رئیس جمهور با تاكید بر اینكه اساس قدرت مسلمانان و ایران، وحدت است از رونمایی منشور حقوق شهروندی در سراسر كشور تا پایان آذر خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ آقای روحانی كه در جمع تعدادی از علمای اهل سنت سخن می گفت افزود: ما این كار را در همین آذر در جلسه ای با حضور حقوقدانان رونمایی خواهیم كرد.
رئیس جمهور گفت: این منشور باید اجرایی شود و قول دادهایم كه سالانه گزارش اجرای حقوق شهروندی را به مردم بدهیم.
آقای روحانی افزود: البته ممكن است بخش هایی از آن به صورت لایحه برای قانون شدن به مجلس ارائه شود.
رئیس جمهور گفت: افتخارات ما در جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه بر مبنای مذهب نبوده است.
آقای روحانی كه در جمع تعدادی از علمای اهل سنت سخن می گفت با اشاره به اینكه اقوام و مذاهب مختلف، یك فرصت و مزیت كشور به شمار می روند، گفت: باید از این فرصت برای همزیستی مسالمت آمیز استفاده كرد و همه اقلیت ها از حقوق شهروندی برابر استفاده كنند.
رئیس جمهور افزود: مبنای جمهوری اسلامی ایران از آغاز انقلاب اسلامی این بوده است كه اقوام، مذاهب، تنوع های مختلف و حتی خرده فرهنگ ها زیر لوای فرهنگ بلند اسلامیت و ایرانیت زندگی كنند و همواره این تنوع را به عنوان زیبایی می دیده و نه به عنوان یك نقیصه؛ آن را به عنوان یك فرصت می دیده و نه به عنوان یك تهدید.
وی در ادامه با اشاره به محرومیت هایی كه در برخی از مناطق كشور وجود دارد، گفت: باید طرح های عمرانی بزرگ در مناطق مختلف كشور ایجاد شود چراكه استفاده و سود آن برای كل كشور خواهد بود.
رئیس جمهور افزود: تحول در بندر چابهار و تبدیل آن به یك بندر ارتباطی بین قاره ای از اهداف دولت بوده است.
آقای روحانی همچنین جذب سرمایه گذاری و مشاركت های خارجی را از تلاش های دولت برای توسعه این بندر عنوان كرد.
رئیس جمهور اتصال راه آهن چابهار به زاهدان و همچنین به خراسان جنوبی و راه آهن سرخس و در نهایت اتصال آن به آسیای مركزی، چین و اروپا را از اهداف توسعه این بندر عنوان كرد و گفت: در صورت فعال شدن این بندر و اجرایی شدن راه آهن آن، شاهد توسعه بسیار عالی در این مناطق و در نهایت كشور خواهیم بود.
رئیس جمهور اساس قدرت مسلمانان و ایران را وحدت دانست و گفت: اگر ما به سمت اختلاف و انشقاق برویم یعنی به سمت لبه پرتگاه رفته ایم .
آقای روحانی در جمع علمای اهل سنت سراسر كشور در سخنانی با تاكید بر استفاده از اهل سنت در مناصب مختلف كشور تصریح كرد : مبنای ما شایسته سالاری است و هیچ چیز برای ما مهم تر از دستور قرآن نیست .وی ادامه داد : قرآن ما را به برادری یعنی عضویت در یك خانواده دعوت كرده است وما همه اعضای یك خانواده هستیم .
رئیس جمهور افزود : اگر ما به سمت اختلاف و انشقاق برویم یعنی به سمت لبه پرتگاه رفته ایم یعنی از اصل اسلام و قرآن نیز فاصله گرفته و جدا شده ایم .
آقای روحانی با بیان اینكه اساس قدرت مسلمانان و ایران را وحدت تشكیل می دهد ، گفت : مگر در جنگ تحمیلی 8 ساله مردم كردستان نیز مانند مردم خوزستان مورد تعرض قرار نگرفتند؟ آنجایی كه بمباران شیمیایی شد مردم مسلمان و كرد شهر سردشت بودند كما اینكه صدام به مردم خود نیز در حلبچه رحم نكرد .
وی افزود : مگر كسی كه بمباران می كرد گفت اینجا كردستان است یا اینها اهل سنت هستند و یا اینجا خوزستان و اهل شیعه هستند ، جای دیگر ایلام و یا كرمانشاه است ؟
رئیس جمهور گفت: وقتی تهدید به سراغ ما می آید نمی پرسد كه این شهر مرزی یا مركزی شیعه است و یا سنی ، هیچ بمب و موشكی نیست كه به آن سفارش اعتقادی كنید .
وی اضافه كرد : به هیچ بمب و موشكی نمی توانید بگویید چه مردمی را بر مبنای اعتقاد ، تفكر ، نژاد و یا قومیت هدف قرار دهد .
آقای روحانی خاطر نشان كرد : خطر برای همه ماست و وحدت ما باید برای قدرت اسلام وایران باشد .
وی با اشاره به معضلات منطقه گفت: من از شما می پرسم امروز تكفیری ها جز خسارت برای مسلمانان و منطقه و نیز شمشیر كشیدن به رخ قرآن و اسلام و منفور كردن چهره اسلام در افكار عمومی جهان چه كار دیگری كرده اند؟
رئیس جمهور افزود : اینها چه چیزی برای منطقه آورده اند؟ آیا تكفیری ها به جز خونریزی ، ویرانی ، دربه دری ، یتیمی و آوارگی برای جوانان اشتغال، فناوری و توسعه آورده اند ؟
آقای روحانی ادامه داد : تكفیری ها همه آثار فرهنگی و تاریخی را نابود كرده اند و انسانهای پاك را كشتند و خون آنها را ریختند .
وی گفت : به دروغ به نام اسلام و جهاد كار كردند ، آن اسلامی كه ما می شناسیم اسلام رحمت است و هر كه گفت لا اله الا لله و محمد رسول الله از نظر ما مسلمان است .
آقای روحانی خاطر نشان كرد: پیامبر عظیم الشان اسلام نیز با شنیدن شهادتین، مسلمانی شخص را می پذیرفت و اخلاق و احكام اسلامی را در خصوص او اجرا می كرد.