روابط ایران و اندونزی درزمینه انرژی، روابطی راهبردی است

رئیس جمهوری: روابط دو كشور ایران و اندونزی را در زمینه مسائل انرژی، روابط راهبردی می دانیم و ایران تأمین كننده نیازهای اندونزی از لحاظ نفت خام، گاز مایع، پتروشیمی و سایر نیازمندی ها خواهد بود.

1395/09/24
|
14:38
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای روحانی در نشست خبری مشترك با رئیس جمهور اندونزی پس از خوشامدگویی به وی و هیئت همراه افزود: به فال نیك می گیریم كه این سفر در ایام ولادت باسعادت پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) تحقق یافته است.

رئیس جمهور گفت: ما برای روابط بین ایران و كشور اندونزی به عنوان كشور اسلامی مهم در شرق آسیا و ایران به عنوان كشوری بسیار مهم در غرب آسیا، اهمیت بسیاری قائل هستیم.

ْآقای روحانی افزود: تردیدی ندارم كه همكاری های دو كشور علاوه بر منافعی كه برای دو ملت بزرگ اندونزی و ایران خواهد داشت، به نفع ثبات و امنیت منطقه و جهان اسلام خواهد بود.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به سفر اردیبهشت 1394 خود به اندونزی گفت: از سفر اردیبشهت سال 94 اینجانب به كشور اندونزی و ملاقات با رئیس جمهور محترم این كشور تا به امروز كه بیش از یك و نیم سال می گذرد و به ویژه بعد از دوران تحریم و پسابرجام، ما شاهد تحركات بسیار خوبی در روابط دوجانبه و از جمله مسائل اقتصادی بوده ایم.

آقای روحانی افزود: بعد از كاهش روابط اقتصادی در چند سال گذشته، امروز شاهد توسعه روابط دو كشور در همه زمینه ها از جمله اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و علمی و فناوری بین دو كشور هستیم.

رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت توسعه روابط بین دو كشور گفت: ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه روابط اقتصادی دو كشور به ویژه در زمینه فنی، مهندسی بین ایران و اندونزی وجود دارد.

آقای روحانی تصریح كرد: ایران آمادگی دارد برای اجرای نیروگاه های برق، سدسازی، آب و فاضلاب و موارد دیگری در زمینه مسائل فنی و مهندسی در كشور اندونزی فعالیت كند و كشور اندونزی نیز در زمینه های مختلفی از جمله نفت و گاز، آماده فعالیت در ایران است.

رئیس جمهور افزود: امروز در جلساتمان تصمیم گرفتیم كه موانع توسعه روابط اقتصادی (را برداریم) و تسهیلاتی كه برای توسعه روابط دو كشور مورد نیاز است از جمله توافقاتی كه در روابط بانكی بین دو كشور انجام و به زودی نهایی می شود و همچنین توافقاتی كه در زمینه مسئله سرمایه گذاری و همچنین تعرفه های ترجیحی انجام شده كه توافقات نهایی در همه زمینه ها می توانند جهش بسیار خوبی را در روابط دو كشور به وجود آورد.

آقای روحانی گفت: روابط دو كشور را در زمینه مسائل انرژی ، روابط راهبردی می دانیم و ایران تأمین كننده نیازهای اندونزی از لحاظ نفت خام، گاز مایع، پتروشیمی و سایر نیازمندی ها خواهد بود.

رئیس جمهور با بیان اینكه تصمیم گرفته شده است تا روابط دو كشور به صورت مستقیم انجام شود اظهار داشت: همچنین تصمیم گرفتیم در روابط تجاری درمورد محصولات دو كشور، حتی الامكان این روابط به صورت مستقیم انجام شود و از طریق واسطه و كشور ثالث نباشد.

آقای روحانی افزود: در زمینه مسائل دانشگاهی، علمی و فناوری به ویژه فناوری های نو تصمیم ما بر این است كه روابط دو كشور را در همه زمینه ها گسترش دهیم، به ویژه در زمینه های نانوتكنولوژی، بیوتكنولوژی، هوافضا و همچنین داروسازی همكاری های خود را گسترش دهیم.

رئیس جمهور گفت: در زمینه روابط فرهنگی بین دو كشور، از جمله درباره تعالیم عالی اسلام، با توجه به اینكه هر دو كشور در پی اسلام معتدل و اسلام رحمانی هستند و با هرگونه افراط و خشونت مخالفند، بنا شد كمیته روابط علمای دو كشور همچنین مسائل فرهنگی دو كشور توسعه پیدا كند.

آقای روحانی افزود: روابط دو كشور در زمینه همكاری های بین المللی در زمینه جنبش غیرمتعهدها و سازمان كنفرانس اسلامی، روابط بسیار خوب و نزدیكی است و امروز توافق كردیم كه همكاری هایمان را در زمینه مسائل و مشكلاتی كه جهان اسلام امروز به آن مبتلا هستند و كشورهایی از قبیل یمن، سوریه و همچنین میانمار و ثبات و امنیت منطقه گسترش و توسعه دهیم.

رئیس جمهور در ادامه درخصوص تضمین همكاری های دو كشور اظهار داشت: برای تضمین همكاری های دو كشور تصمیم گرفتیم كه همه توافقات امروز و آنچه در كمیسیون مشترك مورد نظر بوده، برای پیگیری و اجرایی شدن ظرف كمتر از دو ماه آینده هیئتی از اندونزی به تهران بیاید تا همه توافقات این سفر پیگیری شود و ما شاهد توسعه روابط دو كشور دوست و اسلامی در همه زمینه ها باشیم.

رییس جمهور اندونزی: آماده همكاری با ایران در حوزه نفت و گاز هستیم
جوكو ویدودو پس از امضای اسناد همكاری با جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط در حوزه های مختلف به ویژه در حوزه های اقتصادی و انرژی را از محور گفتگوهای خود در ملاقات با رییس جمهور كشورمان اعلام كرد و گفت: یكی از توافقات در زمینه خرید نفت و گاز، خرید بیش از 500 هزار متریك تن گاز مایع از طرف اندونزی است كه مطمئنا این همكاری در زمینه قیمتها و اقتصادی بودن آن بسیار تاثیر گذار است.
وی سرمایه گذاری جمهوری اسلامی ایران در ایجاد و تاسیس پالایشگاه در جاوه شرقی را از دیگر محورهای مورد توافق برشمرد و افزود: همچنین مقرر شد شركت دولتی اندونزی به نام شركت نفت پرتامینا در افزایش ظرفیت تولید میدانهای نفتی آب تیمور و منصوری در جمهوری اسلامی ایران مشاركت كنند.
رییس جمهور اندونزی با اشاره به ملاقات هیات 60 نفره از مدیران عالی رتبه صنعتی و تجاری این كشور با طرف ایرانی ابراز امیدواری كرد: این گفتگوها منجر به افزایش مبادلات تجاری دو كشور شود.
وی تحولات بین المللی و منطقه ای را از دیگر محورهای گفتگوی خود با رئیس جمهور ایران اعلام كرد و گفت: به اعتقاد ما تنها راه حل بحرانهای خاورمیانه و دیگر نقاط دنیا گفتگو با اهداف صلح جویانه است و اندونزی بر نقش صلح جویانه خود در این زمینه تاكید دارد.

دسترسی سریع