
رئیس جمهور گفت: همه دنیا قبول دارد امریكا تخلف كرده، تعهدات و قطعنامه شورای امنیت را زیرپا گذاشته و برخلاف مقررات بین المللی عمل كرده است یعنی ما كاری كردیم كه امریكا با بالاترین هزینه این كار را انجام داد؛ بالاترین هزینه را امریكا تحمل كرد.
آقای روحانی با اشاره به توطئه های مختلف امریكا در بحث تحریم ایران افزود: طرح سوم امریكایی ها این بود كه اروپا را راضی و قانع كنند و امریكا و اروپا با هم از این توافق خارج شوند. ماه ها در این زمینه كار شد، من جزئیات آن را تقریبا می دانم و بسیاری از شما نیز ممكن است مطلع باشید.
رئیس جمهور با بیان اینكه در این راه هم ناموفق بودند گفت: اینكه می بینید بعد از یك سال و نیم آقای ترامپ تنهایی از برجام خارج می شود این گزینه چهارم امریكا بود و بدترین و مفتضح ترین گزینه بود.
وی افزود: آبروی امریكا در دنیا رفت، شما جز دو، سه كشور بگویید كی در دنیا امروز می گوید امریكا درست و قانونی و در چارچوب تعهدات عمل كرده است؟
آقای روحانی گفت: وقتی امریكا از این تعهد خارج شد تمام امیدش این بود كه آن شب كه او اعلام می كند من از این توافق خارج شدم، صبح هم ما اعلام كنیم كه از این توافق خارج شدیم. این آرزوی بزرگ امریكا بود چون اگر صبح می گفتیم ما خارج شدیم یعنی پرونده به شورای امنیت برگردد یعنی دوباره به فصل هفت برویم یعنی همه دنیا ما را تحریم كند یعنی آژانس بگوید ایران تخلف كرده است؛ در این راه هم ناموفق بود.
وی افزود: ما امروز در یك شرایط پیروزمندانه از لحاظ سیاسی و حقوقی در دنیا هستیم اما در عین حال امریكا مثل همیشه امروز با شیوه دیگری می خواهد قدرت و هیمنه جمهوری اسلامی ایران و ابهت این نظام و ملت را درهم بشكند.
رئس جمهور گفت: آیا امروز امریكا پیروز خواهد شد؟ آیا امروز امریكا با جنگ روانی و اقتصادی و سیاسی و یا حتی راه های دیگر می تواند ملت ما را بشكند؟ این ملت مقاوم، این سرو سرافراز تاریخ، این ملت غیور و قدرتمندی كه همه جا برای اسلامش، برای ایرانش حاضر است جان، خون و حیثیت بدهد.
آقای روحانی افزود: در این چند روز دیدید كه در یك بازی هنرمندانه و غیرتمندانه وقتی نام ایران و تیم ایران به نمایندگی از ملت ایران مطرح بود همه یكصدا از ایران و ایرانی و هنر ایرانی سخن گفتند و حمایت كردند.
استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی خواست كل ملت ایران است
رئیس جمهور در همایش قوه قضاییه با اشاره به موفقیت تیم ملی فوتبال ایران در مسابقات جام جهانی گفت: با این موفقیت دل همه مردم شاد شد این بدان معناست كه این مردم از ایران و منافع خودشان دست بر نمی دارند یعنی استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی خواست كل ملت ایران است.
آقای روحانی این حال و هوا و این نشاط و فریاد را نماد و علامتی برای دنیا دانست كه نشان می دهد ملت ایران ارزش ها و انقلابشان را رها نخواهند كرد.
وی در ادامه افزود: خیلی مهم است كه ما سه قوه امروز احساس كنیم بار مسئولیت سنگینی بر دوش ماست، تمام تلاش امریكا این است كه امید و اعتماد ملت ایران را در هم بشكند اما ما از مشكلات با كمترین هزینه و خسارت عبور خواهیم كرد به شرط آنكه همه به آینده امیدوار باشیم.
قاضی باید مستقل عمل كند
رئیس جمهور گفت: قاضی باید مستقل باشد و در نظام اسلامی حتی امام معصوم و امیرالمؤمنین نیز در كار یك قاضی شایسته ورود نمی كرد.
