رئیس جمهور: آقای ترامپ! ما ضامن امنیت آبراه منطقه در طول تاریخ هستیم؛ با دم شیر بازی نكن، پشیمان كننده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، آقای روحانی روز یكشنبه در همایش رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از كشور، اظهار داشت: امروز سخن گفتن با امریكا معنایی جز تسلیم و پایان دستاوردهای ملت ندارد. و آقای ترامپ! ما مرد شرف و ضامن امنیت آبراه منطقه در طول تاریخ هستیم ؛ با دم شیر بازی نكنید، پشیمان كننده است.
رئیس جمهور در این همایش كه با محوریت گسترش هدفمند دیپلماسی و ارتباطات خارجی در محل مركز مطالعات وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: سیاست خارجی بعد از امنیت ملی مهمترین مسأله هر كشوری است.
آقای روحانی سیاست خارجی را مظهر حاكمیت ملی دانست و اظهار داشت: اگر برای حاكمیت ملی دو محل ظهور و بروز در نظر بگیریم، دموكراسی و آراء مردم در پای صندوق های رأی، مظهر داخلی حاكمیت ملی هستند و سیاست خارجی مظهر حاكمیت ملی هر نظام سیاسی در دنیای بیرونی و عرصه بینالمللی است.
وی با بیان اینكه مداخله چه در سیاست خارجی و چه در سیاست داخلی ، ناقض حاكمیت ملی است، گفت: هر نظامی زمانی در پیشبرد سیاست خارجی خود موفق است كه جلو مداخلات خارجی در امور سرزمینی خود را بگیرد و در عرصه داخلی نیز زمانی حاكمیت ملی موفق است كه جلو مداخله دولت در تحقق دموكراسی و اظهار نظر و اعمال رأی مردم را بگیرد. اگر دولت در انتخابات دخالت كند حاكمیت ملی نقض خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به اینكه سیاست خارجی همچون موضوع دفاع از كشور، با مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تفاوت اساسی دارد، تصریح كرد: در مسائل فرهنگی و اقتصادی دولت فضا را برای فعالیت مردم آماده كرده است و صرفاً در بعضی از امور كلی سیاستگذاری میكند، اما در عرصه سیاست خارجی كار عمدتاً بر عهده نظام و دولت و البته به نمایندگی از ملت است.
وی افزود: شما به عنوان دیپلماتهای جمهوری اسلامی ، نمایندگان ملت ایران هستید آن هم نه صرفاً نمایندگان ایرانیان امروز، بلكه شما نمایندگان همه ایرانیان در طول همه تاریخ و سفیران فرهنگ باستانی ایران، اندیشمندان، فضلا و بزرگان این سرزمین و تك تك آحاد ملت ایران از هر مذهب، قوم، مرام و ایده سیاسی از گذشته تاریخ تا امروز هستید.
آقای روحانی با تأكید بر اینكه شما سفرای نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران هستید، خاطرنشان كرد: امضای فردی كه پای استوارنامه شماست، منتخب مستقیم آراء مردم است. دلیل تأكید بر این موضوع این است كه سفرا یا مسئولان نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از كشور در هر سطحی كه هستند باید خود را در برابر همه مردم از هر مذهب و قومی به صرف اینكه تبعه ایران هستند، مسئول بدانند.
رئیس جمهور گفت: سفرا و مسئولان نمایندگیهای ایران باید به گونه ای عمل كنند كه همه ایرانیان خارج از كشور، به غیر از عده معدودی كه عزت و منافع ملی ایران را نادیده گرفتهاند، خود را متعلق به ایران ببینند و سفارتخانهها و نمایندگیهای ایران در خارج كشور را متعلق به خود بدانند، حتی آن دسته از ایرانیانی كه ممكن است دلبستگی چندانی به نظام جمهوری اسلامی نداشته باشند، اما عاشق ایران هستند، باید به سفارتخانهها و نمایندگیهای كشورمان در خارج از كشور جذب شوند.
آقای روحانی ادامه داد: همه كسانی كه اردیبهشت سال 96 ساعات زیاد در صفهای طولانی ایستادند تا رأی خود را به صندوق آراء انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم بیندازند، عاشق ایران بوده و هستند و رابطه سفرا و مسئولان نمایندگیهای كشورمان در خارج با این دسته از ایرانیان نباید صرفاً در مناسبتها باشد، بلكه سفرا باید به وزارت امور خارجه برنامه و گزارش بدهند كه در طول سال با ایرانیان خارج از كشور كه به ایران عشق میورزند، چه دیدارها و گفتگوهایی داشتهاند.
رئیس جمهور بزرگ ترین مسئولیت سفرا و مسئولان نمایندگیهای كشورمان در خارج را حفاظت و حراست از امنیت و منافع ملی ایران برشمرد و تاكید كرد: شرایط امروز جهان و ایران با دیروز متفاوت است. در جهان در حال تغییر و تحول هر اتفاق در هر كشوری مثل برگزاری یك انتخابات و پیروزی یك حزب بر حزب دیگر بر فضای كلی جهان و روابط بینالمللی تأثیر مثبت یا منفی میگذارد.
