آزادی حلب، تغییر معادله جنگ در سوریه به نفع مقاومت

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آزادی حلب مانند آزادی خرمشهر كه معادله جنگ ایران و عراق را تغییر داد تروریست ها را به فروپاشی تزلزل و ضعف كشاند.

1395/10/02
|
10:40
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محسن رضایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبكه دو سیما افزود: آزادی حلب موجب شد تروریست ها هیچ امیدی برای آینده خود تصور نكنند.
وی گفت: اینكه طرفداران تروریست ها درباره آزادی حلب و محاصره تروریست ها سر و صدای بسیاری راه انداخته اند به دلیل كارشكنی تروریست ها در آزادی مردم فوعه و كفریا در مقابل آزادی تروریست ها از حلب بود.
رضایی افزود: ارتش سوریه مقرر كرده به ازای خروج یك اتوبوس از تروریست ها از حلب یك اتوبوس از مردم فوعه و كفریا خارج شوند اما تروریست ها با ایجاد آشوب اجازه خروج مردم فوعه و كفریا را ندادند و تلاش كردند آنها در محاصره بمانند.
وی گفت: مقابله ارتش سوریه با خروج تروریست ها از حلب به این دلیل موجب سر و صدای رسانه های طرفدار تروریست ها شد كه ارتش سوریه در حال كشتن مردم حلب است.
رضایی افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران درباره سوریه در این مدت منطقی و بر اساس استانداردهای بین المللی، انسانی و اسلامی بوده است.
وی گفت: اكنون مشخص شده مسئله سوریه فقط در مذاكرات سیاسی قابل حل است و با فشار و اسلحه نمی توان دولتی را بركنار كرد.
رضایی افزود: تحولات سوریه و آزادی حلب پیروزی جمهوری اسلامی ایران و تثبیت راهبرد كشورمان در این عرصه بود و مخالفان را به شكست سنگینی كشاند.
وی درباره اظهارات مقامات آمریكایی پس از آزادی حلب گفت: آمریكا می خواهد به مقامات برخی كشورهای عربی بگوید كه ما همه تلاش خود را درباره سوریه انجام دادیم اما چون نتوانستیم جبهه النصره را از معارضان جدا كنیم نتوانستیم كاری در این كشور انجام دهیم.
رضایی افزود: پس از آزادی حلب، عربستان و قطر كاملا منزوی شده اند و بدترین شرایط سیاسی برای این دو كشور ایجاد شده است.
وی گفت: این دو كشور میلیاردها دلار در سوریه هزینه كردند اما اكنون آبرویشان رفته است.
رضایی افزود: تركیه به ایران و روسیه نزدیك شده است و آمریكایی ها می گویند در آبروریزی عربستان و قطر مقصر نیستیم.
وی درباره ترور سفیر روسیه در تركیه گفت: این اتفاق مشكل جدی میان دو كشور ایجاد كرده و حیثیت سیاسی روسیه زیر سؤال رفته است.
رضایی با بیان اینكه اهمیت این ترور بسیار بیشتر از ساقط كردن جنگنده سوخوی روسیه به وسیله تركیه است افزود: اكنون روسیه در شرایطی گرفتار شده است و می داند این ترور روند رو به بهبود رابطه دو كشور را ازبین برده و اگر روسیه از آن بگذرد لكه ضعفی بر دامن این كشور خواهد بود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: البته از این ترور بهره برداری خوبی برای نزدیك شدن روسیه، ایران و تركیه شد زیرا تركیه رسماً اعلام كرد مشكلی با بشار اسد ندارد در حالی كه پیش از این ترور مشكل سوریه را اسد می دانست.
وی درباره آینده رابطه روسیه ـ ایران و تركیه افزود: اكنون وحدت سه جانبه این كشورها تقویت شده است و نخستین اثر آن جلسه وزراء امور خارجه سه كشور در مسكو بود.
رضایی با بیان اینكه برنامه ریزی شده بود كه این ارتباط ایجاد نشود گفت: جلسه وزراء خارجه سه كشور بسیار تاریخی و مهم بود و فاصله گرفتن تركیه از غرب و ارتباط آن با دولت سوریه را نشان داد.
وی افزود: با توجه به اینكه تركیه عضو ناتو و بخشی از اقتصاد آن وابسته به غرب است این كشور درباره سوریه بر سر دو راهی قرار گرفته است اما در كوتاه مدت در اتحاد با روسیه ـ ایران و سوریه می ماند.
رضایی گفت: ورود عناصر وابسته به تركیه به شهر الباب سوریه نشان دوگانگی سیاست تركیه است كه هم می خواهد آمریكا و هم ایران و روسیه را داشته باشد.
وی درباره حضور اخیر انگلیس در خلیج فارس افزود: انگلیس با دو هدف وارد خلیج فارس شده است.
رضایی گفت: آمریكایی ها دیگر نمی توانند حضور بیشتری در خلیج فارس داشته باشند و انگلیس آمده است این خلأ را پر كند.
وی افزود: هدف انگلیس از حضور در منطقه، كنترل عربستان و مهم تر از آن ایران است.