آقای روحانی در همایش قوه قضاییه با بیان اینكه بالاترین استقلال در كشور ما استقلال شخص قاضی است افزود: در زمان امیرالمؤمنین، آن حضرت در كار یك قاضی شایسته ورود نمی كرد و قاضی مستقلا حكم می كرد.
رئیس جمهور گفت: حتی اگر كسی از مولای ما امیرالمؤمنین نیز شكایت داشت با كمال تواضع حاضر بود در دادگاه حضور یابد و از حق خود دفاع كند.
آقای روحانی افزود: هیچ تاریخی با عظمتی مثل عظمت تاریخ امیرالمؤمنین برای قضا و استقلال قاضی سراغ نداریم و قاضی مستقل است.
رئیس جمهور با بیان اینكه باید تمام مردم احساس كنند كه قاضی مستقل است گفت: این احساس را ما باید به وجود بیاوریم.
آقای روحانی افزود: یكی از توطئه های دشمن این است كه به ذهن ما اینگونه القا كند كه قاضی مستقل نیست و تحت تاثیر پول، جناح، حزب، مذهب و قومیت قرار دارد.
رئیس جمهور با تاكید بر اینكه ما نباید بهانه ای به دست دشمن بدهیم گفت: اگر می خواهیم اعتماد میان نظام و مردم بیش از امروز به وجود آوریم یكی از تاثیرگذارترین قوا در ایجاد این اعتماد قوه قضاییه، قضات فداكار و مسئولان قضایی پرتلاش ما هستند.
آقای روحانی افزود: مشكل در یك مورد، شعبه و یا قاضی را نباید به كل قوه قضاییه تسری دهیم.
رئیس جمهور با بیان اینكه قوه قضاییه باید قدرتمند و مورد احترام باشد گفت: اگر قوه قضاییه بشكند اعتماد مردم نیز شكسته می شود.
آقای روحانی افزود: همچنین اگر دولت و قوه مجریه بشكند اعتماد مردم نیز بدون تردید شكسته می شود.
رئیس جمهور گفت: اگر قوه مقننه نیز بشكند اعتماد مردم از بین می رود.
آقای روحانی با تاكید بر اینكه امروز نیاز به امید مردم داریم افزود: سیاه نمایی فی ذاته كاری نادرست و غلط و حتی گاهی در بعضی از اشكال مجرمانه است.
رئیس جمهور گفت: تهمت زدن و شخصیت انسان ها را زیر پا گذاشتن گناه بزرگی است.
آقای روحانی افزود: عرض و آبروی مردم در كنار مال و جان آنان باید مورد احترام همه قرار گیرد.
رئیس جمهور با بیان اینكه اگر كسی آبروی مؤمنی را ببرد اعلام جنگ با خدا داده است گفت: این جرم بزرگ و گناه كبیره است.
آقای روحانی افزود: آیا قاضی ما امروز سیاه نمایی را در شرایط فعلی جامعه ما با دیروز می تواند یكسان ببیند؟
رئیس جمهور گفت: آیا آثار سیاه نمایی درباره نظام را كه مردم از آینده خود ناامید شوند قاضی می تواند یكسان ببیند؟
آقای روحانی افزود: دادستان ها امروز وظیفه سنگین تری را بر دوش دارند.
رئیس جمهور گفت: كسی كه به صورت علنی و آشكار آینده را سیاه نشان می دهد نیاز به شكایت خصوصی ندارد.
آقای روحانی افزود:كسی كه امید مردم را از بین می برد به یك معنا به دشمن و امریكا كمك می كند.
رئیس جمهور گفت: چرا امروز بعضی از افراد جامعه ما از زندگی و آینده زندگی خود نگران هستند؟
آقای روحانی با طرح این سوال كه مگر امروز و در یك یا سه ماه گذشته كالا و درآمد ما كم شده است افزود: در این سه ماه درآمد كم نشده است.
رئیس جمهور گفت: یك زمانی درآمد ریالی و ارزی دولت كم می شود كه در این صورت حق را به مردم می دهیم چرا كه دولت پول، ریال و دلار ندارد در حالی كه چنین نیست.
آقای روحانی افزود: درآمد ما در سه ماه گذشته نسبت به سه ماه سال قبل حدود 50 درصد افزایش یافته است و مخارج ما نیز 44 درصد رشد داشته است.
رئیس جمهور گفت: درآمد نفتی ما نسبت به سه ماهه سال گذشته افزایش یافته و مقدار دلاری كه به خزانه آمده نسبت به سه ماهه سال قبل افزایش داشته است.
