معاون سازمان حج و زیارت اعلام كرد؛

توصیه‌های كلیدی به حجاج بیت الله الحرام

1397/05/13
|
11:03
|

اگر زائران قصد رفتن به فروشگاه و یا هر مكان دیگر را داشتند سعی كنند به صورت گروهی رفت و آمد كنند.

توصیه های كلیدی به حجاج بیت الله الحرامبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ اكبر رضایی معاون سازمان حج و زیارت در مصاحبه با رادیو گفت و گو اظهار كرد: 99 درصد هتل های مدینه منوره در منطقه مركزی حرم واقع شده است و نیازی به سرویس تردد نیست و زائران به راحتی می توانند در اوقات نماز و یا زیارت به حرم مشرف شوند.
وی افزود: هتل های مكه فاصله زیادی با حرم دارند. در مكه مكرمه ساختمان سازی و هتل سازی ها با فاصله نسبت به حرم انجام شده است لذا برای ارائه خدمات تردد به زائران، سرویس های حمل و نقل درون شهری طراحی شده است و زائران در هر ساعتی از طول شبانه روز كه قصد مشرف شدن به حرم را داشته باشند می توانند استفاده كنند.
رضایی یادآور شد: با توجه به اینكه این سرویس ها برای انتقال زائران در مكه مكرمه طراحی شده تاكید ما به زائران بر این است كه به هیچ عنوان از سرویس های خارج از این مجموعه استفاده نكنند و اگر زائر به هر دلیلی مایل به استفاده از این سیستم نیست باید از وسایل عمومی و تاكسی و به صورت گروهی استفاده كند و به هیچ عنوان سوار وسایل شخصی نشود.
معاون سازمان حج و زیارت در ادامه گفت: در بروشورها و كارت شناسایی كه به زائران ارائه شده شماره و رنگ خط نقل درون شهری آنها قید شده است و زائران برای رفت و آمد باید به شماره و رنگ خط حمل و نقل خود توجه كنند.
این مقام مسئول با تاكید بر اینكه زائران برای رفتن به حرم ساعت های خلوت را انتخاب كنند ، گفت: در زمان نزدیك به اوقات نماز تراكم به سمت حرم بیشتر می شود و سرویس تردد نیز برای ساعاتی متوقف خواهد شد لذا زائران گرامی برای ساعات رفتن به حرم برنامه ریزی كنند و حداقل 3 ساعت قبل از نماز به حرم مشرف شوند و در هنگام برگشت هم یك ربع تا بیست دقیقه بعد از نماز در حرم بمانند تا برای برگشت به هتل با مشكل مواجه نشوند.
رضایی در ادامه این برنامه مطرح كرد: از پنجم ذی الحجه به دلایل ترافیك درون شهری مكه و آماده سازی وسایل حمل و نقل برای ایام تشریق، تمامی اتوبوس ها و خط حمل و نقل درون شهری جمع آوری می شود و از پنجم تا هشتم زائران باید از وسایل عمومی استفاده كنند. توصیه می شود در این فاصله از وسایل تاكسی استفاده و به صورت جمعی حركت كنند. افرادی كه بیمار یا كهنسال هستند می توانند در هتل استراحت كرده و انرژی خود را برای ایام تشریق ذخیره كنند.

وی بیان داشت: ما با شركت های توانمند و شناخته شده نقل بین شهری قراردادهایی را تنظیم كرده ایم تا زائران با رفاه بیشتری از مدینه به مكه و یا جده به جحفه و مكه منتقل شوند. همچنین برای انتقال زائران از مكه به مدینه تداركات لازم دیده شده است.
رضایی گفت : چند سالی است كه برای انتقال حجاج ایرانی به مكان های مختلف در مكه، نقل ترددی طراحی شده است.
وی ادامه داد: مسیرهای ویژه ای برای تردد زائران ایرانی از مكه به عرفات، از عرفات به مشعر، از مشعر به منا و همچنین برگشت زائران از منا به مكه در روز 12 ذی الحجه تعیین شده است. در این زمینه خدمات بسیار خوبی را در نظر گرفته ایم و نگرانی وجود ندارد.
این مقام مسول همچنین یادآور شد: در این مسیرها و اتوبوس ها راهنمایانی را طراحی كردیم كه خدمات و راهنمایی های لازم را به زائران ارائه می كنند. اگر اتوبوس در مسیر خراب شد زائران صبوری داشته باشند و در هر مقطعی از عرفات به مشعر و منا به دلیل ترافیك و یا خراب شدن اتوبوس ها با توقفی مواجه شدند در خیمه های عرفات حضور پیدا كنند زیرا صحرای عرفات قابل استفاده و معنوی است و به سمت ایستگاه ها هجوم نیاورند.

دسترسی سریع