رشد اقتصادی كشور بدون نفت 4،5 درصد

سخنگوی دولت : رشد اقتصاد در شش ماهه نخست امسال بدون احتساب نفت حدود 4،5 درصد است.

1395/10/06
|
17:05
|

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمدباقر نوبخت در حاشیه مراسم اختتامیه طرح سرشماری نفوس و مسكن سال 95درجمع خبرنگاران گفت : نرخ رشد اقتصادی كشور در شش ماهه اول امسال با احتساب آمار مركز آمار 6،5 درصد و بر اساس اعلام بانك مركزی حدود 7،5 درصد بود.

وی گفت: البته این یك درصد اختلاف به خاطر تفاوت سال پایه این دو مركز است كه این امر در كشورهای دیگر نیز رایج است.

نوبخت با بیان اینكه بدون احتساب نفت رشد اقتصادی كشور حدود 4،5 درصد است افزود: این نشان می دهد اگر نفت را از اقتصاد خارج كنیم 4،5 درصد رشد داشته ایم كه عمدتاً معطوف به بخش كشاورزی، صنعت و خدمات می شود.

سخنگوی دولت گفت: این امر نتیجه فعالیت هایی است كه برای فعال كردن واحدها و بنگاه های نیمه فعال و راكد در شش ماهه اول امسال، طرح های عمرانی و رشد تولیدات كشاورزی به ویژه گندم صورت گرفته است.


تلاش بانك مركزی برای تعدیل نرخ ارز

سخنگوی دولت درباره افزایش نرخ ارز گفت: بانك مركزی تلاش می كند از همه ابزارهای قانونی و اقتصادی برای تعدیل نرخ ارزاستفاده كند.

محمد باقر نوبخت در پاسخ به این سوال كه آیا این امر به پایین آمدن نرخ ارز می انجامد؟ گفت: انشاء الله ، باید پایین بیاید.

وی با بیان اینكه ممكن است افزایش نرخ ارز موجب خرسندی صادر كنندگان شود زیرا می توانند با هر دلاری كه می آورند ریال بیشتری به دست آورند ، گفت: ارز در كشور ما فراتر از یك وسیله مبادله محسوب می شود ودر دنیا به این شكل و گستردگی نیست.

سخنگوی دولت با بیان اینكه آثار روانی افزایش نرخ برابری ریال و دلار بر سایر كالاها اثر خواهد داشت ، گفت : این ارقام با هر انگیزه برای ما شناخته شده است.

وی گفت: این رقم كه الان در بازار است و در یك روز صد تومان بالا می رود غ نشان دهنده امری روانی است.

وضع مالی ، مطلوب است

سخنگوی دولت با اشاره به افزایش قیمت نفت گفت : وضع ما تقریبا مطلوب است.

محمدباقر نوبخت در مراسم اختتامیه طرح سرشماری عمومی نفوس و مسكن سال 95 گفت: در شش ماهه دوم سال قبل با توجه به اینكه قیمتهای نفت حتی به زیر 25 دلار هم رسید، روزهای بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم و مجبور شدیم به طرحهای عمرانی ، اعتباری پرداخت نكنیم.

وی گفت: در شش ماهه اول امسال درآمدهای فروش نفت را به صورت پیش فروش استفاده كردیم.

نوبخت گفت: با افزایش قیمت نفت در شش ماهه دوم امسال كه فروش نفت ما به 2.5 میلیون بشكه در روز رسیده است ، فشاری كه در شش ماهه اول به خاطر كمبود درآمدهای نفتی سال قبل بود ، جبران شد.

وی گفت: این امر باعث شد كه بتوانیم به طرحهای عمرانی پرداخت كنیم و تلاش خواهیم كرد قبل از پایان ماه حقوق كاركنان دولت را بپردازیم.

سخنگوی دولت با اشاره به پرداخت 14 هزار و 700 میلیارد تومان برای خرید تضمینی گندم گفت: همچنین مطالبات و پاداش بازنشستگی فرهنگیان و بودجه های دیگر آموزش و پرورش نظیر بودجه توزیع شیر در مدارس با بیش از 2 هزار و 700 میلیارد تومان پرداخت شد.

وی با تاكید بر اینكه پرداختها را منظم خواهیم كرد ، گفت : قرار است قبل از پایان این هفته طرح های اولویت دار را دسته بندی و برای اتمام آنها بودجه عمرانی تزریق كنیم.

نوبخت با بیان اینكه در طرح سرشماری عمومی نفوس و مسكن امسال ، كار بزرگ ملی صورت گرفت ، گفت : از همه دستگاهها ، رسانه ملی، مطبوعات تقدیر و قدردانی می كنیم كه برآیند فعالیت آنها در واقع پایه تصمیم گیری آینده كشور خواهد بود.

دسترسی سریع