بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه در خانه ملت

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز و در ادامه بررسی جزئیات لایحه ششم توسعه، دولت را به ایجاد ردیف مستقل برای پرداخت خسارت به بیمه گذاران محصولات كشاورزی و دامی مكلف كردند.

1395/10/07
|
13:34
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، نمایندگان مجلس در این جلسه بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم را ادامه می دهند.

دولت مكلف به ایجاد ردیف مستقل برای پرداخت خسارت به بیمه‌گذاران محصولات كشاورزی و دامی
نمایندگان مردم در خانه ملت، دولت را مكلف به ایجاد ردیف مستقل به منظور پرداخت خسارت به بیمه گذاران محصولات كشاورزی و دامی صندوق بیمه كشاورزی برای پرداخت خسارت ها كردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 7 دی) مجلس شورای اسلامی، در بررسی لایحه برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با تصویب بند (ب)، حذف بند (ج) و ارجاع بند (د) ماده 42 به كمیسیون تلفیق لایحه برنامه ششم توسعه موافقت كردند.
براساس بند (ب) ماده 42 لایحه مذكور، دولت مكلف است به ایجاد ردیف مستقل پرداخت خسارت به بیمه گذاران محصولات كشاورزی و دامی صندوق بیمه كشاورزی در لوایح بودجه سنواتی و پیش بینی اعتبار به صورت 100 درصد تخصیص یافته در طول برنامه جهت پرداخت خسارت اقدام نماید.
دولت مكلف است به ایجاد ردیف مستقل پرداخت خسارت به بیمه گذاران محصولات كشاورزی و دامی صندوق بیمه كشاورزی در لوایح بودجه سنواتی و پیش بینی اعتبار به صورت 100 درصد تخصیص یافته در طول برنامه جهت پرداخت خسارت اقدام نماید.
بند ارجاعی (د) ماده 42 به كمیسیون ناظر به اقدامات مربوط به خرید تضمینی محصولات كشاورزی و كمك به بازاریابی و صادرات تولیدات بود.
نمایندگان پس از بررسی بندهای ماده 42، اصل این ماده را با 156 رأی موافق، 7 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 233 نماینده حاضر در صحن تصویب كردند.

راهكار مجلس برای كاهش التهابات بازار كالاهای اساسی كشاورزی
نمایندگان مردم در خانه ملت مقرر كردند به منظور كاهش التهابات بازار كالاهای اساسی كشاورزی، شركت‌های متولی در این حوزه نسبت به اتخاذ موقعیت مناسب خرید یا فروش در قراردادها اقدام كنند.
نمایندگان در بررسی ماده 42 لایحه برنامه ششم توسعه كل كشور با بند الف آن با 156 رای موافق، 7 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 233 نماینده حاضر موافقت كردند.

در بند الف ماده 42 آمده است: به منظور كاهش التهابات بازار كالاهای اساسی كشاورزی و كاهش نوسانات غیرعادی فصلی محصولات كشاورزی و به منظور كاهش بار مالی دولت برای تامین نقدینگی در گردش و هزینه های تبعی مورد استفاده در سیاستهای تنظیم بازار و تامین ذخایر محصولات استراتژیك، شركت بازرگانی دولتی ایران یا هر یك از شركتهای دولتی مسئول تنظیم بازار هر محصول مشمول این ماده به تشخیص وزارت جهاد كشاورزی، حسب مورد، براساس برآوردهای ماهانه، فصلی و سالانه عرضه داخلی و تقاضای هریك از محصولات، نسبت به اتخاذ موقعیت مناسب خرید یا فروش در قراردادهای سلف، سلف موازی استاندارد، پیمان آتی، قراردادهای آتی یا قراردادهای اختیار معامله روی هر یك از دارائی های مشمول صدر این ماده در چارچوب مقررات بازار سرمایه اقدام می نمایند.

دریافت عوارض از انواع چربی های وارداتی و نوشابه های گازدار
دولت موظف شد از انواع چربی های وارداتی دارای اسیدهای چرب اشباع و ترانس بیش از حد مجاز و نوشابه های گازدار مصرفی عوارض دریافت كند.

نمایندگان مجلس در ادامه بررسی ماده 41 لایحه برنامه ششم توسعه، بند (ح) این ماده را بررسی كردند.

براین اساس دولت موظف شد با رعایت ماده 48 قانون الحاق برخی مواد قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) به اخذ عوارض از انواع چربی های وارداتی دارای اسیدهای چرب اشباع و ترانس بیش از حد مجاز و نوشابه های گازدار مصرفی و صرف منابع حاصل از آن در جهت افزایش سرانه مصرف شیر اقدام كند و میزان عوارض و نحوه هزینه آن مطابق بودجه سنواتی مشخص خواهد شد.