در تأمین مایحتاج ضروری زندگی مردم هیچ مشكلی نخواهیم داشت
رئیس جمهور گفت: در بدترین شرایطی كه دشمنان بخواهند برای ملت ما پیش بیاورند مردم در نیازمندی های ضروری روزمره و مواد غذایی مشكل نخواهند داشت.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در همایش قوه قضاییه افزود: درآمد نفتی ما نسبت به سه ماهه اول پارسال اضافه شده و كم نشده، مقدار دلاری كه به خزانه آمده نسبت به سه ماهه پارسال بیشتر شده و كمتر نشده، پس یك كمبود ملموس فیزیكی در كشور ما نیست، پس چرا نگرانی وجود دارد؟ این همان است كه اقتصاددانان به آن انتظارات تورمی می گویند، من به زبان ساده می گویم سیاه نمایی آینده و ترساندن و نگران كردن مردم از آینده است.
رئیس جمهور با طرح این سؤال كه چرا ما از آینده باید نگران باشیم گفت: اگر نگرانی 2 تا 5 درصد است دشمنان ما و یك عده افرادی كه آگاهی ندارند در داخل جامعه می خواهند این نگرانی را تبدیل به 100 درصد كنند، ما ممكن است امسال كمبود آب داشته باشیم چون بارندگی ما در مجموع نسبت به متوسط میان مدت و بلندمدت ما 27 درصد كمتر بوده اما ریال و دلار ما كم نشده است.
آقای روحانی با بیان اینكه دولت برای آب هم برنامه ریزی كرده است افزود: یكشنبه همین هفته در دولت هزار میلیارد تومان پول به روستاها و شهرهایی كه تابستان امسال در مضیقه آبی هستند اختصاص دادیم پس آنچه وظیفه ماست به عنوان دولت و به عنوان نظام وظیفه همه ماست باید به فكر آینده زندگی مردم باشیم.
رئیس جمهور با تأكید بر اینكه در برخی اقلام اصلاً نیاز به واردات نداریم گفت: ما تا سال آینده اصلاً نیاز به واردات گندم نداریم، ما نیازی به واردات شكر نداریم، ما روغن را به اندازه كافی وارد كرده ایم، ما در مورد همه كالاهای اساسی به مردم اطمینان می دهیم به وفور در اختیار مردم خواهد بود.
وی افزود: در بازاری كه 50 تا 100 نفر در كوچه پس كوچه ها درست می كنند ارز هر قیمتی پیدا كند؛ برای زندگی عادی مردم و تأمین نیازها، ارز رسمی كشور حتماً كافی خواهد بود و ما هیچ مشكلی نداریم چرا ما مردم را نگران می كنیم؟
آقای روحانی گفت: یك زمانی رسانه های دشمن نگرانی ایجاد می كنند كه آنها كارشان همین است و اگر نكنند به آرمان های خیانت آلود خودشان پشت كرده اند آنها همیشه باید خیانت كنند و علیه ملت ما حرف بزنند، اگر در فضای مجازی ببینیم یك عده علیه انقلاب هستند و چیزی می گویند آنها كارشان همین است ولی توقع از دوستان یك مقدار بیشتر از وضعیت فعلی است.
رئیس جمهور افزود: رسانه ها، فرهیختگان، استادان، حوزه ها، خطبا، تریبوندارها، مجلس و قوه قضاییه؛ همه باید دست به دست هم بدهیم، من به شما اطمینان می دهم اگر بتوانیم این دو سرمایه یعنی امید به آینده و اعتماد را حفظ كنیم از تمام مشكلات عبور می كنیم.
آقای روحانی افزود: امریكا قادر نیست ملت ما را شكست دهد، دشمنان ما قادر نیستند ما را به زانو در بیاورند، ما با روحیه بالا در كنار ملت بزرگمان از این مشكلات عبور خواهیم كرد.
رئیس جمهور گفت: نگذاریم در فضای كشورمان هیچ كس از هیچ تریبونی برای تخریب و تهمت، افترا و دروغ، حاشیه امن داشته باشد، این وظیفه ماست اگر می خواهیم نظام را حفظ كنیم.
آقای روحانی افزود: انتقاد آزاد است و انتقاد منصفانه مفید است و همه از آن استقبال می كنیم اما تخریب، دروغ، افترا و تهمت، سوء ظن و سیاه نمایی هیچ وقت خوب نیست و امروز از همیشه بدتر است و گناه امروزش از همه بیشتر است به خاطر اینكه آثار خطرناك تری دارد.