آقای روحانی اظهار داشت: پس از یك دوره فراز و نشیب كه یك ابرقدرت سعی داشت فضایی تك قطبی در جهان ایجاد كند، امروز كسی در امریكا سر كار آمده است كه نه تنها میخواهد با دولت پیش از خود مرتب بجنگد بلكه با منافع همه دنیا و البته به تعبیری با منافع خودش در ستیز دائم است، این مسأله نه تنها برای ایران، بلكه برای همه جهان یك خطر است كه البته در دل آن فرصتهای بزرگی نیز وجود دارد.
رئیس جمهور تصریح كرد: هیچ وقت نمیشد به راحتی امروز برای جهان توضیح داد كه سیاست كاخ سفید تا چه حد ضد مسلمانان است و یا برای جهانیان استدلال كرد كه حاكمان كاخ سفید تا چه اندازه نژادپرست هستند، اما امروز هر آنچه برای توضیح و استدلال در مورد این مسائل نیاز بود، شفاف و صریح در مواضع هیأت حاكمه امریكا بیان میشود.
آقای روحانی ادامه داد: امروز تردیدی در این نیست كه حاكمان امریكا ضدیت شدیدی با ملت فلسطین دارند. امروز هیأت حاكمه امریكا به وضوح احترام و عزت مسلمانان را نادیده گرفته است و با جایگاه قدس شریف در قلوب مسلمانان میجنگد اما آنها نمیدانند كه دارند چه كاری انجام می دهند.
رئیس جمهور خاطرنشان كرد: اگر انسانی حتی بهره اندكی از منطق برده باشد، برای خوشایند یك رژیم غاصب با یك میلیارد و 500 میلیون مسلمان اعلام جنگ نمیكند.
آقای روحانی گفت: امروز به راحتی میتوانیم به جهانیان بگوییم كه امریكاییها در باطن، هیچ تعهدی به صلح، معاهدات و سازمانهای بینالمللی ندارند، در حالی كه تا چندی پیش كه امریكا در سازمان ها و معاهدات بینالمللی حضور داشت، چنین استدلالی سخت بود اما عملكرد هیأت حاكمه فعلی امریكا نطق، بیان و قلم ما را برای توضیح دادن باطن حقیقی هیأت حاكمه این كشور روان كرده است.
رئیس جمهور با بیان اینكه "رفتارهای هیأت حاكمه فعلی امریكا خطرهای زیادی برای جهان به وجود آورده است، اما در دل این خطرها فرصتهای بزرگی نیز وجود دارد"، تصریح كرد: باید از این فرصت های بزرگ ، حداكثر بهرهبرداری انجام گیرد. همیشه میتوانستیم مستندات زیادی ارائه كنیم مبنی بر اینكه رژیم صهیونیستی اساساً بر مبنای تجاوزگری، اشغال، خیانت، آواره كردن مردم و كشتن كودكان و زنان و پیرمردان روی كار آمده است، اما با وضعیتی كه امروز در سایه حمایتهای بیمنطق هیأت حاكمه فعلی امریكا از این رژیم به وجود آمده، استدلال علیه این رژیم نیز آسانتر شده است.
آقای روحانی با اشاره به برخی مواضع و رخدادهای جدید درمورد فلسطین، گفت: هیچ گاه تا امروز صهیونیستها و دولت امریكا به این صراحت اعتراف نكرده بودند كه اساساً دولتی به نام فلسطین نمیشناسند و یا قدس شریف را متعلق به مسلمانان نمیدانند و اساساً باورشان این است كه فلسطین سرزمینی اسلامی نیست و این مواضع هیچوقت اینقدر صریح و با وقاحت بیان نشده بود.
رئیس جمهور با تأكید مجدد بر اینكه در دل این وضعیت جدید كه خطری بزرگ برای مسلمانان و منطقه است، فرصتهای بزرگی نیز وجود دارد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره در گفتگو با كشورهای عرب و همسایگان فلسطین تاكید داشت كه رژیم صهیونیستی اهل استدلال و گفتگوی منطقی نیست و با برگزاری كنفرانس نمیتوان سرزمین فلسطین را از این رژیم پس گرفت و آوارگان فلسطینی را به سرزمینشان بازگرداند.
وی افزود: اما امروز همگان این مسائل را به چشم میبینند . تا چندی پیش مدعی بودند كه رژیم صهیونیستی الگوی دموكراسی در منطقه است اما آیا امروز تردیدی باقی مانده كه این رژیم الگوی آپارتاید در منطقه است؟ شرایط سیاسی امروز در كنار اینكه وضعیت را شاید برای ما سخت میكند، اما استدلال و یارگیری در عرصه بینالمللی را برای ما راحت كرده است.
آقای روحانی خاطرنشان كرد: امروز بهترین زمان است تا در فضای حقیقی و مجازی با ایرانیان، دانشگاهیان، نخبگان و اهل نظر و اندیشه و همه كسانی كه دغدغه دارند، ارتباط بگیریم و فضای مجازی فرصت بسیار خوبی برای این كار در اختیار ما قرار داده است.
