در صورت نیاز ؛ سرعت بازگشت هسته‌ای ما حیرت آور خواهد بود

سخنگوی سازمان انرژی اتمی: اگر قرار بر بازگشت به موقعیت قبل از اجرای برجام باشد سرعت بازگشت ما حیرت انگیز خواهد بود.

1395/09/30
|
15:03
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما بهروز كمالوندی امروز در نشست خبری خود در باشگاه خبرنگاران جوان گفت: همه مسائل برای بازگشت هسته ای بررسی و تمرین شده است و برای هر شرایطی اماده ایم.

وی افزود: در سرعت بازگشت ما هیچ تردیدی نكنید ، هزاران سانتریفیوژ می تواند بازگردد و سطح غنی سازی به 20 درصد به سرعت بالا رود .

كمالوندی اضافه كرد: استفاده از سانتریفیوژهای نسل جدید می تواند در دستور كار قرار گیرد.

وی در عین حال ابراز امیدواری كرد وضعی ایجاد نشود كه به این سمت برویم بلكه به سمت تقویت برجام برویم و موانع پیش روی ان برداشته شود.

* گازدهی به سانتریفیوژ نسل هشت تا چند هفته آینده
سخنگوی سازمان انرژی اتمی از تزریق گاز یو.اف.6 به نسل هشتم سانتریفیوژها آر.آی.8 تا چند هفته آینده خبر داد.

بهروز كمالوندی گازدهی یو.اف.6 به این سانتریفیوژ را تحولی مهم دانست و افزود: البته ما جواب این آزمایش را هم می دانیم كه نشان می‌دهد در مقابل گاز هم رفتارش طبق پیش بینی های روی كاغذ است.

وی گفت: پس از این مرحله نیز باید این سانتریفیوژها را در آبشارهای مختلف در زمان خودش عملیاتی كنیم كه این باید طبق فرایند پیش بینی شده جلو برود اما مطمئناً مسیر شتابان، خوب و بدون هیچ وقفه خواهد بود.

كمالوندی افزود: آزمایش های مكانیكی این سانتریفیوژها انجام شده و سانتریفیوژی قوی و خوب است كه خیلی به آن امیدواریم.

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: این همان سانتریفیوژی است كه متولد شده بود كه شناسنامه نداشت و در مقطعی از مذاكرات هسته‌ای، گفتگوها به هم خورد و طرف مقابل می گفت باید این سانتریفیوژ را كنار بگذاریم اما ما اعلام كردیم كه متولد شده است و فقط شناسنامه ندارد كه آژانس باید شناسنامه آن را بدهد.

وی افزود: شناسنامه این سانتریفیوژ را از آژانس گرفته ایم، این دستگاه خوب رشد كرده و حالش خیلی خوب است و جوانی برومند و قوی خواهد شد.

كمالوندی اعلام فعال شدن این سانتریفیوژ از جانب آقای روحانی را پیامی به طرف مقابل دانست كه اگر در سایت های هسته ای عملیاتی شود قاعده بازی عوض خواهد شد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: ما به این نسل جدید از این سانتریفیوژ امید بسته ایم كه باید رشد كند و طی شدن فرایند عملیاتی شدن آن تست های فراوانی می خواهد كه باید انجام شد.

* طرف مقابل از شدید بودن غضب ما در مقابل نقض برجام آگاه است
سخنگوی سازمان انرژی اتمی هشدار داد: اگر در قبال نقض برجام قرار بر این باشد كه جمهوری اسلامی ایران خشم و غضب نشان دهد حتما اقدام ما شدید خواهد بود و به فرموده رهبر معظم انقلاب، اگر آنان برجام را پاره كنند، ما آن را آتش می زنیم.

بهروز كمالوندی در ادامه نشست خبری در باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینكه آیا دستور مطالعه درخصوص پیشران های دریایی می تواند در جلوگیری از ادامه نقض برجام از جانب امریكایی ها بازدارنده باشد، گفت: ما از مدت ها قبل موضوعات را درخصوص برگشت پذیری هسته ای بررسی و جعبه ابزاری از اقداماتمان برای هیئت نظارت بر برجام ارسال كرده ایم.

وی افزود: این هیئت متشكل از اعضایی از خطوط و جناح بندی های مختلف است كه تجربیات بسیار دارند و براساس مجموع ملاحظات مسائل را بررسی می كنند و تصمیم می گیرند كه در وهله نخست تصمیم دوبعدی شامل حركت فنی و نرم افزاری و دیگر اقدام سیاسی گرفته شد.

