پایان بحران در گرو توقف حمایت سعودی ها از تروریستهاست

ظریف یگانه راه حل بحران های منطقه ای در سوریه، یمن و بحرین را دست كشیدن سعودی ها از حمایت از گروه های تروریستی و پذیرش راه حل سیاسی برای بحران های منطقه ای دانست.

1395/09/17
|
18:57
|

به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، وزیر امور خارجه ایران دست كشیدن عربستان از حمایت تروریست ها را یگانه راه حل پایان بحران در منطقه دانست.
محمد جواد ظریف در دور دوم گفتگوها با همتای ژاپنی خود در شام كاری درخصوص مسائل منطقه ای گفتگو كرد.
وی در پاسخ به دیدگاه های وزیر امور خارجه ژاپن درباره آزمایش های سلاح هسته ای كره شمالی گفت: جمهوری اسلامی ایران درباره سلاح های هسته ای موضعی ثابت دارد و مخالف داشتن سلاح های هسته ای در تمام دنیا است.
ظریف تاكید كرد: ما معتقدیم سلاح های هسته ای برای هیچ كشوری امنیت ایجاد نمی كند.
وی افزود: معتقدیم مشكلات و بحران ها در همه مناطق از جمله در منطقه شرق آسیا از طریق گفتگو قابل حل است.
ظریف در پاسخ به درخواست وزیر خارجه ژاپن مبنی بر كمك به حل بحران های منطقه ای در سوریه، یمن و بحرین تصریح كرد: یگانه راه حل این بحران ها دست كشیدن سعودی ها از حمایت از گروه های تروریستی و پذیرش راه حل سیاسی برای بحران های منطقه ای است.
وی تاكید كرد: مشكلات این كشورها باید از طریق گفتگوهای سیاسی حل شود.
وزیر امور خارجه ژاپن نیز گفت: با نظر شما درباره لزوم حل بحران ها از طریق راه حل سیاسی كاملا موافقم و در این مسیر تلاش می كنیم.

ظریف: گفتگو با وزیر خارجه ژاپن برای رفع موانع استفاده ایران از تسهیلات فاینانس
وزیر امور خارجه ایران از گفتگوهای مفید با همتای ژاپنی خود درباره رفع موانع استفاده ایران از تسهیلات فاینانس خبر داد.
ظریف در نشست خبری مشترك با وزیر خارجه ژاپن گفت: در این جلسه فهم مشترك خوبی درباره استفاده از وام ینی (واحد پول ژاپن) برای توسعه و نوسازی دو نیروگاه حرارتی همچنین برای فعالیت های علمی و فناوری در آینده داشتیم. وی با قدردانی از میزبانی دولت و ملت ژاپن از هیات بزرگ سیاسی ، بازرگانی و علمی ایران در سفر به توكیو افزود: ایران و ژاپن منافع مشترك بسیاری در همكاری های سیاسی ، اقتصادی همچنین وجود صلح و امنیت و ثبات در مناطقی كه در آن مستقر هستند ، دارند و برای این همكاری ها می توانیم نقشه راهی را ترسیم كنیم همچنان كه در دیدار آقای روحانی و شینزو آبه نخست وزیر ژاپن توافق شد.
ظریف با اشاره به برگزاری نشست مشترك تجار و كارآفرینان ایرانی و ژاپنی صبح امروز چهارشنبه افزود: در این نشست گفتگوهای خوبی میان بخش خصوصی دو كشور انجام شد.
وی با اشاره به قدمت روابط فرهنگی و تجاری ایران و ژاپن گفت: این روابط بر اساس احترام متقابل ادامه پیدا می كند.
وزیر امور خارجه ایران به گفت وگوی 55 دقیقه ای خود با همتای ژاپنی اش اشاره كرد و یادآور شد: در جلسه عصر امروز در باره مسائل دوجانبه صحبت كردیم و در ادامه مذاكرات خود در «ضیافت شام كاری» درباره مسائل منطقه به ویژه ضرورت مبارزه مشترك با افراطی گری و تروریسم موجود در منطقه گفت وگو كنیم . ظریف در بخش دیگری از سخنانش به صحبت های خود و همتای ژاپنی اش درباره همكاریهای اقتصادی ایران و ژاپن اشاره كرد و یادآور شد: دراین جلسه فهم مشترك خوبی درباره استفاده از وام «ینی» برای توسعه و نیروگاه حرارتی و همچنین انجام فعالیت های علمی و فناوری در آینده داشتیم كه قدمی خوب و رو به جلوست..
وی ادامه داد: همچنین گفتگوهای مفیدی برای استفاده از تسهیلات فاینانس از طریق ژاپن برای رفع موانع صورت گرفت كه امیدواریم راه برای استفاده این تسهیلات فراهم شود.
ظریف گفت: همكاری در طرح های مشترك به نفع ایران و ژاپن و دیگر كشورهای منطقه به ویژه افغانستان است و برای نمونه طرح های مربوط به بندر چهابهار از دیگر محورهای گفتگوی ما بود.