رئیس جمهور گفت: شرایط امروز ما با دیروز بسیار متفاوت است و اگر سفیری باشد كه امروز احساس نكند كه وظایف او نسبت به قبل، چند برابر شده است جای تعجب دارد.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود با بیان اینكه امریكاییها در چند نوبت به جنگ ملت ایران آمدند كه هر بار شكست خوردند، اظهار داشت: بار اول امریكاییها در زمانی كه ملت ایران با دیكتاتور دستنشانده حاكم بر كشورشان مبارزه میكردند، تمامقد به حمایت از او پرداختند. مردم ایران به دنبال آزادی، دموكراسی، حاكمیت ملی، استقلال و دفاع از دین، هویت و ارزشهایشان در برابر كسی بودند كه دستنشانده و نوكر خارجیها بود و در داخل توی سر مردم میزد و یك دیكتاتور بود. مردم بزرگ ایران نمیتوانستند تحمل كنند كه حاكم كشورشان نوكر بیگانگان باشد، اما توی سر مردم خودش بزند.
رئیس جمهور اضافه كرد: در جریان مبارزات ملت ایران، اما امریكا بیش از هر كشور دیگری با تمام قدرت و توان از شاه حمایت كرد و براساس اسناد و مدارك موجود اگر فرماندهان ارتش در روزهای آخر حیات رژیم پهلوی تسلیم نظر امریكاییها شده بودند، امریكاییها مصمم شده بودند، حتی به قیمت كشتار میلیونها ایرانی، شاه را حفظ كنند. آیا میتوان پذیرفت امریكاییهایی كه مصمم بودند برای حفظ نیروی دستنشانده خودشان خون میلیونها ایرانی را بریزند، طرفدار ایرانی باشند؟ برای امریكاییها شكست در برابر ملت ایران خیلی سخت بود و اینكه ببینند مستشاران و دیپلماتهای آنها از 23 بهمن سال 57 با وضعی حقارتآمیز و با شرمساری در برابر ملت ایران این كشور را ترك میكنند، باعث عصبانیت بسیار بود.
آقای روحانی تصریح كرد: دوره دومی كه امریكا به جنگ ملت ایران آمد، دوره استقرار نظام جمهوری اسلامی بود. از همان ابتدای پیروزی انقلاب، توطئههای امریكاییها در مناطق مختلف ایران، آغاز شد و گروهكها و برخی كشورهای منطقه به تحریك امریكا هر روز مسألهای ایجاد میكردند.
رئیس جمهور خاطرنشان كرد: روزهای سال 58، روزهای بسیار سختی برای ملت ایران بود، اما در همان سال و در كوران همه سختیها، ملت ایران انتخابات متعددی را برگزار كرد و تمام نهادهای سیاسی تا پایان این سال با برگزاری انتخابات و متكی بر آراء مردم مستقر شدند و در نتیجه مداخله دوم امریكا نیز با شكست مواجه شد.
آقای روحانی با بیان اینكه سومین تلاش امریكاییها برای شكست نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران، راهاندازی جنگ 8 ساله علیه كشورمان بود، گفت: جنگ 8 ساله علیه ایران از نشست طائف آغاز و برنامهریزی شد. امریكاییها در آستانه آغاز جنگ 8 ساله با ایران تمام روابط خود را با ایران قطع كردند و با توجه به اینكه تمام تجهیزات نظامی ایران امریكایی بود پس از قطع روابط امریكا با ایران همه پیشبینیها و محاسبات آنان این بود كه با وقوع یك جنگ، ایران در مدت چند ماه زمینگیر میشود و شكست میخورد..
رئیس جمهور افزود: در جنگ 8 ساله علیه ایران نه تنها امریكا، بلكه همه قدرتها و كشورهای دیگر از شوروی، اروپاییها، كشورهای عرب منطقه و دیگران به جز چند كشور معدود، به حمایت از عراق برخاستند، اما این توطئه سنگین نیز با شكست مواجه شد.
آقای روحانی با طرح این سوال كه چه شد كه این توطئه بزرگ علیه ملت ایران به شكست انجامید، اظهار داشت: جنگ سخت است و مشكلات فراوانی به دنبال دارد، اما در عین حال، فرصتهای زیادی نیز در دل خود دارد كه این مختص جنگ 8 ساله ما نیست.
رئیس جمهور تصریح كرد: یكی از ثمرات دفاع مقدس ما این بود كه در كنار ارتش جمهوری اسلامی، یك نیروی نظامی دوم قوی در كشور متولد شد. نوزادی در آن دوران متولد شد كه در پایان جنگ به جوانی برومند و قوی تبدیل شد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دل جنگ و با تجهیزات و تسلیحاتی كه از عراقیها به غنیمت گرفته شد، پا گرفت. یك عده جوان كه فقط سلاح سبك داشتند و حتی در اوایل آر.پی.جی هم نداشتند، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را پایهگذاری كردند و با غنایمی كه از عراقیها گرفتند این نیروی نظامی را برای دفاع از ایران تجهیز كردند و توسعه دادند.
