وزیر دفاع: عملكرد نیروهای مسلح قابل قبول بوده و تمركز بر توان موشكی از مهمترین اهداف ماست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، سرتیپ حاتمی در استودیو نگاه یك شبكه یك سیما افزود: تمركز بر اولویت ها از جمله توان موشكی كشور كه نیازمند ارتقاء بیشتر بود از مهمترین اهداف ما در برنامه شش ماهه نیروهای مسلح بوده است.
او ادامه داد: توسعه ما در زمینه موشكی قابل تامل است اما به لحاظ سرمایه گذارهای مالی دشمنان ما در حوزه ضدموشكی، باید كیفیت را بالاتر می بردیم. موشك فاتح مبین از جمله دستاوردهای توسعه یافته ماست زیرا چابكی و رادارگریزی و دقت و پایداری در مقابل جنگ الكترونیك، پایداری در مقابل شرایط محیطی گوناگون از قابلیت های این موشك است.
سرتیپ حاتمی از تلاشهای مفید و حائز اهمیت در حوزه تقویت قدرت دفاعی یاد كرد و گفت: به زودی رونمایی از دستاوردهای دفاعی جدیدی خواهیم داشت. در حوزه پدافند هم اقدامات خوبی صورت گرفته، در حوزه مقابله با موشك های بالستیك و كروز كارهای خوبی انجام داداه ایم. ساخت تانك كرّار از اقدامات خوب ما در حوزه زمینی به شمار می رود كه در مرحله تست های نهایی به سر می برد روی هم رفته در حوزه تسلیحات اقدامات شایانی انجام شده است.
او از تمركز قوی تر نیروهای مسلح در حوزه تحقیقات و پژوهش خبر داد و گفت: حدود 600 تحقیق در دست داشتیم اما با تمركز بر تحقیقات كارآمد، امیدواریم تا پایان امسال حدود 60 پروژه به انتها برسد و سال آینده رونمایی خواهیم كرد.
با عزم راسخ نیروهای مسلح، نیازمندیهای بومی را تولید كردیم
سرتیپ حاتمی افزود: پس از پشت سر گذاشتن جنگهای مستقیم و غیر مستقیم در سالیان گذشته و دهه های قبل، دریافتیم كه در مواقع نیاز روی هیچكس نمی توان حساب كرد. برای مثال در زمان دفاع مقدس به ما سیم خاردار نمی دادند و هر كجا توانایی نداشتیم كسی هم به ما رحم نمی كرد و از نقاط ضعف ما استفاده می كردند تا به كشور آسیب برسانند این سبب شد تا در نیروهای مسلح و صنایع دفاعی عزمی راسخ ایجاد گردد تا نیازمندی های بومی خودمان را تامین و تولید كنیم البته درگیر موازنه هم نشده ایم و هر چه پیش رفتیم به داشته هایمان افزوده شد تا جایی كه امروز حدود 200 هزار فناوری در اختیار داریم.
وی افزود: می توان گفت صنایع دفاعی امروز ما متناسب با نیازهای بومی ماست و در عین حال بسیار دارا و متعلق به خودمان است.
سرتیپ حاتمی گفت: جمهوری اسلامی مفتخر است كه هیچ كشوری را مورد تجاوز قرار نداده و نظر سوء به كسی نداشته است و توانسته صلح و ثبات را حفظ نماید لازمه این امر هم داشتن قدرت به اندازه ای است كه كسی به خودش اجازه ندهد به كشورمان دست درازی كند و گرنه جوابی كوبنده دریافت می كند.
سرتیپ حاتمی گفت: توانسته ایم با كمترین هزینه امنیت را برقرار كنیم در عین حال ما نظامی ارزشی و برای خود محدودیت هایی قائل هستیم، كلام حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر نداشتن سلاح هسته ای ،برای ما یك اصل محسوب می شود به این دلیل سمت آنها نرفته ایم.
