رئیس جمهور از برنامه ریزی و مذاكره با مقامات عالی رتبه قزاقستان و قرقیزستان برای حركت به سمت لغو روادید با این دو كشور تا یك ماه آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،آقای روحانی پس از سفر دوره ای به سه كشور آسیای میانه در پاسخ به پرسش خبرنگار ما با تبیین نتایج این سفر گفت: كشورهای آسیای مركزی و قفقاز جزء مناطقی در همسایگی ما قرار دارند و از این بابت برای ما مهم هستند كه اساسا یكی از اصول سیاست خارجی ما روابط صمیمانه و نزدیك با كشورهای همسایه است.
وی افزود: به ویژه در شرایط كنونی منطقه هر قدر روابط ما با كشورهای دوست و همسایه نزدیكتر، مشورت با آنان بیشتر و برنامه ریزی ها دقیقتر باشد بهتر می توانیم در برابر معضلات منطقه مانند ناامنی، بی ثباتی و تروریسم ایستادگی كنیم.
رئیس جمهور همچنین گفت: در پسا تحریم لازم بود روابطمان را با كشورهای دوست مرور كنیم زیرا كشورهای دوست علاقه مند هستند روابط اقتصادی بسیار نزدیكی با ما داشته باشند.
آقای روحانی افزود: تحریم ها ؛ مانعی بر سر راه دو طرف بود اما اكنون شرایط به نحوی است كه آنان هم خوشحالند كه در شرایط جدید می توانند روابط صمیمانه اقتصادی و سرمایه گذاری داشته باشند.
وی گفت: همچنین ما می توانیم خدمات فنی مهندسی به این كشورها ارائه دهیم كه برای این كار لازم است تسهیلات لازم در پساتحریم آماده شود این تسهیلات از یك طرف در مساله روادید برای تجار ، كارآفرینان و سرمایه گذاران است و از طرف دیگر برای مسافران كه در مجموع می توانند رفت و آمد آسانتری به این كشورها داشته باشند.
آقای روحانی افزود: به این علت یكی از موضوعاتی كه در هر سه كشور مطرح شد موضوع تسهیلات در روادید بود؛ در ارمنستان كه این هدف محقق شده است و در دو كشور قزاقستان و قرقیزستان هم برنامه ریزی كردیم تا یك ماه دیگر به این سمت حركت كنیم كه البته این كار چند مرحله دارد.
رئیس جمهور با اشاره به برقراری ارتباط بانك های مركزی ایران و این سه كشور گفت: البته بانك های خصوصی شرایط خود را دارند اما در این سفر با مقامات هرسه كشور در زمینه روابط بانكی مذاكرات بسیاری صورت گرفت.
وی افزود: این موضوع ، هم برای تسهیلات اقتصادی و هم برای روابط تجاری ما با این كشورها لازم است كه قدمهای خوبی در این سفر برداشته شد.
آقای روحانی موضوع خدمات فنی مهندسی در روابط با این كشورها را از دیگر محورهای مذاكرات با مقامات این كشورها برشمرد.
رئیس جمهور گفت: بر این اساس قرقیزستان از ما درخواست كرد كه خدمات فنی مهندسی به ویژه در ساخت نیروگاه های برقآبی به این كشور ارائه دهیم و در دیگر خدمات مانند جاده سازی، سد سازی و اموری كه شركت های ایرانی به خوبی قادرند در این كشورها فعالیت كنند خدمات ارائه دهید.
رئیس جمهور از مذاكره با مقامات ارمنستان، قزاقستان و قرقیزستان برای عضویت كشورمان در مجموعه اوراسیا خبر داد.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی گفت: اجلاس اوراسیا 26 دسامبر امسال برگزار می شود و بر این اساس با مقامات هر سه كشور مذاكره شد تا روابطمان را با مجموعه این اتحادیه تقویت كنیم.
وی افزود: در این چارچوب مسئله تعرفه های ترجیحی تجارت ترجیحی و حركت به سمت عضویت ما در این مجموعه در دستور كار مذاكرات بود به ویژه آنكه این سه كشور عضو مجمع اوراسیا هستند.
رئیس جمهور گفت: دیگر مسائل مانند روابط تجاری و نیازمندی های این سه كشور مسئله كشاورزی و كشت فراسرزمینی از موضوعات مطرح در مذاكرات بود.
آقای روحانی افزود: ما اكنون در قزاقستان كشت فراسرزمینی داریم و در دو كشور ارمنستان وقرقیزستان نیز مذاكره كردیم تا كشت فراسرزمینی داشته باشیم.
رئیس جمهوری اسلامی ایران و سه كشور ارمنستان، قزاقستان و قرقیزستان را بخشی از تمدن بزرگ منطقه ای دانست و گفت: در این سفر در خصوص مسائل منطقه ای به ویژه مسائل امنیتی ، فرهنگی ، دانشگاهی و همكاری در زمینه فناوری های روز نیز با مقامات این كشور مذاكره كردیم و اسنادی با این كشورها امضا كردیم.
آقای روحانی با اشاره به حضور تجار و بازرگانان در این سفر منطقه ای افزود: آنان نیز در هر سه كشور جلسات و مذاكراتی با تجار این كشور ها داشتند كه امیدوارم در مجموع این سفر برای كشور عزیزمان، این سه كشور و منطقه مفید باشد.