تخریب، افترا و سوءظن هیچ وقت خوب نیست و آثار خطرناكی دارد
رئیس جمهور گفت: انتقاد دلسوزانه مفید است اما تخریب، افترا و سوءظن هیچ وقت خوب نیست و آثار خطرناكی دارد.
آقای روحانی در همایش قوه قضاییه افزود: دستگاه های فرهنگی و قضایی ما باید كنار هم قرار گیرند، چرا عده ای می خواهند اعتماد به مسئولان نظام را بكاهند؟ شما به عنوان قضات عالی رتبه كشور باید پرچم عدالت را به اهتزاز درآورید.
وی گفت: عدالت سیاسی یعنی توزیع عادلانه قدرت، عدالت اقتصادی یعنی تولید عادلانه ثروت، عدالت اجتماعی یعنی منزلت عادلانه در جامعه و ما نباید اجازه دهیم جایگاه و حیثیت كسی خدشه ببیند و شما پاسداران جامعه سالم هستید.
آقای روحانی افزود: شما باید كاری كنید كه هیچ مجرمی احساس امنیت نكند، امروز اقتصاد ما نیاز به یك حركت دارد و دشمنان اقتصاد را هدف قرار داده اند بار این اقتصاد بر دوش قوای مجریه، مقننه و قضاییه است.
وی گفت: اگر مردم برای دادرسی به دادگاهی مراجعه می كنند، باید در اسرع زمان مشكل آنها حل شود نباید دعوای بین دو نفر طول بكشد و هر دو متضرر شوند.
آقای روحانی افزود: وقتی در یك دادرسی پای یك بنگاه اقتصادی بزرگ مطرح است و این دادرسی با یك ماه تأخیر صورت می گیرد، در این شرایط كل ملت ضرر می كند ما باید به این امور سرعت بدهیم و راهكاری برای تسریع دادرسی ها داشته باشیم.
وی گفت: در سالی كه امریكا می خواهد به اقتصاد ما ضربه بزند چه اشكالی دارد قضات كشور تصمیم بگیرند تا در روز یك یا دو ساعت بیشتر كار كنند؟
موانع ورود ایرانی های خارج نشین را بردارید
رئیس جمهور گفت: ما در برابر امریكا درحال جنگ هستیم، او می خواهد جنگ اقتصادی انجام دهد، شما راهش را پیدا كنید كه فضای كسب و كار بهتر شود.
آقای روحانی در همایش قوه قضاییه اظهار داشت: باید كاری كنیم كه سرمایه دار به سرمایه گذاری در كشور اعتماد كند، نقش شما در این زمینه بسیار تاثیرگذار است، بین 5 تا 6 میلیون ایرانی در خارج كشور زندگی می كنند كه سرمایه های عظیم و كلانی در اختیار دارند، اگر ما به آنها امنیت بدهیم به طور حتم بسیاری از آنها به كشور باز می گردند و سرمایه هایشان را برمی گردانند.
رئیس جمهور گفت: باید به ایرانی ها امنیت دهیم تا حداقل بتوانند بیایند و خانواده هایشان را ببینند. ما جوانی را كه سرباز است باید امنیت دهیم و بگوییم می توانی سه ماه در سال برای دیدن خانواده ات به ایران بیایی و بدون هیچ مشكلی برگردی؛ باید راهش را پیدا كنیم.
آقای روحانی افزود: ممكن است شما بگویید یك جایی مشكل وجود دارد باید آن را حل كنیم بدانید یكی از راه های سریع اشتغال مسأله گردشگری است. اجازه دهید مردم بیایند این پنج، شش میلیون ایرانی اگر سالی دو بار با خانواده بیایند و برگردند اقتصاد ما درست می شود.
رئیس جمهور گفت: مگر نمی گویید باید امریكا را در تبلیغات شكست بدهیم؟ معتقدم اگر این 6 میلیون ایرانی سالی یك بار به ایران بیایند و برگردند همه آنها سفیر و مبلغ ما می شوند. یك مقدار فضا را بازتر كنیم و ببینیم چگونه می توانیم مشكل را حل كنیم شما بدانید ما امروز می خواهیم نظارت كنیم.