توانایی ما برای تامین نیازمندی های كشور، توانایی واقعی است
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: توانایی ما برای تامین نیازمندی های كشور، توانایی واقعی است. بسیاری از كارها و تولیدات مان حاصل طراحی خودمان است و مانند دیگر كشورها از بسترها و فناوری های دیگر كشورها و شركت ها استفاده نمی كنیم. از مراكز طراحی و توسعه فناوری های بومی برخورداریم و با تكیه به این داشته ها روی پلت فرم معینی حركت می كنیم.
وی در تحلیل واژه و نام فاتح مبین باید گفت: فاتح یك خانواده و مبین یكی از اعضای این خانواده است. ما متناسب با تهدید و اقدامات دشمنان، این خانواده را گسترش می دهیم زیرا بازدارندگی زمانی حفظ می شود كه بتوانیم پاسخی كوبنده به حركت اول دشمن بدهیم. وقتی از واژه بومی استفاده می كنیم به معنای كاملاً داخلی نیست زیرا ممكن است برخی نیازها را از بازارهای آزاد خارجی تهیه كنیم. اما پلت فرم و طراحی و فناوری دست خودمان است.
او ادامه داد: در برنامه چهار ساله نیروهای مسلح به مردم قول داده ایم كه فاصله ایده تا بهره برداری از محصولات مورد نیاز نیروهای مسلح و پشتیبانی نظام را به كوتاه ترین مدت ممكن، حدود 2/5 سال برسانیم البته این رقم یك میانگین است.
اولویت ما صنایع موشكی و بعد پدافند است
سرتیپ حاتمی از ارائه و رونمایی هواپیمایی جنگی و پشتیبانی خبر داد و تصریح كرد: این هواپیما در روز صنعت دفاعی پرواز خواهد كرد و مردم شاهد پرواز هواپیمای جنگده و در كنارش اقلام مورد مصرف در آن خواهند بود. ما زمانی كه كشور سازنده باشیم بدون شك توان صادر كردن هم خواهیم داشت.
او افزود: وقتی از صنایع دفاعی صحبت می كنیم منظورمان همه 5 هزار شركتی است كه با ما در ارتباط هستند. تعداد زیادی از آنها دانش بنیان هستند و تعدادی از آنها دانشگاهی و برخی هم كوچك و بزرگ هستند. البته آنها شركتهای دفاعی و نظامی نیستند اما بدلیل داشتن علم و دانش به ما هم كمك می كنند. ما بدلیل وجود نیازمندیهای دفاعی، بالاترین بهره را از علوم دانشگاهی و فناوری می بریم تا جایی كه در حال حاضر از 8000 پروژه پژوهشی دانشگاهی بهره گیری می كنیم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: اولویت ما صنایع موشكی و پس از آن پدافند و در كنار آنها نیروهای دریایی، زمینی، هوایی است.
امیر سرتیپ حاتمی در برنامه نگاه یك شبكه یك سیما افزود: با توجه به تجربه جنگ نیابتی در سوریه و عراق موازنه را در درون مؤلفه های نظامی خودمان برقرار كردیم.
وی گفت: با تمام توان، قدرت دفاعی خود را افزایش می دهیم و راهی جز این نداریم.
امیر حاتمی افزود: كسانی كه بحث موشكی ایران را مطرح می كنند می خواهند ما را خلع سلاح كنند همانطور كه كشورهایی مانند لیبی را خلع سلاح كردند.
دشمن باید بداند اگر یكی زد 10 تا می خورد
وی گفت: مشكل بودجه در همه كشورها وجود دارد و ما نیز این مشكل را داریم و با محدودیت روبرو هستیم اما همه تلاشمان این است كه امنیت ملت ایران را با كمترین هزینه تأمین كنیم و این تحقق اقتصاد مقاومتی در صنعت دفاعی كشور است.
امیر حاتمی با بیان اینكه آمریكا، چین و عربستان بیشترین بودجه های نظامی دنیا را به خود اختصاص داده اند، افزود: هزینه های دفاعی ما با كشورهای دیگر قابل قیاس نیست و رقم بودجه ما محدود است.
وی گفت: بر این اساس دفاع بومی را طراحی كرده ایم كه هدف آن بازدارندگی است و دشمن باید بداند اگر یكی زد 10 تا می خورد.