آقای روحانی با بیان اینكه از این دست ابتكارات و دستاوردها در دوران جنگ فراوان به دست آمد، گفت: باید در زمان سختی، فرصتها را شناخت و از آنها استفاده كرد. از سال 61 تلاش داشتیم سیستم پدافند موشكی و هوایی كشور را فعال كنیم اما نتوانستیم. در سال 64 كه مسئول پدافند هوایی كشور شدم، دو ماه مستمر با افسران و متخصصان كشور، جلسه گذاشتیم و تلاش كردیم تا این سیستم به راه بیفتد و نتیجه آن شد كه در عملیات والفجر 8 در بهمن سال 64 با همین سیستم كه تا آن روز حتی نتوانسته بود یك هواپیمای دشمن را ساقط كند در مدت 40 روز 73 هواپیمای دشمن را ساقط كردیم و این مسأله باعث شد از كشورهای امریكا، شوروی و فرانسه هیأتهای كارشناسی به عراق سفر كنند تا ببینند كه چه اتفاقی افتاده كه ایران به این موفقیت دست یافته است.
رئیس جمهور تصریح كرد: امریكاییها میخواستند با جنگ تحمیلی، انقلاب و نظام جمهوری اسلامی را به شكست بكشانند یا ایران را تجزیه كنند كه با اتكا به توان و ابتكار خودمان و بهرهگیری از توان و تخصص افسران و جوانان كشورمان، امریكاییها را در دستیابی به این هدفها، ناكام گذاشتیم.
آقای روحانی با بیان اینكه امریكا در توطئه چهارم خود به دنبال تحریم اقتصادی ایران بود، گفت: آنها به بهانه آنكه ایران به دنبال سلاح هستهای است و این بهانهجویی را با شواهد و قراینی ضمیمه كرده بودند، ایران را تحریم كردند و در این موضوع هم امریكا سردمدار تحریم بود و هر بار سه كشور دیگر میخواستند با ما در مسألهای توافق كنند، واشنگتن اجازه آن را نداد.
رئیس جمهور اظهار داشت: در این دوره هم هدف امریكا در این تحریم این بود كه ایران فناوری هستهای را به طور كامل كنار بگذارد و این را به صراحت میگفتند كه به شما نیامده و هنوز زمان آن نرسیده است كه ملتی قابل اعتماد باشید و غنیسازی داشته باشید، اما شكست آنها در این توطئه سه سال پیش در برجام مشخص و ظاهر شد.
آقای روحانی با بیان اینكه ملت ایران در دورهای طولانی 12 ساله ایستاد و مقاومت كرد و در صنعت هستهای به پیشرفت رسید و قدمهای مهمی برداشت و پای میز مذاكره آنها را مجبور كرد كه فناوری هستهای ایران را بپذیرد، افزود: این بزرگ ترین موفقیت جمهوری اسلامی ایران است كه شش قدرت بزرگ دنیا بگویند مطلبی كه 12 سال عنوان میكردند، اشتباه بوده است و بپذیرند كه ایران باید فناوری هستهای داشته باشد و نه تنها آنها بلكه شورای امنیت سازمان ملل هم این موضوع را مورد پذیرش خود قرار دهد.
رئیس جمهور خاطرنشان كرد: ما آنها را وادار كردیم كه برای اولین بار در تاریخ بیش از 70 ساله سازمان ملل متحد، قطعنامههای فصل 7 كه در طول تاریخ به واسطه آنها یا جنگ شده یا آن رژیمی كه تحت فصل 7 قرار گرفته سرنگون شده را لغو كند و این پیروزی ملت ایران در حالی است كه در انقلاب، دفاع مقدس و سالهای 58 و 59 این ملت ایران بوده كه پیروز شده و نظام را تشكیل داده است.
آقای روحانی با بیان اینكه در طول انقلاب اسلامی و سالهای پس از آن توطئه دشمنان همواره علیه ملت ایران بوده ، گفت: آنها از جایگاه ایران و ملت ایران مطلع هستند.
رئیس جمهور با بیان اینكه دشمنان اعلام میكنند كه میخواهیم در برابر نفوذ ایران ایستاده و از نفوذ ایران در منطقه و جهان جلوگیری كنیم، گفت: ایران همواره بزرگ، با عظمت و پرنفوذ بوده است و این منحصر به این سالها نمیشود. امروز عمق راهبردی ایران از شرق تا شبه قاره هند، از غرب تا مدیترانه در جنوب تا اقیانوس هند و دریای سرخ و در شمال آسیای مركزی و قفقاز است.
آقای روحانی با تأكید بر اینكه ما در كنار همه كشورها به ویژه همسایگان خود قرار داریم و با آنها دوست و برادر هستیم و قرنهاست كه در كنار هم زندگی كرده و فرهنگ یكدیگر را میفهمیم، اظهار داشت: ملتهای منطقه از كنار هم بودن لذت می برند و با فرهنگ هم آشنا هستند به گونهای كه امروز در دیگر كشورها، شعر سعدی خوانده می شود و لذت میبرند و همینطور در ایران شعر اقبال با لذت خوانده میشود.
رئیس جمهور با بیان اینكه نفوذ ایران تنها در عراق و سوریه نیست، گفت: ایران سرزمین قدرتمند و ملت ایران، ملتی بزرگ، با فرهنگ و صلحطلب است كه هرگز تروریسم را تحمل نمیكند و نمیتواند ببیند، برادران و خواهرانش در سوریه و عراق، به خاك و خون كشیده می شوند و سر از بدنشان جدا می شود و زنان آنها به بردگی و اسارت برده میشوند.
