ملت ایران در برابر توطئه های آمریكا بیدار است

رئیس مجلس شورای اسلامی با محكوم كردن توطئه های امریكا علیه ملت ایران گفت: ملت ایران همیشه در برابر این توطئه ها آماده و بیدار است.

1397/05/28
|
10:39
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، آقای لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی امروز مجلس با اشاره به سالروز كودتای 28 مرداد و نقش آمریكا در آن تأكید كرد: این مكر و فسون امپریالیستی امروز هم به شكلی دیگر در مسئله هسته‌ای و قدرت دفاعی و تأثیرگذاری منطقه‌ای ایران دیده می‌شود؛ آمریكایی‌ها در طراحی تحریم‌ اقتصادی با وقاحت حمایت از آزادی‌های بشر، امنیت جهانی و امنیت منطقه‌ای را می‌سرایند، شما با آن كارنامه سیاه كودتای 28 مرداد و ایجاد دیكتاتوری وابسته با چه رویی از آزادی ملت ایران سخن می‌گویید؟
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی شما با سلاح‌های خود تروریست‌ها را به جان ملت‌های منطقه انداخته‌اید چگونه از امنیت منطقه و جهان حرف می زنید.
وی تصریح كرد: هدف آنها تسلط اقتصادی است، تحریم‌ها این قصد را نشان می‌دهد، تلاش آنها برای ایران هراسی و تولید نگرانی در سایر كشورها برای چپاول اقتصادی آنهاست كه متأسفانه به دلیل ضعف فكری و وابستگی كشورها تا حدود زیادی زمینه توفیق این چپاول را فراهم كردند و دیدید آمریكا چگونه از كشورهای منطقه اخاذی كرد.
دكتر لاریجانی ادامه داد: آمریكایی‌ها تصور می كنند دنیای امروز همانند صحنه بی‌خبری گذشته است؛ امروز رسانه‌ها نوعی توسعه فرهنگی و اطلاع‌رسانی را ایجاد كردند كه با چند مانور احمقانه و مكارانه تفكر جامعه قابل تغییر نیست اما باید هوشیار بود و دچار نسیان تاریخی نشوید و در لای در و پنجره‌های زیبای سخن‌پراكنی پشت صحنه‌های موذیانه آنها را رصد كرد.
رئیس قوه مقننه با بیان اینكه ملت ایران در مقابله با این دسایس با دقت مسیر خود را ادامه می‌دهد، گفت: با وحدت و همدلی تحت رهبری حضرت آیت الله خامنه‌ای (دامت بركاته) با ستمگران رخ به رخ خواهیم شد؛ این مجاهدت اصیل است كه خداوند وعده پیروزی آن را داده است.
وی ادامه داد: یكی از مظاهر مكر زمانه واقعه دردناك كودتای 28 مرداد است كه آمریكا و انگلیس تدارك دیده‌اند و با طراحی دقیق دولت ملی مصدق را سرنگون كردند و ایران را چند دهه در سلطه دیكتاتوری وابسته به خود قرار دادند.
دكتر لاریجانی افزود: نكته عجیب این است وقتی این اقدام غیرانسانی و تبهكارانه را انجام دادند با سروصدای زیاد موضوع مبارزه با ماركسیسم را علم كردند. با این ادعا كه مصدق با توده‌ای‌ها قصد وابستگی ایران به شوروی را داشته است. حال آنكه كه توده‌ای‌ها در این ماجراها كارنامه منفی از خود نشان دادند. در كودتای 28 مرداد طراحی مكارانه‌ای صورت گرفت كه اختلاف مصدق با آیت‌الله كاشانی زمینه‌ساز انفعال ملت شد.

