همه باید در چارچوب قانون حركت كنیم

رئیس جمهور در همایش "قانون اساسی و حقوق ملت": هیچ‌كس از قانون مستثنی نیست و همه باید در چارچوب قانون حركت كنیم.

1395/09/29
|
13:15
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، اقای روحانی در این مراسم با اشاره به مجاهدت ها و فداكاری ها برای تدوین قانون اساسی در كشورمان گفت: در اجرای قانون، فرد و گروه و حزب و جناح نداریم.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت اقتصادی كشور گفت: هم اكنون رشد اقتصادی 7/4 درصدی را شاهدیم و من در ابتدای این دولت وعده من نجات اقتصاد كشور از سراشیبی سقوط بود و وعده دادم كه سانتریفیوژ می چرخد و كارخانه ها هم به حركت خود ادامه می دهد.

وی گفت: از تابستان امسال در مقایسه با تابستان پارسال شاهد اشتغال بیش از 700 هزار نفر در كشور هستیم.

رئیس جمهور تصریح كرد: در شش ماه نخست امسال بیش از 500 هزار كارخانه با تسهیلات بانكی بیش از 11 هزار میلیارد تومان فعال شده‌اند و چرخ كارخانه‌ها به حركت در آمده است.

اقای روحانی گفت: سانترفیوژها كه IR1 آن فقط در حال حركت بود، امروز IR8 آن هم به حركت در آمده است علاوه برآن فرمان شروع پیش‌ران هسته‌ای به عنوان یك حركت بزرگ از طرف رئیس جمهور صادر شده است و دیروز به رئیس آژانس اعلام كردم كه در ساخت آن باید به ایران كمك كنند.

* هیچ كس از قانون مستثنا نیست
رییس جمهور گفت: هیچ كس از قانون مستثنا نیست و همه باید در چارچوب قانون حركت كنیم.

آقای روحانی در همایش قانون اساسی و حقوق ملت در سخنانی افزود : تمام اتباع كشور در اجرای قانون مساوی هستند و این اصل صریح قانون اساسی است.

آقای روحانی خاطرنشان كرد: اگر می خواهیم كشور و حكومت قانون داشته باشیم هیچ كس ، هیچ نهاد، هیچ فرد ، هیچ گروه ، هیچ حزب و هیچ رسانه ای نباید حاشیه امنیتی داشته باشد.

وی گفت: قانون چیزی جز تساوی مردم در برابر خطابات عام قانونی نیست، استثنا و نورچشمی در قانون نداریم و فرد و گروه وابسته و پیوسته به اینجا و آنجا هم نداریم.

رییس جمهور افزود: در انقلاب اسلامی به دنبال حكومت عدل نبوی و علوی بوده و هستیم .

* تا تبعیض، فساد و گردن كشی هست، انقلاب تمام نشده است
رئیس جمهورگفت: انقلاب اسلامی تمام نشده است زیرا اگر تمام شده بود امروز شرایط بهتری را در همه قوای حاكم در این سرزمین می دیدیم.

آقای روحانی در ادامه سخنان خود در همایش قانون اساسی و حقوق ملت افزود: ما قضاوتی همچون قضاوت مولایمان امیرالمومنین (ع) می خواستیم و می خواهیم.

رئیس جمهور با بیان اینكه مردم ما این راه را ادامه خواهند داد اظهار داشت:من می پذیرم و درست است، انقلاب اسلامی تمام نشده است زیرا اگر تمام شده بود امروز شرایط بهتری در همه قوای حاكم در این سرزمین می دیدیم.

آقای روحانی تاكید كرد: تا تبعیض، فساد و گردن كشی هست، انقلاب تمام نشده است.

رئیس جمهور در ادامه با ابراز امیدواری برای اینكه به روزی برسیم كه شاهد مدینه پیغمبر و حكومت عدل اسلام در سراسر این سرزمین باشیم تصریح كرد: یكی از وعده های من به ملت بزرگ ایران، تدوین منشور حقوق شهروندی بود، البته وعده های دیگری نیز داده بودیم كه تا آخرین روز مسئولیتم تا برپایی همه آن وعده ها خواهم ایستاد.

آقای روحانی افزود: من در مورد حقوق جوانان، حقوق بانوان وعده داده و پای وعده خود نیز ایستاده ام.

رئیس جمهور اضافه كرد: من برای حقوق اقلیت های دینی، مذهبی و اقوام نیز وعده داده و پای وعده های خود ایستاده ام.

آقای روحانی در ادامه با اشاره به وعده خود برای بهبود اوضاع اقتصاد كشور گفت: من به مردم وعده داده بودم كه اقتصاد ایران را نجات خواهم داد، نجات اقتصاد ایران یكی از وعده های من به ملت ایران بود و امروز در آخرین سال دولت یازدهم خوشحالم كه مردم هم شاهد تورم تك رقمی و هم شاهد رشد اقتصادی شش ماهه اول امسال نسبت به شش ماهه سال گذشته با رشد 7.4 درصد هستند.

رئیس جمهور اضافه كرد: تابستان امسال در مقایسه با تابستان سال گذشته نیز شاهد اشتغال خالص بیش از 700 هزار نفر در كشور هستیم.

آقای روحانی تصریح كرد: اگر معیار اقتصاد ما تورم، ركود و بیكاری باشد و این موضوع را به عنوان مهم ترین مسئله و سپس سرمایه گذاری خارجی، رشد اقتصادی و توازن در رشد صادرات، واردات، بخش كشاورزی و حركت در مسیر خودكفایی به ویژه تولید گندم را موضوعات مهم بدانیم، امروز اقتصاد ما نسبت به سال 91 یعنی سالی كه رشد اقتصادی ما منفی 6.8 درصد بود و همچنین اوایل سال 92 كه تورم 45 درصد بود و پنج ساله 85 و سال های بعد تا تابستان 90 و 91 كه در این سال ها تقریبا اشتغال خالص ما صفر بود، وعده من نجات اقتصاد كشور از سراشیبی سقوط بود.