آقای روحانی اظهار داشت: ایمان، اعتقاد، فرهنگ و روحیه ملت ایران اجازه تحمل این جنایتها را به ما نمیدهد.
رئیس جمهور اظهار داشت: ما به دعوت دولتهای سوریه و عراق برای مقابله با تروریسم در این كشورها حضور یافتیم، چرا كه ما این ننگ را نمیپذیریم كه برادران و خواهران ما به دست تروریسم كشته و به خاك و خون كشیده شوند.
آقای روحانی تأكید كرد: ما به كار خود در سوریه، عراق و لبنان، افتخار كرده و تا آخر به آن افتخار خواهیم كرد.
رئیس جمهور خطاب به دشمنان گفت: هرگز برای مبارزه با تروریسم از شما اجازه نخواهیم گرفت و افتخار ما این است كه ملتها را نجات دادیم. این شما بودید كه وحشیهای تروریست را به وجود آوردید و از اینكه به آنها سلاح ضد زره و تجهیزات و تسلیحات به آنها دادید، خجالت نكشیدید و رژیم صهیونیستی خجالت نكشید كه مجروحان داعش را به سرزمین خود برد و آنها را مداوا كرد. باید خجالت بكشید چرا كه در تاریخ آبرویی برایتان نمانده است.
آقای روحانی خطاب به امریكا و رژیم صهیونیستی، گفت: شما كه امروز دم از حقوق بشر میزنید در منطقه و كشورهایی نظیر افغانستان و پاكستان و حتی عربستان كاری جز تاراج اموال مردم نداشتهاید و به جای آن تا توانستید سلاح وارد منطقه كردهاید.
رئیس جمهور با اشاره به اینكه ما امروز در شرایطی هستیم كه باید نه تنها رسالت جمهوری اسلامی ایران بلكه رسالت ایران، ایرانی و مسلمانان را به جا آوریم، گفت: حتی اگر انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران نبود، مردم ایران تحمل نمیكردند كه زن و بچه مردم اینگونه كشته شوند و به دست تروریستها به اسارت برده شوند، چرا كه فرهنگ، تاریخ و البته انقلاب، دین و قانون اساسی ما اجازه آن را نمیدهد.
آقای روحانی با اشاره به اینكه برجام موفقیت بزرگی برای دیپلماتها، مردم، مجلس، دولت و رهبری بود و اقدامی بود كه توسط كل نظام به انجام رسید و ضربههای اساسی را به دشمنان وارد كرد، گفت: برخی میگفتند كه برجام دستاورد بزرگی برای امریكاییهاست و آنها تا قیامت هم اجازه نمیدهند كه برجام تغییر كند و حتی میگفتند كه اگر ما هم بخواهیم از برجام خارج شویم، امریكاییها اجازه نمیدهند چرا كه برجام به نفع آنها بوده و با آن دست و پای ما را زنجیر كردند، اما امروز خود امریكاییها اعلام میكنند كه ما در برجام ضرر كردیم و آن را بدترین توافق امریكا دانستند و از آن خارج شدند.
رئیس جمهور با اشاره به اینكه امروز در این شرایط امریكا پنجمین توطئه خود علیه ملت ایران را كلید زده است و تحریم را پیش گرفته و به دنبال اهدافی فرای تحریم است، گفت: امریكا امروز با اشتباه محاسباتی به دنبال آن است كه بر ملت ایران فشار وارد كند تا مردم صبور و مقاوم ایران را تبدیل به ملتی اغتشاشگر كند تا بگویند آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی خوب است، اما از شرایط خسته شدهایم و هدف آنها این است كه ملت ایران بگوید از آقایی خود خسته شده و بار دیگر هوس نوكری كردهایم.
آقای روحانی تأكید كرد: مطمئناً آنها ملت با فرهنگ ایران را نمیشناسند و نمیدانند كه ملت ایران هیچ گاه و در هیچ شرایطی نوكر هیچكس نخواهد شد و این در حالی است كه بزرگ ترین دستاورد ملت ایران در طول 40 سال گذشته از انقلاب این بوده كه آقایی خود را به دست آورده و آن را تثبیت كرده و مستشاران و كارشناسان امریكایی را از این كشور بیرون راندند، البته ما مخالف استفاده از نظرهای كارشناسی خارجیها نیستیم و اگر همین امروز هم كارشناسان و متخصصانی از امریكا بخواهند در ایران فعالیت و با ما همكاری كنند، راه به رویشان باز است.
رئیس جمهور ادامه داد: ما با هیچ كس دعوا و جنگ نداریم اما دشمنان باید خوب بفهمند كه جنگ با ایران مادر جنگها و صلح با ایران مادر صلحهاست و ما هیچوقت از تهدید نترسیده ایم و در برابر تهدید، تهدید خواهیم كرد. ما اهل تجاوز و تدافع نیستیم و به دنبال بازدارندگی هستیم و بر همین اساس توان ما، توان بازدارندگی است.