رضایی گفت: با توجه به اینكه آمریكا و غرب می خواهند عربستان را محدود كنند و این سرنوشت دولت های وابسته به غرب است از این پس رابطه انگلیس با عربستان بدتر و ضعیف تر خواهد شد.
وی افزود: انگلیس به عربستان می گوید نوكری تا اینجا كفایت می كند و نباید بیشتر جلو برود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره بدعهدی و نقض برجام به وسیله آمریكایی ها گفت: اقدامات دولت ایران در مقابل این نقض برجام كفایت نمی كند و نباید طوری رفتار كرد كه حیثیت سیاست خارجی كشورمان لكه دار شود.
وی افزود: نباید آمریكا این مسئله را عرف كند كه هر وقت خواست با ایران جلسه بگذارد و توافق كند و هر وقت نخواست زیر تعهدات خود بزند.
رضایی گفت: اگر این مسئله عرف شود حیثیت سیاسی ایران بی اعتبار می شود و دیگر كسی به ما محل نمی گذارد.
وی با بیان اینكه برجام مانند گلوله برفی است كه روز به روز بیشتر آب می شود افزود: اگر دولت در مقابل نقض و بدعهدی های آمریكا درباره برجام كاری نكند اعتبار ایران زیر سؤال می رود. رضایی با بیان اینكه اقدامات دولت در این زمینه كافی نیست و باید كارهای جدی تر و بیشتری انجام شود گفت: برای نصیب ملت ایران نباید اجازه داد برجام به جنازه كامل تبدیل شود.
وی افزود: تیم هسته ای و سیاسی به خوبی در مذاكرات برجام حضور داشتند اما غفلت تاریخی در نبود تیم اقتصادی كشورمان در این مذاكرات انجام شد.
رضایی گفت: باید از این غفلت به عنوان تجربه در آینده استفاده شود.
وی درباره آینده قول و قرارهای اقتصادی با اروپایی ها افزود: باید پیش از سفر مقامات اروپایی به كشورمان متن های توافقات آماده و با ورود آنها به كشور نهایی شود.
رضایی گفت: نباید هیئت های اروپایی فقط بیایند و تعارف كنند و گشایش مهمی انجام نشود.
وی افزود: ضمانتی برای اجرای قول هایی كه در این مدت داده شده است وجود ندارد.
رضایی گفت: البته شك و شبهه های اساسی پشت سر این رفت و آمدهاست.
وی افزود: ما معتقد به سفر و داشتن روابط مناسب با این كشورها هستیم اما مشروط به اینكه این روابط به سرمایه گذاری، ورود فنآوری و ایجاد اشتغال در كشور منجر شود.
رضایی درباره اعلام رشد اقتصادی هفت درصدی ششم ماهه نخست امسال به وسیله دولت نیز گفت: گزارش هایی در این زمینه از دولت داریم كه رشد اقتصادی 6،4 درصد است و اگر نفت را از آن كم كنیم رشد اقتصادی به چهار درصد كاهش می یابد.
وی افزود: البته سال گذشته رشد اقتصادی یك درصد بود و اكنون چه تحولی ایجاد شده است كه رشد هفت درصدی را اعلام می كنیم.
رضایی گفت: با توجه به اینكه بیكاری بیشتر شده است هیچ جایی با رشد اقتصادی، اشتغال كم نمی شود.
وی افزود: در این شش ماهه چه سرمایه گذاری هایی انجام شده كه رشد اقتصادی افزایش یافته است.
رضایی با بیان اینكه فروش سرمایه رشد اقتصادی نیست گفت: البته به آینده امیدواریم اما نباید سر خودمان را كلاه بگذاریم.
وی افزود: دولتمردان باید برای ارائه آمار واقعی كه اقتصاد كشور را متحول می كند از كارشناسان سؤال و تحقیق كنند نه اینكه بدون تحقیق خوشحالی خود را از آماری كه به آنها داده می شود اظهار كنند.
رضایی درباره برنامه ششم توسعه كشور گفت: برای بهبود وضع اقتصادی كشور باید از بانك ها و پول آغاز كرد زیرا نقص در بانك ها و پول، عرضه و تقاضا را كاهش می دهد.
وی افزود: نخستین مشكل در بانك ها این است كه آنها در باتلاق فرو رفته اند و باید طرح نجات پولی و بانكی را تدوین كنیم.
رضایی گفت: برای به تحرك واداشتن نظام بانكی به 20 هزار میلیارد تومان پول نیاز است و اگر دولت این پول را تأمین كند 50 هزار میلیارد تومان نقدینگی در كشور راه اندازی می شود.
وی افزود: بانك مركزی می تواند با ایجاد مؤسسه ای سرمایه فیزیكی بانك ها را بخرد و 20 هزار میلیارد تومان به آنها بپردازد یا صندوق توسعه ملی می تواند این سرمایه را از بانك ها خریداری كند و با فروش تدریجی آنها 20 هزار میلیارد تومانی كه به بانك ها می دهد به صندوق بازگرداند.