سرانه مصرف نوشابه در دنیا 10 لیتر است در حالی كه سرانه مصرف نوشابه در ایران 42 لیتر یعنی 4 برابر بیش از سرانه مصرف در دنیاست و بیش از 50 درصد نوشابه های مصرفی در ایران نیز وارداتی است.
همچنین در بررسی این بند یكی از نمایندگان مجلس در صحن علنی مجلس مطرح كرد كه سرانه مصرف نوشابه در دنیا 10 لیتر است در حالی كه سرانه مصرف نوشابه در ایران 42 لیتر یعنی 4 برابر بیش از سرانه مصرف در دنیاست و بیش از 50 درصد نوشابه های مصرفی در ایران نیز وارداتی است.

وی افزود: سرانه مصرف شیر در كشورهای توسعه یافته سالانه 300 كیلوگرم و در ایران 80 كیلوگرم است.

دولت موظف به واكسیناسیون دام‌های سبك و سنگین شد
نمایندگان مردم در خانه ملت، دولت را موظف كردند برای حصول به اهداف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، الزامات مورد نیاز برای واكسیناسیون دام‌های سبك و سنگین را تامین كند.
نمایندگان درنشست علنی امروز، درجریان بررسی لایحه برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با برخی بندهای ماده 41 این لایحه موافقت كردند كه بر اساس آن دولت ضمن انجام واكسیناسیون دام های سبك و سنگین باید در جهت توسعه ظرفیت صادراتی صنایع تبدیلی و تكمیلی بخش كشاورزی اقدام كند.

همچنین در نشست امروز مجلس، نمایندگان با اصل ماده 41 لایحه برنامه ششم توسعه كل كشور با 170 رأی موافق، 7 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 247 نماینده حاضر در صحن موافقت كردند.

در ماده 41 لایحه مذكور آمده؛ دولت موظف است برای حصول به اهداف بند هفتم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در جهت تأمین امنیت غذایی و نیل به خودكفایی در محصولات اساسی زراعی، دامی و آبزی به میزان نودو پنج(95%)درصد درپایان برنامه و افزایش تولیدات كشاورزی بویژه محصولات دارای مزیت صادراتی، رسیدن به تراز تجاری مثبت، تقویت و تكمیل زنجیره‌های تولید و توسعه صادرات و ارتقاء بهره‌وری آب و خاك كشاورزی اقدامات زیر را جهت حصول به شاخص‌های كمی به شرح مندرج در جداول ذیل انجام دهد:

همچنین بند (ی) ماده 41 چنین اذعان می كند؛ تأمین الزامات مورد نیاز انجام واكسیناسیون دام‌های سبك و سنگین و پرداخت یارانه مورد نیاز آنها در قانون بودجه سالانه.

در بند (ك) این ماده نیز آمده است؛ زیرساخت شناسه‌گذاری، بارنامه الكترونیكی و رهگیری كالا و نهاده كشاورزی و دامی صنعتی و نیمه صنعتی را تا رسیدن به مصرف‌كننده نهائی در روزآمد كردن شناسه این كالاها را راه‌اندازی و فهرست كالاهای مشمول این بند را از طریق وزارت جهادكشاورزی اعلام نماید.

بند (ل) ماده 41 می گوید:«حمایت از توسعه ظرفیت صادراتی صنایع تبدیلی و تكمیلی بخش كشاورزی مانند كارخانجات خوراك دام، طیور و آبزیان و صنایع بسته‌بندی محصولات كشاورزی باتوجه به مزیت‌های طبیعی، نسبی و رقابتی این صنایع.»

براساس بند (م) ماده مذكور چنین مقرر شد: تكمیل زنجیره تولید محصولات كشاورزی از طریق اعطای كمك‌های فنی – اعتباری به تشكل‌های فراگیر كشاورزی و روستائی.

بند (ن) این ماده كه ناظر به تعیین تكلیف استخدامی كارگزاران بیمه محصولات كشاورزی در بانك كشاورزی یا صندوق بیمه محصولات كشاورزی و یا وزارت جهادكشاورزی و شركتهای تابعه بود، به كمیسیون تلفیق ارجاع شد.

به گزارش خانه ملت بندهای (الف) تا (ز) این ماده، در جلسه روز گذشته به تایید نمایندگان رسیده بود.

جدول مربوط به این ماده نیز در هنگام بررسی جداول لایحه برنامه ششم توسعه مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.


اعلام وصول طرح اداره صدا و سیما
در ادامه جلسه علنی امروز مجلس، طرح اداره صدا و سیما و نظارت بر این سازمان به صورت عادی از سوی هیئت رئیسه اعلام وصول شد.
غلامرضا كاتب در جلسه علنی امروز با اعلام این خبر گفت: طرح قانونی اصلاح جداول مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان نیز به صورت عادی اعلام وصول می شود.

دسترسی سریع