آقای روحانی با اشاره به اینكه امریكا میخواهد از لحاظ اقتصادی و روانی فشار وارد كند و در نهایت آن را به آشوب و اغتشاش تبدیل كند، گفت: مطمئناً امریكا در اهداف خود ناموفق بوده است و ما 100 درصد مملكت را خوب به پیش خواهیم برد چرا كه رهبری، ملت و مسئولان و نیروهای مسلح همه در كنار هم هستند.
رئیس جمهور با بیان اینكه همانگونه كه دفاع مقدس برای كشور دستاورد به همراه داشته، شرایط فعلی نیز این چنین است و باید دستاورد داشته باشد، اظهار داشت: اولین دستاورد این حركت امریكا، وحدت كامل ملت ایران است. امریكاییها به واسطه دشمنی با ملت ایران، فشار وارد كردند، اما ما امروز بیش از هر زمان دیگری متحد هستیم و من به عنوان رئیس جمهور میگویم به مراتب اتحاد امروز كشور بیشتر از هر زمان دیگری است چرا كه در برابر تهدید خارجی قرار گرفتهایم و حتماً هم امریكا را شكست خواهیم داد. ممكن است در این مسیر خساراتی ببینیم اما منافعی هم خواهیم داشت.
آقای روحانی با بیان اینكه امریكا تصور میكرد، خیلی سریع میتواند متحدانش را دور خود جمع كند و نیز تصور میكرد كه ایران هم برجام را نقض خواهد كرد، گفت: آنها دنبال این بودند به دنیا بگویند كه ایرانیها دروغ میگویند و تعهدشان به هیچ دردی نمیخورد و هدف دیگرشان این بود كه آژانس را وارد كنند تا بر ایران فشار آورند و با تقاضاهای غیرمعمول و ناصحیح و عدم پذیرش ما، بهانهجویی، و علیه ایران اقدام كنند.
رئیس جمهور اظهار داشت: امریكاییها در مرحلهای دیگر به سراغ اروپاییها رفتند و گفتند برجام به درد نمیخورد و باید اصلاح شود و با سه حركت در بحث حقوقی، موشكی و حضور ایران در منطقه باید برجام را اصلاح كنیم كه در این هدف خود نیز شكست خوردند و مجبور شدند به تنهایی از برجام خارج شوند و فكر میكردند كه به دنبال آن مقامات و مسئولان ایرانی عصبانی می شوند و آنها نیز بلافاصله از برجام خارج میشوند و میتوانند پرونده ایران را به شورای امنیت برده و تحریمها را بازگردانند، اما مسئولان جمهوری اسلامی ایران ناپختگی نكردند و با صبوری اعلام كردند كه از برجام خارج نمیشوند و برجام میتواند باقی بماند به شرط آنكه سایر كشورها نیز آن را بخواهند و منافع ایران تضمین شود.
آقای روحانی با بیان اینكه امروز امریكا به تنهایی نه با ایران بلكه با دنیا بر سر برجام تقابل میكند و با شركتها و بانكهای اروپایی هم مواجه شده است، اظهار داشت: پنجمین توطئه و جنگ امریكا با ایران امروز بسیار مهم است و باید بگذاریم كه این امریكای منزوی همینطور تنها بماند و نباید اجازه دهیم كه امریكای منزوی جان بگیرد.
رئیس جمهور با اشاره به اینكه ما خواستار برقراری رابطه خوب با دنیا هستیم، گفت: ایران سرزمین علم، تجارت و دانش جهانی بوده است و امروز فرصتی به وجود آمده است تا روابط خود را با همسایگانمان بیش از پیش گسترش دهیم و حتی اگر همسایهای مانند عربستان هم از لجاجتها و اقدامات خود دست برداشت و به روابط اظهار تمایل كرد، باید اختلافات را حل، و دوستی را برقرار كنیم. در مورد امارات و بحرین نیز اینگونه است و ما در شرایط جدید به دنبال اصلاح روابط با این كشورها هستیم.
رئیس جمهور با بیان اینكه ما باید روابط خوب خود را با همسایگانمان مستحكم كنیم به برخی اظهارنظرها درباره چگونگی روابط ایران و روسیه اشاره كرد و گفت: ما نه تسلیم غربیم و نه تسلیم شرق و شعار نه شرقی نه غربی منافاتی با گسترش همكاریها با كشورهای جهان ندارد.
آقای روحانی اظهار داشت: ما روسیه را نه به عنوان شرق یا قدرتی بزرگ بلكه به عنوان یك همسایه میبینیم و حسن همجواری و گسترش روابط با مسكو را به نفع دو كشور میدانیم.
رئیس جمهور با بیان اینكه امروز روسیه نیز از توسعه مناسبات با ایران بیشترین منافع را میبرد، گفت: ایران بهترین راه اتصال روسیه به آبهای دنیا و همسایهای است كه میتوانیم با هم همكاریهای گستردهای داشته باشیم، كما اینكه ما در نیروگاه اتمی، راهآهن، ساخت سوخت نیروگاه، ایزوتوپهای پایدار و مسیر ترانزیت شمال – جنوب با همدیگر كار كرده و این همكاری را ادامه خواهیم داد و آن را به نفع دو كشور میدانیم.