امید و اعتماد رمز پیروزی ملت ایران است
رئیس جمهور در همایش قوه قضائیه گفت: رمز پیروزی ملت ایران در همه زمینه ها امید و اعتماد بوده است.
آقای روحانی افزود: ما در این شرایطی كه هستیم می خواهیم به مردم اطمینان دهیم كه این ارز به اندازه كافی آماده است و به شركت ها ارز كافی داده ایم. ارز 4200 تومانی به چه كسانی داده ایم و كجا می تواند این نظارت انجام شود به طور حتم فضای مجازی می تواند این كار را انجام دهد.
وی ادامه داد: من هم به بانك مركزی و هم وزارت صنعت، معدن و تجارت دستور داده و گفته ام كه به هر كسی كه ارز می دهید در سایت اطلاع رسانی كنید تا همه مردم ببینند كه به چه كسی چه مقدار ارز و برای چه كاری داده شده است. وزارت صنعت، معدن و تجارت اگر ثبت سفارش می كند و می گوید این فرد باید جنسی را وارد كند باید اطلاع رسانی كند تا مشخص شود چه مجوزی و چقدر پول داده ایم تا چه مقدار كالا وارد كشور شود و قیمت آن چقدر است. مردم باید به راحتی در جریان این امور قرار بگیرند.
وی گفت: تمام اجناسی كه وفورش را تضمین می كنیم باید در سایت اطلاع رسانی شود تا مردم در جریان امور قرار بگیرند. ما باید از فضای مجازی استفاده كنیم كما اینكه این فضای مجازی امروز اشتغالزایی بزرگی برایمان به همراه خواهد داشت و باعث صرفه جویی بزرگی می شود. هرجایی ممكن است مشكل یا نكته ای باشد آنجا باید با حداقل هزینه آن را حل كنیم و به نتیجه برسانیم.
رئیس جمهور افزود: پیروزی ملت بزرگ ایران در تمام زمینه ها در انقلاب، جنگ تحمیلی و همه جا در سایه امید و اعتماد بوده است. بدانید كه در دولت یازدهم اگر در سال های اولیه توانستیم اقتصاد را آرامش ببخشیم كار زیادی انجام ندادیم فقط اعتمادسازی كردیم. ما كاری برای ارز انجام نداده بودیم. همین كه رأس كار آمدیم بدون انجام اقدامی نرخ ارز پایین آمد. مردم به آینده امیدوار شدند و اعتماد كردند. ما چگونه موفق به كاهش تورم از 45 درصد به 8 درصد شدیم؟ این موفقیت در نتیجه امید و اعتماد مردم حاصل شد و هیچ چیز دیگری نبود.
وی گفت: اگر امید و اعتماد نباشد هیچ دولت و نظامی موفق نخواهد بود. برای امید و اعتماد هم عمل، لسان و هم نحوه بیان ما مهم است. در این راه هر سه قوه و همه اركان نظام تحت نظر رهبری معظم انقلاب باید انسجام و وحدت خود را حفظ كنند . به دستور رهبری ما یك جلسه هفتگی اقتصادی برای حل مسائل مهم اقتصادی با حضور رؤسای سه قوه تشكیل دادیم و ان شاءالله این جلسات ادامه پیدا خواهد كرد و در اولین و دومین جلسه مصوباتی كه گذرانیدم و خوشبختانه آنها مورد تأیید مقام معظم رهبری بود، برای اجرا ابلاغ كردیم و ادامه خواهیم داد.
رئیس جمهور افزود: باید همه توانمان را امروز به كار بگیریم و از این توان می توانیم در برابر دشمن موفقیت بزرگی كسب كنیم. امید ما به این و آن نیست ما به دنبال دو چیز هستیم رضایت الله و رضایت عامه و رضایت سوم نمی خواهیم. اگر بتوانیم رضایت خداوند در مرحله اول و رضایت عامه مردم در مرحله دوم را كسب كنیم، به حول و قوه الهی در این مسیر به رغم سنگ اندازی های دشمن به راحتی عبور می كنیم و كشور را با همكاری، حضور، ایثار و فداكاری مردم به گونه ای اداره خواهیم كرد كه در چهلمین سال انقلاب آنها كه می خواستند ما چهلمین سالگردمان را جشن نگیریم ان شاءالله دشمنانمان شاهد بزرگ ترین جشن ملت بزرگ و عزیز ایران در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی خواهند بود.