رئیس جمهور افزود: همچنین وعده من به مردم این بود كه سانتریفیوژ می چرخد و كارخانه ها نیز به حركت خود ادامه خواهند داد.

* منشور حقوق شهروندی تضادی با قوانین موضوعه كشور ندارد
رئیس جمهور با بیان اینكه منشور حقوق شهروندی قانون اساسی نیست، گفت: این منشور تضادی با قوانین موضوعه كشور ندارد.

آقای روحانی در ادامه سخنان خود در همایش قانون اساسی و حقوق ملت تصریح كرد: در هشت ماهه نخست امسال بیش از 15 هزار و 600 كارگاه متوسط و كوچكی كه راكد بود و یا با ظرفیت عمل نمی كرد، تا پایان ماه هشتم امسال كاملاً فعال شده اند.

وی گفت: با تسهیلات بانكی بالای 11 هزار میلیارد تومان چرخ كارخانه ها به حركت درآمده است.

آقای روحانی خاطرنشان كرد: علاوه بر به حركت درآمدن چرخ كارخانه های داخلی چرخ كارخانه های مشترك ایران با كمپانی های خارجی نیز به حركت در آمده است.

وی تصریح كرد: اسفند امسال اولین خودروی مشترك ایران و فرانسه كه حدود 30 درصد آن صادراتی خواهد بود نیز به نمایش ملت ایران درخواهد آمد.

رئیس جمهور خاطرنشان كرد: مردم خواهند دید كه چرخ اقتصاد در كشور ما به حركت درآمده و همچنین سانتریفیوژهای IR8 كه مدرن ترین و از پیشرفته ترین نوع سانتریفیوژها هستند به حركت درمی آید در حالی كه در گذشته تنها سانتریفیوژهای IR1 یعنی مدل یك آن فعال بود.

آقای روحانی با اشاره به صدور فرمان شروع فعالیت پیشران هسته ای ازجانب رئیس جمهور، گفت: این فرمان به عنوان حركتی بزرگ در زمینه فعالیت های صلح آمیز هسته ای صادر شده است و من نیز دیروز به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام كردم كه آژانس باید به ایران در ساخت پیشران هسته ای به لحاظ فنی كمك كند.

وی تأكید كرد: تنها سانتریفیوژها در حركت نیست بلكه به زودی پیشران هسته ای هم به حركت درخواهد آمد.

آقای روحانی تهیه و تدوین منشور حقوق شهروندی را ازجمله وعده های خود به مردم در دوران انتخابات ریاست جمهوری خواند و گفت: منشور حقوق شهروندی، قانون اساسی نیست اما این منشور راه را برای اجرایی كردن قانون اساسی تسهیل می كند.

وی ادامه داد: منشور حقوق شهروندی قانون موضوعه كشور نیست اما تضادی نیز با قوانین موضوعه كشور ندارد.

رئیس جمهور منشور حقوق شهروندی را در راستای اجرای اصول 113، 134 و 121 قانون اساسی كشورمان دانست و تصریح كرد: اصل 113 قانون اساسی به رئیس جمهور دستور می دهد كه مسئول اجرای قانون اساسی باشد.

آقای روحانی با طرح این پرسش كه چرا این وظیفه بر عهده رئیس جمهور گذاشته شده است؟ ادامه داد: به دلیل اینكه تنها فردی كه در كشور به رأی عموم مردم در سطح ملی انتخاب می شود فقط رئیس جمهور كشور است.

وی گفت: بسیاری از افراد منتخب با رأی حوزه انتخابیه خود، برخی با رأی مردم استان خود مانند نمایندگان مجلس خبرگان، برخی با رأی غیرمستقیم نمایندگان مانند انتخاب رهبری نظام جمهوری اسلامی ایران با رأی نمایندگان مجلس خبرگان و یا وزرایی كه از نمایندگان مردم رأی اعتماد می گیرند انتخاب می شوند.

آقای روحانی افزود: اما فقط یك نفر با رأی ملی و مستقیم مردم در سراسر كشور برگزیده می شود لذا قانون اساسی این وظیفه را بر عهده رئیس جمهور گذاشته است.
رئیس جمهور تصریح كرد: این وظیفه بسیار سخت و سنگین است به طوری كه بعضی حتی تحمل شنیدن برخی از اصول قانون اساسی را ندارند.

* منشور حقوق شهروندی برنامه و خط مشی دولت یازدهم است
رئیس جمهور گفت: دولت یازدهم با رونمایی از منشور حقوق شهروندی می خواهد عزم خود را برای اجرای این حقوق به نمایش بگذارد.

آقای روحانی در ادامه سخنان خود در همایش قانون اساسی و حقوق ملت افزود: دولت یازدهم از آغاز فعالیت خود به حقوق شهروندی اهمیت خاصی داده است.

وی با اشاره به اینكه حقوق شهروندی 120 ماده دارد خاطرنشان كرد: ما معتقدیم كه این حقوق بی اشكال و بی ایراد نیست و با تكامل زمان كامل می شود.

رئیس جمهور با تاكید بر اینكه دولت و همه دست اندركاران موظف به اجرای حقوق شهروندی هستند گفت: دولت ، رئیس جمهور، وزرا ، معاونان، كارمندان و همه موظف به اجرای تك تك مواد منشور حقوق شهروندی هستند.

آقای روحانی افزود: این منشور به عنوان خط مشی دولت یازدهم و همه كارمندان در سراسر كشور است و همه موظف به اجرای آن هستند.

دسترسی سریع