وزیر تعاون: نیازمند افرادی با دانش كافی برای كار هستیم؛ افزایش مهارت در كشور نیازمند تحول بزرگ است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، علی ربیعی گفت: در حوزه عرضه و تقاضای مهارت، مشكل داریم و در سمت عرضه و در سیستمهای رسمی تولید دانش رابطه بین آكادمیسین و نیاز جامعه درست نیست و حتی تولید آكادمیسین در برخی موارد نداریم و در تولید تكنسین هم مشكلات جدی داریم.
وی به تجربه آلمان بعد از جام جهانی، لهستان و كشورهای آسیای جنوب شرقی اشاره كرد كه تكنسینها نقش مهمی در ساختن كشورشان داشتند و گفت: متأسفانه ما در هر جمعی پر از تئوریسین هستیم و همه در هر موردی اظهارنظر میكنند و كسی نیست كه بگوید در مسألهای چیزی را بلد نیست.
ربیعی، مشكل دیگر را قدرتمند نكردن سازمان آموزش فنی و حرفهای و عدم اختصاص منابع مالی متناسب دانست و گفت: مسأله دیگر عدم اتصال سازمانهای حوزه مهارتی است كه با شكلگیری شورای عالی مهارت به ریاست معاون اول و دبیری وزارت كار شاید بتوانیم این مشكلات را كاهش دهیم.
زیر كار با تأكید بر اینكه باید درصدی از تولید ناخالص داخلی GDP كشور را به تربیت تكنسین اختصاص دهیم، گفت: بخشی از هزینه رشد را باید به مهارت اختصاص دهیم و در این عرصه نیاز به همسو شدن بیشتر سازمانهای مرتبط داریم و سال 1397 با تشكیل شورای عالی مهارت واحدهای كارآموزی را جنبه جدیتری ببخشیم تا از حالت زنگ تفریح بیرون بیاید.
ربیعی، مشكل دوم را در سمت تقاضای مهارت برشمرد و گفت: متأسفانه با صنعتی شدن و مدرن شدن مفهوم استخدام جای خود را با شغل عوض كرد و در مسیر مهارت ما دچار نوعی اشتباه شدیم.
وزیر كار ادامه داد: باید علاوه بر گروههای هدف و زنان سرپرست خانوار، معتادان نیازمند بازیابی و غیره سراغ مدرسهها برویم و مهارتآموزی را با برنامههای مشتركی كه با وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم داریم، جدیتر پیگیری و دنبال كنیم و سازمان آموزش فنی و حرفهای هم در شیوه و هم در موضوع مهارتآموزی باید انعطاف بیشتری داشته باشد.
وزیر كار همچنین با اشاره به اینكه در بحث وام روستایی با روستاییان كم مهارت و بیمهارت مواجهیم، گفت: مهارت فقط در عرصه آموزش نیست بلكه مهارت در عرصههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز معنا مییابد و مهارتآموخته از اعتماد به نفس برخوردار میشود و آثار اجتماعی و فرهنگی ان زیاد است.
ربیعی افزود: باید برای اینكه بچههای ما در آینده چطور زندگی میكنند، سیاست و برنامه داشته باشیم و دولت برنامهریزی را برای نسلی كه در آینده سربلند میكند، مهم بداند.
وی ادامه داد: نسلهای بعدی باید بتوانند جامعهای پرتلاش داشته باشند و سرافراز از هویت ملی، دین و سرنوشت خود دفاع كنند.
وزیر تعاون گفت: مسابقه ملی مهارت فقط مهارتهای فنی نیست، بلكه مفهومی است از اینكه همه باید آماده باشیم تا در دنیای آینده جایگاه خود را پیدا كنیم و به جلو برویم.
وی افزود: 23 میلیون نیروی كار در كشور داریم كه اگر در هشت ساعت و 30 روز كاری در ماه ضرب كنیم و نتیجه را در 10 ماه یعنی یك سال منهای تعطیلات كنیم، بیش از 55 میلیارد ساعت به دست میآید كه ثروت یك جامعه است. همین مقدار ساعت كاری كه مطرح شد اگر نیروی كار بیروحیه باشند هیچ چیز را نمیتوانند به جلو ببرند بلكه در نهایت میتوانند وضع موجود را حفظ كنند؛ بنابر این ارزشی كه از آن یاد شد باید بر مبنای روحیه باشد تا تحولات شگفتانگیز ایجاد كند.
ربیعی تأكید كرد: در دنیایی كه ملل مختلف آن به دنبال پیشی گرفتن از هم هستند، باید روحیهمان را افزایش دهیم تا عقب نمانیم.
وی تأكید كرد: نیازمند افرادی با دانش كافی برای كار هستیم، گفت: صرف دانش بدون مهارت، ارزش افزوده ایجاد نمیكند و ثروت ملی 55 میلیاردی كه از آن یاد كردیم با مهارت میتواند ثروت ملی باشد.
وی با بیان اینكه مهارت به معنی سواد انجام كار است، گفت: خیرین مهارت میتوانند علاوه بر ساخت مراكز و تأمین تجهیزات، مهارتآموز نیز بپذیرند اما اگر كسی اعلام كند به عنوان خیریه در كسب و كار خود مهارتآموز میپذیرد هم او را خَیِر مهارت معرفی میكنیم.