امیر حاتمی افزود: از 14 خرداد و بر اساس دستورات رهبر معظم انقلاب در بخش هایی ظرفیتمان را 10 برابر كردیم و فرمان ایشان را با الگو و روش های بومی اجرا كرده ایم.
وی گفت: بودجه را به بخش هایی می بریم كه بیشترین ظرفیت دفاعی را برای ما ایجاد می كند.
امیر حاتمی افزود: جمهوری اسلامی ایران 6 هزار كیلومتر مرز خشكی و 2 هزار و 700 كیلومتر مرز آبی و موقعیتی راهبردی دارد كه این جغرافیا همواره مورد طمع دیگران بوده است.
وی گفت: این مسئله مربوط به زمان حال نیست و نمونه آن از بین رفتن نیمی از ملت ایران در جنگ جهانی اول و اشغال كشورمان در جنگ جهانی دوم است.
امیر حاتمی افزود: بارها تهدید آمریكایی ها مبنی بر اینكه همه گزینه ها روی میز است و تهدیدات نظامی رژیم صهیونیستی را شنیده ایم و در جنگ تحمیلی نیز افزون بر اینكه حتی سیم خاردار به ما نمی دادند بارها كشورمان را بمباران كردند.
وزیر دفاع گفت: با این سابقه هر ملتی جای ما باشد به كسی اعتماد نمی كند.
امیر حاتمی افزود: دشمنی در مقابل ما قرار دارد كه می گوید می خواهد ملت ایران را منابع خدادادی محروم كند و قراردادش را نقض و در آن عهدشكنی كرد.
وی گفت: اینها همان كسانی هستند كه با لیبی مذاكره و همه تأسیسات هسته ای اش را بار كشتی كردند اما اكنون لیبی نه امنیتی، نه ذخیره ارزی ای و نه دارایی ای دارد.
طرح ناتوی عربی در حد حرف است
امیر حاتمی افزود: طرح ناتوی عربی كه آمریكایی ها آن را مطرح كرده اند در حد حرف است و ارزشی برای پرداختن به آن وجود ندارد.
وزیر دفاع با بیان اینكه این طرح بیشتر نگاه بازاری و تجاری به منطقه دارد، گفت: بعید است آمریكا و رژیم صهیونیستی توانایی داشته باشند بین كشورهای اسلامی چنین اتحادی ایجاد كنند زیرا آنان می دانند در بین ملت های مسلمان هدف مشخص، رژیم صهیونیستی است و ممكن است با تغییر حكومت های مسلمان از این ظرفیت برای مقابله با صهیونیست ها استفاده شود.
امیر حاتمی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی بخش دفاعی كشور در تحریم بوده است و با این واژه، بسیار آشنا هستیم.
وی گفت: تحریم ها ممكن است هزینه هایی ایجاد كند و بخواهد به ملت ایران ضربه بزند اما می دانیم با این مسئله چگونه برخورد كنیم و بی اثر كردن تحریم ها را در بخش دفاعی هنر خود می دانیم.
امیر حاتمی افزود: بخشی از آنچه كه انجام داده ایم به دلیل نگاهمان به تحریم هاست.
وزیر دفاع افزود: اینكه می خواهند صادرات نفت ایران را به صفر برسانند جنگ است و ما جنگ را تجربه كرده ایم.
امیر حاتمی گفت: مردان جنگ اقتصادی با تمام توان تلاش می كنند و در این زمینه برنامه ریزی كرده اند.
وی افزود: نیروهای مسلح مسئول تأمین امنیت كشور هستند و از منافع حیاتی، ملی دفاع می كنند.
امیر حاتمی گفت: نیروهای مسلح روزی استقلال و مرزهای كشور و روز دیگری منفعت و رفاه مردم را حفظ می كنند.
وزیر دفاع افزود: با تمام توان از رفاه مردم دفاع می كنیم و امیدواریم دشمنان این كشور آزمایش نكنند كه چگونه از منافع حیاتی ملت ایران دفاع خواهیم كرد و این منافع را به خطر نیندازند.