رضایی با بیان اینكه باید سهمیه بندی قبلی بانك ها را با ساختار بهتری اصلاح كنیم گفت: اكنون یك میلیون میلیارد تومان نقدینگی در كشور وجود دارد اما بنگاه های اقتصادی و بانك ها می گویند پول نداریم.
وی افزود: این پول وارد سفته بازی شده است و دولت باید با سهمیه بندی برای بانك ها این پول را وارد صنعت كند.
رضایی درباره اختصاص 12000 میلیارد تومان به بنگاه های متوسط و كوچك اقتصادی گفت: اجرای این طرح دیر بود و باید سه سال پیش انجام می شد.
وی افزود: حركت دولت در این طرح، محافظه كارانه است و باید مبلغ آن را افزایش دهد.
رضایی گفت: بهبود نظام یارانه ای می تواند از منابع مهم نجات اقتصاد ایران باشد.
وی با بیان اینكه حدود 80 ـ 90 هزار میلیارد تومان درآمد دولت از فروش نفت و فرآورده های نفتی است افزود: دولت همه این مبلغ را به مردم نمی دهد و بر اساس قانون ابتدایی عمل نمی شود.
رضایی گفت: با این درآمد می توان یارانه ها را دو برابر و بیكاری را رفع كرد.
وی افزود: در سه سال گذشته درآمد بیش از 200 هزار میلیارد تومانی دولت می توانست بسیاری از مشكلات را حل كند اما این پول جزء جزء دست مردم می رود و مشكلی را حل نمی كند.
رضایی گفت: درآمد یارانه ها باید در تولید ملی هزینه و اشتغال ایجاد شود.
وی افزود: این موضوع را با دولت مطرح كرده ایم و متنظر پاسخ آنها هستیم و اگر پاسخ ندهند خود پاسخ را منتشر خواهیم كرد.
رضایی با بیان اینكه مشكل اصلی كشور مدیریت اقتصادی است گفت: اگر همه تحریم ها را صبح بردارند و 700 میلیارد دلار وارد كشور شود بدون درست كردن مدیریت اقتصادی كشور هیچ اتفاقی نمی افتد.
وی افزود: مدیریت دولت های ما مخارجی است و درآمدی نیست در حالی كه دولت ها ابتدا باید درآمد تولید سپس خرج كنند.
رضایی با بیان اینكه مدیریت اقتصادی باید ثبات داشته باشد گفت: با توجه به اینكه شورای عالی اقتصاد با تغییر دولت ها تغییر می كند باید شورای ملی اقتصاد تشكیل شود كه رفت و آمد دولت ها در آن تغییری ایجاد نكند.
وی افزود: در شورای ملی اقتصاد نباید كار گروهی و حزبی كرد و ساختار تصمیم گیری آن نباید با آمدن و رفتن دولت ها به هم بخورد.
رضایی گفت: اختیارها باید در تولید، صنعت، بهداشت و كشاورزی به استان ها و شهرستان ها واگذار شود و اختیار استانداران افزایش یابد.
وی افزود: نظام بروكراسی كشور همان نظام پیش از انقلاب اسلامی است.
رضایی گفت: فرهنگ مدیریتی كشور بروكراتیك، سنتی و قدیمی است و ما اگر می خواستیم با این مدیریت جنگ را پیش ببریم 20 سال طول می كشید و به نتیجه نمی رسیدیم.
وی افزود: این مدیریت برای ما در سوریه موفقیتی ایجاد نمی كرد.
رضایی گفت: باید مدیریت جهادی ایجاد كنیم در حالی كه اكنون چنین مدیریتی نداریم و مدیریت ها ضعیف هستند.
وی افزود: فساد سیستم اداری مانع تحرك اقتصادی، شایسته سالاری و رفتن منابع به تولید شده است.
رضایی گفت: فساد از موانع جدی اقتصاد ماست اما مسائل در مدیریت است و اگر مدیریت درست شود همه اینها رفع خواهد شد.
وی افزود: از دولتمردان می خواهم امنیت ملی را كه به بهای سنگینی به دست آمده است در نظر بگیرند و اگر نمی توانند خدمت بیشتری كنند این امنیت را در مذاكرات، توافقات، ارتباطات بین المللی و فضاهای سیاسی كه در كشور ایجاد می شود حفظ كنند زیرا همه می بینند در اطراف ایران ناامنی است و فقط ایران در امنیت به سر می برد.
رضایی درباره اقدامات تروریستی در اروپا نیز گفت: این اقدامات در دو سال اخیر و پس از 60 سال امنیت كامل در اروپا گسترش یافته بنابراین موضوع جدی و مهمی است.
وی افزود: تروریست هایی كه از این كشورها به سوریه و عراق و منطقه آمده اند اكنون در حال بازگشت به كشورهایشان هستند.
رضایی گفت: حوادث تروریستی در كشورهایی كه به پیشرفته ترین سیستم های امنیتی مجهز هستند نشان می دهد این سیستم ها جواب نمی دهد و احتمالاً با رفع نشدن ضعف این سیستم ها حوادث تروریستی در اروپا ادامه می یابد.

دسترسی سریع