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: ممكن است عده ای همین حركت نرم افزاری و فنی را درحال حاضر كافی بدانند زیرا همه اعضای 1 + 5 كه برجام را نقض نكرده اند و طرف ما فقط یك كشور نیست بلكه 6 كشور طرف ما هستند پس باید اجازه دهیم ببینیم كه بقیه چگونه عمل می كنند و ممكن است عده ای نیز معتقد باشند كه پاسخ ما از ابتدا باید جدی باشد این تفاوت دیدگاه وجود دارد.

كمالوندی افزود: با این حال این موضوعات باید در جایی بررسی و ملاحظات در نظر گرفته شود به نحوی كه ممكن است 6 ماه بعد منتقدان كنونی به این نتیجه برسند كه تصمیم اولیه تصمیم بجایی بوده است.

وی گفت: ما ابزار لازم را به اشكال مختلف به هیئت نظارت بر برجام ارائه كرده ا یم آنان می توانستند اقدامات بسیار تندتری هم در دستوركار قرار دهند و اگر لازم باشد جمهوری اسلامی ایران نه فقط به وضع قبل از برجام بازگردد بلكه حتی بسیار پیشتر برود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال كه این اقدامات چه می تواند باشد اظهار داشت: لزومی ندارد در این مقطع بگوییم كه این اقدامات چیست اما طرف مقابل می داند ظرفیت ما چیست و اگر قرار باشد خشم و غضب نشان دهیم حتما شدید خواهد بود و به فرموده رهبر معظم انقلاب، اگر آنان برجام را پاره كنند، ما آن را آتش می زنیم.

كمالوندی گفت: ممكن است عده ای بگویند بهتر است در همین مقطع برجام را آتش بزنیم اما من در جایگاهی نیستم كه در این باره توصیه ای كنم اما تقوا اقتضا می كند هركس در هر جایگاه اگر اطلاعات كافی ندارد ساكت باشد تا دیگرانی كه اطلاع دارند سخن بگویند.

وی افزود: فرض را بر این بگذاریم افراد مطلعی در هیئت نظارت بر برجام تصمیم كنونی را گرفته اند اما اینكه آیا تصمیم شدیدتری در زمان و موقعیت كنونی لازم بود اتخاذ شود باید دانست كه همین تصمیم كنونی نیز تاثیر خودش را گذاشت و این در كلام آمانو نیز قابل احساس بود.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: ما آثار تصمیم كنونی را حس می كنیم اگرچه ممكن است كسانی این تصمیم را در تقابل با نقض برجام از جانب امریكا شلیك با تیر مشقی یا هوایی یا نرمش تلقی كنند اما ما از امكانات كشور مطلعیم و خیالمان راحت است كه اگر بخواهیم تصمیم بگیریم دستمان بسته نیست و خیلی كارها می توانیم انجام دهیم.

كمالوندی افزود: در عین حال تصمیم گیری ها باید با تدبیر باشد نه احساسی زیرا در عالم سیاست احساسات جایی ندارد.

وی گفت: عالم سیاست را نباید با عالم معمولی یكسان بگیریم.

كمالوندی افزود: ما اطلاعات مربوط به برگشت پذیری را به هیئت نظارت بر برجام ارائه كرده ایم و تصمیم این هیئت در مقطع كنونی درست است. لازم است بدانیم همین تصمیم در پرهیز اوباما از امضای قانون تحریم های ایران بی تاثیر نبود.

وی اضافه كرد: البته ممكن است گفته شود تفاوتی در قضیه وجود ندارد و باتوجه به اینكه كنگره این قانون را تصویب كرده است در هر حال اجرایی می شود اما دو اتفاق روی داد، نخست پرهیز اوباما از امضای قانون و دیگری فرمان اجرا نشدن بخش هایی از آن.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح كرد: البته اگر سوال شود كه آیا این اقدام امریكایی ها نقض برجام بوده است یا نه طبعا مسئولان كشور اعلام كردند چون قانونی بود كه سازوكار تمدید در آن در نظر گرفته نشده بود و زمان آن 10 ساله بود اگر دوباره تمدید می شد از نظر حقوقی نقض تلقی می شود اما فقط می ماند آثار آن كه اگر آثارش اجرا شود قطعا نقض فاحش برجام است كه با اجرا نشدن آن را جبران كردند.

كمالوندی در عین حال افزود: از نظر ما این اقدام نقض است و قرار است به كمیسیون مشترك برجام برود و از جنبه حقوقی نیز این موضوع از طریق وزارت امور خارجه پیگیری خواهد شد.

دسترسی سریع