آقای روحانی با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران توسعه مناسبات با همسایگان را به عنوان یك اولویت میداند، اظهار داشت: همسایگان و گسترش همكاریهای فیمابین با آنها یكی از فرصتهای ما در این شرایط است و باید از این فرصت استفاده كرده و روابط تجاری، اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و رفت و آمد را با همسایگان خود تقویت و مستحكم كنیم و این در شرایطی است كه هیچ یك از همسایگان ما به امریكا اعتماد ندارند و ما اهل تجاوز به حق هیچ كشوری نیستیم.
رئیس جمهور در تشریح فرصت دیگری كه شرایط كنونی برای كشور ایجاد كرده است، گفت: امروز درست است كه امریكا بر شركتهای اروپایی و امریكایی فشار وارد میكند تا با ایران همكاری نكنند كه اولاً تمام سخنان آنان بیاساس است و شك ندارم كه نمیفهمند كه چه چیز را عنوان میكنند. مثلاً میگویند نمیگذاریم نفت ایران صادر شود و خیال میكنند وقتی ما میگوییم هنگامی كه نفت ایران صادر نشود، هیچ كس نمیتواند نفت صادر كند به دنبال بستن تنگه هرمز هستیم در صورتی كه راههای فراوانی وجود دارد و بستن تنگه هرمز روش ساده آن است، اما بسیاری تنگههای دیگر برای این كار در اختیار داریم.
آقای روحانی خطاب به امریكاییها و در پاسخ به اینكه آنها گفتهاند نمیگذاریم نفت ایران صادر شود، اظهار داشت: آقای ترامپ! ما مرد شرف و ضامن امنیت آبراه منطقه و امنیت مسیر كشتیرانی در طول تاریخ هستیم ، با دم شیر بازی نكن، پشیمان كننده است. شما فكر می كنید ایران اینقدر ضعیف است كه اجازه دهد كه شما به خواسته و به اهدافتان برسید؟
رئیس جمهور ادامه داد: با دم شیر بازی نكنید چرا كه پشیمانی ابدی برای شما به همراه خواهد داشت و این از توان شما ساخته نیست شما نمیتوانید ملت ایران را علیه منافع ایران بسیج كنید چرا كه ملت ایران منافع خود را میفهمند و برای آن فداكاری میكند. شما نمیتوانید ملت را علیه امنیت و منافع ایران بسیج كنید. شما ضدیت خود را با ملت ایران به وضوح نشان داده اید و وقتی میگویید نمیگذاریم نفت ایران صادر شود، معنی آن این است كه اجازه ورود دارو و كالاهای اساسی را نمیدهید و یعنی مردم را در محاصره شدید و مشقت زندگی قرار دادید و بعد عنوان میكنید كه حامی ملت ایرانید! چه كسی باور میكند!
آقای روحانی با بیان اینكه اگر اعلام میكردید، فلان قطعه و یا فولاد را تحریم میكنید، شاید برخی ذهنهای ساده باور میكرد، اما هنگامی كه میگویید بانكها با ایران كار نكند و تبادل مالی نباشد و نفت صادر نشود، یعنی اعلان جنگ با ملت ایران دارید، آن وقت تصور میكنید ملت از شما میترسد؟ شما كه در همه جای منطقه پهنید و لااقل به یك جای دور هم نرفتهاید خیلی حرفهای خطرناك میزنید و باید سخنان خود را درك كرده و معنی لغت را بفهمید و آثار و تبعات آن را بدانید.
رئیس جمهور با تأكید بر اینكه امروز فرصت طلایی برای ملت ایران و دیپلماتهای كشور به وجود آمده است، خطاب به سفرا و مسئولان نمایندگیهای كشورمان در خارج از كشور، اظهار داشت: شما باید همه توان خود را برای فعالیت و همكاری با شركتهای مختلف بزرگ و كوچك به كار گیرید.
آقای روحانی ادامه داد: سفارتخانه جمهوری اسلامی ایران و سفرای ما باید از امروز روزانه با یك شركت اقتصادی در ارتباط باشند و با تمام نخبگان، سیاسیون، نمایندگان، استادان دانشگاهها در تماس باشند و این تماس نباید در قالب تماسهای دیپلماتیك كه نیاز به وقت و روز است باشد بلكه بایدسفرا بروند با همه مردم تماس بگیرند و سفیر باید بگوید كه در هفته با چند شركت دیدار داشته و چند كالا را برای صادرات و یا واردات هماهنگ كرده و نحوه پرداخت آن به چه شكل است. در بسیاری از موارد نیاز به حضور بانك ها برای تبادلات نیست و اگر درست تنظیم شود، یك صندوق یا شركت میتواند این كار را انجام دهد.
رئیس جمهور تصریح كرد: امروز زمان ابتكار است یعنی مثل والفجر 8 كه ابتكار به خرج دادیم و 73 هواپیمای عراق را به زمین انداختیم امروز باید با ابتكار خود حتی 73 طرح آمریكا علیه ایران را به زمین بزنیم.