انگلیس در اكثر كشورهای نفت‌خیز سلطه پیدا كرده بود

رئیس دستگاه قانون گذاری كشور اظهار داشت: حضورنیافتن مردم در صحنه و مهم‌تر از آن به تعطیلی كشاندن مجلس شورای اسلامی توسط دوستان مصدق و انحلال مجلس فضا را برای كودتا و بازیگری آمریكا و انگلیس فراهم كرد. در خلال اشتباهاتی كه از طرف دولت وقت انجام شد و اختلافاتی كه در آن شرایط به هیچ وجه به مصلحت نبود، دخالت آمریكا و انگلیس صورت گرفت؛ موضوعی كه بسیار پندآموز است.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نكته مهم‌تر تبلیغات دروغین تسلط جهانی بود كه چنین اقدامی جهت جلوگیری از نفوذ شوروی در ایران انجام گرفته است. حال آنكه اسناد و مدارك و سیر تحولات نشان می‌دهد كه مسئله‌ اصلی نفت بود. بعد از ملی شدن صنعت نفت در اردیبهشت‌ماه سال 1330 و بعد از آنكه انگلستان در خردادماه سال 1330 به دیوان لاهه شكایت كرد و عدم توفیق آنها و بعد به اصطلاح میانجیگری ترومن و حضور مصدق در سازمان ملل عملا نفت به كنترل ملت ایران درآمد.

دكتر لاریجانی با بیان اینكه انگلیس در اكثر كشورهای نفت‌خیز سلطه پیدا كرده بود، ادامه داد: انگلیس نگران بود این الگو در سایر كشورها پیگیری شود و چپاول بین‌المللی آنها خاتمه یابد بنابراین تصمیم گرفت ماجرا را در ایران ختم كند كه به سایر كشورها سرایت نكند؛ طراحی آنها پیچیده بود، اختلاف‌ها را در داخل ساماندهی كردند.

رئیس قوه مقننه گفت: در مجلس هفدهم كه اردیبهشت سال 1331 آغاز شد مصدق خواستار اختیارات به مدت 6 ماه شد كه زمینه اداره كل كشور در دست او باشد؛ در خرداد 1331 مصدق استعفا كرد چون مجلس با این پیشنهاد موافقت نكرد؛ آیت الله كاشانی مردم را به قیام دعوت كرد و 30 تیر 1331 مصدق را به قدرت برگرداند، آیت الله كاشانی در مرداد همان سال به ریاست مجلس انتخاب شد، نكته جالب اینجاست كه آمریكایی‌هایی كه ابتدا به شكل میانجی ظاهر شده بودند در خرداد 1332 آیزنهاور اعلام كرد تا مسئله نفت حل نشود به ایران كمك نخواهد كرد كه به خوبی نشان می‌دهد هدف‌گیری آنها چه بوده است.

كودتای 28 خرداد هزینه های زیادی بر ملت ایران تحمیل كرد
وی افزود: این ماجرای تلخ كه هزینه‌های زیادی از نظر اقتصادی، سیاسی و امنیتی بر ملت ایران تحمیل كرد به دلیل زمینه‌سازی اختلافات درونی و اشتباهات حكومت در این زمینه بود كه فرصت را برای چپاول چند دهه نفت ایران و سلطه دیكتاتوری وابسته فراهم كرد اما ظاهر آن را به عنوان جلوگیری وابستگی ایران به شوروی بزك كردند.

امروز میراث گرانقدر تفكر اسلامی مدیون مجاهدت‌های علمی و سیاسی است كه امام باقر(ع) و امام صادق (ع) پایه‌گذاری كردند.
دكتر لاریجانی همچنین با اشاره به شهادت امام محمد باقر (ع) گفت: شهادت امام محمد باقر (ع) پایه‌گذار مدرسه فقهی تشیع را به ملت عزیز و نمایندگان محترم تسلیت و تعزیت عرض می‌كنم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: امام محمد باقر (ع) در سن 58 سالگی و در سال 114 هجری به دست ابراهیم بن ولید عبدالملك مسموم و به شهادت رسید.

وی افزود: به جرأت می‌توان گفت در میان امامان شیعه پس از امیر مومنان سند بیشترین روایت به امام محمد باقر (ع) و امام صادق منتهی می‌شود؛ فراوانی و گستردگی روایت امام در زمینه فقه، اعتقادات و علوم دیگر اسلامی سبب شد تا مقدسان اهل سنت نیز از آن حضرت نقل حدیث كنند كه یكی از معروف‌ترین آن ابوحنیفه است.