وزیر امور خارجه ژاپن بر ادامه حمایت از برجام و لزوم پایبندی همه طرف ها بر اجرای آن تاكید كرد
«فومیو كیشیدا» در كنفرانس خبری مشترك با ظریف با اشاره به مذاكرات خود با وزیر خارجه ایران افزود: در این جلسه موضع كشورمان را در حمایت از برجام توضیح و بر حمایت از آن و استمرار و پایبندی بر اجرای برجام تاكید كردیم.
وی گفت: به اطلاع آقای ظریف رساندم كه كشورمان به عنوان حمایت و پیشتیبانی از برجام تصمیم گرفته است از طریق سازمان بین المللی انرژی اتمی در زمینه ایمنی هسته ای كمك مالی به مبلغ 550 هزار یورو را به ایران اختصاص دهد .
وزیر خارجه ژاپن افزود: در زمینه پادمان هم مبلغ یك میلیون و500 هزار یورو به ایران تخصیص خواهیم داد.
كیشیدا یادآور شد: این همكاری و توافق دوجانبه با آقای ظریف در ماه اكتبر پارسال حاصل شده بود كه قرار است عملیاتی شود.
وی گفت: ما درباره روابط دوجانبه به درك مشتركی رسیده ایم كه در حوزه های گسترده ، مطمئن و عملی همكاری ها حاصل شده است.
كیشیدا با اشاره به انعقاد توافقنامه حمایت از سرمایه گذاری و برگزاری شورای همكاری ایران و ژاپن گفت: در زمینه پشرفت همكاری ها و ایجاد ثبات و اجرای مطمئن برجام شاهد پیشرفت هایی هستیم.
وی گفت: آخرین وضع مربوط به همكاری به ویژه چگونگی طرح نوسازی دو نیروگاه حرارتی ایران بررسی شد كه اگر تحقق پیدا كند نخستین طرح همكاری با استفاده از اتاق مشترك در 20 سال اخیر خواهد بود.