وی گفت: اینكه آمریكایی ها شبح جنگ را در منطقه نگه داشته اند برای تأمین منافع و چپاول ثروت های منطقه با فروش تسلیحاتشان است زیرا اگر موضوع جنگ را مطرح نكنند بهانه ای برای فروش سلاح ندارند.
دشمنان می دانند اگر جنگی اتفاق بیفتد چگونه پاسخ می دهیم
امیر حاتمی افزود: دشمنان می دانند اگر جنگی اتفاق بیفتد چگونه پاسخ می دهیم و توان بازدارندگی ما را می دانند.
وی گفت: تاریخ نشان می دهد توطئه ناامن سازی ایران پایان یافته نیست زیرا آنان با هزینه های بسیار، سال هاست این توطئه را ادامه داده اند.
وزیر دفاع افزود: اگر داعش موفق می شد و دولتی تشكیل می داد عده ای از شرورترین، وحشی ترین و جانی ترین افراد كه مدعی سرزمین های ملت های سوریه، عراق و ایران بودند در این منطقه مستقر می شدند و نمی دانستیم برای نابودی آنان چقدر باید هزینه می دادیم.
امیر حاتمی گفت: هزینه های ما برای نابودی داعش و تروریست ها بسیار بسیار اندك است و با هزینه ای كه كشورهای حامی داعش كردند قابل مقایسه نیست.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افزود: 100 سال پیش مرزهای كشورهای منطقه را بد ترسیم كردند و این مشكلات بسیاری را برای منطقه ایجاد كرد اما اكنون این مرزها تثبیت شده است و آنان دوباره می خواهند این مرزها را به هم بزنند.
امیر حاتمی گفت: اگر داعش در منطقه تثبیت می شد ممكن بود 100 سال مشكل ساز شود.
وی افزود: یكی از فعال ترین دیپلماسی های نظامی كشورمان در یك سال گذشته روی داده است و ما اهدافی از جمله توضیح و تبیین وضع دفاعی ِراهبردی و سیاست هایمان را در این دیپلماسی دنبال كرده ایم.
امیر حاتمی گفت: دشمن تلاش می كند برای چپاول كشورهای منطقه، "ایران هراسی" را دامن بزند و با جلوگیری از ایجاد روابط صمیمانه ایران با دیگر كشورها اختلافات را پررنگ كند.
وی افزود: در این سفرها بسیاری از مسائل ذهنی ای كه دشمنان برای كشورهای دیگر ایجاد می كنند حل كردیم و امروز با همسایگانمان از جمله؛ تركیه، افغانستان، پاكستان و آذربایجان روابط خوبی داریم و زمانی كه یكدیگر را می بینیم احساس خوبی به هم داریم.
سیاست خارجی كشور پشتیبانی خوبی از دیپلماسی دفاعی می كند
وزیر دفاع با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران دلسوز ملت های منطقه است و برای آنان هزینه می كند، گفت: اگر ثبات و امنیت خود را می خواهیم باید همه دوستانمان ثبات و امنیت داشته باشند.
وی افزود: سیاست خارجی كشور پشتیبانی خوبی از دیپلماسی دفاعی می كند.
امیر حاتمی گفت: اقتصاد مقاومتی راهكار راهبردی جمهوری اسلامی ایران در مقابل تهدیدات از جمله تحریم و جنگ اقتصادی دشمن است.
وی افزود: دشمن احساس می كند ما در موضوع اقتصادی ضعف داریم و آسیب پذیریم البته از سال های گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی راهكار اقتصاد مقاومتی را برای مصونیت ملت ایران در پیش روی گذاشته اند.
امیر حاتمی گفت: این طور نیست كه اقتصاد ما ضعیف باشد و برخی از این احساس دشمن، ذهنی است.
وی افزود: نیروی انسانی، صنایع، معادن و سرمایه ها، ظرفیت های اقتصادی ماست و اگر نقدینگی به سمت تولید حركت كند اقتصاد كشور به سرعت رشد می كند.
وزیر دفاع با بیان اینكه باید از منفعت طلبی و منافع زودگذر شخصی بگذریم، گفت: اگر به خودمان بازگردیم به سرعت از این شرایط خارج می شویم.