آقای روحانی ادامه داد: باید خوشحال باشیم كه روزی یك قدم در راه رفاه، آبادی و خوشحالی مردم ایران، برداشتهایم.
رئیس جمهور با بیان اینكه باید با كارآفرینان تماس بگیریم، كار كنیم و تجربه بیاموزیم، گفت: ما در كشور نیاز به فناوری و سرمایه داریم و باید تلاش كنیم تا این دو از جهان به كشور وارد شود.
آقای روحانی با بیان اینكه شاید تصور شود با وجود فشارهایی كه امریكا از پارسال شروع كرده و تحریمها و اقدامات آنها، درآمد ارزی و ریالی كشور كاهش یافته و در اشتغالمان تأثیر منفی داشته است، گفت: وضع اشتغال سه ماهه جاری امسال از هر سال دیگر بهتر بوده است به گونهای كه در سه ماهه اول سال 97 نسبت به سه ماهه پایانی سال 96، 756 هزار شغل جدید ایجاد شده است. تعداد شاغلین در سال گذشته بیش از 23 میلیون نفر بوده و امسال به بیش از 24 میلیون نفر افزایش داشته است.
رئیس جمهور با بیان اینكه صادرات غیرنفتی ما افزایش یافته و درآمد ریالی كشور نیز بیشتر شده است، گفت: تخصیص بودجه عمرانی كشور نسبت به سال گذشته بیش از 20 برابر شده است.
آقای روحانی با بیان اینكه البته شیوه مدیریت دلار به بازار را تغییر دادهایم، گفت: امروز انبارها و ذخایر كالای اساسی كشور، از همیشه بیشتر است، به گونهای كه تا سال آینده نیاز به گندم و شكر نداریم و در بسیاری از مواد غذایی امروز ذخایر انبارها در بهترین شرایط قرار دارد.
رئیس جمهور با تأكید بر اینكه اگر همه ایستادگی كنند و ملت از شرایط آگاه باشند، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد، گفت: از سال 92 و شروع دولت یازدهم تاكنون در همه شاخصها، وضعیت كشور خوب بوده است به گونهای كه در رشد اقتصادی، رشد ما منفی 7 بوده اما در سال 96 این رقم به 4 درصد رسید. همچنین در شروع دولت، اشتغال خالص 12 هزار بوده و امروز 756 هزار نفر است و هنوز با وجود فشارهای اخیر وضعیت تورم در كشور یك رقمی است كه البته ممكن است با دشواریهایی در این زمینه مواجه شویم.
آقای روحانی با بیان اینكه كشور فراز و نشیب دارد و ما در این مسیر دو راه تسلیم یا مقاومت را پیش رو داریم، گفت: امروز در برابر امریكا حرف زدن، مذاكره كردن و سخن گفتن معنایی جز تسلیم ندارد و تسلیم به معنای پایان دستاوردهای 40 ساله ملت ایران است.
رئیس جمهور افزود: این جماعتی كه امروز در امریكا روی كار هستند، اگر در برابرشان تسلیم شویم و یك قدم به عقب برویم تمام منافع ملت را غارت میكنند و در این شرایط ما نمی ترسیم و تا آخرین قطره خونمان در برابر آنها میایستیم.
آقای روحانی تأكید كرد: ما تسلیم نمیشویم و در برابر آدم زورگو و قلدری كه اخلاق و ادب نداشته، سیاست نمیداند، طرح و برنامه نمیفهمد و به ملت و دولت و مشاوران خود هم دروغ میگوید، میایستیم و باید بدانند كه ملت تاریخساز، كهن، انقلابی، در برابر این بیسر و پاها تسلیم نخواهد شد.
رئیس جمهور با بیان اینكه امروز حتماً برای تولید داخلی، صادرات، روابط خوب با دنیا و برای بیان و زبان رسای ما علیه خیانتهای امریكا و رژیم صهیونیستی فرصت بسیار خوبی فراهم شده است، گفت: باید از فرصتها استفاده و مشكلات را تحمل كنیم.
آقای روحانی با بیان اینكه امروز سفرا در خط مقدم خارج از كشور، با بهترین توان و روحیه باید فعالیت كنند، گفت: اگر من امروز سفیر ایران در خارج از كشور بودم، بیش از هر زمان دیگر سر خود را بالاتر میگرفتم، چرا كه امروز سربلند هستیم و به رهبری و ملت بزرگ و عظیم ایران افتخار میكنیم و راه خود را ادامه خواهیم داد.
رئیس جمهور تأكید كرد: سفرای جمهوری اسلامی ایران باید به ملت ایران قول دهند كه نمیگذارند قلدرمآبان به این ملت فشار بیاورند و با همه فكر، توان و ابتكار خود پشت ملت می ایستند و در برابر دشمنان مقاومت و ایستادگی میكنند.
آقای روحانی افزود: اگر اینچنین شد خداوند، قلب، دل و روح ما را در برابر فشارها یاری می كند و سربازانی در كنار ما قرار میدهد كه با چشم نمیبینیم.
رئیس جمهور گفت: سخن باطل نابود است و باقی نمیماند، اما راه حق و درست و راه استقلال، آزادی و اسلام در آسمان و زمین و در تاریخ باقی خواهد ماند.