وزیر امور خارجه ایران با همتای ژاپنی خود در وزارت خارجه این كشور دیدار كرد
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری صدا و سیما از توكیو ، «محمد جواد ظریف» و «فومیو كیشیدا» در این دیدار درباره گسترش همكاری های دوجانبه به ویژه در عرصه سیاسی اقتصادی گفتگو كردند. قرار است
وزیر امور خارجه ایران از همتای ژاپنی خود خواست با توجه به تماس ها و ارتباطات سیاسی- اقتصادی با دیگر كنشگران منطقه ، آنان را به دست كشیدن حمایت از تروریسم تشویق كند.
ظریف در دیدار با فومیو كیشیدا با اشاره به حضور در همایش اقتصادی دو كشور در توكیو گفت: ایران آمادگی دارد كه همكاری های دو كشور با داشتن سابقه بسیار طولانی اقتصادی و سابقه خوب همكاری های سیاسی گسترش یابد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران كه لنگرگاه ثبات و اعتدال در منطقه بسیار آشفته ما است از ژاپن توقع داردكه نقش فعال تری برای كمك به ثبات این منطقه ایفا كند.
ظریف گفت: ایران آمادگی دارد برای حفظ ثبات در منطقه چه در افغانستان و چه در خلیج فارس با ژاپن همكاری كند و برای پیشبرد وضع اقتصادی و بازگشت ثبات در افغانستان به صورت سه جانبه یا چندجانبه با حضور ژاپن همفكری و همكاری داشته باشد.
وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به دیدار پیشین رییس جمهور كشورمان با نخست وزیر ژاپن در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل گفت: این دیدار دستور كار مشخصی برای ما تعیین كرده است تا برای ترسیم نقشه راه 10 ساله روابط دو كشور تلاش كنیم.
وی با اشاره به نقش سازنده ژاپن در اجرای برخی مقررات برجام ابراز امیدواری كرد: این كشور در دیگر موارد نیز فعالانه در عرصه روابط اقتصادی و بانكی حضور یابد .
در این دیدار كه در ساختمان وزارت خارجه ژاپن برگزار شد «فومیو كیشیدا» وزیر خارجه این كشور نیز با ابراز خرسندی از سفر ظریف به توكیو از ادامه اجرای برجام و پایبندی جمهوری اسلامی ایران به این توافقنامه قدردانی كرد.
وی با اعلام حمایت از اجرای برجام گفت: ژاپن از این پس همچون گذشته برای اجرای برجام همكاری لازم را انجام می دهیم.
وزیر خارجه ژاپن همچنین جمهوری اسلامی ایران را كشور قدرتمند منطقه دانست و افزود: از ایران می خواهیم برای تقویت صلح و امنیت در منطقه نقش برجسته تری ایفا كند.
وزیر امور خارجه ژاپن: 550 میلیون یورو به ایمنی هسته ای ایران اختصاص می دهیم
وزیر امور خارجه ژاپن گفت: در دیدار با آقای ظریف تصمیم گرفتیم 550 میلیون یورو به ایمنی هسته ای ایران از طریق آژانس بین المللی انرژی هسته ای اختصاص دهیم .
«فومیو كیشیدا» در نشست خبری مشترك با «محمدجواد ظریف» افزود: همچنین مقرر شد یك میلیون و پانصد هزار یورو در زمینه پادمان به ایران اختصاص دهیم.
ضیافت شام وزیر خارجه ژاپن به افتخار محمد جواد ظریف برگزار و مقرر شد دو طرف در این ضیافت درباره مسایل منطقه ای به ویژه درباره عراق و سوریه گفتگو كنند.دیدار وزیر امور خارجه ایران با وزیر مشاور در امور پارلمانی و وزارت امور خارجه ژاپن
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران با «كنتارو موسونوورا» وزیر مشاور در امور پارلمانی و وزارت امور خارجه دیدار كرد.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری صدا و سیما از توكیو ، دو طرف در این دیدار بر گسترش همكاری های سیاسی ،‌ اقتصادی و پارلمانی ، انجام دیدار مقامات در سطوح مختلف ، حل بحران ها در منطقه از طریق راهكارهای صلح آمیز و راه حل های سیاسی رایزنی كردند.
همكاری درخصوص مبارزه با قاچاق مواد مخدر و سرمایه گذاری بیشتر در افغانستان برای برقراری ثبات و مبارزه با تروریسم از محورهای دیگر این گفتگوها بوده است.

