بانك مركزی پس از اجرایی شدن بسته جدید ارزی، دستورالعمل جدیدی صادر كرد كه شرایط تامین ارز این مصارف را تعیین میكند.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما ، پس از اجرایی شدن بسته جدیدی ارزی، علاوه بر قیمت ارز، نحوه تخصیص آن به برخی از مصارف قانونی نیز تغییر كرد. حالا بانك مركزی پیرو دستورالعمل قبلی تأمین ارز حوزههای حملونقل و بازرسی كالا، دستورالعمل جدیدی صادر كرده كه نحوه و شرایط تامین ارز این مصارف را تعیین میكند.
بر این اساس تامین و انتقال ارز بابت هزینه حمل كالاهای صادراتی (به صورت پیشكرانه) در صورتیكه بهای كالای صادراتی شامل كرایه حمل بوده (فروش بر اساس ترمهای گروههای سی و دی اینكوترمز) و در پروفرما، اسناد حمل و اظهارنامه صادراتی مربوطه نیز ذكر شده باشد، با انجام ثبت خدمات از محل ارز اشخاص و با ارائه اظهارنامه صادراتی كرایه حمل و نسخهای از بارنامه/ راهنامه بلامانع است.
همچنین تامین و انتقال ارز بابت هزینههای بازرسی مؤسسات بازرسی كننده مجاز در چارچوب بند 8 قسمت سوم بخش دوم مجموعه مقررات ارزی (چنانچه هزینه بازرسی به عهده خریدار باشد) امكانپذیر است. بر اساس بند 8 قسمت سوم بخش دوم مجموعه مقررات ارزی سفارش انجام كار بازرسی و پرداخت هزینه بازرسی میتواند بر عهده خریدار یا فروشنده كالا باشد، درصورتیكه این هزینه به عهده فروشنده باشد، باید مراتب صراحتاً توسط فروشنده در پروفرما یا قرارداد فروش تقبل شده باشد. در مواردی كه هزینه بازرسی بر عهده خریدار است، درج شرط پرداخت هزینه بازرسی توسط واردكننده در شرایط اعتبار و یا انتقال هزینه بازرسی پس از طی مراحل ثبت سفارش و در قبال ارائه اصل صورتحساب هزینه بازرسی صادره توسط مؤسسه بازرسی كننده كه به تایید اتاق بازرگانی محل صدور رسیده باشد (درمورد شركتهای بازرسی ایرانی نیازی به تایید اتاق بازرگانیندارد) در وجه مؤسسه بازرسی كننده بلامانع است.
پرداخت كرایه حمل و هزینههای بازرسی به نمایندگان شركتهای خارجی در داخل كشور با ارائه تائیدیه ذینفع (شركت حمال و نقل یا بازرسی خارجی) و همچنین انجام پرداختهای مذكور به شركتهای بازرسی كننده مجاز بلامانع است. ضمناً نقلوانتقال موجودی حسابهای ارزی این نمایندگیها و شركتها حسب تقاضای نمایندگیها و شركتهای مزبور (تا سقف صورتحساب و مستندات تائید شده) به ظرف خارجی و خارج از چارچوب نامه عمومی شماره 51216/97 مورخ 22 اردیبهشت سال جاری مجاز است.
بر اساس این دستورالعمل رفع تعهد ارزی بابت كرایه حمل و هزینههای بازرسی كالاهای وارداتی منوط به رفع تعهد از بخش كالایی (وفق بخش هفتم از مجموعه مقررات ارزی) خواهد بود و با توجه به لزوم انجام نقلوانتقالات ارزی صرفاً از سیستم بانكی، در صورت عدم امكان انجام حواله ارزی از طریق آن بانك، استفاده از خدمات صرافیهای مجاز به عاملیت آن بانك امكانپذیر خواهد بود.