امروز میراث تفكر اسلامی مدیون مجاهدت‌های علمی و سیاسی امام باقر(ع) و امام صادق (ع) است
دكتر لاریجانی ادامه داد: سال‌های 94 تا 114 هجری زمان پیدایش مشربه‌های فقهی و اوج‌گیری نقل حدیث درباره تفسیر آیات قرآن و همین طور احادیث در مورد مسائل اخلاقی و روایات سیره نبوی است.

رئیس قوه مقننه گفت: دستگاه حاكمیت اموی مسیر نفی و رد احادیث و ایجاد انحراف در تفكر دینی را برگزیده بود؛ در چنین شرایطی امام ضرورت احیای سنت واقعه پیامبر را وظیفه خود دانست؛ بی‌خبری مردم زمانه از حقایق اسلامی همراه با فتوحات اسلامی زمینه‌های انحراف را فراهم می‌كرد.

وی عنوان كرد: اشتغال به كشورگشایی، امور نظامی، مسائل مالی، نفی و طرد نقل روایات با هم زمینه‌ساز چنین بی‌توجهی به اصالت‌های دینی شد. امام به عنوان احیاگر سنت فقهی – اسلامی در مناظرات خود با دیگران می‌كوشید به نظریه‌های فقهی اهل بیت اشاره دهد.

دكتر لاریجانی ادامه داد: امروز میراث گرانقدر تفكر اسلامی مدیون مجاهدت‌های علمی و سیاسی است كه امام باقر(ع) و امام صادق (ع) پایه‌گذاری كردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به سالروز ورود آزادگان سرافراز به میهن گفت: استقامت و پایداری آنان كه باعث عزت ایرانیان شد فراموش‌نشدنی است و نشانگر نظام تربیتی مكتب امامت است كه هجرت، جهاد و تحمل سختی های اسارت در راه هدف را جزئی از سلوك سیاسی نجات‌بخش بشریت از سلطه قدرت‌های زورگو ، سلطه گر و فرهنگ شرك آلود می‌داند و دنیای افسون زده امروز راهی را برای مبارزه با مكر زمانه پیش روی ما می گذارد كه جز مجاهدت نیست.
موافقت نامه خزر مربوط به تحدید حدود نیست

­رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: موافقت نامه خزر مربوط به تحدید حدود نیست، بلكه این توافق درخصوص شرایط نظامی و مسائل محیط زیستی دریای خزر است.
لاریجانی در نشست علنی امروز بعد از اخطارهایی كه نمایندگان درخصوص موضوع دریای خزر بیان كردند، اظهار داشت: در مورد بحث دریای خزر غوغایی كه به پا می كنند، یك بحث است ولی تا جایی كه من اطلاع دارم این موضوع مربوط به تحدید حدود نیست.
وی اضافه كرد: این موافقت نامه مربوط به شرایط نظامی، مسائل محیط زیست و این جنس كارها در دریای خزر است.
لاریجانی افزود: ضمناً همانطور كه آقای قاضی پور و دوستان دیگر گفتند، مراحل قانونی این موافقت نامه باید طی شود.
وی تصریح كرد: موافقت نامه باید به مجلس بیاید و این امضا، اولیه بوده و لایحه آن به مجلس می آید و در آن زمان بحث های لازم صورت می گیرد.

بی احترامی به ایرانیان در فرودگاه گرجستان پیگیری می‌شود

­رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار یكی از نمایندگان درخصوص بی‌احترامی به ایرانیان در فرودگاه گرجستان گفت: وزارت خارجه و كمیسیون امنیت ملی مجلس موضوع بی احترامی به ایرانیان را پیگیری می‌كنند.
سید تقی كبیری در نشست علنی امروز در اخطار اصل 21 قانون اساسی اظهار داشت: در هفته گذشته شنیدیم كه در فرودگاه گرجستان به هموطنان خانم ما بی‌احترامی شده است.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی گفت: ضمن محكومیت این اقدام درخواست دارم كه وزارت خارجه، سفیر گرجستان را احضار كند و به وی تذكر جدی داده شود. همچنین مجلس نیز باید به این موضوع ورود پیدا كند تا از این پس شاهد تكرار اینگونه برخوردهای غیردیپلماتیك نباشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این اخطار اظهار داشت: وزارت خارجه در این زمینه اقدام كرده و كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز پیگیری های لازم را انجام می دهد.

دسترسی سریع