ظریف: ایران برای سرمایه گذاری امن و جذاب است
محمد جواد ظریف كه در جمع تجار و بازرگانان ایرانی و ژاپنی در هتل «اوكورای» شهر توكیو سخن می گفت به بازرگانان این كشور اطمینان داد كه ایران برای سرمایه گذاری امن و جذاب است.
وزیر خارجه كشورمان كه در ادامه سفر خود به هند و چین شامگاه سه شنبه به وقت ژاپن وارد توكیو شد ، در ابتدای این جلسه كه صبح روز چهارشنبه برگزار شد با اشاره به سابقه تجاری بین دو كشور گفت: موسسات تجاری ایران و ژاپن قرن ها موتور روابط دو كشور بوده اند.
وی برگزاری نشست مشترك بین بازرگانان دو طر ف را تاثیرگذار خواند و افزود: سابقه تجارت دو كشور به قرن های گذشته برمی گردد و به اعتقاد من ایران و ژاپن مشتركات زیادی دارند كه آنها را قادر می سازد روابط فرهنگی ، سیاسی و اقتصادی در سطح مناسبی داشته باشند.
ظریف با بیان اینكه زمینه های همكاری میان ایران و ژاپن بسیار فراوان هستند ، تصریح كرد: اگر ژاپن آمادگی داشته باشد كه با ایران در تعامل باشد می توانیم این روابط را قوی تر كنیم چراكه چنین اراده ای از سوی ایران وجود دارد.
وی با بیان اینكه ایران امن ترین فرصت سرمایه گذاری را برای تجار ژاپنی فراهم می كند به تشریح دلایل امنیت بالای ایران برای سرمایه گذاری و تجارت پرداخت و پیشرفت های ایران در زمینه های علمی و فناوری از جمله نانو تكنولوژی را برای تجار ژاپنی تشریح كرد.
وزیر امور خارجه كشورمان همچنین به پیشرفت ها و رشد اقتصادی ایران در سال های اخیر اشاره كرد و گفت: روند پیشرفت های ایران در سال های پس از برداشته شدن تحریم ها به سبب توافق هسته ای تسریع شده است.
وی تاكید كرد: ایران كشوری است كه به مردم خود برای امن بودن متكی است. در منطقه ای كه با بی ثباتی و تروریسم و دیگر مسایل درگیر است مردم ایران آرامش را تجربه می كنند. ایران كشوری است كه با وجود تضارب آرا در آن ، مردم اختلافات خود را پای صندوق های رای حل می كنند.
ظریف با بیان اینكه ایران ارایه كننده بازاری معتبر ، مستقل و راهی برای بازارهای منطقه ای است گفت: ایران كریدوری برای اتصال جنوب به شمال از بندرعباس تا كشورهای خلیج فارس یا از بندر چابهار به آسیای میانه و از آنجا به جمهوری آذربایجان و قفقاز است.
وی كه در سفرهای اخیر منطقه ای خود موضوع گسترش تجارت خارجی با دیگر كشورها را در صدر دیپلماسی اقتصادی خود و وزارت امور خارجه ایران قرار داده است گفت: شركت های خصوصی ما آمادگی و توانایی آن را دارند كه وارد تعامل با ژاپن و دیگر كشورها شوند.
محمد جواد ظریف افزود: بخش خصوصی ژاپن نیز باید فرصت های سرمایه گذاری و اقتصادی در ایران را شناسایی كرده و آمادگی تعامل با ایران را پیدا كند و اینها همه به نفع ایران و ژاپن و به نفع صلح و امنیت مناطقی خواهد بود كه ما در آنها زندگی می كنیم.
«غلام حسین شافعی» رییس اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست با بیان اینكه روابط ایران و ژاپن به 87 سال پیش بر می گردد ، گفت: متاسفانه باوجود این قدمت ، طی دهه های اخیر روابط تجاری دو كشور تحت تاثیر عوامل مختلف سیاسی از وضع مناسب و شایسته ای برخوردار نبوده است.
وی با اشاره به توانمندی های ایران افزود: كشور ما باوجود تحریم ها توانست اقدامات ارزشمندی انجام دهد و بسیاری از نیازهای خود را با تكیه بر توان داخلی تامین كند. برای مثال در بخش صنایع با فناوری بالا و نانو پیشرفت های خوبی حاصل شده است.
شافعی با بیان اینكه معدن و صنایع معدنی از جمله اولویت های توسعه سرمایه گذاری در ایران است و زمینه همكاری میان شركت های فنی و مهندسی ایرانی و ژاپنی به ویژه در طرح های زیرساختی فراهم است ، افزود: ایران كشور پهناوری است كه در زمنیه شبكه ریلی ، ساخت بنادر و تهیه تحهیزات بندری فعالیت های ارزشمندی انجام داده و علاقمند به جذب سرمایه گذاری خارجی است ، البته ژاپن نیز در این زمینه پیشرفت های چشمگیری داشته و ما خواهان همكاری دو كشور در این زمینه نیز هستیم.
وی با اشاره به برجام افزود: یكی از اولویت های مهم ایران پس از تحریم ها حمایت از سرمایه گذاری مستقیم خارجی با مشاركت ایرانی ها بوده است و دولت ایران تمام توان خود را در این مسیر به كار می گیرد. ایران دیگر نمی خواهد فقط مصرف كننده كالاهای دیگر كشورهای دنیا باشد بلكه می خواهد با جذب سرمایه گذاری خارجی كالاهای مورد نیاز خود و منطقه را تامین كند.
شافعی ادامه داد: بعد از امضای توافقنامه ژنو ، ایده مطلوبی برای اقتصاد ایران رقم خورده شده است كه در این میان كشورهایی همچون ژاپن باید برای توسعه تجارت با ایران گام بردارند.
وی تاكید كرد: حجم تجارت دو كشور در سال های اخیر به علت تحریم ها كاهش یافته است و در سال 2015 به حدود 3 میلیارد و 538 میلیون دلار رسید كه از این میزان صادرات ایران به ژاپن 3 میلیارد و 251 دلار و میزان واردات ایران از ژاپن 287 میلیون دلار بوده است.

دسترسی سریع